Kvisetryne 34 år.

Skakkjørt hud trenger hjelp! 

Jeg fniser alltid litt når folk som ikke har møtt meg “på ekte” refererer til bilder og slikt og skryter av huden min. “Ååå, så flott hud, hva slags produkter bruker du?” Bah. Hvis du ser på dette bildet så skjønner du kanskje at huden min aldeles ikke er plettfri, faktisk grenser den til det motsatte. Gusten, røde kviseprikker, steder med tørre områder og aknearr. For å nevne NOE liksom! 😂 De fleste bloggere er innom et filter/photoshoop/retusjerings-orgie med musepekeren, faktisk. (Overrasket?) Jeg har kanskje ved noen anledninger vent “finfleisen” til eller holdt en hånd strategisk over et kviseutbrudd fra ville helvette når det har vært prekært liksom. Jeg bruker forøvrig ALDRI filter på Snapchat. Jeg syns det er en gigantisk UTING! Tilbake til redigering/retusjering/filter osv i den store internettverdenen. Jeg ble sykt overrasket da jeg møtte Julianne-Pilotfrue her forleden. Hun har dønn seriøst den fineste huden jeg noensinne har sett. Hun har sånn ekte, lys porselenshud uten nevneverdig sminke. Jeg gikk KLIN intill fleisen hennes i fullt dagslys da jeg møtte på henne, og jeg fant ikke en eneste prikk, ru overflate eller hudorm. Jeg fikk nesten lyst til å ta på ansiktet hennes med de skitne pailabbene mine, men ombestemte meg da jeg innså at jeg antageligvis kommer til å se mer av henne fremover i jobbsammenheng fremover og det skulle tatt seg ut at jeg gikk rundt å kjente på saker og ting på kollegaene mine for å finne ut om det var ekte eller ikke. 

Ikke ofte jeg «kler huden naken» og blottlegger min lille situasjon i fleisen…men så er jeg ikke kjent for å holde igjen på noe heller da. 

Under ser du bilde av en dame i sin beste alder (34) som ikke tar vare på huden sin!

(Forøvrig – se bort ifra buskete øyebryn. Jeg lover å ta en runde på de snart! 🙂 )

Gjennom hele livet har jeg hatt relativ urein hud. Jeg har aldri vært spesielt flink til å ta vare på den, og heller ikke giddi å brukt mange kalorier på å pleie den. (I min TV-tid hadde vi ekstremt dyktige sminkører) I løpet av graviditeten var den faktisk ikke så ille, men nå er den tilbake til «normalen» igjen, og ser virkelig ikke bra ut uten sminke. (Og det har jeg ikke så ofte i disse tider, så det kan neppe være sminken min jeg reagerer på?)

Fakta: Det begynner som små kviser, jeg elsker å klemme og vips – så har jeg fått et sår. Det lille såret blir en rød prikk i gudvethvorlenge, også fordi jeg dessverre piller litt på de. (La oss innrømme det, jeg tror det er mange av oss?!) Jeg trooooor også at jeg kan helt ubevist pille på bare noe som kan minne tørr hud, og vips – så er det en rød prikk eller flekk i fleisen! TJOHEI, KJØTTDEIG! (Du må rope de to ordene ut, ellers hører du ikke at det faktisk rimer.)

Nå ser rett og slett huden min ut som jeg har fått et loppeangrep på den ene siden. (Ja, merkelig nok er disse prikkene kun på den ene siden. Angrepet kommer liksom ikke all over fleisen..!) Det er ikke den siden jeg ligger på med ned i puta, (for de som tenkte på skumle bedbugs…!)  så det er ingen annen forklaring enn at det bare ser? litt herja ut! Og hallo – jeg er 34 år, burde jeg ikke sluttet med denne pillinga snart montro?!

Jeg er veldig i beita på hva slags produkter jeg kan forsøke meg på. Rett og slett fordi jeg faktisk ikke vet hva markedet tilbyr eller at jeg har noengang satt meg inn i det. Jeg innbiller meg at jeg «klør» litt i huden fordi den er tørr. Jeg kan IKKE bruke feit krem på huden, for da popper kvisene frem. Merkelig nok pleier faktisk litt solarium å funke, men det har jeg droppet etter at jeg så hva det faktisk gjør med huden å bruke mye solarium. Huden min er jo bittelitt arrete også, siden jeg har hatt litt dårlig hud hele livet. 

Er det noen der ute som har eller har hatt samme problemet og kan gi meg tips om de beste produktene? Og ja, jeg vet selvsagt at det vil hjelpe å IKKE pille, men jeg innbiller meg at om det ikke er noe å pille på i utgangspunktet – så gjør jeg det heller ikke? Does that make sense? 

Okei – bring it on. Jeg orker ikke irritere meg over de røde prikkene lenger, og jeg skal bandasjere hendene mine i votter de kommende dagene for å se om DET kan gi noen form for resultat. Men utenom det så ønsker jeg meg veldig gjerne tips til gode produkter for denne slags uregjerlig hud! Og så lover jeg dere selvsagt å fortelle dere utviklingen. Takknemlig for tips!

/Line Victoria – pizzafeis!

 

 

 

47 kommentarer
  1. På God Morgen Norge i dag var det en dame som sverget til Koreansk kosmetikk. Snegleslim, biegift og livmor (de sa riktignok placenta, men det er jo samme ulla!). Kanskje man burde spare på livmoren etter fødsel, og bruke den som hudpleie? Off😂😂😂
   De sa det var lite forskning på langtidseffekter, så da ble jeg litt skeptisk mtp om det kan være skadelig ved langvarig bruk. Har ikke prøvd dette selv, men du kan jo sjekke opp i det om det er noe for deg.
   Jeg er en piller jeg også, og klarer jeg ikke pirke hull selv, så er jeg ikke fremmed for å bruke diverse remedier for å få gørra ut! Per nå vaskes ansiktet med vann, og smøres med serum og dag- eller /nattkrem fra No7. Merker huden får fukt uten å bli fet, men færre linjer/rynker-lovnaden har uteblitt!
   Det positive med litt kviser er vel at man ser yngre ut enn man er….hehehe 😄
   Christine

  2. Hei! 😊
   I FEEL YOU! Eg har prøvd litt ymse produkt, men so begynte eg å gå til ei dame so har spesialisert seg innan ansikt. Går til ho kvar 4 veke, der ho bruka ein del syrer og masker, ho brukar og litt strøm på dei områda som e verst 😅 so klemme ho kviser og hudormar som er på veg opp og fram og dei som allrede e der. Super flink dame!! So e eg veldi flink ( faktisk ) til å rense morgen og kveld, bruke ei litt mildare syre eit par gange for veka heim 😊 å so e det viktig vist ein får ei kvise og den e klar til å takast so e det viktig å bruke PAPIR til å knipe md 👍🏼 Å IKKJE pille 😂 å sist men ikkje minst so e da viktig å tenke litt over ka ein ete 😉

  3. Litt digg å se at man ikke er alene. Jeg kan kun si hva som hjalp meg. Det er god vask med klut og vann morgen og kveld. Ett lett serum før dagkrem.nattkrem gidder jeg ikke bruke penger på. (De blå vishy krem/serum produktene på apoteket er magiske. Lette og trekker lett inn i huden). Å i det siste har jeg merka kviseutbruddene og porer er enda ett hakk bedre etter begynte å tilsette en skje med collagen i kaffen vær morgen:) asså helt erlig er det en eller annen kvise innimellom. Men innimellom blir man jo litt lei den vaskekluten i tryne rett før sengetid. Håper du finner noe som kan hjelpe:)

  4. Kjenner meg sååå igjen! Etter å ha fått kid så ble jeg som en tenåring, selv om jeg ikke slet med kviser da jeg faktisk var tenåring. Men vettu hva! Jeg tok en Kardashian, jeg! Høhø. Så en reklame hvor Kylie Jenner bruker drying lotion fra Mario Badescu, hvor man bare dypper en qtips nedi noe rosa greier og sover med det på. Jaggu!!! Det funker!! Og jeg har prøvd ALT! Nå sverger jeg til flere produkter derfra 🙌 Bestilte en sånn prøvepakke med rens, drying lotin og buffering lotion på karma. no. SÅ verdt det! Prøv det 🙂 Viktig å tenke på at kvisene garra er hormonelle kviser, og ikke “bare” kviser 🙂

  5. Hei! Du må kontakte Porsgrunn plastikk kirurgi, de har en serie fra Obagi for uren hud. Den er fantastisk og du kommer til å få helt fin hud. Snakker av erfaring. De er veldig hyggelige der også, du får god oppfølging. Lykke til!😊

  6. Prøv The ordinary! De har både syrer og oljer som kanhkelpe til med å klare opp og fukte. Jeg har tendens til fet hud som elsker å samle på sorte prikker, men har oppdaget at oljer faktisk funker helt supert!
   Merket selges ikke i butikk i Norge, men fås på nettsida deres og flere andre webshops. De hjelper til med veiledning på hva du trenger, det er ganske forvirrende. Og obs, si at du ammer, noen av produktene skal ikke brukes så lenge du ammer. Produktene er rimelige, men supereffektive 🙂

  7. Kristine, bare en liten korrigering. Placenta er ikke livmor, men morkake. Ta vare på placenta/morkaken etter fødsel osv osv

  8. Kan anbefale deg en tur på withloveby Moen i Porsgrunn. De tar hudscanning og kan anbefale produkter ut i fra det. Jeg bruker et merke som heter voya der i fra, alltid hatt uren og tørr hud. Under 1 svangerskap var det helt grusomt. Nå med voya under 2 svangerskap har det vært 1000 ganger bedre og nå er lillemann 4 uker, jeg ammer, sover lite og spiser MYE sjokolade hver dag. Men huden holder seg ganske godt!

  9. Var som å lese om meg selv 🤣 Jeg har tatt noen grep her hjemme som ikke krever mye tid og penger hos hudpleier med behandlinger og kremer☺
   Start med denne:
   https://www.thebodyshop.no/hudpleie/drops-of-lighttm-pure-resurfacing-liquid-peel.html
   Så en runde med denne:
   https://www.elkjop.no/product/styling-og-velvare/helse-og-hudpleie/REV1PE2001/silk-n-revit-mikrodermabrasjonssystem-rev1pe2001
   Jeg bruker serum og nattkrem fra decleor etter jeg har brukt revit’en. Jeg kan love deg at det føles som om man har vært hos hudpleier! Jeg skeier ut med maske hvis jeg går skikkelig all in, men jeg sier meg fornøyd om jeg får gjort dette 1 gang i uka ☺☺

  10. Ikke helt 100 % å skreddersy hudpleie uten å ha sett huden på ordentlig. Men, det første du MÅ begynne med er å rense ansiktet morgen og kveld. Det legger seg masse dritt på huden i løpet av dagen, og om natten skiller huden ut avfallsstoffer. Peeling to ganger i uken er også å anbefale. Finn dagkrem og nattkrem + evt serum som du liker. Er du tørr, kan du bruke en fetere krem på natten, og en lettere på dagen. Dagkremer til uren hud er ofte litt uttørrende, og kan gi for lite fukt, spesielt på vinteren. Gå for en krem til normal hud, evt normal/kombinert. Mitt favorittmerke er Dermalogica. Bruker andre ting innimellom, men går alltid tilbake.
   I tillegg, hvis kvisene ikke er hormonelle, har ting du putter i deg også stor betydning. Drikk masse vann, det er utrensende.
   Og et annet tips…. jeg er også en pirker, og får jeg sår og flassende hud, som jeg piller på dag etter dag, smører jeg på et tykt lag med fuktighetsmaske på kvisa når jeg legger meg. Den roer ned sårene og huden som blir ødelagt. Der er favorittmaska Origins overnight mask. Den er fantastisk, også for hele ansiktet.
   Hilsen Marianne -Hudpleier 🙂

  11. Har ingen råd, men ville bare si at jeg er også godt inni 30årene og har samme problem, så du er ikke aleine om det! Klarer heller ikke å bare la de være, MÅ klemme, utrolig tilfredstillende å få ut gørra, men betaler jo prisen med sår og arr etterpå da!
   Men så ett tips over her med vichy produktene på apoteket, og de har jeg prøvd før med god effekt, må prøve det igjen selv merker jeg 🙂
   Lykke til!

  12. Hei!
   Hos Vitusapotek har vi nå en fuktmåler, som gjør ar du kan få en gratis sjekk av fuktighet i huden din. Så slipper du å bestille time hos en spesialist.
   Jeg er enig med hudpleieren oppi her:)
   Rens huden din morgen og kveld
   Cosmica 3i1 micellar cleanings water – spray på en bomullspad og tørk over ansiktet. Ferdig!
   Dagkrem og nattkrem er til å anbefale! Spør på et Apotek da får du riktig type, etter fuktigheten i huden din.
   Hadde også anbefalt en scrub og fuktmaske.
   Cosmica scrub – Brukes når du dusjer 2-3 ganger i uken
   Avene fuktmaske – smør på en tykt lag etter at du har skrubbet huden, vent 15 min og tørk av!!
   Lykke til!!
   Lover at god hudpleie er gull verd🙈
   – Camilla, Apotektekniker

  13. Du er så ikke aleina!29 år, og ser ut som en tenåring i verste pubertetskrise til tider. Prøvt det meste, uten noe halleluja resultat. Men nå har jeg prøvt Camilla Pihl sin hudrens, morgen og kveld, og etter kun ei uke er huden min blitt så mye finere, mykere, fuktigere. Så anbefaler virkelig den 🙂

  14. Skriv gjerne om hva du prøver ut og hvordan det fungerer. Har brukt alt for mye penger på kremer og rensekurer, men finner ingenting som fungerer over tid. Er straks 30 selv, med hud som en 14-åring, så trenger sårt noen tips! 🙂

  15. Har ofte lurt på hvorfor de der he*****s
   kvisene kjeme sjøl om eg e 34 og for lengst e
   ferdig å få unga!! ( starta karrieren som 18 åring
   og avslutta som 24 år med 3 kids) Satsa på du
   får en « overkommelig» superkur her 😅

  16. Mitt heite tips:kontakt en Mary Kay konsulent.det er home party konsept.da får du testet full rensepakke ,krem,sminke og annet digg hjemme i din egen stue.og konsulenten kan hjelpe deg å finne rett produkt for din hud.dem er sabla godt kurset disse folka.Google it,det finnes en konsulent nær deg.jeg er ialefall mektig imponert over Mary Kay

  17. Erborian 7 herbs rensevann morgen og kveld. Erborian Cleansing oil annenhver dag. Fåes på Vita.
   Jeg så ut som en kjøttdeigpakke på haka når jeg begynte bruke de, men nå har huden vent seg til det og den er smooooth😁

  18. Garnier Pure Active 3-in-1 både morgen og kveld + tynt lag med BioOil etterpå. Kjempe billig og super effektivt! Lykke til 🙂

  19. Bestiller du en av ansiktsbehandlingene på withloveby scanner de huden før behandlingen, så trenger ikke betale for scanningen i tillegg. De er veldig flinke, vanvittig digge masasjer for en sliten småbarnsmor også. Jeg er foresten 31, moren min hadde kviser godt opp i 40 årene. Hun er også fan av withloveby og bruker et annet merke derifra 😄

  20. Hei Fine Line.
   Jeg kan og anbefale With Love By Moen i Porsgrunn. Superbra sted du virkelig blir tatt godt vare på. Skal dit idag, men pga annen behandling. 😃

  21. Hei! Okei – hudpleie er my game! Ser litt på det som en hobby og jeg elsker å gjøre rutinen til kvelds og legge meg rein. Numero uno – DOBBELRENS! Først bruker jeg en renseolje (og den legger jeg ikek en formue i..) til å fjerne sminken og dritten som har samla seg. Rens 2 – krem eller olje eller melk, her renser jeg huden etter at sminke og dritt er bort. Da blir man så ren og pen! Etter dette kommer en syretoner. Høres skummelt ut men det er rett og slett lett og mild eksfoliering hver dag i stedet for å skrubbe grovt en sjelden gang. Den lar jeg sitte alene mens jeg pusser tenner og så avslutter jeg med fuktspray, øyenkrem, serum elelr olje og fuktighetskrem. En olje er magisk for all slags hud (også fet!) og er nydelig om vintern. Det kan godt være huden din tettes av mineralolje i fete kremer. Mineralojle er billig og dårlig bajs som ikke skal på huden spørru meg. Produktanbefalinger: Kamillerenseolje fra Body Sop, cleansing balm fra Emma HArdie (som også brukes som fuktmaske og nattkrem), syretoner fra Pixi, fuktspray fra Caudalie – Grape water, øyenkrem fra Clinique, nyperoseolje og til slutt fuktighetskrem fra Cinique. Etter at jeg gjorde en renovering av hudrutinen har jeg sett store forandringer, og jeg bryr meg ikke om å holde meg til ett merke – blanding er best! Som budsettvariant kan jeg anbefale merket The Ordinary fra Deciem. (deciem.com). HEr liker jeg spesilt godt syretoner me 7% gykolsyre, hyaluronsyre (perfekt under fuktighetskrem!), retinol og forskjellige hudoljer. Prisene er SMÅ sammenlignet med hva man får, og er gentialt hvis man vil prøve seg litt frem. Lykke til!

  22. Enig med Elin over her; gå inn på MaryKay.no og finn en konsulent i nærheten av deg. Jeg har slitt med uren hud i alle år, og prøvd så og si ALT. Jeg ble motvillig dratt med på et Mary Kay homeparty for noen år siden. Jeg var veeeldig skeptisk til både produktene og hele konseptet. Hvordan skulle disse “tøyseproduktene” hjelpe meg, som hadde prøvd alt.. Men jeg måtte fort kaste alle fordommer laaang avgårde, for FOR noen effektive produkter! Jeg er suuuperfornøyd! Jeg har nesten kontinuerlig gått på antibiotika for å roe ned huden, men etter at jeg begynte med Mary Kay har jeg ikke hatt behov for det. Mary Kay selger produkter for alle hudtyper, og har 100 % fornøydgaranti. Finn deg en konsulent i nærheten som kan finne produktene som passer best for din hud:-)

  23. Kvisetryne på 36 år her, så du er ikke alene.
   Jeg er veldig glad i produktene fra Suki skincare (selges hos skinlove.no). De koster en del men er vel verdt hver eneste krone.
   PS: jeg jobber ikke for skinlove, ei heller noe spons eller samarbeid. Er bare veldig glad i denne fine nettbutikken som selger gode produkter uten skumle ingredienser.

  24. Jeg har lang erfaring fra 12 til snart 40 med kvisete hud og har prøvd ” alt” Anbefaler deg på det sterkeste å få time hos en hudlege. Jeg har vært gjennom en hestekur og er endelig kvisefri.

  25. Har akkurat samme problem som deg, men etter flere år med prøving av mye forskjellig tror jeg endelig jeg har funnet noe som funker for meg i alle fall! Om kvelden bruker jeg Body Shop sin Tea Tree Oil Night Mask (tror den er ny nå i år!) 4-5 ganger i uken. De kveldene jeg ikke bruker den bruker jeg fuktighetskrem (ofte den samme som jeg bruker på dagtid). Om morgenen bruker jeg Biotherm Aquasource gel 48h Den fukter fantastisk, og siden det er en gel er den ikke så fet og ekkel mtp kviser (ikke på min hud i alle fall), med mindre du bruker alt for mye av den. I tillegg bruker jeg serum under sånn innimellom. Renser selfølgelig huden morgen og kveld før jeg påfører produktene. Dette funker i alle fall fantastisk for meg 🙂

  26. Hei. Jeg har seriøst vært igjennom de fleste produkter. Matis, decleor, md formulations, kanebo, Chanel osv.
   Jeg bruker nå Obagi. Har seriøst ikke vært bort i bedre produkter.
   Serien er skam dyr! Men når det er så bra som det er, så er det verdt det.
   De selger produktene hos noen utvalgte hudpleie salonger rundt om i landet.
   Det er min anbefaling i alle fall 🙂

  27. Få den en konsultasjon hos Silje Austnes i Oslo og få skreddersydd et hudprogram fra Zo skin health (dr. Obagi). Det er produkter som faktisk funker! Jeg har hatt akne siden jeg var 12, er nå 31, og det var etter jeg prøvde disse huden min virkelig endret seg. Svindyrt, men du trenger ikke alle. Rens, eksfoliering og en retinolkrem (spør etter Retamax!!) og bare bruk en rimeligere god fuktighetskrem. Men, du må være ferdig med amming før du kan bruke sterkere produkter som Retamax. Jeg er gravid igjen nå og vedlikeholder, men GLEDER meg til å rote frem Retamaxen igjen <3 Håper det løser seg! Uansett bør du få hjelp hos noen som kan faget, så du får riktige produkter til DIN hud!

  28. Hei Line. Akkurat som deg! Fra jeg var 10 år! Mamma prøvde å hjelpe så godt hun kunne, så jeg har prøvd mye… (men det som funker for folk nå eksisterte vel ikke for over 20 år siden) 🤔 Men jeg fant tidlig i 20 årene vichy Normaderm fra apoteket. Rens, toner og dag/nattkrem. Funker utrolig bra!!!!! (Når jeg er flink og bruker det daglig) 😅

  29. Det som hjalp meg var Clinique sin serie for fet/kombinert/kvisete hud 🙂 huden er ikke perfekt, men den blir bedre

  30. Ser du har fått mange gode forslag her, men drister meg til et nytt forslag herfra.
   LaRoche-Posay Effaclar serien har jeg brukt i noen år nå, og merket stor bedring. Bruker i hovedsak ansiktsrens, samt varierer mellom Effaclar DUO+ og Effaclar H som ansiktskrem (Effaclar H gir noe mer fuktighet enn Effaclar DUO+)
   Ikke så veldig dyre, og jeg merket bedring allerede etter få uker.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg