Jeg vil gjerne få bruke stemmen min…

Jeg er ikke så god på å bruke stemmen min på bloggen min. Det vil si, noen mener jeg er det fordi jeg deler av meg av mye gjennkjennelig, tabuer og ikke minst de tingene vi ikke snakker om. Så kanskje jeg gjør det alikevel. Jeg er heller ikke kjent for å pepre bloggen min med reklame, da jeg i utgangspunktet ikke har bloggen som jobben min – men som en lekeplass for skribleriene mine. Og dette er ikke reklame. Dette er et rop ut i en blogg, med et ønske om å få hjelp til å hjelpe.

Idag fikk jeg en mail.
En mail fra noen som hjelper til med et prosjekt som jeg kjenner jeg brenner veldig for. Et prosjekt som gjør at jeg føler meg takknemlig for min egen situasjon, men ønsker å gjøre noe for andre. 
Jeg har hørt om dette tidligere, men som med så mye annet så glemmer man å ta tak i det og faktisk GJØRE noe med det. For min del var mailen en tankevekker og jeg brukte ganske nøyaktig to minutter på å bestemme meg for om jeg kunne bruke min blogg i arbeidet deres.

Min lille Maren ble født over termin. God og tjukk var hun da hun kom ut – og fikk toppscore.Man glemmer det når man får den lille på brystet, at alle bekymringer om å få et frisk barn uten komplikasjoner forsvinner når man innsèr at man vant lotteriet og alt er normalt med den lille.

Å få et prematurfødt barn er så absolutt ingen lek. Joda, sykehusene i Norge er så dyktige at de kan redde barn helt ned til uke 23/24. (Det er enighet om å tilby behandling fra uke 23 dersom foreldrene ønsker det, og etter individuell vurdering.) En graviditet er normalt regnet 40 uker. 

Et prematurfødt barn trenger nærhet og hundkontakt. Det gjør forsåvidt nyfødte generelt også, men prematurfødte barn har hatt en raskere utvikling (modningsprosessen) og klarer seg mye, mye bedre ved å ha masse nærkontakt med mamma eller pappa så mye som mulig. Full av ledninger, pustemaske, slanger, sonder, så er norske sykehus helt fantastisk på å oppfordre til å legge prematurbarn på brystet så mye som mulig, og det er vi uendelig glad for. Det er heldigvis ingen forskning i hele verden som forsvarer at det er bra for babyer (både prematur og de som er født til termin) å ligge alene i kuvøse eller seng når de er nyfødte. Det finnes også tillfeller der barnet er erklært død, men klart å finne veien tilbake til livet ved at barnet har blitt lagt til mors bryst etter fødselen. Det sier litt om hvor viktig “kenguru-metoden” er for nyfødte.

 

Thea og pappan hennes. Foto: Carina Juliussen

Carina Juliussen og hennes mann fikk lille Thea som ble født prematurt. På sykehuset sørget de for at Carina og mannen hennes fikk sitte i en god lenestol når de hadde barnet sitt på brystet. Problemet var at det var så fryktelig få av disse stolene. De ansatte brukte mye tid på å frakte lenestoler fra intensivavdeling til intensivavdeling. Og dette var stoler som Carina og hennes mann gjerne tilbragte hele døgnet i, med den bittelille datteren sin på brystet. 

Carina har gjort en helt fantastisk, heroisk innsats. Hun har allerede skaffet et stort antall stoler ved å bruke masse tid og energi på å skaffe penger til prosjektet “Bare En Stol”. En stol som faktisk bare er en stol, men et så livsviktig redskap for foreldre med prematurfødte barn.

Kan jeg få lov til å benytte anledningen til å be om litt hjelp til å hjelpe? Kanskje jeg kan nå ut til noen der ute som kan bidra? Da hadde jeg blitt uendelig glad om vi kan hjelpe Carina og studentene som nå har engasjert seg for å skaffe sykehusene de siste stolene som mangler.

De har en facebookgruppe – en bidra-side og ikke minst har de VIPPS:  96901261

Og skal du gjøre en liten ting i kveld med telefonen din, så vet jeg at Carina og gjengen hennes ville satt uendelig pris på et bidrag. Vipps det du føler du kan bidra med, for jeg er helt sikker på at om alle leserene mine hadde vippset 25 kroner (som er en kaffekopp på bensinstasjonen, liksom..) så hadde vi sammen gjort noe helt fantastisk for Carina og hennes jobb for å skaffe stoler til alle nyfødt intensiv-sykehus landet over. Mens jeg skriver dette innlegget har jeg også oppdaget at min fine bloggervenninne Konatil (Christina) også har skrevet om dette, og det er så fantastisk at vi er flere som engasjerer oss i dette! Ingenting er bedre enn at stemmene våre høres når det trengs!

Jeg håper på fantastiske resultater, og mange, mange stoler til alle nyfødtintensiv-sykehus! 

Takk for at du hjelper meg å hjelpe.

/Supporterfrue – Line Victoria 

 

 

 

 

 

 

 

33 kommentarer
  1. E helt enig me dæ, men har så ondt av den nydelig lille Thea som trenger den livstruende medisinen.
   Hjerte blør me tanke på ka familien må igjennom!!

  2. Fantastisk at du sprer informasjon om dette! I fjor bodde vi på nyfødt intensiv i 4 måneder med datteren vår, født i uke 25, 500 gram. Jeg vet hvor mye bedre oppholdet hadde blitt hvis vi hadde hatt bedre stoler på avdelingen, spesielt når det lille rommet med kuvøsen blir hjemmet ditt i flere måneder. Så jeg håper virkelig at folk skjønner hvor mye en behagelig stol betyr for alle prematurforeldrene der ute!
   Hilsen stolt prematurmamma 🙂

  3. SÅ flott at du bruker stemmen din til noe som faktisk betyr noe❤️ Jeg digger deg fra før men litt ekstra nå altså. Penger er selvfølgelig vippset og HEIA Carina som tar tak i dette!

  4. Dette reiv i hjertet! Jeg ante ingenting om at det var manko på slike stoler😕 Selvfølgelig skal jeg vippse! Det siste foreldre med premature barn skal måtte tenke på er en behagelig stol. Det burde være en selvfølge at det er nok av dem. Så nå skal jeg tipse alle jeg kjenner om dette problemet, og prøve å få alle til å vippse over det de føler for👍

  5. Takk for informasjon om dette! Så fint å få vite at man kan bidra litt til en så utrolig viktig sak! Kaffekoppbeløp er vippset❤️

  6. Vet du dette var et nydelig skrevet innlegg. Jeg har ikke selv erfart dette med prematurbarn, men kjenner flere og jeg syntes dette iniativet var knallbra, så jeg er med å støtte det.
   PS! Jeg syntes de valgte en flott og engasjert ” ambassadør” med å spørre deg. Du gjør dette til noe ekstra med din blogg

  7. Flott tiltak og fint du bruker stemmen din til dette! Penger vippset og heia Carina ! Er selv prematur mamma og vet alt om hvor viktig dette er ❤️

  8. Fantastisk at flere av dere endelig har fått øyene opp for dette!! Utrolig bra!!
   Jeg har 3 premature derav førstefødte på 700gr født uke 23, så dette brenner jeg for!
   Vi har vært masse i media og det gleder meg at dere bloggere blir med på å gjøre dette mer synlig ❤️
   Mvh Rosalinda

  9. Min søster fødte prematurtvillinger i uke 28, så dette vil jeg gjerne bidra til. Har vippset👌😊
   Trøndermammatil3

  10. SÅ bra at du bruker stemmen din og bloggen til noe viktig. Mange bloggere har fokus på utseende, kropp og forbruk og rar null ansvar for den negative påvirkningen de har. Så kudos til deg Line Victoria! Har Vippset😀

  11. Nettopp vippset. Erfarte selv hva denne mangel på stoler betydde. Vi fikk en gutt som var litt syk og trengte hjelp helt i starten av livet. Jeg og mannen måtte dele på en slik stol. Den som ikke holdt babyen ble ofte vist til puffen ved siden av. Bare dager etter fødsel er det ikke digg for mor å sitte på en puff mens far sitter i stolen med babyen😜🙈 Stolen ble brukt omtrent hele døgnet og ble nesten en del av vår trygghet mens vi var på nyfødtintensiven.

  12. Så flott at du setter fokus på dette! Norske sykehus mangler mye mer enn folk flest aner. Hadde det ikke vært for donasjoner og flotte mennesker som dere som både informerer om dette , bidrar til innsamlinger og donerer, så hadde sykehusene vært rimelig tomme. Tommel opp for dere alle som gjør en innsats for at de som trenger det skal få det bedre ❤️

  13. Så innmari bra! <3 Har selv nettopp kommet hjem med lillegutten min fra sykehuset. Han ble født 15.11.2017. Vært hjemme et par uker bare... Vi også satt dag og natt i disse stolene.. Tusen takk for at du tar dette opp <3 !! Det blir vippset 🙂

  14. 3 av mine 4 barn er premature. Da jeg fikk tvillingene satt vi på pinnestoler, på gangen, med babyene. Heldigvis er mye skjedd på 15 år, og da lillemor ble født i fjor hadde de fått noen godstoler,men altfor få. Vi hadde flaks (hvis det er lov å si) med at det var knapt barn der de ukene vi måtte tilbringe på nyfødt intensiven, så den ene stolen ble “vår” de ukene vi var der. Har vipset før og vipser et par kaffekopper igjen

  15. Så flott at du samler inn til dette❤️ Vi bodde 2 mnd på nyfødtintensiv på Rikshospitalet når gutten vår ble født med alvorlig hjertefeil. Og ja, det var stor manko på stoler, vi måtte skyve rundt og bytte på gamle stresslesser når jeg skulle amme eller holde gutten min:) vi fikk fantastisk god hjelp og oppfølging der bare for å nevne det! Jeg liker ikke å klage, men det er jo for barnas skyld man trenger den nærheten som du skriver. Og det å stå rundt en kuvøse/ seng time etter time, noen ganger døgnet rundt er slitsomt og foreldre der trenger all den hvile de kan få i en meget stressende situasjon med sykt eller prematurt barn. Skal vippse! Stor klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg