💩 Ting jeg lovet meg selv før jeg fikk barn. (Del en)

Nope, ikke helt dreisen på fokus ennå, gett…!

Ting jeg lovet meg selv da jeg fikk barn – del 1

Jeg skal ikke gi ungen min sukker, kaker eller godterier før hun er gammel nok til å be om det selv. Hun vet ikke hva hun går glipp av uansett.

Nugatti, mariekjeks, banos, morsmelkerstatning med en dæsj o`boy, syltetøy, skolebolle, bittelitt sjokolade og iskrem innen hun fylte året. Nei, hun bad riktignok ikke om det, men når hun var syk tydde jeg til alt av triks for å lure i henne mat og drikke. Jaja.

Jeg skal ha ungen min i barnehagen når hun runder året! Aldri i verden om hun skal være hjemme og jeg skal bli sånn hippiemamma!

Neida, såee.. Vi får ikke barnehageplass før i august, noe som gjør at hun vil være 1,5 år når hun begynner i barnehage. Så ble jeg hippiemamma alikevel.

Jeg skal ikke amme lengre enn absolutt max et år. 

Hvis Maren ville ammet idag hadde jeg glatt flippa ut patten og gitt henne tørrmelka mi. Men her er det flere faktorer som spiller inn. Haigapet hennes med 7 sylskarpe tenner som dukket opp ved 6-måneders alderen. Brystvorter som blør igjennom en usexy amme-bh er en skikkelig partypooper. Bare sier det. Og det faktum at hun ble dritsur når jeg prøvde å amme henne. Hun er litt som byens løse fugler, litt for glad i flaska. Jeg kastet inn ammeinnlegga ved 8 måneders alderen. Da ble meieriet nedlagt.

Jeg skal trille HVER dag i permisjonen ass!

Dekkene på vogna har fremdeles de gumminuppene som stikker ut på gummien når et dekk er nytt. 

Skal jeg ha babyrommet nede i første etasje? Jeg kan jo bare svippe ned, amme og så opp igjen – null stress det!

Alle mammaer vet svært godt at det ALLTID er en elendig idè.

Jeg skal ikke samsove ass, det orker jeg ikke! Hun får ligge i egen seng. Det er så jævlig hippie!

Jeg våkner fremdeles opp om natten å “leter” etter henne, selv et halvt år etter at Maren pakket snippesken og meldte flytting til naborommet. Samsoving er det BESTE tipset jeg har til alle mamser som ammer. Nei, de blir ikke bortskjemte av det. Vi må slutte å tro at babbiser blir bortskjemte, hva faen – lever vi på 50-tallet eller? Det er bevist fra alle instanser at kroppskontakt og tilknytning er ekstremt viktig. Husk det når ei eldgammel tante mener du ammer for mye og ungen kan bli bortskjemt om du plukker kidden opp når den gråter. (Gråt er en av to ting. Et behov eller en plage. Babbser gråter ikke bare for gøy, de har ikke evne til å være manipulative. Ennå.)

Bæresjal og bæresele? Fiifan, det er hippie-mamma ass…

Kjøpte alt. Ergo, Babybjørn, sjal, er tilogmed medlem av bæregrupper på fejs.

Jeg skal ikke la ungen min se på TV det første året. Det hemmer utviklingen.

Daniel Tiger, Drømmehagen, Lollo og Bernie, Peppa Gris – jepp, vi har runda ALT. Det ble hysteriske tilstander her da Netflix mistet rettighetene til Daniel Tiger. Da vi fant han igjen på NRK Nett TV viste deg seg at tigerfamilien har formert seg siden de var på Netflix. Spoilertalert: Tigermamma blir smelt på tjukka og Daniel Tiger får en lillesøster, Margareth! Jada, jeg ser på jeg også. 

Trappegrind? Æsj, det passer ikke inn i interiøret.

Nei, for det passer liksom bedre inn i stua å ha en unge med omplasserte ledd og 14 sting i leppa som går rundt i ring fordi den ene foten ikke henger litt med på grunn av et og annet fall ned trappa. Ja, stemmer det. Trappegrind var en ganske grei investering uansett. 

Jeg skal være sååååå forsiktig med bassilusker og andres bakterier, ungen min skal aldri bli syk og barnesnørr er så ekkelt!

Sæææææærlig! Prøv å bruke nesesuger på en pottetett unge. For den tiden kommer. Og du vil nesten ha en konkurranse med deg selv om hvor mye grønngult snørr du klarer å suge ut av nesa på kidden i et sug fordi hun skriker som et iltert lemmen når du vifter med suger`n foran henne.

Jeg skal ta så søte bilder av henne og sende til alle vennene våre hele tiden!

Det kommer et punkt der du bare:  SITT I RO!!!!! STÅ STILLE! SMIL! HALLOTITTEIII!!!

 

..Og du, før du kommenterer det første bildet av meg der det ser ut som jeg har et pent og ryddig hjem.

Det var det DU så på bildet. Sannheten er nemlig:

Ser du kameraet der som tok bildet? På lekegrinda, oppå en bok. Ja, der ser du. Story of my life.

<3 

Stor nattaklem fra antageligvis 💛 Norges minst glamourøse blogger. 

 

🍕 Følg Supporterfrue på Facebook HER // På Instagram HER //  👻 Snapchat: linevictoriahus

 

 

 

23 kommentarer
  1. Dette var helt genialt! Kjenner meg sååå igjen! 😅 gleder meg til del 2! Også hadde det vært morsomt med en spørsmålsrunde snart! Lurer på hvordan overgangen var fra samsoving i senga til å legge Maren på eget rom! Om du har noen tips! 😄

  2. He he, denne var artig å lese som alltid. Det er typisk alle førstegangsmødre, de (vi) sier hva vi skal å hva vi ikke skal, skal love deg at når nr 3 kommer,( for de som skal ha 3) da er det litt sånn pytt pytt, når ble kidden badet sist liksom, middagsglass i bøtter og spann ( gav bare hjemmelaget til de to første) og jeg ringer ikke legen for alt denne gang. Og han vil helt sikkert få spise is før 1årsdagen.

  3. Fantastisk 😄 her holdt jeg faktisk det meste jeg sa med nr 1! Laget mat fra bunnen,ingen sukker før han var ett år osv. Så kom nr 2… 😅 slutt på hjemmelaget,hel og halv fabrikat,middagsglass,lørdagsgodt siden storebror skulle ha det.. osv osv! Men vi er gode mammaer uansett vi 😃

  4. Altså, jeg har til gode å få egne barn enda (idiot-storken flyr stadig feil haha), men jeg tenker at man må jo ha noen ambisjoner og mål, for man legger jo alltid lista lavere når man kommer til sannhetens time (aka, ungen kommer). Tenk hvor slabbedaskete man hadde vært hvis man ikke hvertfall hadde tenkt å gjøre ditt og datt 😛 Uansett, tror de fleste barn i Norge har det meeer enn godt nok uten daglige trilleturer osv.

  5. Hehe kjenner til det. Var frøken pripp før barn kom og hadde alltid et strøkent hjem. Nå? AU, der tråkket vi på en leke ja😂. Har et vennepar som var akkurat på samme måte. Skulle ikke det eller det og hvis det forekom at bolig eller unge gjorde ditt eller datt, nei det skulle absolutt ikke forekomme. Men det motsatte skjedde. Akkurat som dere og oss. Herlig lesning. En fin torsdag til deg😊

  6. Haha, jeg kjenner meg så igjen på alt det du sier! Se, her er det litt chips, spis det så mamma får drikke ferdig kaffen sin i fred og ro. Daniel Tiger? Nei vel, hva vil du se da? Lodde og Linn? Nei, ikke det heller. Peppa Gris? Neinei. Poppeloppene? Jaaaa. Flott! Da sitter dere i ro. I sånn typ 30 sek. Skal si det er travelt å styrte ned kaffen, ta oppvaskemaskinen og gå på do i løpet av de 30 sek, før de utbryter: MAAAAMMMAAA!
   Helt topp å høre at alt ække helt A4 hos andre 😉
   Ha en finfin dag videre!

  7. Hehe☺️
   Har du noen tips til ei som har ketose-angst, men har blitt karbo-feit? Har kostplanen og alt liggende som vil føre meg i ketose… men unnskylder meg hver dag med at:1) jeg kan ikke få dårlig ånde som lærer og 2) jeg må ha energi til å holde ut hverdagen og til å trene.

  8. Haha, dævver.. utrolig hvor fort det snur, gitt 😂 jeg skulle ALDRI lukte babyen min bak for å finne ut av situasjonen bak der.. VEL, det gjør jeg. Skulle også ha middag klar til kl 1615 hver dag når mannen kommer hjem fra jobb.. skjedd ca 3 ganger på snart 7 mnd 🤓 #momlife #barselbobla 👍🏼

  9. Altså, blant alle rosablogg helvetes drit som spys ut av side3, var dette en herlig litta sak som jeg lo høyt med ei kopp kaffi. Deilig med vanlige frøkner ass

  10. Ja det e ganske fantastisk egentlig koss man tenke at man ska gjør ting før man faktisk e foreldre og vet koss unge man får. Æ va fast bestemt på at æ ikke skull samsov, men med en baby som kom to måneda før tida og bare villa sov når han lå inntil mæ, ja så vart det samsoving. Huske æ lå å så på det lille knøttet som egentlig skulla vært i magen enda og tenkt at æ tar ikke en kamp om samsoving med en liten baby som treng nærhet fra mamman sin

  11. Hva vil det si å være hippie-mamma? Og hvorfor mener du det er det beste for barnet å starte i barnehage når det fyller 1 år? Jeg dømmer ikke når man må ha barnet i barnehagen med en gang det fyller 1 år pga jobb, men det er jo virkelig 6 måneder der det skjer utrolig mye, og som er fantastisk å få oppleve sammen med barnet, om man har økonomi som gir man mulighet til det!😊 Jeg har selv jobbet i barnehage, og har fantastiske kollegaer som gjør alt for at barnas dag blir trygg og god, men med 4 1-åringer pr voksen så blir det ikke det samme som at 1-åringen får være hjemme sammen med far eller mor.😊

  12. Karina: Hey! “Hippie-mamma” var noe jeg fikk det for meg når man ammet lenge, hadde utvidet permisjon, bar i sjal og gav økologisk mat. Med andre ord, som jeg skrev, et kallenavn på alt jeg syns var “hippie-mamma” før jeg fikk barn. Det er ikke til å unngå at jeg tok bittelitt feil, og har gjort selvransakelser i takt med mammarollen min.

   Når det er sagt – ang barnehage! Rundt 80-85 % av barna er i barnehage når mor (og fars) permisjon er slutt. Jeg hadde sett for meg at barnet vårt også endte i barnehage når hun rundet året. I fjor fikk vi vite at kidden ikke får barnehageplass før i august, og vi (pappa) blir hjemme store deler av denne tiden og jeg går tilbake i jobb. Det var en løsning som passer oss godt.

   MEN! Jeg skulle gjerne hatt plass i barnehagen til Maren fra mars/april. Dette fordi jeg har en ultrasosial unge som elsker utfordringer og andre barn. Jeg tror i utgangspunktet hun ville klart seg helt supert som barnehagebarn, og med så enormt mange flotte barnehager vi har her i Bamble så hadde jeg ikke tvila et sekund på at hun hadde elsket det. Jeg er helt enig i at i en ideell verden så er det mange barn som kanskje har godt av å være hjemme, men jeg har ikke lyst til å være den som gir de andre 85 % som leverer ettåringen sin i barnehage. Det er for svært mange ikke et valg, men et must fordi økonomien ikke tillater å være hjemme. Jeg både tror og håper at foreldre gjør sitt beste for barna sine, og lar det være opp til hver enkelt.

   At jeg veldig gjerne skulle sett Maren sammen med andre barn i en barnehage er forøvrig ikke et egoistisk valg, men tross alt noe som er MYE mer vanlig enn å være hjemme med barnet. Så jeg trodde vi kom til å følge normalen og strømmen, hvilket vi ikke gjorde da det passet Torben helt ypperlig å være superpappa like lenge som jeg gikk hjemme med henne de første 9,5 månedene av hennes liv.

   Og ja. Jeg var glad for å komme ut i jobb igjen. Nå er det Torbens (og besteforeldrene og tanter og kusiner) som skal få oppleve henne, før vi stuker henne inn i en barnehage i august.. (Kødda!) Men ja – si hva du vil, men vi skal være forsiktige med å dømme alle de som praktisk sett ikke har mulighet eller råd til å være hjemme i de magiske månedene du refererer til! 🙂

  13. Hei 🙂 morsomt innlegg. Må bare gjøre deg oppmerksom på gelenderet på trappen din. Barnet kan klatre der og falle veldig langt ned #angst.
   Jeg skiftet det hjemme. Koster ikke mye, men verd det. Hilsen 3barnsmor

  14. What!!! Får Daniel Tiger lillesøster?? Gjett om jeg må bytte ut nattesøvnen med Daniel Tiger nå😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg