Strekkmerke-oppdatering!

Reklame (affiliatelinker for produkter jeg har brukt fra Lyko)

(Bildet tatt halvannen månede etter at jeg begynte å smøre meg – merk at jeg “løfter” og strekker magan for å vise de nå falmede tigerstripene mine. Er dere KLAR over hvor vanskelig det var å ta det bildet der?!)

En ting som irriterer meg grenseløst er at jeg aldri fikk tatt et skikkelig bilde av strekkmerkene jeg fikk under magen for noen måneder siden da jeg hadde føda. Jeg brukte nemlig hele graviditeten til å smøre meg med en olje jeg fikk av svigermor, og det dukket ikke opp ei eneste tigerstripe. Trodde jeg da. For når jeg smurte meg med denne oljen, så var det et sted jeg faktisk glemte å smøre, og det var under magen, rett over tisselura liksom. Under magen, på en måte! Jeg følte liksom ikke at jeg var «sprengt» i størrelsen så langt ned på magen, så jeg smørte med oljen på alle stedene jeg følte strakk og strakk etterhvert som magen vokste. Rundt navelen, på siden, på hoftene og ja – alle stedene jeg følte det kom til å revne i huden etterhvert som babbsen vokste seg stor og sterk der inne i magehuset. Jeg nevnte litt på at jeg smurte meg tidligere når jeg var gravid og det var flere av dere som spurte om den, men jeg ville ikke “reklamere” for noe uten at jeg visste det med sikkerhet at det faktisk funket. 

Da ungen var poppa og jeg endelig fikk se «under» magen igjen, (Les: Jeg løftet opp den relativt pløsete magen for å lete etter tissen min) så åpenbarte det seg noen tigerstriper. Ikke at det plaget meg, men jeg skjønte jo kjapt at det var jo det området jeg ikke smurte, og det var nøyaktig der jeg fikk stripene mine. Bah! De var ganske illrøde, akkurat som rare sprekker og flekker over tisselura mi..

Oljen jeg fikk av svigermor, fant jeg igjen da jeg ryddet på badet her forleden. Det stod bakpå at den kan «fjerne» eller falme tigerstripene etter at de har dukket opp også, og jeg er jo så lett påvirkelig av reklame at jeg begynte å smøre for noen uker siden. Og veit dere hva eller? De begynner faktisk å falme! Altså, på noen uker (halvannen månede siden jeg rydda på badet) så kan jeg nesten ikke se stripene mine engang! Nå har jeg ikke noe annet enn en litt blubbete mage som avslører at jeg har hatt mageboer der for en stund siden, jeg ble nesten litt lei meg over at stripene forsvant så fort – for det var jo liksom mitt synlige, kroppslige bevis på hva jeg har vært igjennom, nå er jeg bare gladtjukk liksom. BAH! Så kan jeg selvsagt angre på at jeg ikke var enda mer iherdig på smøringen under graviditeten, men det sies jo faktisk at strekkmerker er genetisk og hormonelt, og ikke egentlig kan smøres vekk. Vel, hva vet jeg..? Eneste jeg kan referere til er at jeg ikke fikk strekkmerker der jeg smurte godt, men fikk stripene mine der jeg IKKE smurte. Jeg aner ikke om det er tilfeldig eller ei. Men det er ikke tilfeldig at de har falmet de siste ukene, det er jeg overbevist om! 

Så nå kjører jeg på med denne oljen overalt der jeg har arr. Og jeg skal innrømme at jeg har ikke vært sinnsyk god på å smøre meg to ganger daglig, liksom..! Jeg smører når jeg husker det. Men det funker jo åpenbart selv for den mest distrè, og det likes veldig godt. Beste tipset er å ha den på nattbordet om du er smelt på tjukka, så kan du få mannfolket ditt til å kna inn magen med oljen på kvelden. 

Hvis du har lyst til å kjøpe oljen så virker det som det er en bra dag å shoppe den på, jeg oppdaget jeg når jeg skulle inn å kjøpe mer av oljen at de plutselig har 40% på den HER – hvilket betyr at du får 125ml (Det holder for en hel graviditet og vel så det!) til nesten halve prisen! (Linken er en affiliatelenke) Ikke nok med det – men akkurat idag er det 3 for 2 tilbud også, sånn i tillfelle du vil kjøpe noe mer denne Black Friday…! 

Om du ikke har behov for den, så har du kanskje en venninne som er smelt på tjukka eller akkurat poppa unge? Da kan dette være en fin venninnejulegave eller babyshowergave. Det er alltid sykt hyggelig å få en gave selv også 🙂 Også skal den funke på alle slags arr, ujevn hudtone, aldrende hud, dehydrert hud – ja, en liten magisk olje for en som kan huke av ALT på den listen gitt…! 

…og mens jeg er igang – husker dere jeg farget håret lilla for noen uker siden?

Anyway, noen av dere har etterlyst hva jeg brukte – og den dukket opp når jeg nettshoppet istad. (Nei, jeg tør ikke kjøpe den igjen… Jeg føler meg relativt ferdig med hårfarge som funker litt i overkant bra…!)  Du finner mitt lilla hår HER! (Affiliatelenke)

6 kommentarer
  1. Jeg har fått høre at strekkmerker er genetisk og kryssa fingrene da min mor etter to svangerskap står igjen uten ei føkkings stripe NOE som helst sted. Så ut til å gjelde for meg og da jeg for 2 år siden stod med sprekkferdig mage på termindagen og lette etter striper. Nada. Tre dager etter fødselen var det på tide med en ordentlig kikk på magan og jaggu var det ikke litt tiger på begge sidene av navlen. Jaja, plaget meg lite og de falmet fort. Nå er det ny bolle i ovnen og oljen er kjøpt inn så får vi se.

  2. Aaaa takk for påminnelsen, jeg har en sånn olje på badet ett sted og nå er huden så vintertørr at jeg blir sprø (på den ene og andre måten ;-D)
   Fortsatt god helg!

  3. De kan si hva de vil om genetisk bla bla bla, jeg har også hørt at om det klør så blir det strekkmerker. Men whatevs, jeg smurte hvertfall magen når jeg gikk gravid(m blå tjukk Nivea krem) og fikk ikke ett eneste strekkmerke. Men lårene og rompa derimot, det glemte je( el tenkte ikke over at jeg kunne få der rettere sagt), og der ser jeg i dag ut som ett verdenskart. Så har akkurat kjøpt meg den olja sjøl, så får vi se om den funker😁

  4. Jeg satser på at det er noe genetikk også. Jeg smurte meg med samme olje to ganger daglig, hver eneste dag (!!), gjennom hele svangerskapet. Likevel fikk jeg SVÆRE, mørkelilla tigerstriper i fra knærne og opp til skuldrene! Men; ungen er fresk, så la det gå 😅

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg