Fra pupp til pannekaker!

(Reklame / Inneholder to linker til et produkt jeg anbefaler!)

OBS! Jeg har lagt til et nytt avsnitt, markert uthevet i kursiv – om amming FØR fast føde-måltid! Takk Mette for hjelpen og rettelsen din!

Takk for flotte spørsmål på snapchatten min! (Linevictoriahus) Det var gøy! 🙂 Her har jeg svart litt på noen spørsmål jeg har fått av dere den siste tiden om baby og mat, og hvordan jeg løser det skremmende temaet “fast føde!”

(På bildet har Maren fått smoothie-is av “tante” Iril, og fikk også med på kjøpet sin aller første brainfreeze…! 😂) 

Kan du skrive litt om når du begynte med fast føde til jenta di og når du sluttet å koke flasker å sånt? Har dere hatt mye barnevakt? Skrive litt om det? 

Jeg begynte med fast føde til M da hun var over 4 måneder. Begynte veldig i det små, med mild havregrøt for 4+ måneder og pæremos fra glass. Jeg skal innrømme at jeg ikke lagde noe mat fra bunnen av, for jeg følte meg mest sikker da jeg gav henne smaksprøver fra glass! Jeg brukte forøvrig morsmelk i grøten hennes, den ble veeeldig søt! Først var det bare ei skje eller to, og etterhvert gav jeg litt og litt mer. Hun har forøvrig aldri hatt noen problemer med magen, så det var virkelig ikke noe problem å gi henne fast føde. Hun reagerte som barn flest tror jeg – gapte HØYT når hun så skjea. Akkurat som hun bare skjønte at «nå kommer godsakene!» (Kliss lik sin mor, med andre ord!) 

Grunnen til at vi startet ved 4 måneder istedefor 6 måneder som mange gjør, var at hun viste stor interesse for smaker og vår mat. Var akkurat som hun skjønte at det var noe godt å bite i på tallerkenen vår..! Og siden jeg slet litt med melkeproduskjonen min, så ønsket jeg å gi fast føde med pupp til dessert. Hirsepops fikk hun ved 5 måneders alderen. Det er sånne hirsepølser som smelter i munnen, men som hun kan holde i selv.

Og herregud, holdt på å glemme – en (eller to da) ting jeg tror jeg aldri kunne levd uten er denne Kidsme feederen. (annonselink) fra da hun var 4 måneder og skulle smake på nye ting for første gang. Den puttet jeg smaksprøvene oppi (vannmelon, frossen smoothie i terning, myk pære, banan – altså ALT puttet jeg i den for at hun skulle få teste nye smaker!) Den måtte jeg låne bort til ei i barselgruppa, og jeg tror den har gått på rundgang nå. FOR en genial oppfinnelse for oss mammaer som er redd for at poden skal sette ting i halsen!!! Og når hun ble litt større (5,5 mnd) så kjøpte jeg DENNE (annonselink) og den bruker jeg fremdeles! Genialt med den store er at den kan du putte smoothie i også, for den ene tuten som følger med har masse X i tuten, som gjør at det ikke renner ut!

Her er bilder av Kidsme`erne i aksjon!

Først den lille for smaksprøver – her med Maren som smaker vannmelon..!

Her er den for bittelitt større barn som gjerne vil lære å spise selv, Maren har smoothie i sin. Håndtaket rommer ganske mye og hun klemmer på den for å få det ut.

Kidsme for 4+ mnd HER (annonselink) //  Kidsmee Food Squeezer 6+ mnd HER (annonselink)

(Dette er de med silikontut, med andre ord – de med sånn tøynetting er veldig grisete greier som man aldri får rene igjen. Trust me on that!)

Rett og slett en genial måte å lære de å spise og smake på ting på, uten at du trenger være redd for at de skal sette biter i halsen! ❤️

Okei, la oss fortsette på spørsmålene jeg har fått av dere….:

Nå ammer jeg jo veeeldig lite, hun elsker flaska si og fast føde – så vanskelig å få henne til plutselig å ville elske tom pupp igjen. Dessuten tar hun smokk og koser seg med snuttefilten når hun skal kose, så det lar seg rett og slett ikke gjøre å å få opp interessen for pupp igjen.. Jeg tror faktisk det er 4-5 dager siden jeg prøvde amme Maren sist. Den kvelden pumpet jeg også for siste gang tror jeg?

Koking av flasker: Jeg koker flaskene fremdeles. Det er fordi jeg har de mam-flaskene (selvsteriliserende) som jeg koker i mikrobølgeovnen, og det tar 5 min på kvelden. Bedre føre var enn etter snar når det tar så kort tid uansett?

Til spørsmålet om barnevakt og om vi har hatt mye av det? Vel, vi har barnevakt titt og stadig, vi! Hun ELSKER å være sammen med øvrig familie, og overnatter også. Sover enda bedre når hun er på overnattingsbesøk gjør hun og! Derfor det er veldig enkelt å takke «ja» til barnevakt når de spør om å få passe henne. Jeg tror ikke hun har noe vondt av litt nye impulser. Hun blir veldig godt tatt vare på, og det er jo folk som har peiling på barn og som hun kjenner godt også..!

Har du gitt MME (Morsmelkerstatning) for at kid`den skal sove lengre? 

Hmm.. Nei, egentlig ikke..! Hun slokner så greit og har sovet hele natta fra hun var 3 dager gammel, så jeg antar at puppen min har vært mer enn nok for henne.. Jeg har også hørt at MME «metter bedre og gir lengre søvn», men de lærde strides.. Morsmelkerstatning kan jo også være hardt for magen, så det er jo en risk i alt man gjør! Når jeg begynte å delamme var det ett fett om det var puppemelk eller erstatning jeg gav. Om natten (de første månedene) lå jeg jo bare med puppen ute uansett, merket jo aldri at hun koblet seg på egentlig. Skulle jeg stått opp og laget flaske hadde tonen vært en annen, haha! Når det gjelder kveldsuro som fryktelig mange babyer har, så er jo det veldig normalt. Jeg trodde jeg var tom for melk, men det var kosen og tryggheten hun var ute etter. Og når hun lå slik på puppen i 2-3 timer på ettermiddagen/kvelden så spiste hun seg opp før en lang natt. En flaske med mme rett ned på et par minutter vet jeg ikke om ville gjort samme susen, men jeg aner ikke?! 

Når ga du brødskive til Maren for første gang?

Jeg tror hun var rundt 5-6 måneder. Da duppet jeg små biter i morsmelkerstatning og så tok jeg bananmos/fruktmos (smoothie funker også!) på. Hun likte det veldig godt – men satte en gang en liten bit i halsen! Derfor var det greit å lære seg DETTE først som sist:

Nå går det helt fint, så jeg trenger ikke lenger å fukte bitene. Jeg har litt prim for småttiser på, eller leverpostei om hun er i humør… det liker hun veldig godt. Og flaska med melk er gull. Og smoothie til dessert. Eneste grunnen til at jeg jeg ville prøve gi henne brødskive var fordi jeg fikk beskjed om at hun måtte lære å «tygge» med gommene sine.. Ble litt overrasket – hadde ikke tenner, men tygge måtte hun lære! 

Eneste jeg kvier meg for er at hun skal spise harde biter selv. Mange som driver med BLW som gir barna maten og lar de ta biter selv. For eksempel appelsinbiter, vannmelon, agurk, kokt brokkoli osv. Jeg er SÅ redd for at hun skal sette biter i halsen! Så her må jeg rett og slett jobbe med meg selv og ta tiden til hjelp! Og fortsetter å bruke den feederen i grunn…!

Hvordan ser en dag ut i forhold til mating? Hilsen en som sliter med å finne en perfekt matplan.

Edit – OBS! Her har jeg fått tilbakemelding fra en leser i kommentarfeltet som påpeker noe VELDIG viktig!

Det er anbefalt at morsmelk er hovednæring frem til 1 år. Ammer du er det anbefalt å amme før fast føde, fordi enzymer i morsmelken er med på å bryte ned maten så det blir lettere for den lille å fordøye maten. Så når jeg skriver at jeg pleide gi pupp til dessert så puppet jeg MASSE mellom måltidene og allerhelst også før et måltid! Men jeg ser at det virkelig ikke kom godt nok frem i det jeg skrev. Husk også at “menyen” jeg har beskrevet under ikke er fulle porsjoner, det er veldig forskjellig fra barn til barn! Og morsmelkerstatning på flaske får hun drikke av både før, under og etter fast føde – faktisk vil jeg anta at hun er oppe i 6-700 ml morsmelkerstatning i løpet av døgnet i tillegg til fast føde. 

En perfekt matplan finnes ikke! Maren spiser når hun er sulten! 😉

Men – en normal dag ser sånn noenlunde slik ut: (Våkner 08.00-08.30)

09.00: Brødskive med prim eller leverpostei og morsmelkerstatning i flaske.

11.30: Smoothie/smoothiegrøt til lunsj med en flaske morsmelkerstatning. Noenganger disker jeg opp med bananpannekaker! Sovner deretter en times tid. 

14.00: Middagsglass og morsmelkerstatning. (drikker ikke så mye av det) Litt smoothie til dessert og vann på flaske som tørstedrikk som hun leker med ved bordet. Sover en time fra 15.00-16.00

17.00-tiden: Smoothie eller den smoothien med litt grøt i og noenganger litt velling. Vannflaska som tørstedrikk (Hun drikker hun fint vann fra en sånn dryppefri sugeflaske (sugerør-aktig), og suuuger ut smoothieklemmeposene selv også. Så de mellommåltidene går ganske raskt midt i leken..!) Her er også bananpannekakene et godt alternativt til mellommåltid om hun har tid…!

19.00: Tid for grøt! Blander noenganger litt smoothie i grøten for å variere på smaken, eller blir hun drittlei grøt?! Perfekt tidspunkt å la henne smake på noe nytt, noenganger smake på vår restemiddag eller noe frukt. Hun får også en flaske morsmelkerstatning. 

19.30-20.00: Sover som en stein!

Hun spiser til hun er mett, noenganger mer og andre ganger mindre. Jeg er livredd for at hun skal bli redd for mat og synes at det er noe negativt med det, så jeg styrer inntaket hennes helt etter hennes egen rytme. Vil hun bare ha halve middagsglasset – så serverer jeg den siste halve til kveldsmat istede. Men ingen dag er like! Noenganger brødskive som kveldsmat og grøt til frokost. Eneste som er relativt fast er middag rundt 14.30-ish!

Til deg som da lurer på hvor mye melk jeg gir, så gir jeg så mye hun «ber om».. Husk at det i grøt er mme-pulver og du blander med vann, så der er det jo sikkert 100 ml allerede.. Jeg spurte om dette på ammehjelpen og de mente at ca 4-500 ml bør holde for at man skal få i seg næringsstoffene, men da at man får annen mat ved siden av da! (Grøt, middag, smoothier osv..) Når det gjelder KUN melkernærte barn mener jeg de sier rundt 1 liter per døgn, men dette er jo såååå forskjellig fra baby til baby! Hvis du er i tvil, så snakk med helsesøsteren din! Den beste indikasjonen er at barnet er happy , følger kurven sin og har rikelig med våte bleier 🙂

Jeg har dog ikke gitt Maren brus, sjokolade, kake eller slikt ennå. Den tid, den sorg. Enn så lenge så er det så utrolig mye spennende for henne å smake på – så søtsaker får bare vente så lenge. Hun får tidlig nok smaken på det, kjenner jeg besteforeldene rett…! 😅

Ha en super kveld videre! Dette ble jaggu et lengre blogginnlegg enn jeg trodde da jeg startet! 

/Supporterfrue Line Victoria

 

  1. Hei. Tusen takk for at du svarte på noen av mine spm. Ser du tok med de😁 kjempe fine svar, skal bestille den tingen man putter frukt osv inni👍Hilsen trøndermamma.

  2. Hei! Takk for et godt innlegg 😊Har selv en liten på 8 mnd. Har du lyst til å dele oppskriften på de bananpannekakene som du nevner noen ganger i dette innlegget?

  3. Synes du er litt frem og tilbake når det kommer til mat på natten. I noen innlegg skriver du at hun aldri har etterspurt mat på natten, også skriver du at du vrir hodet sitt i søvne og lager lyder når hun er sulten på natten. I andre innlegg sier du at du lurer inn en flaske i munnen hennes når hun sover og i andre innlegg sier du at hun bare får pupp, aldri flaske på natten. Blir så forvirret når du skriver så mye forskjellig.

  4. Har ei jente som bare er et par dager eldre enn din – hun er veldig glad i klementin, gir en halv båt av gangen da jeg spiser andre halvpart. Kjekk frukt å tygge selv, setter den seg litt galt brekker hun seg så det kommer opp igjen 😅 Ga avokado med skje tidligere, nå vil hun bare ha den i biter og den spiser hun en hel av til kvelds 😀

  5. Oi, jenta di spiser godt da! Her har mat alltid vært et lite stressmoment (selv om jeg prøver å unngå å stresse..) Snuppa mi er liten og trenger å legge på seg. Men hun er ikke så veldig interessert i annen mat enn middag. Resten går på gulvet foreløpig…

  6. Herreminhatt.. jeg har to barn og er gravid nå.. men til og med jeg gjeeesper meg gjennom bloggen din om dagen.. beklager, men snakk om å gå fra verdens morsomste til verdens kjipeste blogg på kort tid😴😴😴😴

  7. Hei! Bare lurte på om du har ombestemt deg ang. eksponering av Maren? Virker som du fortsatt prøver å skjule henne på bloggen, men viser henne jo frem i Kiwi-filmene. Bare nysgjerrig, og lurer på hva som evt fikk deg til å skifte mening?

  8. Kine: Hellu! Skjønner at det kan virke noe forvirrende, men jeg har jo også skrevet innlegg om dette i over flere epoker. Men jeg skal prøve å forklare! Når man er spedbarn/baby og sover mer enn 6 timer i et strekk regner de det som å “sove hele natten”. Fra dag tre ammet jeg frem til 21.30 c, så sov hun til ca 05.00 – jeg ammet og vi sov ytterligere noen timer til ca 11.00. Hun har aldri vært “våken” i løpet av tiden jeg samsov med henne – men noen har fortalt meg at hun virret med huet i søvne og etterspurte mat fordi hun kjente puppelukta. For meg spilte det ingen trille uansett, puppen ute og samsoving var gull for en mamma som er veldig glad i å sove. Jeg stod aldri opp med henne. I begynnelsen når jeg samsov koblet hun seg på i søvne. Jeg også i svima, så jeg husker ikke om jeg hadde ammet eller ikke når vi våknet om morgenen. Da vi la henne på eget rom virket det som at hun tidligere hadde våknet av snorking, at vi snudde oss, kom å la oss osv.. Så uten disse forstyrrelsene fra oss var det heller ikke noe behov for å vekke henne for å amme. I en periode da hun var rundt 5-6 måneder så våknet hun ca 06.00, da tok jeg henne inn til meg og puppet og vi sov i 3 timer til. Etter noen uker var denne perioden over, og hun sover fra ca 19.30-08.00 ish.(noenganger 0730 og andre ganger 08.30)

   I en periode drev jeg lenge å pumpet meg på kveldene fordi jeg måtte holde produskjonen siden det gjerne kunne gå 12-14 timer på natten uten amming. Da var det noen som sa at de pleide å gi “drømmeflaske” med det jeg hadde utpumpet på flaske, og i en periode gjorde jeg det. (Istedefor å kaste den pumpede melka, for i fryseren er det HELT fullt!) Men HS sa at det ikke var nødvendig, og nei – det var det jo ikke…! Jeg gikk jo inn og gav henne en flaske i søvne liksom…! Nå som jeg har sluttet å pumpe på kvelden, og hun har fått tenner – så gjør jeg ikke dette lenger.

   Så jeg har ikke trengt å gi noe mat om natten noengang egentlig, for hvis hun ikke blir vekket så har det ikke vært behov for det. (Hun pleide å bli ammet i søvn når vi samsov, for da tok hun ikke sutt…) Sutt tar hun jo nå, og hun sover på eget rom vegg i vegg med vårt. Våkner hun når vi skal legge oss(romsterer på badet, går forbi døra hennes osv på kvelden) så gir jeg henne sutten og hun slokner. Men som regel finner hun søvnen selv uten noen lyd fra henne.. Hun har alltid sovet veldig godt om natten – og når hun etterspurte puppen når vi samsov regner vi med at det var et behov for kos, trygghet og sutt – ikke mat. For det tok ca 45 sekunder fra hun fikk puppen i munn til hun kubbet igjen hvis hun våknet om natten. Og når jeg sier våknet så var det den virringen med huet med øynene lukket. Istedefor å VENTE for å se hva hun ville ha så stappa jeg puppen inn og vi sov videre begge to. 🙂

   Håper dette var litt mer oppklarende! 🙂

  9. Marit: ÅJ! Det er veldig synd du har det inntrykket… Joa, jeg har vel kanskje ikke vært “like morsom” (Takk, forresten!) som jeg har vært tidligere, men kanskje det ikke har skjedd så veldig mye spennende, haha! Forøvrig har jeg noen kremhistorier til dere på lur, den siste uka har vært begivenhetsrik på morro-fronten!! 😉 Gi meg gjerne tips til temaer om du har, ingenting er bedre enn å få litt kjøtt på beinet når skrivesperren kicker inn…! Grattis forresten, langt unna termin?!

  10. Morsomt å lese hvordan andre gjør det med maten. Har selv ei på snart 10 mnd som alltid har vært glad i nye smaker, men spiser ikke alltid så mye til hvert måltid- Noe som stresset meg da vi begynte med fast føde (fullammet til 6 mnd).. men hun vokser og er blid og fornøyd, så jeg har sluttet å engste meg for at hun spiser lite til tider- Hun spiser når hun er sulten og lar vær når hun er mett☺️ Puppen er enda veldig populær😆

  11. Vi brukte også den “matsmokken” som jeg kaller det, men det var en helt jævlig periode da gutten vår skulle lære å spise brød. Virket som om alle mødre syntes dette var null stress, men selv når han ble 1 år, ble jeg like stressa hver gang han “gagga”. Hjalp ikke at de i bhg ga skorper…(han klarer jo ikke å spise/tygge det!!). Det har gått bra, men er det noe jeg gruer meg til med neste barn, så er det nettopp denne overgangen til brødskive og lignende.. Hilsen ganske avslappa mamma på andre områder, bare ikke dette 😉

  12. Vel, er ikke så mye hokuspokus med klementin 😅, men bor på andre sida av brua; Brevik 👍 Driver ikke med BLW, men når hun nekter å åpne munnen når jeg skal mate blir det heller lagt på bordet foran henne – og da spises det. Veldig glad i å spise selv hu her..

  13. Siri: Say whaaat!? Da burde vi jo møtes!! <3 Så kan vi mate i kor! hihihi! det er helt omvendt her, hvis jeg legger maten foram på bordet her så kommer en flat hånd og KLASKER det utover. Hun skjønner rett og slett ikke hvordan man tar det opp til munnen.. Rart det der, er det en lighter, penn eller klinkekule så hadde den havnet i kjeften på notime! hahaha!

  14. Aina: Haha, samme her! Brød var skumle greier – men det er forsåvidt greit når jeg gir bitene for da har jeg kustus på hvor stor biten er…! Noenganger svelger hun ikke unna forrige munnfull heller – så sår hun skal drikke så svelger hun unna begge hamsterkinna sine fulle av brød i en sup…!

  15. Alltid stas å møte andre små – og hvis det er flere rundt spisebordet er det gøyere å spise har jeg erfart 😄 Med på det! Hahaha, det er faktisk veldig rart, men heldigvis vinner maten (forhåpentligvis) kampen når det gjelder lightere, fjernkontroller ect til slutt 😅

  16. Takk for svar ovenfor her. Vil bare påpeke at det er første gang jeg har spurt om det, så ikke veldig hyggelig å bli kalt Therese/Thea?! (Du kan vel se IP-adresse?). Det var absolutt ikke ment som noe angrep og jeg spurte kun ut av nysgjerrighet, men forstår at du ikke ønsker å komme med noe utdypende svar, og det er helt greit. Bare ikke anklag meg for å være fake!

  17. Me køyrer BLW, og har gjort det nesten heilt sidan me starta med fast føde (det gjekk to veker med mos før mini nekta å la seg mata og heller ville mata seg sjølv :p). Redsla for at han skulle setja i halsen var konstant den første månaden eller så, og så gjekk det betre. Babyar har brekkerefleksen langt framme blant anna nettopp for å unngå at dei set i halsen. Ein av grunntankane i BLW er at det er lurt å nytta seg av dette til å læra babyane til å tygga og bearbeida maten sjølv mens dei framleis har brekkerefleksen så langt framme, heller enn å venna dei til most mat og så læra dei å tygga etter at dei har lært seg å svelga. 🙂 Eg har full forståing for at BLW ikkje er for alle (den første månaden hadde me ikkje eitt måltid utan at eg sat ytterst på stolen min, klar til å redda han hvis han skulle setja i halsen :p Men for å seia det slik: no har han ete sjølv i 4 månadar og han har aldri sett i halsen. Han har brekt seg uttallige gongar, men han får det alltid opp), men eg trur det er ein grunn til at dei av oss som køyrer den måten blir litt halvfanatiske. XD Eitt tips for dei som lurar på BLW men er engstelege for kvelningsfare er å ihjelkoka maten i starten. Sjølv om ein etter metoden skal kunne gjeva mat med same konsistens som me sjølve et var det betryggande for meg å gjeva han mat som han i grunn mosa med eigen munn – f.eks. ihjelkokt brokkoli som han kunne “suga” i seg. 🙂 Og så er det veldig lurt å ta eit førstehjelpskurs (det burde eigentleg alle foreldrer ha uansett!) slik at ein veit kva ein skal gjera hvis babyen faktisk set i halsen. 🙂

  18. Åh, kjenner igjen den med å hære redd for at de skal kveles! Jeg har ikke egne barn, men er storesøster til 5 stk, og husker godt den frykten for at de ikke skulle klare å tygge eller svelge ordentlig. Nå er minstejenta 6 år, så det er null problem lenger 😅 Derimot skulle jeg mate kusina mi på 1år og 3mnd i helga, og hun sliter med å få tygget og svelget ordentlig, og brekker seg lett pga sensitive brekningsreflekser… Satt og ga henne miniatyrbiter og kun én og én bit av gangen, jeg var jo livredd for at hun skulle sette noe i halsen eller ikke klare å tygge/svelge ordentlig. Nå er jeg litt i overkant hysterisk av meg da, men jeg kjenner følelsen av å være redd for at småttisene skal kveles eller sette noe i halsen, og hvis de brekker seg går hjerterytmen min opp i 120 med én gang 😹 Men som regel pleier de å klare å ordne opp selv, og som det står på bildet du la ut, så ser/hører man forskjell på brekninger og kveling, og det er jo bra! Du gjør en god jobb, keep up the good work 💖

  19. Fint innlegg 😊 og jeg vet at veldig mange leser bloggen din og tar rådene dine til seg 😊. Jeg ser du skriver at du gav fast føde først og så pupp til dessert.. og mange vil gjerne da følge dette eksempel. Dette anbefales ikke å gjøre i utgangspunktet dersom man ønsker å holde på med ammingen en stund til.man bør amme før fast føde en god stund. Gjerne til 9-10 mnd. Vet ikke om du har utsagnet: food before 1 is Just for fun. Altså før de er 1 år så skal mm/mme vært hovednæringen. Og man skal bli vant til mat og leke med ulike matvarer. Men det er også viktig med mm før fast føde pga disse gode enzymene som er i mm skal ligge klar å ta imot maten og hjelpe med å bryte ned maten.. for å hindre forstoppelse. Du har gjerne merket at når du tilsatte mm i grøten så ble den etterhvert i måltidene ganske mye tynnere. Det er enzymer som jobber😆 dette ble langt😂 håper du gadd å lese🖒

  20. Mette: Vet du Mette – det er HELT riktig det du skriver og jeg skal presisère det i innlegget mitt! Jeg er veldig glad for at du sier ifra, for “pupp til dessert” var virkelig ikke det jeg mente i ordenes rette forstand! Hele tiden mens jeg introduserte fast føde ammet jeg MASSE innimellom, og nå som hun tar svært lite pupp er det flaske med mme før hun får litt middag… Dessuten hadde jeg pupp til alle mellommåltider før jeg kom opp i det antallet med måltider hun får nå. Og igjen – legger meg flat, for du har helt rett og jeg skal endre det NUH! Takk for at du retetr meg, det er jeg avhengig av – for jeg vil ikke feilinformere noen! 🙂

  21. Så flott at du retter på det 😊 ja jeg har lest bloggen din lenge så jeg vet at du ammet masse innimellom fast føde og alt det der 😆 men noen leser bare dette innlegget her😉 supert med en slik tilbakemelding. Du er utrolig flink til å ta imot tilbakemeldinger i motsetning til andre bloggere 🖒🖒

  22. Mette: ….skulle bare mangle at jeg tar imot tilbakemeldinger, jeg er bare meg – men der ute finens det et HAV av kunnskapsrike kvinner (og menn) som leser bloggen min, så å ta imot denne type rettelser er bare en fryd, hjelper meg å levere en bedre blogg! 🙂

  23. Jeg kan umulig å ha samme IP-adresse som noen jeg ikke aner hvem er. Det er ikke fysisk umulig, og jeg vet med 100% sikkerhet at jeg aldri har spurt deg om det tidligere. Føler jeg blir beskyldt for å lyve, så fint om du dobbeltsjekker IP-adressen og innrømmer det dersom de ikke er like.

  24. Charlotte: Hei igjen! Vet du – det er ET tall som skiller ip-adressene, og det underlige var at det var samme spørsmålet og ordlyden…! (Faktisk er det ikke et tall som skiller engang, det ser ut som du har tall ekstra på slutten av ip-adressen som Thea/Therese ikke har…! Det er kjempepussig, for jeg har aldri i mitt liv opplevd at ip-adressen er så lik, og i tillegg at det er det samme spørsmålet….! Så du lyver ikke, da er det fullt mulig at du ikke er den samme selvsagt! Beklager masse hvis du følte jeg prøvde å beskylde deg! Beklager det! Håper det er rom for å tilgi her – og jeg er glad du bad meg dobbeltsjekke – på den måten gjør jeg ikke samme feilen igjen!

  25. Hei igjen! Det går helt fint, bare følte jeg ble angrepet da jeg stilte et helt ærlig/oppriktig spørsmål fra min side. (Holder selv på å vurdere for/imot bilder av sønnen min på Facebook) Det var ikke meningen dersom du følte jeg hadde en «negativ» tone i spørsmålet mitt. Er stor fan av deg og kommer selvsagt fortsatt til å være det. 🙂

  26. Charlotte: og det var virkelig ikke meningen fra min side å angripe deg heller, og jeg ser jo nå at det første svaret mitt kan virke litt “angripende” – selv til meg å være som pleier å oppføre meg pent i kommentarfelt..! Jeg tok det nok negativt fordi jeg trodde du var samme personen som masa, og siden jeg ikke hadde gitt noe svar tidligere tenkte jeg at jeg kunne benytte anledningen til å svare nå..! Huff! Kommentarfelt er jaggu skumle greier, er jo ikke lett å tolke andres takt, tone og intensjoner! Så beklager veldig igjen!! (Her skulle jeg fjerne lagt en hjerte-emoji, men det funker ikke i kommentarfelt når jeg svarer…!)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg