SETT DEN JÆVLA VOGNA TILBAKE!

Jeg må ta opp dette. Torben liker ikke at jeg hisser meg opp over småting, men akkurat dette antar jeg at jeg ikke er alene om å irritere meg over. Og det værste er jo at jeg antar at MANGE irriterer seg over det, så hvor vanskelig skal det være for de øvrige å ikke følge med i timen liksom?


Bildekred: Freedigitalphotos

Det gjelder dere idiotene som tar en handlevogn, bruker den, kommer til kassa og pakker varene dine og deretter lar den vogna stå igjen etter deg ved kassa. Og der blir den stående til enten de som jobber i butikken må sette på plass vogna for deg, eller at jeg gjør det – fordi jeg blir så flau over menneskeheten og tenker at hvis JEG kan sette tilbake den vogna for noen, så slipper de som jobber i butikken å irritere seg over det også.

Også har vi dere da, som fortsetter å bruke vogna til å frakte varene ut i bilen. Og setter fra deg vogna rett ved bilen uten tanke på å trille den tilbake i oppsamlingsstativet.

Jeg skal fortelle dere en ting. Dere tror garantert at jeg er GÆÆRN, men jeg må innrømme det.

Noenganger sitter jeg i bilen på parkeringsplassen og observerer folk som gjør nettopp dette. Du pakker handleposer inn i bilen, ser deg rundt og sjekker at ingen ser deg og dytter vogna litt vekk fra bilen så det ikke skal se ut som det var din i tilfelle noen får det med seg. Jeg har observert folk som ikke gidder engang å gå 10 meter bort med vogna til «oppsamlingsstativet». Jeg har observert folk som har sendt vogna avgårde med stor kraft og truffet andre biler. Personen har fortet seg inn i bilen og gitt beng. Når du faktisk så åpenbart skjønner at det du gjør er skikkelig ræva dårlig gjort, hvorfor gjør du det da?

💨 Vogna kan bli tatt av vinden og forårsake bulk eller ripe på andre biler.

💨 Det er mer enn en gang jeg har leitet etter parkeringsplass, og idèt jeg vrenger bilen inn i et luke så kan du takke faen på at det står en ensom og forlatt vogn på den ene parkeringsplassen. Og siden bilen bak meg blinker med lysene og tuter, så rekker jeg med andre ord ikke å gå ut av bilen og sette vogna på plass for å parkere. Så jeg må rygge ut igjen og finne en annen plass.

💨 Butikkmedarbeidere har som regel MER enn nok å hanskes med enn om de må løpe rundt på parkeringsplassen og samle handlevogner bare fordi du er en lat gnom. Faktisk er det den stakkars butikkmedarbeideren som får så ørene flagrer når det ikke er flere handlevogner i oppsamlingsstativet – og må løpe ut å samle inn etter deg.

Butikkene prøvde engang å gjøre en brå slutt på feilparkeringene av vogner for noen år siden. Utløste et RAS av reaksjoner når man måtte ha en tier tilgjengelig i dette relativt kontantfrie samfunnet. Vognene måtte lenkes i hverandre, og du måtte deponere en tikroning for å «løse ut» vogna etter bruk i oppsamlingsstativet. Det endte da med at vi må stå i butikkø for å ta ut en tier eller få vekslet en femtilapp. Du skjønner, de færreste har en sånn “nøkkelknippemynt” man kan bruke. Og da står du der og surner i køen, og må bruke laaaang tid på å få tak i den tieren, faktisk bruker du så lang tid at du frekt kommenterer det til butikkmedarbeideren i kassa. «Håpløst med det at man må ha en tier for å handle altså!». Hvorpå den stakkars butikkmedarbeideren egentlig har lyst til å pælme tieren i trynet ditt og si at «-Hadde folk satt de tilbake der de hentet de, så hadde det virkelig ikke vært nødvendig med dette myntinnkastet på vogna, din ignorante dust!» 

Men den søte butikkmedarbeideren bare smiler og sier seg enig med deg. For til syvende og siste er det heldigvis HUN som får betalt for å stå der og veksle frem den tieren for deg.

Rett skal være rett. Jeg har selv vært i den situasjonen at Maren er faststroppet i bilen og jeg er akkurat litt for langt unna til at jeg har noe lyst til å gå fra bilen med henne for å sette på plass vogna. Da har jeg stått å ventet til noen kommer forbi og spurt om de kan ta den med. Som regel så parkerer jeg såpass nærme et «oppsamlingsstativ» at det vanligvis ikke er noe problem. Men NÅR det er det så overlater jeg ikke drittjobben til andre uten å spørre først. Jeg har faktisk ALDRI måttet sette fra meg vogna noe annet sted enn i oppsamlingsstativet, faktisk. Det er faktisk ikke noe problem. Og før du sier det er et problem, er det virkelig det? Eller lager du deg bare unnskyldninger for at du er en av de som setter igjen vogna i hytt og pine over alt til alle våre andres frustrasjon..? Jeg bare sier det! “Men noenganger så MÅ man jo….” sier du. Ok, sier jeg da. Det blir litt Albert Åberg for meg ass.. “Skal bare…”

En annen ting som er ganske ille, men ikke fullt så gæli riktignok – det er alle dere som bevisst går å henter dere en vogn i «oppsamlingsstativet» selv om det står 13 vogner hulter til bulter ved inngangen og strødd rundt på parkeringsplassen. Dere går med andre ord forbi alle vognene, for å ta en som allerede står pent i oppsamlingen. 

Noen ser butikkmedarbeideren komme med meterlang handlevogntog. Og da er det faderimeg en som står å sender vogna si bort i fart. «Tar`u den her åh, elleh?» Det er som å se en mann gå å bære på 7 handleposer, men sette en handlepose 10 meter unna og forlange at han skal ta med seg den også. Det er virkelig toppen av frekkhet.

La meg gi dere en liten oppgave nå i julestria, som jeg håper dere tar med dere videre inn i det nye året:

🎅🏽 Sett vogna tilbake i oppsamlingsstativet når du er ferdig med den.

🎅🏽 Vær gjerne en stjerne og ta med deg en vogn eller to fra parkeringsplassen når du er på vei inn, enten fordi du skal bruke den selv – eller for å bare lette jobben til de som har på seg butikkmedarbeideruniform som løper ræva av seg på den store parkeringsplassen.

🎅🏽 Det er aldri den 19 år gamle jenta eller den 55 år gamle butikksjefen sin skyld at det ikke er vogner i oppsamlingsstativet. Har du 3 minutter til overs? Da samler du sammen noen vogner og står frem som et godt eksempel! Du aner ikke hvor glade de i kassa blir, flere ganger får jeg ropt etter meg: «Tusen takk, det var supert gjort!» eller «ÅÅ, takk for hjelpen – god jul til deg!» og det er så himla hyggelig å bli satt pris på! Så står de andre i køen der og kanskje tenker – «det var hyggelig gjort, jeg skal ikke være drittsekk denne gangen og gå fra vogna mi..»

 🎅🏽 «Skal jeg ta den for deg?» er en velkjent frase du kan lære deg først som sist. For når gamla på 88 år står der med hendene fulle av poser og ikke klarer å manøvrere vogna tilbake der de vanligvis står – så spør om du skal ta den også, sammen med din egen!

Litt handlevogn-oppførsel er på sin plass, folkens! 

Mærry jul og happy shopping!

/Supporterfrue – Line Victoria

 

🍕 Følg Supporterfrue på Facebook HER // På Instagram HER // Snapchat: linevictoriahus 

 

 

 

 

 

 

 

 

26 kommentarer
  1. Applaus! En annen ting: Jeg vet ikke om det er sant. Jeg fikk høre at det er den personen som lar vognen sin stå igjen på parkeringsplassen som står ansvarlig om vognen blåser borti en bil og lager stripe/bulk! Det kan gjøre latskapen dyrt.

  2. Er så hjertens enig med deg. Var på nattåpent på Brotorvet og vi har sånn fancy bil hvor du kan trykke på en knapp på nøkkelknippe sånn at bagasjerommet åpner seg, vel med hendene fulle så trykket jeg på knappen mens jeg sneik meg langs bilen mot bagasjerommet, men tror du fader meg ikke at det var noen som hadde satt en handlevogn bak rompa på bilen vår. Der står jeg med hendene fulle og en bagasjeromsdør som nå dunker mot denne handlevogna…takk gudskjelov for at bilen ikke fikk merker av den vogna, men f*** ta den idioten som syntes det var en god idé…håper det blir idioten sin bil neste gang som får et møte med handlevogner….

  3. Tusen takk👍🏻. Å, når voksne setter fra seg vogner med barnesete ute i regn eller snø. Har lurt menge ganger på om dem hadde vært like fornøyd med å sette sin pode under 1 år i ett kliss vått sete før handleturen.

  4. Highfive, AMEN, God jul, Word og alt man ellers sier!!! At det skal være så fordømt vanskelig å trille den j….. vogna på plass!
   Takk!!

  5. Helt enig! Forstår ikke problemet med å rydde etter seg selv. Dette går igjen i flere settinger, f eks i sikkerhetskontrollen hvor nesten ingen klarer å legge kassen sin der den skal.. Latskap lenge leve tydeligvis!

  6. Nok en innertier fra supporterfrue!!! Er nok rett mange som irriterer seg over dette……bla meg! God helg

  7. Amen!! Tusen takk for at du skriver dette! Hilsen en butikkmedarbeider som irriterer seg grønn over kunder som ikke gidder å sette handlevogner og kurver fra seg på en ordentlig måte. Og som dessuten har blitt vant til å få kjeft av kundene for de merkeligste ting.

  8. Anette: Det har jeg hørt… Jeg står jo mye i kø, og da hører jeg hvordan noen oppfører seg mot dere. Må innrømme at jeg har respekt for jobben dere gjør – for det blir litt som med den gangen det fantes bomstasjoner – fyyy fader så mye man må tåle liksom! På vegne av alle sure kunder – unnskyld.<3

  9. ENIG!! Orker faktisk ikke sånne mennesker som tror at de ikke har noe ansvar selv når det gjelder oppryddning i butikk, som om de er så jøvlig mye bedre enn de ansatte. Det koster deg bare et par kalorier å rydde opp den vogna liksom. Det verste er de som setter den fra seg ved kassa ass, sånt er bare ikke lov, som regel skal man jo faktisk gå forbi oppsamlingsstedet på vei ut av butikken uansett!!

  10. Takk! Detta är det många som borde läsa! Speciellt nu vinterstid är det helt jävligt för butiksanställda med utströdda vagnar på hela parkeringen. Plötsligt kommer det några dm blötsnö och då är vagnen inte lätt att flytta. Hilsen, gammal rimipersonal som legat under tippad kundvagn i blötsnön många gånger…

  11. Skulle ønske folk kunne vært flink å hjelpe andre uansett alder! Har selv bært på barn og handleposer, vært gjennomsvett når jeg kommer til bilen får så å måtte balansere alt i hendene for å få åpnet bilen! Irriterer meg grønn når folk da kommer gående forbi og sender deg et medfølende blikk og fortsetter videre!

  12. 1000 takk for at du e akkurat som du e😍er alltid like gøy når du handler hos hos oss på kiwi,og alltid like gøy å se hvordan de andre kundene reagerer etter du tar det opp hver gang,når d står handlevogner rundt om for at vi rett å slett ikke har hatt tid til og komme oss ut av kassa for å rydde opp.Digger deg😍 hilsen ansatt på kiwi Grasmyr😍

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg