Skrivesperrebloggfyll.

Jeg googlet “spørsmål til bloggen” og fant disse spørsmålene. I grunn bare for å holde meg opptatt mens M sover ettermiddagsnappen sin. 

1. Har du et mellomnavn? Ikke nå lenger! Jeg het tidligere Evensen i tillegg til Husby, men det ble jo fryktelig langt, gitt! Heldig er jeg som klarte overbevise Torben at vi skulle “lage” et nytt etternavn. Etternavnet vårt er Husby-Sørensen, Med bindestrek. Det var viktig for meg å holde på Husby-navnet også. Husby er med andre ord ikke mellomnavnet mitt. Faktisk mener jeg å huske at Line Victoria er fornavnet mitt og Husby-Sørensen er etternavnet. Eller er Victoria mellomnavnet, kanskje? Akk.. Jeg husker faktisk ikke hva jeg plottet inn da jeg skulle bytte navn i forkant av bryllupet. ??

2. Hvilken tid på døgnet liker du mest? Jeg hater faktisk kveldene. Jeg blir så fryktelig emosjonell rett etter at Maren er lagt for kvelden 19.30. Jeg føler meg litt alene, hvis du skjønner! Hvertfall hvis Torben har kveldsvakt, men da har jeg hvertfall hatt han hjemme på formiddagen da…! Han er uansett så mye hjemme at jeg sjeldent er alene. Men når jeg er det så er jeg så fryktelig ALENE. Vanskelig å forklare. Men summasummarum – jeg liker ikke være alene lenger. Så jeg vil anta at jeg liker morgenene best!

3. Hvor liker du deg best? Hjemme. Eller på familiebesøk. Liker meg også til sjøs, men det er årstidsbetinget riktignok. Merkelig nok likte jeg ikke så godt å få besøk før jeg fikk barn, nå elsker jeg det. Tenne i peisen og drikke god kaffe med godt besøk i sofaen som Maren kan kose seg med også, jeg har blitt helt omvendt på det planet der.. Før prøvde jeg tilogmed å unngå at folk skulle se at jeg var hjemme, for jeg trivdes aller best alene med mine ting..! 

4. Hva er det første du gjør når du er alene hjemme? Hvis man regner med “alene hjemme” som i at Torben er på jobb og Maren sover, så blir det litt tv-tid og surfing på telefonen. Jeg prøver unngå det når Maren er våken og klar for å sosialisere, da syns jeg det er kjipt å fikle med telefonen og la henne “vente” på tur, hvis du skjønner. Ellers prøver jeg å rydde litt eller vaske noe. Selv om jeg ikke er så flink til det. Som regel kollapser jeg litt på sofaen med mac`en i fanget, haha! En periode strikket jeg, men følte at jeg kastet bort dyrbar tid. (Som om ikke surfing med mobilen er det, haha!) En halvtime-trekvarter brukes også på å pumpe puppa tom for melk. For et glamourøst liv a gitt!

5. Har noen av vennene dine sviktet deg før? hmm.. nei, jeg tror egentlig ikke det altså..! Jeg tror vel heller at jeg har “sviktet” dem mer enn de har sviktet meg..! Jeg har ikke vært så flink til å pleie vennskapene mine, og det skammer jeg meg litt over… Jeg har i grunn lovet meg selv å bli bedre på dette, men så er det dette med tiden da.. Heldigvis har jeg veldig forståelsesfulle venner da, og det er jo veldig greit å ha når man “melder seg ut” til tider. Det å ha fått barn har blitt litt sånn.. Så jeg har en jobb å gjøre for å “vinne tilbake” vennene mine når jeg er ute av denne babybobla! 

6. Hva er din formening om musikk? Synger for Maren, tar en trall i godt lag – hører på musikk når jeg rydder/vasker/trener (ikke så ofte med andre ord, hahahah!) og kan bli i godt humør av god musikk…! Men jeg sitter ikke å lytter på musikk liksom. Det føler jeg ikke jeg orker. Kan gjerne høre på høy musikk i bilen når jeg er alene, da.. Ellers kan jeg glimre med at jeg har spilt inn en låt for 12 år og et par tannreguleringer siden…:

7. Bryr du deg om hva andre synes om deg? Helt ærlig? Ja, selvsagt… Men jeg innså veldig tidlig at jeg ikke kan være venn med alle. Man må liksom velge sine kamper. Jeg syns det er værst når jeg blir missoppfattet. At folk tror jeg er et annet menneske enn jeg egentlig er. Når jeg leste om meg selv i forumer på nett, så innså jeg at folk ofte har en mening om meg uten å kjenne meg. Det må jeg selvsagt tåle, jeg som blogger og utleverer meg selv og mine tanker – men jeg syns det er fælt når noen skriver at de ikke tåler trynet mitt, at de hater meg eller at jeg er ei grusom kjærring. Da tenker jeg at de såvisst ikke kjenner meg, men det gjør vondt alikevell. Folk må veldig gjerne være uenig med meg og mine meninger da, det er lov. 

8. Har du gjort noe bra ut av livet ditt? Jeg har fått Maren. Hun er mitt beste, synlige bevis på at jeg har klart noe fantastisk. Og at jeg har kapret Torben ser jeg på som en himla stor bragd i livet. Jeg er ufattelig stolt av min fine, lille familie.

9. Hvor var ditt første kyss? Hmm…Hvis jeg ikke husker veldig feil så var det i en sofa på Joker`n (ungdomsdisko). Hvilket var ganske spenstig til meg å være, siden jeg verken var kul eller populær. Mener å huske at han var DJ på diskoen og 2 år eldre.  

10. Hva er det verste du vet om? Ondskap. At noen gjør vonde ting mot uskyldige. Jeg har ikke så mye til overs for kvakksalvere heller, som utnytter folks desperasjon enten det er ved sykdom, religion eller annet humbug for egen vinnings skyld. 

11. Er du deg selv mot andre? Ja, det vil jeg anta at jeg er. Kanskje noenganger 110% Line til tider, altså at jeg er litt mer enn jeg egentlig er. Det er ganske stor forskjell på klovnen Line og bare Line. ​

12. Hva er det koseligste du vet om? Etter å ha fått barn er det mye av det fine jeg opplever i hverdagen nå til dags, relatert til henne. Det kan være at hun sovner på brystet mitt eller at hun strekker seg mot meg med de chubby armene sine når hun vil opp av grinda eller senga si. Jeg syns det er utrolig koselig å sove med henne også, så noenganger sniker jeg meg inn og henter henne før hun våkner, så vi kan sove sammen et par timer om morgenen. Jeg syns også det er ufattelig koselig å amme. Det er så mange følelser involvert i det å amme, og det var jeg virkelig ikke klar over før jeg fikk barn. Jeg syns også det er utrolig koselig å ligge i armkroken eller få kyss i panna. Det frigir masse lykkebobler hos meg 🙂

13. Hva får deg til å sove? Jeg smeller opp “Friends” på Netflix, og da kan du banne på at jeg sovner etter 10 minutter. 

14. Sang som får deg til å smile? 500 miles med the Proclaimers. Det var sangen som ble spilt på vei ut av kirken!  

15. Liker du utseende ditt? Det kommer ann på dagsformen. De siste månedene har jeg slitt litt med å like det jeg ser i speilet hver eneste morgen, men jeg har kun meg selv å takke. Hadde jeg brukt tid på sminke, hår og trening ville jeg vært mer positiv til mitt eget speilbilde – men jeg føler at jeg selv må jobbe med å innsè at tider forandrer seg og at det er helt greit å ikke føle seg fantastisk hver gang man ser seg selv i speilet. 

Med litt sminke og stæsj kan jeg godt like meg selv litt bedre, dog…!

16. Hva har du gjort som du angrer på? Masse. Eneste jeg prøver å trøste meg med er at alt skjer for en grunn og har som regel en forklaring. De kjipeste tingene jeg angrer på er som regel de tingene som har gått utover de rundt meg. Valg jeg har gjort. Mennesker jeg har såret som følge av dumme valg jeg har gjort. Men det er kanskje slik man lærer? Ikke vet jeg. Problemet er at det ofte kverner hos meg lenge. Det er faktisk en og annen person som har fått unnskyld-melding av meg flere år etter at “skaden har oppstått”, bare for å lette min egen samvittighet…! 

17. Hva er din favorittdrink? Jeg drikker veldig sjeldent drinker…! Men jeg liker godt hvitvin og øl – helst hjemmebrygget eller spesielle øltyper. Industriøl har jeg gått helt bort ifra, faktisk… Jeg kjøper heller litt dyrere øl enn å bælje i meg lunken 0,4 fra plastglass. 

18. Hvor mange puter har du i senga? 2 stk. Torben har en vanlig pute, jeg har hotellpute. Ser unektelig litt pussig ut når vi reier opp, men..! Når Maren sover med oss pleier jeg å slenge hotellputa på gulvet i tillfellet hun ramler ut. Da lander hun hvertfall mykt! Huff…

 

7 kommentarer
  1. Ååh! Den sangen tok meg med tilbake til ungdommen 😀 Dog må det være melodien da, for til tross for at jeg kunne sitte våken hele natta og se på Sonen når du var på, tror jeg ikke jeg har fått med meg dette fantastiske innslaget :p

  2. Hei Line Victoria.
   Mamma til 2 på 5 og 2 år, og havnet inn på bloggen din for litt siden av noe jeg søkte på/etter. Husker ikke hva det var, men lo godt og har deretter tittet innom og leser bloggen din. Liker din ærlighet og din vei i mammaverden, og den er ingen europavei! Heller en svingete, kan umulige være plass til 2 biler, gammel Vestlandsvei ;-P
   Men nå har jeg følt at det hele tiden er noe kjent med deg? Så tenkte jeg, Åhh hun har vært på TV. Men nei, det var ikke det heller. Har du gått på Sonans Privatgymnas i Bergen rundt 2001 eller 2002? For jeg føler det er der jeg har deg fra. Isåfall har våre veier såvidt krysset og 15 år senere sitter jeg her og leser bloggen din. Hvis ikke så beklager jeg, og du kanskje bare har et slikt fjes; kjenner jeg henne?! Hihi
   Mvh
   Helene

  3. Hei Line!
   Jeg er ganske ny i denne bloggjungelen, men jeg har fulgt deg og din blogg en god stund nå! Og du er bare er friskt pust av ærlighet og humor. Da jeg nå skal begynne å blogge en del selv vil jeg si at du er min største inspirasjon, da jeg sitter i mammabobla selv og kjenner meg igjen i så mye du skriver om!
   Klem fra Karoline 🙂

  4. Åh så fin bryllupskjolen var!! Kanskje du har lyst til å ha et innlegg om bryllupet igjen? Liten oppfriskning?:)

  5. Hei Line,
   A propos dette med å like utseende sitt – jeg er også blitt mamma for første gang i år og kjenner veldig på de tingene som du skriver om her (og i tidligere innlegg om å begynne å trene igjen etc). På den ene siden tenker jeg at det er viktig å ikke stresse så mye med utseendet nå og at jeg åpenbart har viktigere ting som foregår i livet mitt om dagen (og når jeg leser sånne historier om folk som hopper rett tilbake i megaambisiøse treningsopplegg og str XS føler jeg meg bare 60% stressa og mislykket og 40% sjeleglad for at jeg ikke føler behov for å utsette meg for det). På den annen side er det jo ikke til å stikke under en stol at det er digg når man stæsjer seg litt og føler seg fresh, ei heller at jeg gjerne skulle gjort noe med de gravidkiloene sånn litt etter hvert (kjenner meg med andre ord heller ikke igjen i dem som nærmest mener det er tabu å tenke på utseende når man har baby i hus og setter sin ære i å være dekket i gulp til enhver tid).
   Føler det mangler litt stoff for oss som er sånn midt i mellom – sånn passe forfengelige, men også innstilt på at det ikke er realistisk eller ønskelig å trene fem dager i uka eller gå raskt ned i vekt. Synes du er så flink å skrive morsomt og uhøytidelig om sånne ting, så setter kjempepris på det om du har lyst til å skrive litt mer om dette temaet fremover!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg