Amming, dobørste og kjøreopplæring.

For en overskrift da gitt! Ikke akkurat noe clickbate-overskrift, for det er i grunn -akkurat- det dette innlegget handler om. 

Dette med amming er jaggu en påkjenning! For ikke mange månedene siden jobbet jeg HARDT for å ha produksjon nok til å tilby Maren måltider – men nå har jeg melk i massevis men en liten gærning som syns brød, spagettimos, flaske med industrimelk og mangofruktpurrè er større stas. Hva skjedde liksom?!

Vi begynte så smått med smaksprøver da hun bikket 4 måneder. Det var veldig populært! Jeg så fort at dette blir en matmons som både vil smake på alt og som fryder seg når det kommer smaker hun liker særs godt. Kom i skade for å gi henne en flaske velling en dag, og den svenske nasjonalretten gikk rett hjem hos frøken M. (Velling er tynn grøt, som kan drikkes fra flaske) Det er mye diskutert dette med velling, noen mener at det blir for “enkelt” for baby og drikke seg mett på velling, og andre mener at velling kan gi overvekt. Jeg tenker at med så mye morsomt ellers som hun tygger og smaker på, så kan det ikke spille noen trille. Og overvekt er jeg ikke så bekymret over når hun er 7 måneder. Jeg tenker at det er det mer enn nok tid å bekymre seg over senere i livet.

Problemet nå er jo at jeg ikke lenger kan snike meg unna midt på dagen for å amme. Det har alltid vært en god unnskyldning når Torben skal ha meg til å rydde noe eller svigermor skal vise meg hvordan man skal klippe rosebusker. Jeg har alltid kunnet skylde på at Maren skal ha pupp, men nå ser det ut som den tiden er over, gitt. Så nå må jeg både rydde OG klippe rosebusker med svigermor. Eller – det værste jeg vet, vaske bad. Det finnes virkelig ikke noe mer kjedelig enn å vaske bad. For der kan jeg ikke jukse. Det finnes ingen møbler eller tepper jeg kan skyve rotet under, og ofte må jeg støvsuge før jeg vasker badet. (Dobbelt så mye jobb!) Og den jæskla dobørsten. Hva er mer skittent enn den? Hvordan vasker man egentlig en dobørste ren etterpå? Av alle ting i huset vi eier, hva er mer trist enn en dobørste egentlig? “Kjøp ny!” sier folk. Og hver gang jeg drar frem dobørsten tenker jeg det samme. Huff, burde kjøpt ny. Skal gjøre det neste gang.” Men sånn seriøst – kan egentlig en dobørste bli for skitten for sitt formål? Alternativet er å kjøpe en “åpen” dobørsteholder, så dobørsten er på utstilling. 

(Bildet er fra google)

Tilbake til meieriet mitt. Jeg ammer bare noen veldig få stunder i løpet av dagen nå, amme på natte gjør hun jo ikke – men sprengt frokostpupp til frokost rundt 08.00, og deretter ved behov om hun grafser under genseren min i løpet av dagen. Det er litt som en kjærlighetssorg, faktisk. At hun heller vil ha fast føde og sutten. Det plager meg selvsagt bittelitt, for det er jo ikke mange ukene siden hun var ekstremt avhengig av puppen min. Nåvel, det er vel slik det skal være. Mammas pupper er ikke lenger THA THING. 

Torben skal øve på forbikjøring idag. 5 timer. Jeg kan ikke huske at jeg i gamle dager brukte 5 timer på å lære meg forbikjøring? En ting jeg hvertfall husker fra da jeg var ung og førerkortløs er da mamma fortalte meg at “i gamle dager, skikkelig gamle dager – i steinalderen liksom, så hadde de ikke ekstra sett med pedaler. Så da satt kjørelæreren med en nål og stakk eleven i beinet hver gang man gjorde feil.” Det var ikke så gøy da jeg startet min aller første kjøretime med å fortelle dette til kjørelæreren min. Veslevoksent forklarte jeg hvordan kjøpreopplæring foregikk i bilen i steinalderen. Kanskje ikke rart at min kjørelærer den gangen tjente seg rik på unge Husby som skulle ta førerkortet. 33 kjøretimer hadde jeg. Tre teoriprøver og hele tre oppkjøringer måtte også til. Men jeg har kjørt (nesten) helt skadefritt da. En liten smell med en pyntestein med min splitter nye cabriolet på Porsgrunns torg i 2005. Traversen røyk, og bilen var millimeter fra å skulle bli kondemnert av forsikringsselskapet. Traversen er forøvrig den jernstangen foran som holder bilen sammen. Så da lærte du noe nytt.

(Til ennå ikke å ha fått lappen, så er det ganske heftig å ha kjøpt bilen flere måneder i forveien og ha den klar i garasjen syns jeg…!)

Livet som hjemmeværende er snart over. Over jul skal jeg tilbake i jobb. Da skal uniformen forsåvidt passe og kontoret mitt taes i bruk igjen. Det skal børstes støv av pc`en og mailen skal åpnes etter et års fravær. Eneste forskjellen er at jeg antageligvis må jobbe enda mer effektivt, for det er nesten ikke rom for overtidstimer. Maren skal være i bestefar/farfar-barnehage, før Torben skal ha pappapermen sin til våren. Barnehageplass må vi nok se langt etter, faktisk ikke før i august åpner det seg en plass til Maren på den foretrukne barnehagen vi har søkt plass. Så ble jeg UFRIVILLIG en av de som har barna hjemme til de er halvannet. Oh, the irony! 

Anyway – her må det gies litt mat i magen før vi slenger oss i bilen for å øvelseskjøre med pappa til Porgrunn og hans 5 timer lange forbikjøringstrening idag. 

Line Victoria, snart nedlagt meieri. 

 

 

6 kommentarer
  1. Dobørste tips ; kjøp mange på IKEA, de billige til 7-8 kr. Bytt ut med jevne mellomrom. Jeg vasker aldri min, bytter ut med ny. Har dobørstelager 🤗🚽🚽🚽

  2. kast den gamle og kjøp ny dobørste…
   Og nedlagte meieri går greit det og — og plusselig så åpner meieriet på nytt 😉
   Smil fra HO monika

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg