Når to ulykkesfugler gifter seg…

Reklame –  for serien vår “Hjelp vi feirer jul” / KIWI
Det er ikke alle gode idèer som er gode. Ikke bare er Torben og jeg utstyrt med hvert vårt ulykkes-gen som gjør at det blinker i varsellampene hos forsikringsselskapene når vi ringer de, men de enkleste – mest hverdagslige tingene kan ofte bli utrolig dramatisk for oss. 

Forord: Etter søndagsvasken (som ble behørlig dokumentert i episode 2 av Hjelp vi feirer jul! som du kan se HER (linken går til serien vår på KIWI) så leverte vi Maren hos tante Sylvia for å gjøre unna julegaveshoppingen på søndagsåpent. Senteret åpnet ikke før 14.00, så vi måtte slå ihjel litt tid først.

Kanskje vask av bilen hadde vært litt digg? Ren bil er jo faktisk undervurdert. Så vi sveipet innom den lokale bensen for å ta bilen i vaskehall. Kjører bilen pent inn, inn med speilene, sjekke at dørene er stengt og slår av tenningen. Jeg mener – hvor høy IQ må du ha for å gjennomføre en helt ordinær maskinvask av bil, liksom. Well, just wait for it.

Såpeskum sprayes over hele bilen og jeg gir en våtserviett til Torben. “-Gjør litt nytte for deg, mann!” Vi vasker bilen innvendig. Jeg gratulerer Torben atter engang med at «-Dette var virkelig et godt kjøp, denne sinnsyk kjedelige mensenbrune Huindaien med firehjulstrekk – men den er jo flott a gitt! Og nå som vi vasker den, aah, den blir som ny igjen!» Telefonen ringer idét høytrykkspyleren begynner, og svigermor oppdaterte oss på ønskelista si. Så hører jeg Torben utveklse noen ord med seg selv på min høyre side. “-Nei, hva faen..?!” sier den ellers så stillferdige ektemannen min og retter blikket mot himmelen. (Eller taket da, i vårt tilfellet der vi sitter i den mensenbrune bilen og slår ihjel 8 minutter med Gullvask uten polering) Det drypper. Det drypper faktisk over alt. Det eneste som holder vannet ute er den søte, tynne lille solskjermen i taket man draaaar over for å slippe lyset inn fra taklukene/panoramataket. Den fislete, tynne duken buuuuuler nedover mot hodene våre! 

(Bildet er fra hjemmesiden til Huinday. Hinday. Hounday. Whatever. Der ser dere den solskjerm-greia jeg refererer til.)

STOOOOPP!!!!

Er det et sted i verden du er fullstendig avskåret fra virkeligheten, så må det være i vaskehallen. Eller, altså – det finnes TO steder der du rett og slett mister ALL kontroll på det som skjer rundt deg, og det er altså på fødestuen og i vaskehallen. Så satt vi altså fast i vaskehallen med takluka åpen og buldrende høytrykksspyler rundt oss fra alle sider. 

Jeg trykker på tenningsknappen i bilen. Få liv i den kjærra for å få igjen takluka fort som FASEN! Tenninga er på og jeg leter febrilsk etter knappen i taket. Hvilken vei trykker jeg? Hva er knappen for å lukke og hva er knappen for å gjøre den vidåpen? OG HVORFOR HAR JEG IKKE LÆRT MEG DETTE FØR?

Ingenting funker og det drypper om mulig enda mer. Jeg ser at vannet sildrer ned langs rutene. Innvendig. Ikke utvendig. Spesielt å se vannet sildre langs rutene innvendig når du er i en vaskehall. Ikke ønsketenkning. Apropos tenking –  jeg må tenke fort. Jeg leter febrilsk etter en åpning der jeg kan få opp døra og smette ut. Men vi har allerede brukt mye tid på å lage tidenes hønsehus inne i bilen ved å kaste oss rundt for å prøve å redde situasjonen. 

OG NÅ KOMMER BØRSTEVASKEN!!!!! 

Jeg tror ikke jeg tenkte engang. Jeg gjorde som jeg gjorde på fødestua egentlig, jeg bare hoppet i det og overlot alt til tilfeldighetene. Jeg slang meg ut av bilen, smalt døra igjen (særlig at det gjorde noe forskjell på den litt høye luftfuktigheten i bilen liksom..!)  og trykket på ALT av røde alarmknapper og brytere jeg kunne finne på veggene der inne. Men neida, ingenting skjedde. Jeg løp ut av vaskehallen, forbi alle bilene i kø på vei inn i vaskehallen og kom meg omsider inn på bensinstasjonen. Med det lille jeg hadde igjen av luft i lungene fikk jeg trøkt ut «-STOPP DEN JÆVLA VASKEHALLEN NÅÅÅÅÅÅHHH..» Etterpå var det bare en merkelig stillhet inne på bensinstasjonen. Du kunne høre ketsjupen fra pølsa dryppe ned på gulvet. Alle så på meg. Jeg hørte noen veldig raske trinn fra helseskoene til en bensinstasjonsuniformert spurte over betongulvet. Jeg gav de to ord for å bryte stillheten som kom. FUCK OFF!
Neida! Jeg sa ikke det. Jeg sa: “-Takvinduet åpent.”  
Og så trakk jeg pusten dypt og krøyp tilbake til vaskehallen med halen mellom beina.

Vel inne i vaskehallen inni Huindaien med firehjulstrekk satt Torben som et tent lys. Maskinene var stoppet. Børstene hadde nådd dørene og lå å hvilte på taket og langs bilen. Her kunne jeg dratt ytterligere sammenligning til fødestuen egentlig:

PhotoELF Edits:
2008:04:24 --- JPG Compressed 85 % YUV444 EXIF

(Tog du `an?)

«-Du må nok kjøre bilen ut av maskinen. Jeg får ikke restartet maskinen, så det beste er om du bare kjører forsiktig ut.» forklarer mannen i bensinstasjonuniform. 

Porten gikk opp. 

Torben måtte flytte seg fra passasjersetet til sjåførsetet og det var selvsagt ikke uten dramatikk det heller. Da han «hoppet» over midtkonsollen, stanget han hodet i den tynne, buulende duken. Der hadde det jo samlet seg vann som i et veslevoksent svømmebasseng. Mange, mange liter med vann fosset ned. Over Torben først, og fylte deretter bilen ytterligere med vann. 

Jeg kikket opp i himmelen og bad en stille bønn og takk til Forsikringsguden som hadde gitt meg et kall om å oppgradere bilforsikringene til MegaSuperDeLux-forsikringen et par måneder før. 

Torben kjørte saaaakte ut av bilvaskehallen og jeg kneip igjen øynene da jeg hørte jeg de store børstene på taket gi slipp på bilen og slepte seg langs bilen: «iiiiiiiikkkkkrsj» etterfulgt av et rykk i bilen når Torben kvalte den rett utenfor.  

Når det kommer til fordeling av skyldsspørsmål så skal vi selvsagt ikke rette noen blikk mot noen (Torben) i denne episoden. Det er dessverre slik at knappen for takluka og panoramataket ligger veldig tett til der du trykker for å få lys inni bilen, og hvis man nettopp har fått førerkortet og ikke har tilbragt så mye tid som sjåfør i en bil, Torben, så tror jeg de fleste som leser nå skjønner hva som har skjedd. Og for de av dere som lurer på om vi ikke har merket at takluka har vært åpen, så er det rett og slett fordi den solskjermduken man drar over panoramavinduet var dratt for, så det var ingen sjans for at vi kunne oppdage det. Og rett skal være rett, den var ikke vidåpen altså. Men åpen var den! Åjaaada!!! Ca 14 pakker tørkerull, en byggvarmer og 2 døgn med avfuktermaskin-åpen. Sånn ca.

Og igjen, når du tenker på hvordan dagen hadde startet for Torben (Hvis du ikke har sett vaskeepisoden av serien vår «Hjelp vi feirer jul!» så kan du se den HER (link til serien vår på KIWI sine sider) så skjønner du kanskje at den vaskesøndagen vi hadde ble i røffeste laget. 

Etterord:

“-Vil du ha ny vask? Gullvask uten polering, var det ikke?” (Bensinstasjonsmann til Torben mens vi går bananas med tørkerull utenfor vaskehallen)

Supporterfrue / Line Victoria

 

 

7 kommentarer
  1. Unnskyld, jeg vet det ikke er pent å le av slikt, men tårene triller her 😂😂😂
   Håper det ikke ble altfor store skader på bilen.
   Christine

  2. Det er virkelig ikke meninga å le, men jeg klarer ikke å holde meg!
   Det er Nettopp det som er grunnen til at jeg ikke liker sånne maskiner og jeg ser for meg alt styret!
   I tillegg skriver du så utrolig bra så lov meg at du aldri slutter med bloggingen😁 Er det noen som kan få en dårlig Dag til å bli bedre så er det du!

  3. Haha. Déjà vu?
   Gamlebilen kunne jeg ikke vaske i børsteløs vask, for selv om soltaket var igjen, så var det ikke tett nok?
   Jeg har etterhvert utviklet en slags angst for bilvaskemaskiner nettopp på grunn av slike episoder. Vasker den nå manuelt eller betaler noen for å gjøre det. Jeg setter ikke mine dekk i en bilvaskemaskin!
   Posta et par hendelser på Usenet i sin tid. Repostet på bloggen senere:
   Kinderbilvask: https://parelie.wordpress.com/2013/03/11/bilvaskemaskinkomplikasjoner-i/
   Full stopp: https://parelie.wordpress.com/2013/03/12/bilvaskemaskinkomplikasjoner-ii/

  4. Ler så jeg nærmest grynter😂😂d sies at man ikke skal frydes over en annes ulykke,men detta berga kvelden for megx😂🤣🤣

  5. har en søster som har klart dette 3 ganger.
   en tube sikaflex rundt luka og klippe av ledningen har nå brakt glede til det stakkars forsikrings selskapet.
   håper bilen klarer seg, don`t worry be happy

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg