Jeg trenger gode råd!

Det var ikke meningen å slenge ut det bildet i forrige innlegg med litt tekst, også bare ikke gi lyd fra meg på evigheter…! DET beklager jeg!

Sannheten er at jeg har vært en runddans i Oslo og hatt endel inspirerende møter, og ikke minst hyggelige kaffekopper med flinke og morsomme mennesker. Torsdag holdt jeg et foredrag for +/- 200 herlige barselmenn og barseldamer, og det var så utrolig fint å møte mange av dere. Tårer, klemmer og gode ord ble utvekslet, jeg er evig takknemlig for at jeg får gjøre slike oppdrag, for det gjør meg så GODT å snakke om og med andre helt kliss normale, flotte mammaer og pappaer. Det ble både latter og tårer på scenen, og jeg vil sende dere alle en varm klem som ville høre mine ord. ❤️ Jeg har bestemt meg for å ta opp tråden i mye av det jeg nevnte, for jeg merket plutselig på de nikkende, gjenkjennende ansiktene at dette var for VIKTIG til å bare være en del av et “artig” foredrag. Jeg skal vie det flere innlegg, det lover jeg – men jeg må bare samle tankene litt…!

Senere den dagen hooket jeg opp med gamle kjente (blant annet Frankie fra da jeg var ute å reise, herreguuuud, så fint å se henne igjen! 🎉 Deretter hadde jeg et kveldsmøte som var veldig spennende, og som gav meg i grunn alt jeg trengte av verktøy til å mekke på planene for Supporterfrue-bloggen. Denne bloggen fortjener faktisk det beste for fremtiden. Jeg er lei av å gjøre ting halvveis, noe denne bloggen ofte bærer preg av. Jeg vil noe. Jeg vil være en stemme. Jeg vil synes i en rosa verden full av extations,(?) tyggegummi og piller som gjør deg brun 🙂 Fredagen hadde jeg møter med Egmont sammen med resten av bloggligaen. Snapchat, merking av reklame, video – masse flott hodemat for en sulten blogger. Det blir spennende å se hva utfallet av dette blir i fremtiden! Beklager at jeg ikke har noen bilder. Selv blant landets største bloggere var det sykt kleint å ta selfie liksom.

Tror kanskje jeg tok et på dass….Vent litt, så skal jeg sjekke….:

Jepp! 🙌🏼

Men nå må jeg spørre deg om gode råd! Det er alltid fint å nyte av deres ekspertise, jeg har jo så mange smarte og flinke blogglesere 🙂

Nå står vi på farta til å bestille ny bilstol. Jeg tror tiden er inne og jeg har googlet, spurt, mast, testet og mailet med folk som har skikkelig peiling. Kriteriene jeg og Torben har hatt oppe til diskusjon og landet på er:

🌟 Sikkerhet. (Den bør være “best i test”.)

🌟 Bakovervent (Det var ikke en diskusjon engang hos oss,vår kid skal være i bakovervendt stol så lenge hun faktisk sitter i egen stol i bilen.) Trygg Trafikk anbefaler dette – og jeg vet ikke om noe tryggere enn å stole på noen som virkelig har oversikten over slikt. Hey, gratisreklame til Trygg Trafikk for kampanjen deres “Tryggest bakovervendt”. 
De jobber også med barneutstyrsbutikker og målet er å får flere foreldre til å sikre barna bakovervendt, minst til fire år. Jeg kjenner liksom at statistikken taler for seg, og foreslår at man leser seg opp om man fremdeles ønsker å vite mer om nøyaktig hvorfor det er så viktig) Og nei – jeg fikk ikke betalt for å si det. Tips om hvordan sikre barnet ditt best mulig om uhellet er ute skal du få helt gratis av meg. 

(Hvis det er noen trøst visste jeg sjæl INGENTING om sikring i bil før jeg fikk barn. Jeg var litt sånn; “Kan man ikke bare legge den der da, det detter vel ikke ned?”  og den klassiske “men vi skal jo ikke så lang da, kan du ikke bare ha kidden i fanget da?” 
For ikke snakke om hvor viktig det er å pakke baggasjen riktig når man har kids i baksetet! OMG! Vet dere hvor tung en laptop i hattehyllen kan bli ved en bråstopp liksom? Eller en Ipad usikret hengene over stolen? Og å fylle opp bagasjerommet helt til randen helt opp til taket er faktisk kjempefarlig hvis man kræsjer! Du skal i tillegg gjerne ha fri sikt bakover også. Slikt visste ikke jeg…! Kanskje like greit at jeg fikk barn, så jeg måtte lære litt om trafikksikring ass…)

🌟 Bruksvennlighet (Både Torben og jeg må skjønne hvordan den fungerer, og det bør ikke være for innviklet å rigge den til i bilen heller. Dette gjelder ikke bare for oss foreldre, men så skal gjerne besteforeldre skjønne noe av “detta nymotens greine” også. Så enkel bruksanvisning og brukervennlighet er toppen!)

🌟 Isofix med base (Isofix er de festene i selve karrosseriet i bilen til bilstolen, og basen er den..hmm… stativet man setter den inn i. Basen står da fast i bilen. Vi ønsker med andre ord ikke bilstol som kun festes med beltet, da vi ønsker at den skal være mest mulig fastmontert i bilen. Alternativet er at vi har en base i hver bil og bare flytter over setet. Jeg er ganske sikker på at begge deler er innafor i forhold til sikkerhet, dog – så ikke tro at det ene er sikrere enn det andre, det har jeg ikke papirer på å mene noe om. 

🌟Den må være ny. Jeg har ikke lyst til å kjøpe brukt av ukjente når det kommer til sikkerhet. Jeg vil være 100% sikker på at det er trygt. Ingen av mine venninner skal selge sine, for de kunne jeg jo enkelt kjøpt av da jeg stoler på selgeren. Men i dette tillfellet blir det altså en ny bilstol for å være på den sikre siden. Så ønsker du å kjøpe brukt – husk å være skråsikker på at den ikke har vært i kollisjon eller kjøp av noen du stoler på som kan fortelle deg historikken rundt bilstolen.

🌟 Vi ønsker oss en sånn som kan snurre 360 grader. Dette for å gjøre det veldig enkelt når kiden skal inn og ut av bilen. Vi kløner nok som vi gjør nå, så vi tenker at det er en gode vi ønsker oss. Med Torben sin skadeskutte rygg er det nesten alfa og omega å gjøre det mest mulig lettvint.

Så – har dere tips så tar jeg gjerne imot. Gjerne gode sikkerhetstips til bruk i bil også. Jeg kan virkelig ikke bli bra nok når det kommer til sikkerhet, så her er det bare å komme med de rådene dere har 🙂

For spesielt interesserte så har vi to biler – en Michubischi Outlander (SUV) og en Huinday IX35 (SUV). Jævlig ironisk at vi har kjøpt to biler med bilmerke jeg ikke klarer å stave. Nydelig! 

Supporterfrue – Line Victoria

 

 

 

29 kommentarer
  1. Hei fine du❤️ Dette har ikke noe med dette innlegget og gjøre… men, kan du ikke lage et innlegg hvor du deler litt av hva du spiser til forskjellige tider om dagen? Jeg er SÅ lei av knekkebrød, lomper osv… trenger inspo til mat som ja.. er sunn og bra når man skal ned i vekt. Vet du sier du ikke er en ekspert og alt dette men hadde satt skikkelig pris på det! Du er så inspirerende og flink!👊🏻😀 ser deg på nr1 fitness snart tenker jeg😉 hihi. Klem fra meg

  2. Hipp hurra for gode tips! Også må du få med at mange slutter med sete for tidlig, etter fire år må de ha sete som støtter på siden, har hørt mye at “nå er de høye nok så da trenger de ikke sete” og ok, ja i forhold til beltet. Men ikke hvis man havner i kollisjon, sidestøtte er viktig 😀

  3. Ulempen med Isofix seter er at de bare går til 18kg. Noen unger vokser du at det godt før de er 4 år. Se også litt på lengden. Ligger Maren ann til å bli lang, går de fleste setene med Isofix og som er roterende bare til 105 cm. Vi har en stor gutt som kommer til å bli lang. For å kunne bruke setet lengst mulig, og ikke trenge å kjøpe et bakovervendt sete til, kjøpte vi ett uten izofix. De som festes med sele kan brukes lengre i vekt og lengde. Vi gikk for besafe izi plus.

  4. Hei! Håper noen kan tipse om bilsete.
   Jeg lurer på om du kan si noe om hvor lenge du planlegger å være i ketose og hvor mange kg som er beregnet å gå av? Jeg har kommet meg i ketose – omsider – og går rundt med panikk for dårlig ånde😥 Tips mot det? Du har vært sykt flink👏👏👏

  5. Vi har kjøpt recaro zero 1, som man kan snu 360 grader. Gjør det kjempelett å ta barnet ut og inn av bilen 🙌🏻🙌🏻 Fantastisk!

  6. Axkid minikid 🙂 sjekk facebookgruppa bilstoler, veldig mye god informasjon der!
   Fra ei barmfager dame til en annen; kan du anbefale en sportsbh?

  7. Hun skal sogge bakovervendt så lenge hun sitter i egen stol i bilen? Så til sånn, 10-12 års alder?? Så uke helt for meg at det funker så bra :p
   Men flott fokus på riktig sikring i bil! Jenta mi satt bakovervendt til fylte 4 år, nå er hun 8 år og sitter i beltestol med tilstrekkelig sidesikring, og der blir hun sittende til hun vokser ut av den 🙂

  8. Axkid minikid! Stolen som varer lengst bakovervendt, til 25 kg og 125cm, altså til barnet er 5-6 år. Den er beltemontert. Isofix varer bare til 18kg og 105 cm, og mange barn når disse kravene lenge før 4 år. Fordelen med beltemontert er at du får riktig helling og man kan justere beinplassen ettersom barnet vokser. Meld deg inn i gruppen «bilstoler» på face, kjempemange dyktige folk der.

  9. Britax sin roterende. Enkel å flytte på, enkel å bruke ( til og med den teknologi hatende mormor fikk det til). Vi brukte den til vår jente til hun var nesten tre år, da måtte vi snu henne for hun var for lang til bakovervendt sete.

  10. Elsker innstillingen ang bloggen, den desidert beste i landet🙌👏
   Ang bilsete har vi cybex sirona. Det inneholder alle kriterier du etterspør, pluss at det ikke er så stort, går faktisk an å ha to sittende vedsiden av. (gjerne ikke på lang tur, men det går. Ser kommentarer over her om at de kan bli for små, og det kan jeg være enig i. 2 åringen vår er 94 cm og beina hans er ganske langt oppetter setet😅 Men er uansett knall fornøyd med setet selv om det kanskje må byttes ut. Sikkerhet er viktig👍

  11. Cybex siera seter. Det kan snurres og festes med isofix😊 første gutten vår passet i det til han var 4 år. Han var veldig fornøyd selv(klaget aldri) og han hadde god plass helt til vi byttet😊

  12. Cybex sirona! Gutten vår er 104 cm og nærmer seg 4 år. Sitter bakover enda. Beina er selvfølgelig bøyd, men han klager ikke. Så enkelt å ta han ut og inn, samt at du kan legge det bakover så det blir behagelig å sove.

  13. enig med Bea over her. Vi har også recaro zero 1 og er storfornøyd med den! Har også en besafe izi combi x4, men begge ungene sitter mye bedre i recarosetet. I forhold til for eksempel cybex som ingen forhandlere har annbefalt oss da de fort må snues fremover eller kjøpe nytt sete holder recarosetet leeenge enda til eldste vår på snart 3 år. Annbefaler også et som kan snus 360 grader. Er himmel å sette inn eldste i forhold til minste som har besafesetet. Besafe tar også enormt stor plass!
   tror forresten ikke der er særlig mange seter i klasse 1 som har baser hvor setet flyttes over sånn som på nyefødtsetet altså. Isofixfestene er liksom festet i selve setet.

  14. Cybex sirona er veldig nett og grei og tar liten plass i bilen. Det må dere sjekke før dere handler, noen av setene tar så stor plass at det ikke kan sitte noen i setet forran uten å stange i frontruta. Problemet med Sirona er at jeg ikke ser for meg at min 2-åring vil klare å sitte i det i to år til. Det ser veldig lite ut og det begynner allerede å bli liten plass til beina og se litt kort ut i ryggen syns jeg. Kjører dere mye langt om gangen så ville jeg ha sett på seter med god plass. Jeg måtte snu min litt lange 3,5 åring da han gråt hver gang vi skulle kjøre fordi han sovnet i beina. Og til han hadde vi et digert et fra besafe som jeg hadde håpet skulle gå greit med god margin da det holder opp til 25 kg. Ta en tur til butikken og prøv setet i bilen og sett Maren oppi så dere ser hva som funker, i tillegg til test da selvsagt 🙂

  15. Hei til min favorittblogger 🙂
   Jeg troooor dere må belage dere på å kjøpe to bilstoler da isofixstoler i den klassen du snakker om sitter fast i basen. Det er slitsomt å flytte et såpass tungt sete mellom biler! Jeg så det var en til som hadde nevnt det. Vi har Recaro zero 1 i bilen med isofix, deilig at det kan roteres når barnet skal inn og ut. I bil nr to har vi et sete som monteres (både bakover og fremover) med belte da den ikke har isofix, og det er det setet vi flytter mellom bilene til besteforeldre de gangene det er aktuelt. Det veier også betydelig mindre enn recaroen. Husker selvfølgelig ikke hva det heter nå, men det fikk best i test.
   Sånn ellers må jeg bare si at jeg er så imponert over deg om dagen, det er fader ikke lett å gjøre en helomvending i kostholdet etter å ha vært i gravide -og barselbobla. Gleder meg til fortsettelsen 🙂

  16. Jeg er ingen ekspert, men vi fikk fortalt av forhandler(e) at base og rotering førte til mindre sikkerhet ved kollisjon enn sete med isofix (uten base) og rotering. Roteringen og «leddet» mellom sete og base vil være mindre sikkert enn de som er festet og «faste» i kun én del. Hvis du skjønner hva jeg mener, hehe. Vil også anbefale en slik «spenne» mellom skulderstroppene (uansett hvilke sete du velger) – slik at selene ikke sklir nedover armene.

  17. Om du ønsker å være sikker på bakovervendt til 4år bør du se på beltemonterte stoler, da de går til 25kg. Minsten min runda 18kg ved 2år og jeg var da veldig glad for at vi hadde sete til 25kg. Hadde jeg skulle kjøpt ny stol i dag hadde jeg uten tvil kjøpt Axkid minikid eller volmax.
   De er lette å montere, høy sikkerhet og lang brukstid.
   Om det er greit å måtte kjøpe ny bakovervendt ved 18kg er recaro og cybex med snufunksjon veldig smarte 😉

  18. Vi har recaro zero 1 og er veldig fornøyde! Selene og nskkeputa i disse kan justeres hele 11 cm høyere enn cybex sirona kan, selv om begge stolene angir å vare tik 105 cm. Anbefaler å ta med bilen til forhandler så du får prøvd setet i bilen og sjekka at dere har riktig helling.

  19. Viss dere vil ha den stolen som er best i test, Så er det BeSafe iZi Kid X2 (i-Size) Den er godkjent i den svenske plusstesten og får høyest poengsum i Forbrukerrådets testresultater. Den er festet med isofix, men kan ikke vris når man setter barnet inn. Vi har kjøpt til mormorbilen, barnebarn er gull og vi sikrer så godt vi kan. Stolen er dyr og må nok skiftes til en større bakovervendt når gullet nærma seg 4 år.

  20. Sjekk ut BeSafe modular. Tar liten plass og er GENIAL! Kan også putte baby-sete i den samme basen, veldig praktisk om dere får en til.. 🙂

  21. Cybex sirona har vi brukt til begge våre! Den har vært best i test vertfall:) veldig fornøyd med den og de sitter godt,enkelt å kan snu den for å ta inn og ut! Er ikke barnet veldig lang så er det ingen problem! Vi elsker den!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg