Hva er galt med datteren vår?

Jeg har den siste tiden blitt veldig obs på en merkelig adferd Maren har. Vel, adferd er det kanskje ikke, mer enn slags ting hun gjør med kroppen/hendene og munnen. Helt ut av det blå kan hun stramme hele den lille kroppen, lage rund, åpen munn, knytte nevene og lage sånn «sinnabrøl». Hele kroppen dirrer når hun gjør det. Som en skikkelig kraftanstrengelse, liksom. Og så er det rett tilbake til å glise og smile rett etterpå.

Jeg har stusset veldig på dette. Det har vært MYE av det de siste to ukene. Tenkt masse på hva hun prøver å utrykke. Er det noe hun vil ha? Er det noe hun trenger? Jeg har spurt Torben om han har lagt merke til det og joda, det hadde han. Han fortalte meg at han hadde søkt det opp og blitt fortalt av Google at dette  -kunne- være forstadiet til noen spesielle diagnoser eller syndromer som det o`store internettet forklarte. 

Panikken bredte seg i meg. Som den litt håpløse, livredde førstegangsmammaen jeg er, så kom alle sensorene mine ut. Jeg telte antall ganger hun gjorde det, analyserte hver eneste opptakt til det, og forsøkte å roe henne ned når hun plutselig gjorde dette de få sekundene det holdt på. 

For å prøve å forklare hva hun gjør, så har jeg hentet et klipp fra Friends, der Bruce Willis spiller kjæresten til Rachel og skal tøffe seg i speilet. Se rundt etter ca 45 sekunder i klippet, når han står i speilet og brummer. AKKURAT slik gjør Maren!

Hele helgen har jeg brukt på å google, søke svar, sende et par mailer – for å rett og slett finne ut av hva denne merkelige adferden kunne bety. Mens Maren satt på brystet mitt i går ettermiddag gjorde hun det atter engang igjen, brummet skikkelig og knyttet nevene mot meg mens hun spente hver eneste muskel i kroppen.

 Så jeg bygde meg opp litt mamma-mot og hoppet i det:

«Torben. Jeg vil at en spesialist skal se på henne. Jeg skjønner ingenting av denne adferden. Den kommer fra ingensteds! Det kan ikke være riktig, hun ser jo helsprø ut når hun gjør det! Hva er galt med ungen min?»

Torben ser på meg og registerer at jeg faktisk er ganske så bekymret.

Det viser seg at Torben har en plausibel og veldig god forklaring på Marens merkelige adferd. Torben har nemlig de siste ukene jobbet med å lære Maren å vinke når vi sier «hei» og «hade» og klappe med hendene. Greit nok. Men det han ikke hadde fortalt meg var også at han har lært Maren å «leke sumobryter». Med andre ord har han lært henne å knutte nevene, stramme hele kroppen, og lage en «oooohhhh»-sinnalyd. Og nå hadde hun fått skikkelig dreisen på det også, faktisk så dreisen på det at mor vurderte å sende henne til spesialister! 

Jeg kunne virkelig ikke gjøre noe annet enn å le.. Den halvhysteriske mammaen fikk med andre ord passet sitt påskrevet. Bittelitt flaut at jeg hadde endevendt internettet for å finne ut av det, men så viste det seg bare at Maren har en ivrig og tålmodig pappa som vil lære henne noe. Jeg ble litt flau. Hele tiden har Maren da prøvd å vise meg noe hun har lært, og jeg har bare sett på henne med triste øyne og og tenkt at «du er en pussig skrulle du, jenta mi..»

Nå ler jeg hver gang hun gjør dette, og hun ler like hjertelig selv etterpå når hun endelig får den responsen hun ønsker seg. «-Se hva jeg kan, mamma!» Og jeg brukte kvelden på å kjefte litt på Torben for å ha bøllet med det sårbare mammahuet mitt litt. Selv om jeg egentlig syns det er ganske humor. Det er i grunn noe jeg kunne fint klart å finne på selv om jeg ikke hadde vært så hysterisk i første omgang.

Moralen er – baby og barneoppførsel er som regel helt normal til det unormale er bevist. De fleste babyer er flinke til å herme og ta etter oss de er sammen med i så mange timer av døgnet. Vi har med stor sannsynlighet bare fått en helt normal unge. Med en høyst unormal pappa og i overkant hysterisk mamma. 

/Supporterfrue – den hysteriske mammaen.

19 kommentarer
  1. Haha. Du er så fantastisk! Jeg begynte å lese bloggen din når du delte fødselshistorien din! Med en stadig voksende mage selv, var det veldig godt å lese en usminket sannhet om livet som ventet 😂
   Vi har selv laget noen «harke»-lyder til gutten vår på 3 mnd. Vi gjorde egentlig dette veldig mye siden han storkoste seg hver gang. Plutselig en dag begynte han å lage disse lydene selv. Lenge var jeg livredd for at han hadde svelgt noen hår (siden hårene mine er overalt for tiden!!) Jeg filmet når han gjorde det, og var klar for en tur til legen. Men så gikk det opp for oss at lille gutten vår bare ville leke og herme etter mamma og pappa 😂

  2. Haha(endel som snudde seg på jobb her nå)
   Det er aldri noe galt før det motsatte er bevist 😉

  3. Haha 😄 Jeg bare ELSKER hvor brutalt ærlig du er i hvert et innlegg! Skulle nesten ønske jeg bodde nærmere, så kunne jeg tilfeldigvis treffe på deg en dag og invitere meg selv på kaffe 😉 Så kunne du, jeg, pappahjerte og konatil danse inn i solnedgangen 😎 Digger dere! Jeg er selv hjemme med vår første, som er 2 mnd. Koser meg og synes igrunn mammalivet er greit, men jeg merker at jeg ikke har tålmodighet til å leke og pludre heeele dagen.. det blir rett og slett litt for lite stimuli for mamman, selv om babyen storkoser seg. Synes også det er trist at jeg ennå ikke har fått den overveldende morskjærligheten for henne… selv om jeg elsker henne føles det som om noe mangler. Heldigvis er mannen min veldig forståelsesfull og gjør det han kan for å trøste meg. Han forguder datteren vår, og jeg håper at jeg også snart kan få kjenne på nyforelskesen for henne 💛 Så takk til deg for at du skriver om det usminkede mammalivet 😊

  4. Haha! Vi har også ei datter, hun begynte plutselig å stramme alle musklene. Så fikk hun respons på det, og nå er favorittrikset hennes å vise hvor sterk hun er…! 😂😂 blir helt rød i trynet, og av og til kommer det en liten fis!;)

  5. Hahaha noe lignende skjedde med meg og, datteren min er like gammel som din og siste uken begynte hun plutselig å lage klikke/smaskelyder med tunga, det var så mye til slutt at jeg hysterisk ringte mannen min på jobb og sa at jeg var helt sikker på at noe var feil med tungen hennes, meen han bare lo av meg og stolt forklarte at han hadde lært henne det forrige uke når han hadde ferie og at hun nå bare viste seg frem for meg og ventet på at jeg skulle lage klikkelyder tilbake Hehe og det var sant hun ville bare ha den responsen pappa?n hadde lært henne :-p

  6. Hahaha, det kan du være sikker på! Jeg lærte datteren min å le med en SKIKKELIG sinnsyk latter da hun var rundt halvåret. Altså, The Grudge-sinnsyk. Pappaen holdt på å daue og lurte på om noe var galt, såååå ja – tommel opp til Torben 😉 Hahahaha! Åååh, nå vil jeg ha baby….

  7. Slik du beskrev adferden tenkte jeg det hørtes ut som epileptiske anfall, men når du mener det er innlært så er den teorien utelukket hvert fall 🙂 Kos dere videre med morsomme triks 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg