Husbyggerdrømmen som brast…

//Reklame for nettserien vi deltar i – “Hjelp vi feirer jul!” – med Torben og Line / Kiwi (Innlegget inneholder linker til episode 1)

Jeg tror ikke jeg vet om noe annet som påvirker stemningen negativt i et forhold mer enn husbygging. Om det er 300kvm eller 0,03kvm. Alt jeg har erfart er i grunn at det krangles både om husplassering, utførelse, teknikker, tidsbruk, samarbeidsvilje og ikke minst – oppgavefordeling. Torben og jeg hadde en husdrøm som brast i går. Pepperkakehusbyggingen endte i katastrofe, og det finnes ikke en eneste takstmann som ville godkjent resultatet. Da jeg inviterte pappa til å knekke av en bit for å smake på det istad, så rynket han tilogmed på nesa og takket nei. Og det er sjeldent min far sier nei til noe som inneholder sukker. 

HMS (Helse, Miljø og Sikkerhet) er viktig når man bygger hus, uansett om byggematerialet er pepperkakedeig eller trevirke. Å smelte sukkeret (knekk) som skal feste vegger, tak og tårn sammen er ikke til å spøke med! Min største knekk-skrekk (!) er å brenne meg når jeg styrer på kjøkkenet, og det hjelper jo ikke at vårt fancy-pancy kjøkken har stekeplater med åpen flamme. (Innebygget gasskomfyr). Og når jeg i tillegg ikke har noenting klart på forhånd – så ender det selvsagt med kaos når det tar bare 1,5 minutt å smelte det sukkeret i panna. Jeg trodde det tok MYE lengre tid!! I hvertfall nok tid til å sortere byggevarene og finne en egnet tomt å bygge på!

Vel – “klare sjæl!” har alltid vært en helt grei leveregel, og jeg ber sjeldent om hjelp. Litt fordi det i såfall da er Torben jeg må be om hjelp fra. Og jeg kan ikke ha en medhjelper på kjøkkenet som tilogmed kutter løken feil! (True story! Når Torben skal kutte løk så begynner han i midten! Han deler med andre ord løken i to halve og skjærer deretter løkringer. Det hadde vært en helt grei måte å gjøre det på om du skal ha terninger eller småbiter til tacoen, men ikke løkringer! Torben ender bare med å kutte av seg (enda flere) fingre når han står med to små halve løkdeler og en kemboschvær kniv, fremfor å starte i den ene enden av løken og jobbe seg bortover! Og hva skjer videre med løken etter at den er delt i to? Jo, man ender opp med å KASTE mesteparten av løken fordi Torben ikke tør å skjære ringer av to små halve, fremfor å stå å skjære fra den ene siden og innover. Eller så blir det liggende en hel haug med halve løker i kjøleskapet som aldri blir brukt. Klarer du å se det for deg forresten eller må jeg vise deg med bilde?!)

Ok – here it goes:

(Nei, han skreller heller ikke løken før han skjærer den i to like store halvdeler.)

Såååå mange løkringer klarer Torben å få ut av de to halve (“for de er så himla vanskelige å skjære ringer på!”) men ironisk nok så har han akkurat nok løkringer til å legge på speilegg-brødskivene sine – så resten går dessverre i søpla eller blir liggende i kjøleskapet i håp om at jeg trenger restene til noe. Men da har de allerede skrumpet inn til det ugjennkjennelige..

Skjønner dere problematikken? Og vi skal liksom samarbeide om pepperkakehusbygging? Nah.

Dere skjønner med andre ord at når to personer med to vidt forskjellige kjøkken-erfaringer kræsjer, så var husprosjektet dømt til å mislykkes. Torben med sine ungkarsuvaner på kjøkkenet, og jeg med min manglende kjøkkenerfaring generelt. (Her syns jeg det er greit å sitère en kollega som sa: “-Jeg har kjøkken bare fordi det fulgte med huset”) Og la oss for all del aldri glemme Torben da jeg sendte han avgårde for å kjøpe avokadoer. Han kom hjem med mango. For han ante ikke hva han egentlig skulle se etter, og fordi når han googlet “advokatoer” så dukket det i følge Torben opp bare “en haug med dresskledde menn”. (!!)

Jeg trodde helt oppriktig at pepperkakehus kom helt ferdig satt opp i en stor pappeske og at det bare var å sette igang å pynte. Som jeg forøvrig trodde var det enkleste i verden. Jeg har jo også sett så fantastiske flotte, pyntede pepperkakehus på det store internettet  der det kun ble brukt melis og nonstop. Trodde jeg. Visste dere at det ikke bare var melisglasur man bruker liksom? Neida, skulle egentlig være masse mer i den sævsen man bruker for å pynte. Det hadde jeg ikke fått med meg, og det forklarer kanskje hvorfor resultatet ble som det ble…

Jeg bad forøvrig mine facebookvenner tidligere idag om å sende meg pepperkakehusa deres. Bare for å se om det gikk til helv… med de også… Å HEY! Se bare her! (Dette er bare et lite utdrag asså!)

…og så må Tina nevnes for et iherdig forsøk da… “Inspirasjon vs virkeligheten”:

 

Lo så jeg skreik! 😂😂😂 Hun kunne også melde om at hun ikke turde å pynte det ytterligere, da det var fare for at det raste!” (Nok en husdrøm i tusen knas, haha!)

Når jeg ser resultatet til mine facebookvenner, så er det jo lov til å spekulere i om Torben bevisst har sabotert husbyggerdrømmen på noe vis. Eller om jeg rett og slett klarte å ødelegge det helt på egenhånd. Jeg får la dere bedømme det.

Resultatet kan nemlig sees i første episode av “Hjelp, vi feirer jul!” som er ute nå, og tar selvsagt for seg husbyggerdrømmen vår. Du er mer enn velkommen til å se hele første episoden HER! som omhandler den hysteriske husbyggingen vi tok for oss denne søndagen. (Linkene sender deg videre til Kiwi sin hjemmeside som har laget serien vi deltar i!)

At det var…?! 😉

PS: Noen som har et ferdiglaget og pyntet hus å selge oss? Enkelte ting bør man overlate til de proffe har jeg skjønt.

/Supporterfrue – Line Victoria

 

 

5 kommentarer
  1. Tips: I stedet for å bruke sukker til “lim”, smelt smørbukk-karameller 🙂 Blir ikke like varmt, ender ikke over hele kjøkkenet og smaker mye bedre hvis huset skal spises!

  2. Nytt i år er en tube med «baking glue» fra dr Oetker. Funker bra. Første gangen jeg har fått satt sammen et pepperkakehus. Fra samme produsent kjøpte jeg hvit, grønn og rød melis. Ikke dyrt og veldig lettvint. Mindre søl. Hilsen mamma til ei på 5 og en på 9. 😊

  3. Er så godt og se at det er flere som sliter me den husbygginga🙊😄 Jeg har lært at man kan bruke eggehvite og melis for og montere og pynte hus. Ikke varmt men ei tolmodighetsprøve og sette sammen hus me da det trenger noe tørketid. I år ble det tube ifra dr.Oetker og den funka supert til å montere hus👍første gang vi ikke har skilt med rasfare rundt huset og heller ikke støtte inni huset for at det skal holdes oppe🙈😂 lykke lykke til😉

  4. Slenger meg på kommentaren lenger oppe om smørbukk karameller som lim.Smaker godt og er enklere å bruke.Leste et tips på moseplassen.no om å pynte delene før montering.Da kan man unngå husras og enklere å pynte når alt ligger flatt😊👍lykke til om dere prøver en gang te..har trua👏👏👏

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg