Helt normalt?

Er du like usikker på om du er en helt normal småbarnsmor som jeg er? Jeg har så altfor lenge sammenlignet meg med andre bloggerdamer og snikskrytere på facebook som har fått barn, og jeg har innsett at enten er det JEG som er helt ute å kjøre eller så er det DE som er eksepsjonelt unike. 

Anyway – jeg har notert meg bak øret noen ting som jeg vil dele med dere – og ønsker veldig gjerne en heads up om noen kjenner seg igjen så jeg slipper å føle meg alene.. 😭

🐷 Jeg raste ikke ned fødselsvekta fordi jeg ammet som «alle» skryter så varmt av. Ironisk nok så veier jeg altså nesten det samme som jeg veide da jeg kom hjem fra sjukehuset. 

🐷 Du kan ALLTID spotte et sted på klærne mine som har rester av gulp, en eller annen orange middagsglass-flekk eller en melkeskvett som lukter litt spæisa.

🐷 Jeg vet til enhver tid hvor våtservietter er, men aldri bilnøkler eller bankkort.

🐷 Jeg har en smokk i lomma, en smokk i bilen, en smokk i veska og en smokk under stuebordet. Men jeg finner de aldri når jeg trenger de som mest.

Vent litt….

Kan det være…?

SE DER JAAA!!!

🐷 Leggene mine har ikke hatt en date med høvelen siden jeg gikk i kjole engang i sommer. 

🐷 Jeg bruker fremdeles gravidbuksene mine.

🐷 Jeg planlegger alltid å rydde og vaske huset så snart kidden er i seng, men ender opp med beina plassert på bordet og i halvsøvne ser på Armageddon for n`te gang. For det er en såååå bra film, liksom.

🐷 Jeg ser på en utflukt alene i bilen (som i mitt tillfellet i går var å hente en lampe i Horten og lyspærer i Skien) like eksotisk som en Thailandstur med all inclusive. Jeg syns det var heeelt aldeles nydelig å kunne kjøre masse bil med høy musikk uten å måtte ta hensyn til diktatoren i baksetet. Jeg tok meg god tid til å nyte det!

🐷 Jeg skammer meg når noen spør meg om ikke jeg skal ta opp treningen på Nr1Fitness fordi de savner meg, og jeg juger når jeg sier at jeg ikke har tid. For jeg HAR tid, men jeg orker ikke ta stilling til det helt ennå. 

🐷 Jeg har nedtelling på mobilen til når jeg skal til frisøren, fordi jeg gleder meg så innmari til noen skal fikse rottereiret av en knott jeg har på toppen av huet.

🐷 Jeg har utsatt dåpen i det lengste for å unngå det faktum at jeg må rydde, vaske og lage bordkort. 

Jeg har også utsatt dåpen litt med en bittelite ønske om å komme inn i bunaden etterhvert, hvilket jeg per idag ser på som et fullstendig mislykket prosjekt. (Dåpen er om en uke!)

🐷 Jeg ble rasende da jeg oppdaget at vi ikke får barnehageplass før i august og ikke i mars som først tenkt. Det betyr at jeg må tenke alternativt, og det var ikke med i planen min. Nå iverksettes forøvrig plan B, så det blir bestefar/farfar/pappa-barnehage mens mamma er på jobb og får være med voksne mennesker som ikke lager boblelyder med munnen og lukter bajsebleie når jeg klemmer på de. Føler meg selvsagt som tidenes dårligste mor som er så opptatt av å komme meg på jobb, men jeg tror Maren kan kose seg enda mer med dedikerte besteforeldre enn en mor som trasker nesten ufrivillig hjemme på overtid. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli rastløs!

🐷 Du leser om bloggere som er våkne før fuglene fiser for å jogge bort rawchiabowlsmoothien sin, og ved kjapp hoderegning så kommer du på at de i tillegg har DOBBELT SÅ MANGE barn som deg selv. Selv har du problemer med å løfte hånda opp til kaffemaskinen for å trykke på «dobbel espresso». 

..og ja, jeg er ikke flau for å bruke julekoppene når de andre er brukt opp og oppvaskmaskinen ennå ikke er tømt. 

🐷 Du elsker mannen din høyere enn du noengang har gjort når han sier de magiske ordene «-bare sov videre, du..». Det skal virkelig ikke mye til å glede deg og selv den minste «-Fin du er!» når du har endelig tatt på deg bittelitt mascara og dekkstift – de ordene kan redde resten av måneden du ikke har på deg dekkstift og mascara.

🐷 Du unnskylder gjestene dine med «at du akkurat har skiftet en kode:brun-bleie» mens sannheten er at den eimen i gangen er der egentlig hele tiden, men orker ikke gjøre noen tiltak for å skjule det, annet enn et duftlys som brenner kontinuerlig. Tømme bleiebøtta som står på varmekablene og koker gjøres kun når den er stappfull. 

🐷 Selv om folk sier du ikke skal google sykdommer, så gjør du det. Hele tiden. I løpet av en enkel google-sekvens kan du banne på at alle andre mener at ungen din har krupp, diabetes, vannkopper, RS-virus, hjernehinnebetennelse, røde hunder og bleieutslett med sopp. For ikke glemme stramt tungebånd, som sies å være opphavet på veldig mange problemer. Jeg mener ikke at man ikke skal være påpasselig, men tror vi alle har godt av å ringe legen før vi googler. Det samme gjelder i aller høyeste grad meg selv.

🐷 Jeg ser ikke poenget med å lage egen babymat når det finnes så mye flott på markedet i forseglet glass eller klemmepose.

🐷 Jeg bryr meg ikke om genseren hennes er “gutte-blå” eller om hun har to forskjellige sokker.

🐷 Jeg bryr meg ikke selv om sokkene mine er forskjellige.

🐷 Jeg har like ofte vrengt genser som jeg har ikke-vrengt genser. Jeg bryr meg ikke.

🐷 Jeg har hatt på meg sminke 4 (!!!) ganger de siste 9 månedene. En sammenkomst her hjemme med venner, en venninnekveld, en VGTV-innspilling og i et møte i Oslo. I 3 av de fire 4 gangene jeg sminket meg, brukte jeg den samme kjolen er det eneste plagget jeg føler noenlunde vel i. Det er en mamma/bohem/stretchy blomsterkjole med strikk overalt.

🐷 Jeg går med treningstights og adidas-jakke i tide og utide. Noenganger tror folk jeg “kommer rett fra trening”. Jeg motsier de ikke. Sannheten er at jeg har på meg dette fordi ingenting annet passer, og det er liksom “innafor” å gå med treningsklær har jeg skjønt. Liar-liar!

🐷 Jeg zooooomer inn på bildene av Fotballfrue for å finne et eneste spor av en rynke, kloremerke, blodsprengte øyne eller noe som helst som kan avsløre at hun er tobarnsmamma.. Blir utrolig skuffet når jeg ikke finner noe, og lover dyrt og hellig at jeg skal ta i et tak!

🐷 Zooomer inn på et bilde av meg selv jeg vurderer å legge på instagram og finner blå poser under øyne, kloremerker etter en ivrig barnehånd, kviser som kommer når jeg stresser, blodskutte øyne, trøtteguffe i øyekroken, størknet grøt i munnvikene, ammehår-viker som snart er helt tilbake i nakken, en liten flekk av bæsj bak øret da jeg prøvde å legge håret bak øret i bleieskift-krigen og tenner som ikke har vært pusset på en laaaang stund. 

🐷 Priser meg lykkelig over at jeg aldri har påstått at livet mitt er fantastisk i denne tiden, men gleder meg med alle som kjenner seg igjen.

 

HA EN DEILIG SØNDAG FOLKENS!

19 kommentarer
  1. Bloggen din er blitt veldig ensformig.
   Ja, jeg skjønner at du driter i hvordan huset ser ut, deg selv og at Maren har to forskjellige sokker og spiser middager fra glass, men det begynner å bli nok med skriverier hvor du rettferdiggjør alt. Jeg er småbarnsmor selv, og kjenner meg igjen i noe selvsagt, men bloggen din har dessverre blitt kjedelig lesning nå, synes jeg.

  2. HEIA DEG KJÆRE SUPPORTERFRUE!!
   Jeg ser Mari her ikke er helt enig! Også tenker jeg i mitt stille sinn, kjærringer ass! Men denne gangen valgte jeg å ikke bare tenke det men også skrive det. Vi damer er de som må ta «den største delen» av småbarnstiden. Vi er de som går opp 20kg, vi er de som ser ut som ett tak ras, så lenge ungene har det godt!
   Og i en tid hvor vi blir eksponert for slanke midjer og strøkene ben er det en befrielse at noen er en herlig mot pol! Jeg kjenner meg igjen i ALT du skriver Line Victoria. Og jeg hyller deg for, ja hør nå Mari, at du gang på gang sette fokus på den litt mindre glamorøse siden av livet som mamma! Og jeg er nok ikke alene om å føle at dagene ofte går i det samme. Da er det deilig å kunne lese at noen har det sånn som jeg har det, i søken på «hva er normalt?»
   La oss frem snakke hverandre vi kvinner, heie på de som byr på seg selv og sist men ikke minst; om vi ikke liker noe i vårt liv.. Som for eksempel en blogg.. Scroll VIDERE!
   Ha en fin dag, jeg GLEDER meg til neste innlegg!

  3. Mari: hei Mari! Det var synd å høre at du syns bloggen min er ensformig. Jeg skulle ønske jeg hadde noe å bjude på som alle likte, men per idag skriver jeg jo foreløbig om det som opptar med fra dag til dag.. Jeg skal forsøke å ikke rettferdiggjøre min barselboble jeg er i fortiden, og se meg om etter andre temaer som kan fenge leseren. Har du noen gode forslag?

  4. Maria: takk Maria! Det var hyggelig tilbakemelding! 🙂 som jeg svarte Mari så skriver jeg jo om det som opptar meg per idag, og i morgen kan det være noe annet. Jeg har heldigvis aldri skyti på meg et glamourøst liv, så da blir jo innleggene deretter.. men fremover skjer det gøye saker som jeg helt sikkert kan innlemme i bloggen – og la oss ikke glemme at jeg snart er tilbake i normale rutiner jobbmessig, og da kan det fort skje at jeg får andre ting å blogge om!

  5. Du er søt altså! Kjenner meg igjen i flere av de tingene du skriver, ikke alt, men mye.
   Kanskje blogge om babyklærne til Maren også, så blir bloggen litt mindre ensformig? 😜
   Nærmer seg jul, og julekort – jeg skulle like å se hvordan julekortfotograferingen foregår hjemme hos dere. Blir det Rudolf-genser på alle? 😉 Nok en idé til å gjøre bloggen mindre ensformig.
   Jeg synes forøvrig ikke at bloggen er ensformig da, koser meg med de innleggene du får sjansen til å dele – i mammabloblen! Jeg blogget frem til barnerommet ble malt, så hadde ikke jeg tid til mer. Rommet ble malt sommeren 2015, og mini er 2 år og 2 mnd nå!
   Ha en tipptopp søndag! Nuh skal jeg ut i regnet å leke med nevnte 2-åring. Alt for å slippe å støvsuge (det gjør pappaen!!).
   Klem fra Christine

  6. Jeg har bare en ting å si: Amen!!
   Tror jeg kan si «chech» på 90% av det du ramser opp her. Gravidbuksene er noe av det eneste som er behagelig å gå med. Vekten holder seg sabla bra og stabilt, vet jo såååå godt hva som må til for å komme inn i de klærne jeg digger, men hvor f… ble det av viljestyrke ? Og den dåpen…jeg lot bunaden henge godt inni skapet, unnskyldte meg med at det er så tingvindt hvis jeg må amme. Fant en megwt tekkelig «nå er jeg blitt våksen og særiøs mor»-kjole på hm som gjorde susen.
   Må bare få si tusenn takk for bloggen din. Er vel stort sett ingen andre blogger jeg leser, er ingen typisk blogg-dilter. Men din blogg setter stadig en ekstra piff på hverdagen og bekrefter at det i hvert fall er en til som «sliter» med de samme tingene som meg.
   Keep up the good work! Og lykketil med familielivet.

  7. Hei. Kjenner meg igjen her, hvem gjør ikke det😁 luksus med butikktur uten baby, var til å med på kino med de største uten baby i helgen 😁. Jeg måtte slutte å lese bloggen til flere “perfekt”mødre, jeg orket det ikke lenger! Elsker bloggen din.
   Klem fra trøndermamma.

  8. Tips til egentid og rydding 😅 i går sendte jeg barna 5år og 6mnd sammen med far til svigers. Kl 10 om morgenen til rett før leggetid på baby kl 18. Blæsta hele huset med musikk å rydda å vaska heeele huset! Såå digg, både husmørfri og ocd min fikk overta litt å kunne ligge på sofaen med ryddig ryddig hus alene i 1,5 time! Lykke på jord! 🙊😅

  9. Haha, noe var gjenkjennelig ja! Koser meg med bloggen din. Er selv i mammapermisjon så innleggene dine treffer bra her 😉

  10. Digger bloggen din.ler godt av din levende måte å skrive på.
   Men merker jeg begynner å falle litt av.
   Jeg er barnløs,attpå til helt ufrivillig.
   Så det er jo ikke deg som formidler feil,men heller jeg som venter på noe annet..vet ikke helt hva engang.trening for sofasliter kanskje😉
   Lover å henge med en god stund til.
   Og du,dette er ikke ment som surmaga oppgulp.for jeg digger deg.følger deg nå helt frivillig både på snap og insta i tillegg.

  11. Fantastisk! Digger deg. Kjenner at du burde vært venninna mi ha ha…! Kan vel krysse av på de fleste punktene der ja! Når jeg endelig begynte å bry meg, etter 4 år da kom straks nr 2! Begynte å bry meg litt kjappere etter hun, ca 2 år kjørte på med allevo og vips passet bunaden! Spist meg litt opp igjen nå, sommeren tok liksom ikke slutt, så får kjøre en runde til nå! Ensformig blogg..bla bla… er ikke barseltilværelsen litt ensformig da!

  12. Haha! Kjenner meg godt igjen i en del av disse punktene. Kjenner det er godt du setter ord på det, for den j*** fødselsvekta er så sykt kjip 🙁 og jeg gleder meg sååå til å begynne å jobbe igjen, og han er bare 5 mnd…

  13. Må bare spørre siden jeg leser blogger din og derfor blir litt stuss; sover ikke Maren hele natta? Og du hadde nesten sluttet å amme? Beklager at jeg spør, men trodde liksom d var grunnen til at man ikke orket å gjøre husarbeid eller passe på seg selv fordi man led av søvnmangel. Amming tar også mye tid og krefter. Grunnen til at jeg spør er fordi jeg vet nesten ikke hva jeg skulle ha funnet på med en hel natt søvn! Føler jeg hadde boblet av energi!! 🙂

  14. Stine: heheheh, jo – du har veldig rett… hun sover hele natten og jeg ammer ikke fullt så mye lenger.. men hun trenger oppmerksomhet, trilleturer og kos – så da kommer endel husarbeid i 2.rekke, hehe… jeg tror jeg ikke bobler over av energi fordi jeg har vært hjemme så lenge og fått en litt sånn “lat” følelse, hehe… jeg fikser og ordner jo litt i huset, men som oftest koser jeg meg med Maren på tur, på gulvet i sofaen eller tar noen napper med henne:-) et slaraffenliv, joda..!

  15. TAKK! godt å se vi er flere! Jeg elsker å bruke mer tid på å kose med babyen min enn å tenke på hvordan jeg og leiligheten skulle og burde sett ut. Babykos i første rekke!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg