Oh`herlige jul med din glede!

Hei fantastiske, tålmodige lesere! Nå har det gått noen dager, det har vært mye å fordøye…!

Jula er for meg blitt en høytid der man setter ting i perspektiver. Som barn var jeg ekstremt opptatt av julegaver, og stod timesvis i vinduet og ventet på at Farmor med den nye, lekre, røde Volvoen (1986-mod Volvo 240) som alle naboene snudde seg etter, skulle parkere oppe på parkeringsplassen og søplesekker med gaver skulle bæres ned til juletreet som var pyntet om morgenen lille julaften. I år var det jeg som kjørte ned til farmor (oldemor) i Kristiansand, siden både Volvoen hennes (og førerkortet..!) er forlengst gått ut på dato. Utstyrt med hver vår nisselue satt jeg og min farmor på 87 år i bilen og koste oss med minner fra tidligere julekvelder. Den gangen mamma ikke fikk til svoren på ribba, og pappa måtte til pers med en enorm portabel gassbrenner (en slags oversized lighter) for å svi griseskinnet så det “poppet” i rutene. Eller da pappa hadde kjøpt for stort juletre (og vi hadde for liten juletrefot) så juletreet måtte festes i taket med fiskesnøre. Eller den gangen jeg ikke klarte å bestemme meg for om jeg ønsket meg “Stjerner i Sikte”-CD`en eller McMusic-cd`n når jeg var fjortiss i 1998.

Nå går jeg liksom inn i en ny æra, føles det ut som. Jeg gledet meg til maten og jeg gledet meg til å se alt det fine Maren fikk til jul. Og jaggu fikk mor og far flotte gaver også. Maren tok gaveåpningen i flere etapper. Sove litt i fanget, leke litt, sove litt i fanget. Da vi kom hjem var hun helt kaputt og sov til 10.00 dagen etter. O herlige jul med din glede! 

I år var det som sagt flust av julegaver under treet som vanlig. Vi er så bortskjemte, alle sammen. Vi er utrolig heldige som har hverandre samlet rundt et nydelig dekket julebord, ribbe med alt tilbehør, godt juleøl og grøt med mandel i. Det serveres både konfekt og kaffe, og vi blir enige om at det blir for mange klemmer etter hver åpnede gave – så vi sparer klemmene til slutten av julekvelden istede. Det får meg til å tenke hvor utrolig heldig vi er. Jeg, Torben, Maren og alle i min familie. Det skorter ikke på noenting. Vi har absolutt alt vi trenger og mere til – og til tross for det så toppes det med flotte julegaver til store og små i vår familie på julekvelden.

Nå runder vi snart av det ganske så spennende (hvertfall for oss!) året 2017 med et inferno av raketter. Det blir snylteshow på oss i år igjen, å se så mange hundre tusner gå opp i røyk (bokstavelig talt) er ikke en kjøpefest jeg er med på per nå. Blir kanskje litt anderledes når Maren blir større kanskje. Og hjelpes, som jeg har skreket meg hes og blitt eitrende forbanna over alle de som fyrer opp raketter klokken 18.00 for at småttingene skal se noen raketter før leggetid, nå blir jeg sikkert snart en av de som gjør nettopp det, hahahahah!  

Dette ble jo kanske et av de mest intetsigende innleggene jeg har hatt på lange tider. Ville bare si at jeg lever oppi all granbaren, avrevet gavepapir og ribbefettet som gjør at sokkene sitter klistret til gulvet.

Vi hørs i morgen! 🙂

/Supporterfrue – Line Victoria

 

 

2 kommentarer
  1. Warren G, Sissel og Nana! Herre, som jeg elsket Nana. Tror faktisk jeg fortsatt kan tekstene på det første (eneste?) albomet hans.
   Forøvrig, min gutt på ti måneder ble også ekstra utslitt av jul, men han valgte å våkne klokken halv fem for å klage over det i stedet for å sove ekstra mye. GUD som jeg skulle ønske min unge sov like mye som din unge! Han er verdens beste likevel altså, jeg trenger bare litt ekstra mengder kaffe.

  2. Hilde: Hahaha, jeg har egentlig lært meg at jeg bare burde holde munnen min når det gjelder sovinga til Maren – for det er virkelig helt unikt. Men nå begynner vi å slite litt, for hvis hun skal ha 12-13 timer sammenhengene søvn så kommer jeg nesten ikke til å se henne når jeg begynner å jobbe igjen! :-/

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg