“Jævla pakkekalenderhater. Håper du blir påkjørt av en trailer…..”

Takk for alle tilbakemeldingene fra de siste dagers begivenhet om pakkekalendere. Takk for både negative og positive.

“Jævla pakkekalenderhater. Håper blir påkjørt av en trailer og får litt perspektiver på NORSKE TRADISJONER.”

Og jeg bare:

Eller hun som skrev mail til meg at det var synd på Maren som bare fikk sjokoladekalender og hadde en dårlig mamma som ikke brydde seg.

Eller alle de som fikk ømme tær og ropte høyt at de elsker å pakke pakkekalendere, liker tradisjonen, var fornuftig i kjøpene sine og likte å se barna bli glade. Jeg snakket jo ikke om dere – jeg snakker om de som kjøper pakkebånd til 800 kroner for å lage samme julekalender som en annen mor som har satt standaren på Instagram.

Eller alle de som er enige med meg at det å bruke 1,1 milliarder kroner på pakkekalendere er langt over styr allerede FØR gavebonanzaen på julaften! 

Eller du som sendte hatmelding fordi du ikke fikk øljulekalender av kona di i år. Sorry Torben.

✌🏻Supporterfrue Line Victoria

20 kommentarer
  1. Haha 😂 folk har litt for lite å drive med, (og veldig mye aggresjon inni seg), hvis de tar seg tid til å sende sånne mailer og kommentarer…

  2. Haha 😂 folk har litt for lite å drive med, (og veldig mye aggresjon inni seg), hvis de tar seg tid til å sende sånne mailer og kommentarer….

  3. Haha. Blås i nettrolla.
   Jeg har alltid hatt julekalender til mine to jenter. De fikk gave/opplevelse annenhver dag. Jeg har aldri brukt hverken mye tid eller penger på de og jeg har gjort det fordi jeg vokste opp med det som liten. Nå er begge to ute av huset. En i utlandet og en på folkehøyskole så i år blir det Flax Julekalender 😊😊
   God førjulstid 🎅🎅

  4. Det er jo engang slik, at føler man seg trakket på tærne, så har man et akutt behov for å forsvare seg. Og da kommer det mye piss ut av kjeften/fingrene på folk.
   Vi overlevde på sjokkiskalender (3 søsken, hvor samtlige var og snek på de andres store sjokolade i luke 24, for vi lurte på hvilken figur det var), og julekalenderen som kom i Donald Duck (på deling, tenk DET du! Fikk åpne hver tredje dag bare). Men desember var likevel en magisk mnd med å så høye og fine forventninger frem mot julaften.
   Ikke fikk vi åpne noen julegaver før vi satt hele familien samlet etter julematen, opprydningen og en liten pust i bakken (synes de voksne spiste lovlig tregt, men nå skjønner jeg jo at det var for å nyyyyte pinnekjøttet!!).
   Gode tradisjoner, og gode verdier spør du meg! Fantes ikke synd på oss i det hele tatt. Vi hadde det fantastisk, manglet ikke noe og lærte oss å ønske oss ting til jul og bursdag.
   Jeg håper du IKKE blir overkjørt av en trailer – da mister jeg den eneste bloggeren jeg leser! Stay alive!
   Klem fra Christine

  5. Seriøst? Jeg blir helt sjokka. Håper inderlig ikke at vedkommende som skrev at du burde bli kjørt på av en trailer har barn, for å skrive noe sånt er så hinsides normalt. Burde jo anmelde sånne folk, eller spore de opp og tipse barnevernet om de har barn, for det er virkelig ikke friskt å si. Jeg synes du har en fantastisk blogg, ikke alt jeg er enig i, men du skriver så bra at du er uansett en stor favoritt!!! Når det gjelder pakkekalender synes jeg det er veldig koselig, men med tre barn blir det alt for mange penger om man skal gjøre det skikkelig ( i min målestokk) små gaver som bare blir liggende og annet nips er jeg ikke interessert i å gi dem, så her får de sjokoladekalender, og lego kalender. Topper det med gave på søndagene (adventsgaver) så er alle happy! ta vare på deg selv, og ikke bry deg om sinna troll.

  6. Takk for at du skriv utrulig bra, og får meg i SÅ godt humør! Til og med når eg er litt uenig (som eg sjeldan er)
   Det blei litt mammapoliti over slik du fronta julekalendersaka. (Altså; eg veit best, kva som er best, for alle.. Sjølv om eg trur du sett ting litt på spissen da😊)
   Samtidig kan eg sjå at det har bikka litt over når mange visar fram fantastiske og dyre pakkekalenderar. Eg skulle ønske at fleire klarte å sammenligne seg mindre med andre, men helder velge det som kjennes rett og er gjennomtenkt for ein sjølv og si familie!

  7. Stine: jeg er i prinsippet enig med deg! Og ja, jeg hørtes mammapoliti-aktig ut, BÆÆÆ, det var ikke meningen! Ville bare at alle skulle få høre at det får helt fint med skokoladekalender også, og at man kan slippe stresset med 24/48/72 gaver hvis man vil! Klem-klem!

  8. Hei Line!
   For ikke mange minuttene/ukene/månedene (noe sånt) siden så fronta du også VGTV med kampen mot “det jævla mammapolitiet”, om alle mødre som skulle fortelle andre mødre rett og galt i forhold til mine og dine barn.
   Og plutselig så dukker du opp på VG igjen, der du refser mødre og deres forhold til adventskalendere. Jeg syns kanskje du inntar rollen som mammapoliti selv i akkurat denne saken!
   Jeg er en såkalt “pakkemamma”, jeg har selv vokst opp med pakke-kalender, der 1. desember alltid inneholdt en klementin! Like ivrig åpna vi opp papiret 1. desember hvert år, og koste oss skikkelig med denne klementinen som mamma hadde tatt seg tid å pakke inn om kvelden. Selv om det bugna av klementiner i en skål på bordet hele november og desember.
   Da jeg fikk barn, valgte jeg å fortsette tradisjonen. Jeg tilpassa gaveinnkjøpene til mitt prisnivå, brukte litt tid på å pakke inn og organisere dette hvert år.
   Og vet du hva? Jeg KOSA meg! For meg er det ett kreativt avbrekk fra en masete hverdag, om det er å blåse ut all lungekraft og vett til påske hvert år så vi kan male påskeegg, lage rebus for å finne påskeegget fra påskeharen, lage adventskalender eller ta hundrevis av teite bilder til julekort eller invitere venninner hjem på fester med rare tvister så gir det hele meg en tilfredstillelse som andre kanskje får av å løpe maraton, hoppe i fallskjerm, netflix-bonanza osv.. Du skjønner tegninga.
   Så hender det jo seg at jeg gjerne vil dele bilder av noe jeg er fornøyd med! Jeg føler at instagram har plass til mitt innlegg av hva jeg har gjort den siste tiden. Det trenger ikke bare å være sprettrumper, babybilder, seilas-bilder, kjendisupdates og sminkete ansikter som skal vises fram. Vi alle liker å bli anerkjent (selv du)!
   Jeg føler derimot ikke at jeg konkurrerer med hverken dere som gir sjokoladekalender, opplevelseskalender, sing-sang kalendere, kindereggsjokolade og så videreeeee. For jeg er sikker på at andre tar igjen meg på andre måter der jeg ikke strekker til, for eksempel i form av bugnede, fargerike og kreative matbokser. Her får hun stort sett brødskive med valgfritt pålegg og en frukt/grønnsak hver dag. Men, det er akkurat det!
   Vi er forskjellige, og det er veldig bra! Kjør på, la vær enkelt bruke tid og penger på akkurat det de vil, og så kan vi heller oppmuntre hverandre på at vi er bra nok, uansett hvilken adventskalendersjanger-mamma du er!
   I år skal jeg derimot kombinere to eksamener med fulltidsjobb, så i år ble det en ferdigsnekret pakkekalender fra glitter! Og jeg kjenner jeg er helt tilfreds med det valget! Så sitter jeg heller i sofaen med pensum og tar avbrekk og sniktitter inn på andre fine kalendere på instagram!
   Kanskje blir det sjokoladekalender eller pakkekalender neste år, men det er ingen konkurranse, det er nemlig ingen vits i å bli svett av andres liv. Kun jeg lever mitt!

  9. Jeg er 25 år, og har hatt pakkekalender én gang og det var før søsknene mine kom til verden. Da gadd ikke mamma og pappa å styre med disse kalenderne. Det ble med sjokoladekalender resten av årene. Jeg husker at alle venninnene mine hadde pakkekalender, og jeg skulle veldig gjerne hatt det selv, men det ble aldri sånn. Jeg tror det bare har vært sunt. Vi har som søskenflokk aldri manglet noe, verken klær eller ting, jul eller ikke -jeg forstår mamma og pappa, jeg. Jeg tar avstand fra forbrukshysteriet, og i morgen skal jeg på jobb, deretter rett hjem sånn at Black Friday ikke kommer og tar meg.

  10. Ann: Takk for kommentar! Høres ut som du har et både fornuftig og fint forhold til pakkekalenderen – men mitt mål var ikke å tråkke på tærne til de som koser seg med pakkekalendere, mitt mål var bare å få ut at det går helt fint å velge sjokkis-kalender også! Jeg ble selv så veldig sjokkert over hvor flott kalenderen “måtte” være når jeg så de på face, insta osv… Jeg ville bare slå et slag for sjokoladekalenderen, det var mitt poeng – jeg dømmer ikke de som syns det er flott med pakkekalender altså! Bare at det er helt greit å droppe det også! Dessuten høres ikke du ut som en gal pakkekalendermamma som tar helt av, høres ut som du er nøyansert og som sagt, fornuftig 🙂

  11. Hei.
   Så fint at du tør å tråkke i dette vepsebolet 😉 jeg hadde ikke pakkekalender som barn, ønsket meg det, men var fornøyd med sjokoladekalenderen som ble spist opp 2. eller 3.desember.
   Når det gjelder pakkekalender til min egen datter er jeg av den typen som elsker å pakke inn gaver og finne ut hva hun kunne fått de ulike dagene, men hvert år står jeg imot lysten til å gjøre det, det har nemlig blitt en prinsippsak for meg. Jeg og min kjære har kanskje litt bedre økonomi enn gjennomsnittet, om det er lov å si. Datteren vår mangler ingen ting. Jeg vet at i løpet av hennes oppvekst kommer hun aldri til å kjenne på at foreldrene har det trangt økonomisk. Nettopp derfor er det viktig for meg at hun ikke får. For når hun går på skolen vil det kanskje være en og annen som ikke får kalender fordi foreldrene ikke har mulighet til det. Da skal det være en trøst for de at Frida heller ikke får. Jeg vil heller at min datter skal bidra til å normalisere en desember uten pakkekalender, enn å være med på pakkekalenderkjøret som jeg mener ikke er godt for noe 😊 bra jobba!

  12. jeg har laget pakkekalender 1 gang. i den ble det også mange ting henne trengte og ting hun ønsket seg, men da ble det heller ingen julegave. 🙂

  13. Skjønner meg virkelig ikke på folk!! Hvis det ting dem ikke liker,hvorfor ønske at du får kreft,dør smertefullt,overkjørt sv trailer! Wtf???? For noen gale mennesker!!!
   Keep up with the blogg. Beste og morsomste bloggen ever!!!!
   Ha en knakende flott helg 😍

  14. Jeg følte meg ikke tråkka på tærne selv om jeg ikke syns noe om sånne type innlegg. Og som noen andre sier; du fremsto som mamma-politi med det innlegget. Og det tror jeg gjorde mange provosert, selv om det ikke greit å håpe du dør av den grunn. Men vil du framsnakke sjokoladekalender så er jo det kjempe bra, bare ikke dra ned andre mødre som velger annerledes i samme slengen. Selv om de bruker 800kr på pakkebånd. Jeg ville heller ikke prioritert 800kr på gavebånd, men sannsynligvis prioriteter jeg andre ting som denne moren ikke ville ha prioritert. Uten at det ene nødvendigvis er bedre enn det andre. Vi prøver jo alle så godt vi kan, så hvorfor ikke løfte hverandre opp istedenfor å dra hverandre ned? Så lenge noen ikke bedriver omsorgssvikt på barna sine selvsagt, da må vi jo ta grep.
   Også syns jeg at mødre må slutte med å føle press fra andre mødre. Vi er tross alt voksne mennesker, og bør etterhvert lære oss å bli trygge på oss selv. Ikke rart barna føler på press, når vi voksne gjør det. Ingen kan være supermødre på alle områder, og i alle fall ikke hele tiden. Også burde det snart være allmenn kunnskap at bilder vi ser på ulike sosiale medier kun er et lite utsnitt av noens liv, eller noen hjem.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg