Gratulerer med en heeeelt naturlig fødsel da gitt!

Hei. Jeg er tilbake. Og siden det er lenge siden jeg har blogget så har jeg endel på hjertet fremover. Så stålsett deg for mye sint, hormonbefengt galemamma-innlegg fremover.

Jeg kom over et innlegg. Jeg vil ikke fortelle hvor jeg leste det, i frykt for at noen skal få den alvorlige graden av den nye folkesykdommen: Krenka. Nå blir jeg tilogmed krenka når folk blogger om det store krenkeåret 2017. Har vi virkelig ikke krenka oss ferdig ennå?

Nok svada. Nå roter jeg meg bort fra poenget med dette innlegget.

Det er visst veldig trendy å føde helt naturlig. Ikke at det er noe galt i å være stolt av hva man har fått til helt uten kunstige tilsetninger, men det virker på meg som om det skal blåses opp med ekstra store bokstaver at noen har “født helt naturlig”. Er det plutselig blitt så unaturlig å føde naturlig at man må skryte av det? Hvordan føder man egentlig unaturlig?

SMERTELINDRET OG STOLT: Line Victoria vekslet mellom kaffekopp og lystgass rett før pressrier under fødselen.

Jeg prøver å sette meg inn i det for å kunne forstå. Først må vi titte litt på begrepsbruken, “Naturlig fødsel / Unaturlig fødsel”. Jeg tror jeg fødte et barn med noe som kan kalles en unaturlig fødsel i følge noen. Jeg hadde kunstig stimuli i både huet og ræva (akupunkturnåler i skallen og klystèr i ræva) og jaggu fylte de lungene mine fulle av lystgass og ryggmargen min fikk hagleskudd med epidural. Jeg fikk også bedøvelsesspray i tissetassen da de måtte utføre noen aggressive korssting som et resultat av min maktdemonstrasjon bare minutter tidligere. I tillegg fikk jeg et smertelindrende bad i forkant, og jeg vil anta at et og annet familiemedlem bad en stille bønn til han der oppe for meg. De to siste tingene der tror jeg faktisk er det mest “naturlige” smertelindringen jeg skrek til meg i løpet av de 20 timene det hele pågikk. Vil alt dette bety at jeg puttes i et skap med skiltet “unaturlig fødsel” på? Det gjør ikke noe. Da er jeg i såfall en stolt, smertelindret fødemamma.

ALTERNATIV SMERTELINDRING: Slik mente Torben jeg så ut når jeg fikk akupunktur som smertelindring. Fotocred: Pressefoto fra filmen Hellraiser.

Og så har vi de som får utført keisersnitt da. De stakkars mammaene som i ettertid får skrudd nedover huet at de hvertfall ikke har født naturlig. Faktisk har jeg lest på diverse forumer at noen mener de ikke engang har født og ikke får lov til å feire barnets fødselsdag, men keisersnittdag.  Usj, så slemme noen mamser kan være med hverandre ass! 
Hastekeisersnitt utføres når det er fare for liv. Så med andre ord; ligger du der å skriker etter å kunne skryte på Facebook at du fødte naturlig uten smertelindring, så sliter du. For da dreier deg seg faktisk om litt mer enn bare ditt liv. Keisersnitt er forøvrig ikke noe “enkelt alternativt” til å føde, det er risikabelt som ved alle operasjoner – og på ingen måte noen naturlig fødsel. Takk og lov for at vi har leger som er ganske gode på å ta avgjørelser for deg i slike tillfeller. Det er forøvrig like fullt en fødsel, for ut kommer jo barnet! Fødsel betyr faktisk at det innebærer å forlate morens kropp som har gitt fosteret beskyttelse og næring. Sug litt på den pastillen, du som mente at de som tar keisersnitt ikke kan feire barnets fødselsdag. (Er det bare meg som blir helt het i pappen av slike uttalelser?)

Nå er det jo også litt forrvirring omkring ordlyden “naturlig fødsel”. For jeg merket meg i at det ble skrevet en “…heelt naturlig fødsel” i det som er utgangspunktet i dette blogginnlegget. Hvorpå rundt halvparten av kommentarene var en hyllest til fødekvinnen, og som var veldig opptatt av å fortelle at det var ingen smertelindring overhodet involvert. En slags merkelig annerkjennelse, syns jeg. Er det virkelig viktig å få frem at man føder uten smertelindring? Skryter man av at man trosset fyllesjuken og kavet seg igjennom dagen derpå “heelt uten paracet”? Hvorfor er det ingen som skryter av sin egen fødsel og sier med stolthet at “jeg fikk all den smertelindring jeg kunne få!”. Ja, bortsett fra meg da. Jeg proklamerte høyt og tydelig at jeg var en stolt, fødsel-smertelindret nybakt mamma da jeg blogget fødehistorien min noen uker etter. 

Jeg må nemlig innrømme at det fristet ikke det grann å gå igjennom en fødsel (som sies å være i toppen over lista på smertefulle saker å utsette kroppen sin for) uten smertestillende. Jeg hadde ikke noe behov for å “kjenne at jeg levde”. I ettertid kjente jeg helt fint at jeg levde de timene fødselen til Maren pågikk. Jeg tenker at det er veldig rart å takke nei til normal smertelindring, jeg.  Jeg har respekt for de som er redd for senskader og lignende ved bruk av smertelindrende medikamenter i forbindelse med fødselen, men ikke DISS meg ved å proklamere at du har født så jævlig mye bedre, større og vondere enn meg! Det er da for faen i helvette ikke noen konkurranse! 

Nå skal jeg innrømme at jeg følte meg faktisk litt krenka. Da jeg leste oppdateringen til den heelt naturlige fødedama så fikk jeg en ekkel følelse av at hun var tøffere enn meg. Jeg respekterer at du vil deg selv å innmari vondt, men det er virkelig ikke noe nedtur å skrike mens du revner på langs at du “godt kunne tenkt deg at det var litt smertestillende, værsåsnill… 

Jeg blogget jo om dette før jeg fikk oppleve fødegalskapen selv. 4 måneder før termin hadde jeg åpenbart tanker om smertelindring og “naturlige fødsler” og jeg skal innrømme at jeg ikke angrer et sekund på at jeg tok imot med åpne armer (og bein, åpenbart) all den lindring jeg kunne få, sånn sett i retroperspektiven. 

En fødsel ble det, okke som. Ut kom ungen, gjennom den kanalen den som oftest kommer ut av – og jeg vil påstå at det er et sikkert tegn på at det er en relativt naturlig fødsel. Skal jeg noensinne velge på nytt, så vil jeg følge nøyaktig den samme oppskriften. Samme jordmor-team, samme klystèr-trakt og skyte meg ei real go`dose med epidural i ryggmargen. “Fikk barn ut av tissen klokken 09.38 idag tidlig, heeeelt naturlig”. 

Gratulerer.

 

 

🍕 Følg Supporterfrue på Facebook HER // På Instagram HER //  👻 Snapchat: linevictoriahus

Og du? Bruk stemmen din HER for å kåre dine favoritter i Vixen Influencer Awards!

 

 

 

 

 

 

 

 

42 kommentarer
  1. Du er den kuleste dama jeg vet om. Du setter ord på akkurat det jeg tenker, men kanskje ikke tør å si noe om. Jeg er SÅ enig i alt du skriver. Jeg har en sønn som er ca. en mnd eldre enn din Maren og jeg gikk inn i fødselen med åpent sinn. Rett og slett fordi jeg ikke ante hva jeg gikk til. Og hvorfor i helvette skal man ha så fuckings vondt hvis det finnes alternativer som kan hjelpe på vondten? Jeg er i alle fall jævlig glad for at epidural fantes under min 30 timer lange fødsel. AMEN

  2. «Jeg trakk visdomstann i går jeg, helt naturlig», sa ingen noensinne. Håper jeg. Hvorfor skal det være status å velge smerte når man føder? Fullt forståelig om man er redd for bivirkninger osv, men ja, hva skjer med snikskrytet?
   Mitt fødebrev så forøvrig slik ut:
   1. Jeg vil gjerne ha alt dopet dere kan tilby
   2. Tørk gjerne av det verste gørret før baby legges på brystet mitt
   Takk for all hjelp.

  3. Word!!!! Jeg lå 24 timer uten søvn med førstemann, endte opp med både lystgass og epidural, det reddet både tisselura og meg💉 Fikk mange skjeve blikk og tisking fra folk som hadde hatt en «naturlig fødsel»🙄 Valgte å være åpen om det ,i og med at vi lever på 2000 TALLET og har tilgang på smertestillende i dag! Hvorfor skal vi utsette oss for tortur når vi kan få litt lindring? Nestemann gikk jeg over tiden med og ble satt i gang med tabletter..de endte opp å gi meg for mye , så jeg lå 4 timer med stormrier, hylte som satan sjøl hadde tatt over kroppen etter epidural.. men jordmor fikk «ikke tak i anestesi-AVD»..Det jeg sitter igjen med er en stk mann som hylgråt av lettelse at jeg ikke strøk med, rifter,angst for ALT som har med fødsel å gjøre, angst for besøk til gyno, og en jordmor som sa så fint «nå kan du skryte av at du har født «naturlig»😠 ..skal aldri ALDRI få noe som helst ut av tisselura igjen! Alle fødsler er forskjellige, og vi må slutte å dømme!

  4. Jeg ønsket en fødsel uten smertelindring, men jeg ble satt i gang 7 dager på overtid, 12 timer etterpå fikk jeg akupunktur, Paracet, lystgass, antibiotika, epidural, og vakuum. Det hele endte med akutt keisersnitt, i narkose! Jeg og barnet overlevde, vi er stolt over jobben vi gjorde, takknemlig over hjelpen vi fikk. Ikke minst, jeg fødte et barn – uansett hvordan det ble! Stolt som bare søren!!! Amen for å la kroppen og helsepersonell avgjør hvordan det hele blir. Fødsel er fødsel, naturlig som bare det, uansett forløp.

  5. Vi kvinner skal være stolte over at vi klarer å bære frem barn og føde. Om det er naturlig eller med smertelindring, spiller ingen rolle. Vær stolt over deg selv og barnet du har født 🙂

  6. Takk for dette innlegget! Du setter ord på mange av mine tanker. Jeg er en av disse mammaene som ikke har født tydeligvis, siden vannet mitt gikk kombinert masse blod og morkakeløsning. Ble hastekeisersnitt på meg, og i ettertid var det ganske tøft. Ble mange tårer i ettertid og en faktor til at jeg utviklet mild fødselsdepresjon. Følte jeg hadde gått glipp av denne fødselen som alle prater om… Hjelper ikke når jeg leser hva folk mener om naturlig fødsel og alt det der. Heldigvis gikk alt strålende, takket være dyktig helsepersonell og lille er verdens nydeligste <3

  7. Jeg har vært igjennom 2 styrtfødsler uten smertelindring og det er ikke å anbefale:p Skulle gjerne hatt det men det var ikke tid til det.Jeg har også alltid reagert på det med naturlig fødsel og syns ikke at di som tar keisersnitt f.eks har hatt en mindre naturlig fødsel enn meg.Men kommer noen å sier at barnet kom ut nesa ja da må jeg nesten si det var unaturlig:)

  8. Takk igjen for enda et fantastisk innlegg.
   Husker at jeg var litt engstelig da jeg lå på sykehuset og fødselen ble satt igang. HELDIGVIS tok jeg opp mobilen og leste gjennom alle delene av din fødselshistorie, flirte høyt og leste høyt for samboer. Etter jeg hadde lest ferdig tenkte jeg nesten at «dette skal bli morro» haha! Morro var det ikke, men uten dine historier så hadde jeg Grua meg mer og visst mindre om hva man skulle igjennom;) Takk for at du hjalp meg i en stresset situasjon 🙂 For the rekord, jeg takket ja til både lystgass og epidural, og er evig takknemlig for det! Alle som mener at jeg ikke fødte naturlig kan ta seg en bolle 🙂

  9. Takk! Tok imot både badekar i starten, lystgass og epidural med åpne armer (og skræv forøvrig)! Det jeg derimot ikke fikk noe for var klippingen (å fy faen) – så “noe naturlig” var det jo, ha-ha 😉

  10. Digger deg. Fødte selv for 8 mnd siden. Ikke søren om min fødsel vær mindre ekte enn de som ikke fikk epidural.. her ente det rett på operasjonsstua med stor fødselsskade og armbrudd på baby. Legene ble ikke enige om de skulle hastekeisersnitte eller ødelegge underlivet mitt med tang 😮 neste gang blir det det mest “unaturlige” alternativet for å si det sånn 😉

  11. Takk!!!
   Jeg synes nå jeg fødte helt naturlig, selv om jeg var høy som en skyskraper på lystgass og epidural i ryggen. Kasta opp gjorde jeg også. Trur jaggu jeg fikk noe Paracet også? Lå der og ropte at jeg måtte bæsje(var jo ungen som kom). For ungen kom ut sv meg, slik unger skal, naturligvis! Hadde ungen blitt der inne, hadde det vært unaturlig.

  12. Jeg har født 2 ganger.. begge gangene har jeg bestilt epidural og begge gangene har disse planene gått i vasken:/ fødte begge på overtid og litt fort når det først satte igang.. når barn på over 5 kg skal ut av kanalen uten heftig medisinering så kjennes det for å si det sånn! Og må inrømme at jeg er stolt av meg selv for å gjort det.. men hadde sikkert vært stolt av meg selv uansett hvordan arvingene kom ut:) Heia oss!!

  13. 😂 Keisersnittdag 😂
   Da mitt lille vidunder kom til verden ropte jeg på alt smertestillende de kunne tilby. Men han med epiduralen var så opptatt at den ikke rakk å virke 😵 Men jeg hadde lystgass, funka det også.

  14. Førstefødte kom den naturlige veien etter 3 timer med full åpning, utslitt mamma med epidural & hjelp av vakum som de klarte å ryke 2 ganger før hun kom ut. Pustet ikke på 1 minutt. Verste jeg har opplevd ever. Lå 45 min å ventet på å bli sydd med ruptur grad 3c. Tilfeldigvis var det en flott dame som var kirurg på gynekologisk avdeling som lappa meg sammen, tror aldri det hadde blitt bra uten.
   Da jeg ble gravid med nestemann var det helt uaktuelt å føde vaginalt igjen. Ikke faen om jeg skulle utsette underlivet for den behandlingen igjen etter mnd med smerter etter fødsel sist gang. Det verste var kanskje at jeg gråt hver gang jeg måtte snakke om den første fødselen s føltes veldig traumatisk. Pga alvorlig rift første gang samt at jeg hadde utviklet fødselsangst fikk jeg keisernitt. Det beste som kunne hendt meg! Mer avslappende rolig fredfull fødsel skal en lete lenge etter! Følte meg totalt ivaretatt og trygg. Fint arr som nesten er totalt borte nå 2 år etter. #2barnernok

  15. Digger deg Line!
   Da jeg fødte for 4 mnd siden har jeg på video når riene begynte på natta at jeg skal ikke være noen jævla urkvinne. Give me fucking everything. Jeg fikk epidural som hadde jævelig liten effekt og jeg er fremdeles sur for det :p blir det noe neste gang bør den epiduralen virke.
   Jeg tar Paracet for vondt i hodet så hvorfor skal jeg ikke ta smertestillende når jeg har så vondt som jeg aldri kommer til å få igjen?
   Nei kjør på med AAALT tenkte jeg 😂

  16. Etter 12 timer med intense rier og 7 cm åpning, uten fremgang, fikk jeg beskjed om at jeg måtte ta ett keisersnitt. For babyen min sitt beste. Jeg var gjennom ett helvette fram til da! 7 av de timene med rier var uten smertelindring. Kom nå for faen meg ikke å fortell meg at jeg ikke har født!
   Kvinner er kvinners verste fiende og det må vi få en slutt på!

  17. Omg!!! Fy faen, du er fantastisk 😂 Jeg får alltid beskjed om hvor heldig jeg er som har raske fødsler, for da har jeg jo ikke vondt så lenge.. Men en maraton på 30 minutter som går i mål i ambulansen, hvor sluttlinjen revner kraftig er egentlig ikke å anbefale.. Takk gud for smertelindring da overlegen skulle sy igjen sluttlinjen med nål og trå..

  18. Spør en som har født “helt naturlig” hvor lenge fødselen varte. De fleste har nok født i relativt raskt tempo. Jeg har født to barn, begge har kommet innen 6timer. Det er klart man holder ut smerte i 6 timer, det har jo alle de som får epidural klart og, FØR de får epiduralen. Hadde jeg derimot brukt 20-30 timer, aldri i livet om jeg hadde orka det uten smertestillende.. Ingen, vent litt, la meg presisere I N G E N!!!! fødsler er like. Kunne gjerne tenkt meg å se en av de som skryter om naturlig fødsel, etter over et døgn med smerter på fødestua!! Tenker de ikke hadde vært så høy i hatten og hadde takket ja til smertestillende da ja 😉
   Hilsen hun som har født 2 barn “naturlig” Min jobb var lett i forhold til andre jernkvinner som holder ut time etter time. Jeg er imponert og bøyer meg i støvet for dere!!

  19. I noen tilfeller vil epidural «gi deg mer vondt», la meg spesifisere; dra ut fødselen, slik at du må holde på lenger. Derfor valgte jeg uten, fordi jeg ønsket det skulle gå raskt over. (Ja, du kan si jeg angret litt på den beslutningen akkurat da det revnet for meg også -artig ordspill, sant?) 😂 Ikke alle velger «naturlig» for å få mest mulig vondt, selv om jeg skjønner at du setter det på spissen her 😅 Hilsen ikke-krenket

  20. Ante ikke at dette var et tema en gang, jeg! Jeg blir helt skremt av hva folk skal skryte av. Jeg fikk min første i juni og gikk inn i fødselen med åpent sinn. Ante jo virkelig ikke hva jeg gikk til. Hadde ikke trodd at jeg skulle spørre etter smertestillende så kjapt som jeg gjorde, men fy **** så vondt det gjorde. Det gikk hele 6 timer fra jeg spurte om epidural til anestilegen kom, da var jeg selvfølgelig kommet alt for langt for å få det. Jeg fikk da spinalbedøvelse som varte i et par timer, jeg fikk spist og sovet litt, det var helt himmelsk! Jeg hadde definitivt gjort det igjen, uten tvil.

  21. Ånei ånei , og jeg som feiret fødselsdagen til tvillingene mine , det var. Vel helt feil siden de bare ble operert ut ! 😂

  22. Jeg fikk ikke noen form for smertelindring, fordi jeg fødte prematurt, jeg hadde sjukt lavt blodtrykk, og det gikk f o r fort. Dette skjedde med begge mine barn, og siden mine barn er premature, har jeg fått høre så vanvittig mange steder at min fødsel måtte være «unaturlig enkel» at «barna må jo bare skli ut», eller «herregud, du slapp så billig unna, heldiggris». Samtidig som de «svartmaler» meg, så skryter de selvsagt av egne presentasjoner, akkurat som om fødselen setter ett eller annen slags standpunkt for egen verdi. De fremstår altså som bedre mennesker en meg, de som har slitt i timesvis og selv valgt å ikke få smertelindring, fremfor meg som tydeligvis fikk barn som tilsynelatende kom ut som en unge på akebrett i korketrekkeren
   Jeg skulle så gjerne fått smertelindring, eventuelt keisersnitt, og gått til termin. Det må være en fryd å være til stede i sin egen fødsel, med smertelindring, i stede for å ligge i en slags smertetranse og med panikk, for så å ikke skjønne en dritt når man har født, og mennesker i hvite frakker haster av sted med barnet ditt.
   Jeg syntes alle skal være stolte av fødselen sin, både med og uten smertelindring, men vi må bli flinkere til å fremsnakke i stede for å snakke hverandre ned. Det er så mye rart som fokuseres på for tiden, at jeg blir helt svimmel.
   En fødselen er naturlig, så lenge du ikke føder en struts med Arnold Swartsneger på ryggen, ut av nesa, mens du fiser glitter ut av ørene.

  23. Fantastisk innlegg! Som jordmor må jeg si at i den medisinske verden finnes det ulike definisjoner om hva som er en «normal fødsel», så da bør det ikke være opptil enkelte forum-brukere å dømme andre mødre etter hvordan de føder. Det aller, aller viktigste er at du skal føde på DIN måte, og man er ikke en «bedre» eller «dårligere» fødekvinne ut fra hvilken smertelindring man har, eller på hvilken måte barnet kommer ut. Jordmødre ønsker at kvinnen skal sitte igjen med en så god fødselsopplevelse som mulig, og det er det kvinnen selv som må kjenne etter om hun har, ikke medlemmer av «fødepolitiet» (er det en undergruppe av mammapolitiet??) Heia deg!

  24. Når du ligger der med 4 cm åpning og pressrier, og jordmor spør om du vil ha epidural midt i en rie… prøv å si NEI. Vel jeg grølte JAAAA! (Men endte med å ikke få)
   Men har faktisk fått fler negativt ladde kommentarer om at jeg hadde lystgass… Jeg er glad jeg fødte på et sykehus som hadde lystgass. Om ikke anna hjalp det meg å puste riktig. Men med i gangsetting og lystgass, så var der ikke mye «naturligfødsel» her i gården.

  25. Jeg må bare innrømme at jeg er veldig stolt over at jeg fødte “helt naturlig” med min siste. Det er noe med å faktisk ha taklet de verste smertene kroppen kan kjenne. Nå skal det sies at epiduralen var bestilt å på vei, men så kom styrtriene som gjorde at jeg gikk fra 5 cm til full åpning før noen fikk sukk for seg….i ettertid er jeg veldig glad for at jeg ikke rakk epiduralen for jeg har en større mestringsfølelse av andre fødsel, enn den første. Nå skal ikke jeg gjennom flere fødsler, men skulle jeg det, hadde jeg nok gått mange runder med meg selv for ikke å falle for frisrelsen av smertelindring….

  26. Hah! Jeg fikk barn to heeeelt uten smertelindring! Nå tok det meg knappe to timer å få ham ut da, så i utgangspunktet så ville jeg kanskje uansett sagt at du var tøffest. Men “tøff”, altså, ingen av oss valgte om det skulle gå fort eller sakte, det bare ble sånn. Kanskje du hadde vært tøffere enn meg om du hadde valgt det selv – men det hadde i grunnen vært et litt teit valg. Tøff, ikke tøff, lang, kort, smertelindring eller ikke – det kom et lys levende menneskebarn ut av det i begge tilfeller. Det er ganske kult. Hurra for det og sånn!
   ….barn 1 kom med ræven først. Det var ikke halvparten så gøy, det skal jeg bare love deg. Jeg synes ikke jeg var tøff i det hele tatt, jeg synes bare det var synd på meg, jeg. 😀

  27. Er så sinnsykt enig. Jeg sa «gi meg det dere har!!». Vi lever på 2000 tallet og i ett land som tilgang til midler som kan lindre. Ære være de som kommer seg gjennom fødselen uten fordi de ikke rekker/kan ta epidural, men når noen velger dette fordi de vil føde «naturlig» tenker jeg bare « hva er poenget??».

  28. Så fantastisk at du setter ord på dette! Jeg var på “fødekurs”på sykehuset før fødsel hvor to jordmødre sa at det er ikke såå vondt og føde og at det beste er å gjøre det uten smertelindring. Dette førte til at jeg fikk sjokk under fødsel da jeg skjønte hvor vondt det var og da lege og jordmor anbefalte meg epidural etter en lang og slitsom fødsel følte jeg “skam” og at jeg ikke dugde som mamma når jeg måtte ta epidural. Skulle ønske jeg kunne få tilbake de 900kr jeg betalte for det fødekurset ja!

  29. Jeg er en av de som synes føding var lett som en plett. Så ikke poenget med smertestillende da det for meg ikke gjorde sååå vondt. Men har egentlig aldri følt for å fortelle at jeg ikke fikk smertelindrende behandling. Var aldri i tankene mine at det da var en anturlig fødsel, for trodde alle som føder vaginalt har en naturlig fødsel.
   Hadde 9 mnd med smerter, kvalme, blodpropp, bekkenløsning og svangerskapsforgiftning, så for meg har jeg prøvd å knuse myten om lykkelig nå gravid, var ikke lykkelig et sekund før ungen var ute og de 9 mnd med helvete var over😂 kan være medvirkende faktor til at jeg synes fødslene mine var lette☺
   Men man merker det litt sånn til vanlig når jeg tenker etter. Skulle noen se du tar en paracet den 1 gangen i året du har hodeverk, så kan man banne på en eller annen må si at de aaaldri bruker smertestillende.

  30. Mine tvillinger ble tatt med keisersnitt, og jeg føler selv at jeg ikke har født. Barna er født, men jeg har ikke født de. Jeg har båret de frem også har de blitt forløst med keisersnitt. Sånn føler jeg det da, og jeg er ikke krenket 😁 skal jeg ha flere barn, blir det nok kanskje keiseesnitt fordi jeg i ettertid har blitt livredd for å føde… eneste kjipe med keisersnitt er at jeg fortsatt etter 6 mnd ikke har noe morsfølelse, men kanskje den kommer en dag 😊 og at jeg måtte vente 5 timer før jeg fikk se barna….

  31. Fødte uten smertelindring og ganske så stolt av det 🙂 men tenker ikke at damer som føder med er noe mindre sterke av den grunn 🙂 men må få lov til å synes jeg var tøff som klart uten 🙂 gjorde ikke det for å skryte etter på men var egentlig bare veldig redd for epidural sprøyta😂

  32. Jeg er en av dem som ville ha minst mulig «hjelp» i form av medikamenter/epidural. Det var innstillingen på forhånd. Det er lenge siden jeg fødte , med første mann og andremann fikk jeg lystgass og petidin. Petidinen gjorde meg så sløv at jeg mista litt av opplevelsen syntes jeg. Med tredjemann ville jeg ikke ha noenting, det ble den raskeste, «beste» fødselen. Vondt ja, men jeg var klar i toppen hele tiden, kjente hver ting kroppen gjorde for å hjelpe gutten ut. Og ja, jeg var drit stolt etterpå, følte at jeg hadde gjort jobben på en helt annen måte enn de to foregående fødslene. Vi er alle forskjellige, vi kjenner oss sjøl best og burde bare heie på hverandre.

  33. Men kjære vene. Fokuset på om du har født med eller uten smertelindring, vaginalt eller keisersnitt, er for meg like tullete som å ta bilder av seg selv i sexy undertøy 4 dager etter fødsel og poste det på instagram. Kroppen din har laget et annet menneske og hvis du er heldig sitter du der med en frisk og skjønn baby i armene dine. ALT annet er sekundært. Makan. Fødte uten smertelindring, og det var egentlig bare tilfeldig, ikke noe jeg skal ta “æren” for. Da knerten kom ut underernært, kjapt fikk gulsott og legene mistenkte hjertefeil, da betydde ikke epidural eller ikke noe som helst. Heldigvis gikk det bra til slutt 🙂

  34. Altså, nå fødte jeg uten smertelindring.. fødselen gikk jo kjempe fort også, det var jo ingen tid til smertelindring før babyen var ute.
   Fra alt startet til babyen kom tok det 4 timer og 45 min, men da har man jo veldig hjelp av adrenalinet.. 😁 jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å holde på i over et døgn, og da er man jo også mer sliten. Styrtfødsel har sine fordeler og ulemper, som alt annet.

  35. For noen fjollete utsagn, naturlig eller ikke. Keisersnittmødre “feires” ikke på samme måte som de som har født “naturlig”, de får visstnok flagg og servering. Et keisersnitt er ikke bare enkelt. Men til syvende og sist er mor og barns helse det viktigste.

  36. Jeg synes Elisabeth sin tannlegekommentar oppsummerer det hele veldig greit. Noen folk er skikkelig balle, hvorfor må man være så jævlig ekle med hverandre?

  37. Er så eeeenig med deg! Hvis folk skal dra det kortet så blir jeg litt sånn: du hakke føda naturlig før du har pressa ut ungen din i ørkenen under et tre i Afrika, så holdt kjeft. Er vel i såfall mer NATURlig å føde hjemme i sakkosekken enn på sykehus med røkelse, telys og meditasjon. Jeg bare tøyser altså, det å føde i seg selv er jo helt naturlig, både med epidural, telys eller akupunktur, så etter min mening går det vel strengt tatt ikke an å gjøre det på en unaturlig måte. En av definisjonene til ordet “unaturlig” er jo “ikke ekte” så lykke til med å påstå at en fødsel kan være det liksom. Ungen kom ut, det er ekte.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg