Neida, såee….. Det er ikke alt som kan deles med venninner.

Jeg husker den gangen jeg var på jentetur til Kos med to gode venninner. Det var, ironisk nok, egentlig slik at vi skulle være en del av Charterfeber: Kjendis-versjonen. (Mbahaha!! Det ble aldri sendt på TV, for vi var visst for kjedelige. Men påspandert sydenferie fikk vi, jaggu den gangen for mange herrans år siden)

Når man er en gjeng jenter på tur i utlandet som deler leilighet i sydligere strøk, blir det ikke lett og holde tritt med hva som er sitt og hvem som eier hva. 
Tilslutt blir det ofte slik at man bruker de samme tingene og etter et par dager tar man egentlig tak i første strandkjolen, håndkledet eller bh-en som passer, bare det ligger nært nok gripekloa.

Etter en deilig dusj på hotellet stod jeg med mitt søkkvåte hår foran speilet, klar for å sminke meg. Et arsenal av sminke,hårstrikk,børster og qtips var allerede blitt felleseie på badet, så jeg griper etter første hårstrikket jeg finner for å sette håret opp i den sedvanlige “grorudpalma” på toppen av knotten mens fleisen ble malt.
Dette for å få håret bort fra ansiktet mens magien/sminken skal kunne bre seg over min solskadet hud.

Jeg ok strikken rundt hånda og skal til å tre den rundt grorudpalma da jeg innser at den blanke gummistrikken dessverre ikke var tøyelig nok til å brukes som et strikk. Jeg lar den få plass rundt håndleddet som et armbånd istede mens jeg finner et tøystrikk som skal gjøre nytten. Nede på flisene finner jeg et strikk som fungerer og får knotten opp på toppen. Yes. KLAR!

Mens jeg står å doller meg for kvelden, napper mørke hår i manken og begynner så smått å bli fornøyd (alt er relativt. Det er aldri enkelt å sminke noe som minner om en troika, brun/hvit/rød om hverandre) med speilrefleksjone. Jeg tenker jeg at “Jaja, kunne vært verre.”

Jeg smækker sminkeskrinet sammen, og bestemmer meg for å beholde Grorudpalmen, siden det ikke var tid til å fikse manken. Hvem bryr seg uansett. Jeg var for gammel for småripsa i baren uansett, som var på sin første sydentur på et annet hotell enn der Lollo og Bernie stod for underholdningen.

Aina, Line K, og Line Victoria sitter glade og tilfredse rundt bordet på den greske restauranten ved hotellet.
Det skåles med Mythos øl og gafles pizza med tzatziki uten bestikk.Jeg har munnen full av pepperonipizza og hvitløkssaus mens jeg skulet på de med bare mager og angret meg på at jeg ikke gjennomførte den lavkarbo-dietten som jeg hadde begynt på X antall ganger. Men det var ikke midjemålet mitt som skulle ha fokus denne kvelden. 
Vi knipser bilder, og sier oss fornøyde med et par av resultatet som dukker opp på den lille lcd-skjermen på kompaktkameraet fra fordums dager i russetiden. (Russ 2002 FOREVAH, YEAH!! Untz, untz, untz…)

Plutselig ser Aina på meg med et litt hevet øyebryn.
Så ser hun på håndleddet mitt. Så på meg igjen, men litt villere i blikket og med geipen litt slengene under nesa.

 –“Line? Hva har du rundt håndleddet?”

Jeg titter ned på “hårstrikket” som ikke ville være hårstrikk alikevell, som hadde havnet som et litt stramt, nestengjennomsiktig armbånd rundt mitt brune håndledd.
Det så liksom litt ut som et sånt glowstick-armbånd 14tissene løp rundt med på Kos, bortsett fra at det neonfargede stoffet inni var bleknet bort.

-“Jeg vet ikke..?!” svarer jeg, litt nervøst. For jeg fikk litt følelsen av at Aina stilte et ledende spørsmål, hun allerede visste svaret på.

“Bruker du p-ringen min som armbånd????” nærmest hvinte Aina frem rundt restaurantbordet. Alle snudde seg, for hallo – i Syden er det bare nordmenn. 

Jeg tittet ned på håndleddet mitt der den stramme gummiringen plutselig kjentes ut som den stoppet all blodtilførsel til hånda mi, vel vitende nå at dette var en gummiring Aina vanligvis snurrer sammen og dytter inn i hulrommet sola aldri har skint.

Et ekstremt latterbrøl brer seg over rundt bordet når det oppdages at jeg har brukt p-ringen til Aina som armbånd. Og jeg måtte klippes ut av min noe beklemte situasjon ganske kjapt etterpå.

Til unge og uerfarne: Grip ikke etter ALT som ligger strødd på baderomsbenken!!! Det er ikke alt som kan deles med venninner!

For de som ikke vet hvordan en p-ring ser ut: 

 

 

4 kommentarer
  1. Hahahaha 😂 Jeg døøøør!!! Bruker slik p-ring selv, når jeg ikke er gravid, og du må da enten ha smale hender, eller ha presset umåtelig hardt for å få den på håndleddet 😁
   Trodde først det var snakk om en revnet kondom jeg, den gummiringen er jo litt mer tøyelig 😂
   Ha en flott dag!
   Klem fra Christine

  2. Hahaha!!! Men må bare spørre: hva gjorde den på badet??? De der skal jo enten være oppi dåsa,eller ligge lagret i kjøleskap fram til bruk.. 😂 og om hun har tatt den ut pga et spesielt behov: hva gjorde den på badet blant alt stæsjet deres?
   Dette bør hun ha en j…. god grunn for å ha gjort! 😂😂😂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg