God morgen!

Jeg har liksom ventet i spenning på denne våkennatta (våkennetter) alle snakker om. Jeg blir spurt hver eneste dag om det har endret seg, og får nesten litt sånne krevende spørsmål der det nesten forventes at jeg “bryter sammen og tilstår” at vi omsider har hatt en våkenatt. I forrige uke hadde vi sykdom på besøk. Høy feber og tett nese, men jaggu sov hun hele natten igjennom. Det eneste hun tok det igjen på var veldig mye soving på brystet vårt på dagtid i tillegg til natten. 

Nå har det dukket opp tenner også. Den første tannen hennes kommer ut….*trommevirvel*øverst! Hun får med andre ord en fortann på julebildet. Jeg tenker: Flode.

Det ser ut som det er tenner på vei ut nede også, men den første som åpenbarer seg er da altså en fortann. Jeg kan vel ikke si at jeg har merket store forskjellen på humøret hennes når det har stått på, egentlig. Jeg har ikke brukt den bedøvende greia som jeg har liggende, og hun har ikke gnagd mer enn hun vanligvis gjør..! Men hun babler mer nå, og har lært seg å spille på slurva selv. Hun er virkelig en reser på å herme etter oss, det er utrolig morsomt! 

Den mangelen på søvn vi har i huset er det mor som står for. Jeg sliter litt med å sove for tiden, så jeg kan bli liggende leeenge å bare glane i taket og bekymre meg. Og når jeg først sovner så våkner jeg med et gisp og kaster meg over babycallen for å sjekke henne. Dette er noe som har dukket opp i senere tid, denne bekymringen som gnager. Veldig slitsomt! Jeg vurderer å legge meg mye tidligere fremover. Jeg har jo ikke lagt meg før i 23.30-tiden og det er litt for sent når man surrer bort natten på tankespinn i tillegg…!

Idag blir det med sikkerhet ingen trilletur, det snør som rakkern her i Stathelle, så det frister lite å tre på seg klær og vintersko akkurat idag. Da blir vi heller hjemme foran peisen og koser oss med Peppa Gris og Drømmehagen..! 

Vanligvis er halve utsikten den nydelige Eidangerfjorden, men neida – snøvær idag.

Etterpå skal jeg rett og slett fordype meg i alle tips jeg fikk på det som omhandler den ..unnskyld uttrykket...fucka huden min. Jeg er kjempetakknemlig for alle tipsene jeg har fått, både på mail og kommentarer og på facebooken min! Det er jo helt kanon at så mange kjenner seg igjen, åpenbart at det er et marked for å pleie eldre hud for akne og drit også – at det ikke bare er fjortissene som plages med det! 🙂

/Line Victoria – Supporterfrue.

 

8 kommentarer
  1. He he, det gjorde jeg også! Fikk daglig høre “bare vent! “. Og vente gjorde jeg, i seks måneder. DA kom det alle snakket om; våkenettene. Det er vanvittig slitsomt og frustrerende, men omsider var jeg “en av gjengen” og en som også klagde og trengte støtte. Hvor gammel er Maren nå da?:)
   Bare vent!!!! He he, neida:)

  2. Hei.
   Jeg har våkennetter, å babyen min trenger maten på natten også, men jeg våkner i mellom nattmåltidene av at han sparker av seg dyna, mister smokken, er generelt urolig. Har du opplevd det? Samsover ikke, da får jeg i hvertfall ikke sove. Han er 4mnd.(og denne langstrekken babyen skal sove 4-6timer har jeg enda til gode)
   Hilsen 3barnsmor fra Trøndelag 😁

  3. Marthe: Jeg samsov frem til ca 4,5 mnd, da fikk jeg vannvittig mye søvn. Nå sover hun på eget rom, fra 19.30 til ca 07.30-ish. Hun våkner ikke for mat om natten (har hun egentlig aldri gjort…!) og når det gjelder sparke av seg syna så bruker vi sånn sovepose til henne 🙂 Mister smokken titt og stadig, men hun sovner igjen uten… (Eller finner den/putter den inn selv har vi sett noenganger..) Jeg tror det blir bedre etterhvert, det er hvertfall det venninner trøster seg med! Ellers er det mange som anbefaler boken “søvn uten gråt!” 🙂

  4. Så utrolig bra at hun fremdeles sover godt på natta, nyt heller at hun gjør dett enn å tenk på “rådene” om at det går over 🙂
   Nå veit ikke jeg hva du bekymrer det for på kveldene, men min erfaring er at jeg sovner lettere når jeg er flink med trening, så kan ligge å vri meg på kveldene jeg også nå, vanskelig å finne motivasjonen til å skli rundt ute nå!

  5. Kan vi egentlig si “i Stathelle”?? I Langesund og i Brevik ja, men Stathelle??
   Forøvrig – 9 mnd baby, fortsatt ikke sovet en hel natt. Det er vanskelig når man var bortskjemt med sovebaby forrige unge…

  6. Skjønner hva du mener med manglende våkenetter! I barseltiden så jeg på meg selv som en heldig, uthvilt mor, men jeg fikk stadig slengt kommentarer etter meg om at jeg visste ingenting om hvordan det EGENTLIG var å ha barn. Så jeg er såå glad for å høre om andre som også har barn med gode sovehjerter! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg