Gikk det bra med meg?

Jeg og Torben har vært sammen i over 4 år nå. Samboere nesten 4 år. Gift i halvannet. Huseiere for litt over et år siden. Småbarnsfamilie i snart 7 måneder. Nylig oppgradert til to familiebiler i garasjen. 

Da vi ble sammen og fremdeles bodde i Torbens ungkarsbule så han sitt snitt til å ta dette bildet av meg. Det som er urovekkende er at Torben på dette tidspunktet kastet bort verdifull tid, når det er åpenbart at jeg har gjort meg klar for litt hyggelig sexytime her. Syns du ikke?

Nuvel. 

Søndagen skal feires med at Maren reiste seg opp og stod helt på egenhånd i fengselet sitt. (Lættis-highfive til mammapolitiet!) Stod å danset til Drømmehagen (Hei igjen, mammapolitiet! TV gir deg firkantede øyne, og er sykt lite utviklende for babbser?) på storskjermen ved siden av. Jeg skvatt som rakkern! Hva skjeddemed den lille, rare bylten i helseteppe liksom? Nå STÅR hun selv? MakkaPakka, det er sjukt. Fengsel + Drømmehagen på tv = mirakelbaby. 

Jeg kastet meg over umbraco-settet og fikk senket grinda. Nå skal jeg snart til pers med senga hennes også. Madrassen ruver nemlig typ bare 20 cm under kanten, og det skal innrømmes at jeg ikke før nå har skjønt at DET er oppskriften på katastrofe når hun kan bevege seg slik. Hun sover forøvrig i en sånn pysjpose, men jeg har ikke akkurat brukt tid på å sette meg inn i eller i det hele tatt vurdere å bruke de stroppene med hengsler som følger med pysjposen. Jepp, det er helt riktig som du leser. Det er seler for å feste henne til hvert hjørne av sengen. Det blir relativt uaktuelt for meg å bruke, siden jeg føler meg trygg på at sprinkelsenga gjør susen. Jeg bryr meg ikke noe om at hun snur seg i alle retninger i løpet av natten. Hode ved fotenden og noenganger på tvers i senga, så jeg må hente ut en unge i vinkel som er kilt «fast». Men hun sover fremdeles godt. Jeg snur litt på henne om jeg føler det er behov for det. Hun sitter riktignok ikke fast når hun ligger på tvers. At det er ubehagelig tviler jeg ikke på, selv lå jeg å sov med ræva i været og ansiktet borret ned i madrassen. «Det gikk fint med meg»! (Verdens værste argument, forøvrig. Det argumentet er det beviselig inget hold i. Slutt å si slikt!) «Gav ungen klinkekuler i 7 måneders alderen, gikk fint med oss! Lot barnet sutte på en honning-krukke da hun var 4 måneder – gikk så greit atte. Droppe sterilisering av tåteflasker? Pytt, gikk fint med oss!» 

Ikke for å virke hysterisk, men jaggu glad vi er litt mer opplyste idag. 

Takk til skepsis.no for denne. WAKEUP CALL EVERYBODY! 

(Om ti år er sikkert fengsel (lekegrind) tatt vekk fra markedet fordi det gjør at ungen utvikler seg for fort/for sakte/ feil osv… Felles for alt dette jeg prakker på deg nå er å bruke mammahuet ditt. Du vet best sjæl så lenge det ikke kræsjer med å leke med livet, syns jeg..)

Ey, funfact! Lekte på brygga alene uten redningsvest da jeg var tre år. Falt utti, og ca 14 komadager senere så kunne legen konkludere med at det gikk (heldigvis) jo bra med meg! Her er riktignok alt relativt når man bruker ordet “bra”. Men moralen er nok at det var et litt dårlig tidspunkt å gi meg dykkerlappen og svømmeknappen på egenhånd i 3-års alderen. 

Jeg skal barnesikre kidden med bakoverlent bilstol og firepunktsetebelte med isofix-fester og egen base nå.

Skal ut ei litta tur å leke med klinkekuler hos tante Sylvia. 

Tata! 

13 kommentarer
  1. Vi kjøpte sovepose med seler den dagen frøkna her reiste seg opp i senga. Hun spratt nemlig opp på et blunk i det hun skulle til å sovne (noen ganger i søvne også, jeg er helt sikker!)

  2. Jenta mi på 7mnd står ikke enda for å si det sånn! Haha. Stor forskjell på babysene!
   Hvor ser dere drømmehagen? Ligger ikke ute på nrk nett-tv lenger 🙁

  3. Her var det seler i senga fordi han reiste seg eller stod i knestående og ikke klarte komme seg ned igjen, så hver glad du har en unge som bare boltrer seg og som skjønner at den kan sove 😂😂

  4. Kjersti: er det derfor selene er der!!? Trodde det var for at ungen skulle ligge på ryggen, helt stille, når det sov! Ja, der ser du… klatring kan jeg forstå er skummelt! Det fjør hun ikke ennå, men aldri si aldri. Kanskjevjeg må til med seler en gang jeg også…!

  5. Vi såg mykje på Drømmehagen med nr 1. Heldigvis gikk nr 2 rett på Peppa gris. Og vi har brukt leikegrind, og hoppe”øy”, berre stas det😊Mammapolitiet ass…. (nå også representert med Live Nelvik).

  6. De selene (HVERT FALL de som fantes før i tiden(2000)) må du faktisk ikke finne på å bruke. Lillebroren min bli nesten kvalt som baby, HELDIGVIS våknet pappa for å gå på do og da hadde lillebroren min surret seg inn i selen og fått den to ganger rundt halsen. Pappa sendte mail til tv2 hjelper deg som kom hjem til oss og lagde reportasje til og med.

  7. De selene er for at de skal ligge på ryggen ja, var ikke for hans sikkerhet. Men at han ikke klarte eller forstod hvordan han skal legge seg ned, så
   Han stod bare å holdt seg fast og skreik. (Vi senka senga også, tilfelle..)
   Med de selene vi hadde på vår babydan er det ikke mulig å kvele seg for de skal være så stramme at de ikke får snudd seg, det er jo nettopp det som er poenget. Så syns det er dårlig gjort å si at man ikke må finne på å bruke dem. For om de brukes rett så er de kjempe fine. Vår sønn fant ikke roen uten selene! Selen strammet såpass at han kunne legge seg over på siden, men ikke helt rundt 👍🏻

  8. Kjersti: ikke meningen å tråkke på noen tær! Jeg mener jeg gav utrykk for at jeg ikke helt visst hva selene var til, noe jeg har fått vite i kommentarfeltet er veldig bra for de som har så urolige barn at de er våkne av det.. men M sover likegodt selv om hun turner i søvne, og med god og høy sprinkelseng anser jeg det ikke som en fare foreløbig.

  9. velkommen til en verden hvor alt på bordet må sikres. ja du leste meg jeg har ting på bordet og frøken dings på 8,5 mnd rekker det meste på bordet… og river det ned…
   og ja det gikk bra med MEG, men det betyr ikke at det gikk bra med noen andre…
   Frøken dings sitter i bakovervendt sete, og storebror på 6,6 (han er sikkert blit 122 cm allerede) er fint plassert i beltestol/putestol.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg