Du er herved dumpet!

Hei igjen, Bent. Det er meg igjen, Line. Nå kan du ikke si at du ikke vet om meg, for i følge mine kilder så har du fått med deg innlegget mitt om hvor sint og frustrert jeg er på deg over forslaget ditt om “fast-track” barselomsorg. (Mødre ut av barselsenga si 6-8 timer etter fødsel for å spare penger)

Du har kanskje også fått med deg at innlegget mitt har blitt lest av svært mange. Ikke bare lest, men også delt flere hundre ganger. Både på din side, dine partifellers sider og ikke minst – så er den delt og lest av særdeles mange av dine elskede velgere som du trenger stemmen til for å sitte i den posisjonen du gjør som vår egen Helsemista.

Jeg gjentar gjerne meg selv for at det skal nå inn. 

Å hive fødeferdige damer ut av barselsengen sin så altfor tidlig vil bidra til at det som i utgangspunktet skal fanges opp i barselomsorgen på sykehuset ikke blir sett. Kommunene er i aller høyeste grad ikke klare for å ta seg av damene du slenger ut av barselsenga si. Den psykiske påkjenningen det er å bli mamma kan ha en ekstremt ødeleggende effekt om det ikke blir fanget opp tidlig, og der vet jeg hva jeg snakker om. Jeg var totalt avhengig av hjelpen jeg fikk de tre første dagene i livet mitt som mamma. Hadde jeg blitt sendt hjem fordi fysikken tilsa at det var greit, så hadde det gått gæærnt. Tilknytning, hjelp til å etablere ammingen, avvik hos barnet som ikke oppdages etter 6-8 timer, gryende fødselsdepresjoner… altså – Bent. Lista er lang som et vondt år. 

Av de mange, mange tilbakemeldingene jeg har fått er det få som er enig med deg. Jeg har fått mailer, sms, kommentarer, meldinger og snapper av velgerene du vanligvis frir til. Det være seg leger, psykologer, lærere, barnevernsarbeidere, helsearbeidere, og ikke minst mammaer (og pappaer, de må vi absolutt ikke glemme!) Og med så mange av dine potensielle velgere som sier seg uenig med deg, så klarer jeg ikke se hvordan du skal kunne klare å gjøre våre nedtråkkede barseltær litt mindre ømme igjen. I hvertfall når du unnlater å svare meg/oss. 

Jeg var kanskje i overkant ærlig og sint i mitt innlegg. Det er jeg riktignok ennå, og står for alt jeg skrev. Men nå har jeg heldigvis tatt en viktig avgjørelse. Bent, jeg dumper deg. Jeg dumper deg, ditt parti, og det dere står for.

Her er jeg, Bent! Og jeg har stemmerett! Jeg har akkurat passe med utdannelse, har betalt skatt siden jeg var 17 år og er lite syk. Jeg bikker snart 35 år, har boliglån, 2 biler, båt og 1 barn. Jeg vil gjerne få lov til å ligge 2,7 døgn på sykehus for å sikre meg en best mulig start på mammalivet, hvis det er greit for deg?

Puh, det føltes godt. Det var faktisk som å dumpe en fyr som bruker opp pengene mine på fjas, og som ikke vil meg godt, og som ikke hører på meg når jeg har noe viktig å si.

Det som provoserte meg mest var at etter at flere hadde postet mitt innlegg på siden din, så legger du ut tidenes kinnklask til meg. Du skryter nemlig av at det har kommet 46 jordmødre og 134 helsesøstere til som følge av din politikk sammen med Krf. Som jeg skrev til deg som kommentar: “Det skulle bare mangle at du setter igang tidenes rekruttering av jordmødre og helsesøstere, du som vil ha oss ut av fødestua og hjem innen 6-8 timer.”
Du svarte meg ikke på det heller. Jeg ser forøvrig også med mine argusøyne på det faktum at du har en facebookside uten mulighet til å sende deg en melding. Du vil med andre ord fortsette å fortelle dine 44 000 følgere hvor flink du er, men tilbakemeldinger vil du ikke ha! Skal du vinne på sosiale medier der størsteparten av velgerskaren din er så må du for fader få fingern ut å føre en viss form for kommunikasjon så vi føler vi blir hørt av de vi trodde på da vi stemte på deg. 

Men du – tilbake til nyansettelsene av de du skriver er bra for barselomsorgen og forebygging. Vi trenger nemlig LITT mer enn det, om de stakkars kommunene skal kunne ta over barselomsorgen du fraskriver deg. Det fødes (sånn røfflig regnet) 56 633 barn hvert år. 180 stk på over 56000 fødte barn hvert år? Are you kidding me, Bent? Hvilken rådgiver har fortalt deg at det er jævlig positive tall? Det er virkelig ikke noe å skryte av! Det må nemlig sterkere skyts til om du skal imponere oss. Du sier du vil overlate barselomsorgen til kommunene og gir de, hold your horses – 180 stk fordelt på 430 kommuner og 56.000 barn? Det er IKKE bra nok for at jeg skal godta å bli sendt hjem i bleie og nettingtruse med en hilsen “Takk og farvel”-lapp i hånda fra deg, Bent. 

Jeg skulle virkelig ønske du tok kontakt med meg da jeg la ut innlegget mitt i forrige uke. Jeg tenkte jeg skulle gi deg 6-8 timer med å klare å gi meg et svar (som du mener er nok til å hente seg inn etter å ha fått livet snudd på hodet). Deretter gav jeg deg 3 dager – siden det er det JEG trengte på sykehuset til å samle huet mitt nok til å ta en avgjørelse om at “nå var jeg sånn passe klar for å dra hjem”. Det var egentlig ikke nok, for jeg stod å hylgråt på parkeringen utenfor Sykehuset i Skien fordi jeg følte jeg hadde stjælt en baby og skulle ta den med meg hjem. 

Nå føler jeg egentlig at jeg er litt “up for grabs” for alle andre partier. Jeg har aldri vært spesielt politisk engasjert, men når hjertesaken min blir møtt med en så brutal stillhet fra en som åpenbart ikke klarer å forvalte skattepengene mine, så gir det meg en diger kanne bensin å helle på bålet mitt.

Ikke kom her å si du ikke har tid til å svare meg. Du har nok av folk rundt deg som kan hjelpe deg å formulere et godt svar på hvorfor du mener det er riktig å sende mødre hjem med sin nyfødte 6-8 timer etter fødsel. Det betaler du de gode lønninger for å gjøre. 
I valgkampen lovte du, Erna og Siv at dere skulle “avbyråkratisere” helseomsorgen. Ironisk nok har du klart siden de valgløftene å ansette en helsebyråkrat med feit lønn hver eneste dag du har vært på jobb, Høie. Så de jordmødrene og helsesøsterene du skryter av å ha fått på plass, er ingenting i forhold til de mange, mange millionene du spyr ut på disse byråkratene som du faktisk lovte å redusere. DER har du utgiftsposten din, unge mann! DER kan du hente penger nok til å gi meg en seng å ligge i 2,7 døgn etter fødsel. Tenke seg til, Bent – du har faktisk ansatt dobbelt så mange helsebyråkrater per år enn du har ansatt jordmødre/helsesøstere siste året som du skryter av på fejsbooken din! 

Rett skal være rett, jeg fikk med meg Jonasen sin tale under AP sitt landsstyret. Han startet hele talen sin med å gå i strupen på forslaget ditt. Mens jeg skriver dette innlegget jobber jeg aktivt med å finne ut av hvilke andre partier jeg kan stemme på for å forhåpentligvis være trygg på at jeg ikke blir sendt hjem uten fri vilje 6-8 timer etter fødsel. Jeg vet at du ikke kommer til å savne akkurat min ene stemme under neste valgkamp, men med 56 633 fødte barn hvert eneste år kan du takke faen på at jeg høyst sannsynlig ikke er alene om å se meg om etter et parti som ikke kaster meg ut av barselsenga mi når jeg trenger den som mest.

Takk for at du sender meg ut på nye marker på søken etter noen jeg syns kan ivareta mine meninger – det er flust av de som vil ha stemmen min, Bent!

🍕 Følg Supporterfrue på Facebook HER // På Instagram HER //  👻 Snapchat: linevictoriahus 

 

 

 

 

28 kommentarer
  1. Hej!
   Jag heter Herta och jobbar på Tourn. Vi jobbar med Influence marketing och jag undrar därför lite hur du jobbar med samarbeten.
   Vad tar du för ett samarbete och inlägg på din blogg?
   Skulle du vilja göra ett samarbete med ett företag som vill jobba med dej!
   Ser fram emot din återkoppling!
   Ha en fin dag!

  2. Hei Line Victoria, jeg prøvde å ringe deg i stad. Har lest bloggen din om barselomsorg, og synes du er tøff som er så tydelig! Si fra om du vil ta en prat om hvordan vi kan gjøre ting bedre for kvinner i barsel. Mvh, Hadia Tajik, Arbeiderpartiet

  3. Hadia: Hei du! Tusen takk for meldingen din, og takk for at du tok deg tid i en travel hverdag til Ã¥ ringe meg ogsÃ¥ 🙂

   Jeg vil veldig gjerne sette meg ned med deg og prate litt om hva som er viktig for kvinner i barsel, og jeg er stolt av å kunne gjøre det med noen som tør å respondere på blogginnlegget (innleggene) mine om temaet. Slik jeg forstod det utifra Jonas G-S. sin tale, så er dette noe dere i Arbeiderpartiet også brenner for og ser viktigheten av.

   Jeg sender deg gjerne en mail på oppgitt mailadresse, jeg er ofte i Oslo og tar gjerne med meg noen av mine leseres gode synspunkter og forslag nedskrevet på blokka til deg:-)

   Ha en fin kveld videre!

   /Line Victoria

  4. Hvor er LIKER knappen? Tror virkelig jeg hadde fått en røff start på mammalivet om jeg ble kasta ut av barsel kun timer etter fødsel, med alt av følelser og ikke minst ANSVAR man brått har fått på de få timene. Høres ut som en oppskrift på voldsom økning i fødselsdepresjon her til lands!

  5. Hei. Takk for en fantastisk blogg.
   Viktig tema du tar opp. Jeg kjenner jeg får panikk på andres vegne, når de reiser samme dag hjem etter fødsel. Etter min historie med min yngste datter. Trodde jeg hadde fått verdens roligste baby som bare sov. Kastet opp enormt ett par ganger. Var ikke noe å bry seg om. Var bare litt fostervann fikk jeg beskjed om. Var på siste legesjekk før hjem reise. Spurte hvorfor de hadde tatt tempen på henne ett par ganger om dagen. Fikk beskjed om det var nye rutiner. Nevnte det for legen. De hadde ikke skrevet det opp i journal hennes. Jeg ble sendt på gangen uten min baby. For å gjøre en lang historie kort. Så viste det seg at hun hadde svelget masse fostervann som utviklet seg til lungebetennelse. Crp var 368. Så var en alvorlig syk unge jeg hadde. Ikke rart hun var rolig. Så vår hjem reise dag, endte med 3 uker på nyfødt intensiven. Tenk om jeg hadde reist hjem rett etter på hvordan ville det gått da. Takk for jeg fikk skrive noen ord. Håper det ikke ble for rotete. Vanskelig å fatte seg i korthet når det gjelder dette.

  6. Jeg er hundre prosent enig med det du skriver Line. Jeg vil legge til at jeg er utrolig takknemlig for at jeg fikk 4 dager på barsel før jeg reiste hjem. På sykehuset ble jeg møtt av et kompetent helsepersonell som hjalp meg med å etablere amming, vise meg og pappaen alt vi lurte på med babyen, vi kunne ringe på og få hjelp når som helst i løpet av hele døgnet, og denne hjelpen benyttet vi oss av mange ganger (fordi vi trengte det virkelig), og mest av alt så trygget de oss på at vi var gode foreldre og at dette kom til å gå helt fint. På dag 4 fortalte en barnepleier meg som jeg fikk stor tiltro til i løpet av oppholdet at dette kom til å gå helt fint når vi kom hjem. Hun hadde sett meg og far i mange dager og jeg følte hun hadde et godt grunnlag for å si dette. Dette ga meg en enorm styrke og trygghet i en helt utrolig sårbar situasjon som jeg var i da. Jeg var nervøs, glad, spent, og utrolig redd for å gjøre noe feil med dette lille barnet, eller at alt ikke skulle være bra med barnet. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk være så mange dager så tett innpå kyndig helsepersonell som jeg fikk😊 Takket være den gode barselomsorgen har jeg i tillegg hatt en problemfri amming! Men det skal sies at i 3 dager fikk jeg stort sett hjelp av jordmor eller barnepleier hver gang jeg skulle legge baby til brystet. Jeg oppsøkte hjelp uansett når det var på døgnet, ba om hjelp hele natten, og ofte satt jeg på ammerommmet som var vegg i vegg med pauserommet, selv om det var midt på natten, fordi jeg skjønte ikke en dritt av denne ammingen som jeg trodde skulle gå så lett, og satt jeg i nærheten av de ansatte kunne de raskt komme å hjelpe meg hvis jeg hadde problemer med å legge baby til. Dette var helt fantastisk for meg, og at jeg fikk så god hjelp med dette tror jeg har hatt mye å si for MIN psykiske og fysiske helse. Dette var veldig viktig og rett for akkurat meg og få til. Men det er ingen fasit, og vi alle forskjellige, heldigvis💜
   Jeg reiste også hjem med en uendelig stor trygghetsfølelse i magen, for når så drevne jordmødre og barnepleiere trygget meg på at alt skulle gå fint etter 4 dager, ja da tok jeg det med meg i hjertet mitt hjem. Jeg hadde i tillegg en problemfri og ukomplisert fødsel, den gikk som en drøm. Men jeg trengte å komme meg,jeg trengte å bli tatt hånd om av kyndig helsepersonell, selv om kanskje helsetilstanden min var relativt god. For uten denne omsorgen hadde jeg vært betydelig mer bekymret for egen helse.I hele min permisjonstid har jeg hatt det så utrolig fint,og jeg retter mye av takken til all oppfølging på barsel. For hva skulle jeg vel gjort uten de. Uten de hadde jeg nok tatt opp mye mer av ressursene på helsestasjonen, for jeg var en mor i sårbar situasjon som trengte hjelp og bekreftelse fra noen som virkelig kunne dette. Jeg håper at jeg ved neste fødsel får like god og lang oppfølging på barsel, og at da også en like fin, problemfri og positiv barseltid. Nå er jeg tilbake i hundre prosent arbeid som lærer og ser tilbake på barseltiden som noe utelukkende positivt. Måtte flere oppleve det slik jeg gjorde💜
   Håper Høie kan vise styrke og snu i denne saken. Vise at han lytter til velgerne sine og hva som er så viktig for så mange mennesker. Det er ingen skam å snu i en sak, det er heller et tegn på styrke og en god politiker som viser at han lytter til velgerne sine! Hva er ikke bedre og mer riktig enn det sier nå jeg. Lytt til oss, vær så snill!

  7. Min stemme går heller ikke til Mr høie.
   Pga denne saken men også fordi jeg er blitt kronisk syk og han gjør ikke en dritt for meg eller noen av de andre som dessverre var så uheldig å bli syk.
   Litt avsporing på sak,men måtte høie snart komme seg ned på jorden og finne seg en annen jobb.

  8. Hei Line! Jeg sitter på Stortinget for SV i helsekomiteen. Og jeg har akkurat blitt onkel til lille Erik. ❤️
   Søsteren min ble holdt hjemme altfor lenge, og fikk så nesten ingen oppfølging. Jordmødrene var råflinke. Men de måtte løpe fra rom til rom fordi de var for få.
   Derfor foreslå SV nå 8 løsninger for bedre fødselsomsorg. Var utrolig stolt over at jeg fikk legge det fram 8. Mars 😁
   Flere ting, men blant annet:
   – Stoppe alle planer om nye sykehus der noen skal ut bare 6-24 timer etter fødsel. Mammen og barnets behov skal styre.
   – Ansette flere jordmødre i kommunene for bedre oppfølging
   – Stoppe nedlegging av fødeavdelinger.
   – Sikre at alle fødende får en til en oppfølging fra jordmor i aktiv fødsel.
   Senterpartiet og SV foreslår begge forslag. Senterpartiet gjør også mye bra her! De skal behandles i helsekomiteen denne våren. Ta kontakt om du lurer på noe mer!

  9. Helsepartiet. Jobber i helse og omsorg,og det gir ingen god helse av å jobbe innen det i dag. De eldre lider, pleietrengende generelt lider, utviklingshemmede lider, og nå skal nybakte mødre lide. Helsepartiet startet i fjor, av Lise Askvik, og har som hovedmål å gi bedre pleie og omsorg til de som trenger det. Jo flere stemmer de får, jo mer må staten ta hensyn til alt innen helse. Så synes alle som har fått nok bør hvis ikke elde seg inn, så i såfall gi de en stemme og dermed gi en stemme til alle som ikke får hjelpen de trenger.

  10. Nicholas Wilkinson (SV):

   Nicholas, jeg ble så glad for meldingen din! Ingen tvil om at det er mye enighet ute å går, og jeg vil gjerne høre om ideène som skal luftes i helsekomiteen til våren! Jeg er faktisk i Oslo (og Stortinget) 5. april, så tar veldig gjerne en kaffe med deg! 🙂 Og gratulerer som onkel! <3 Sender deg en mail på oppgitt mailadresse!

  11. For noen få år siden så var det normalt at kvinner reiste hjem etter fødselen. Noen av de var på jobb dagen etter fødselen. Det var aldri snakk om å hvile i tre uker på sykehuset. Så det jeg lurer på, er hva som har skjedd med norske kvinner? Når ble dere så pysete og stakkarslige? Dere gjør jo ikke annet enn å kreve å få sitte rolig hele året rundt.
   Og en ting til, jeg tror det har skjedd en feil på bloggen din. Det første bildet som dukker opp når man kommer inn på bloggen din, er et bilde av deg halvnaken og en mann som kikker inn i rasshølet ditt. Det er et ekstremt ekkelt bilde, perverst og kvalmt.

  12. MaseteKjerringer: Nei, for få år siden var liggetiden lengre. For tiår siden var mor på sykehuset i over ei uke. På 60-70-tallet lå man opp til to uker, og før det var det vanlig at familie og landsbyen (!) stilte opp for å avlaste moren de føste ukene. Så feil kan du faktisk ta, ja.

   Jeg kan vel ikke si at jeg tar deg så veldig seriøst. Klassisk eksempel på nettrolling, uten noe snev av noe viktig å bidra med i diskusjonen. 🙂

   Ha en flott dag videre!

  13. Selv om jeg ikke har barn selv må jeg si at dette innlegget, og dagens innlegg i debatten til vg.no, var fantastisk bra! Utrolig gode poenger og godt skrevet. Aldri vært innom bloggen din før, men dette blir ikke siste gangen. Stå på. 🙂

  14. Fy faen! You had me at helsemista! TAKK for at du gjør dette!
   Fødte for 7 dager siden. Ble på sykehuset i fem dager, med mann. Fikk den mest fantastiske oppfølgingen jeg kan tenke meg! Følte at det jeg gikk og går gjennom er så ekstremt at jeg ikke kjenner meg selv igjen. Hadde jeg blitt sendt hjem vet jeg jammen ikke hvordan det hadde gått. Det samme gjelder for min mann. Han går gjennom mye av det samme som meg bare uten hormoner. Jeg ser for meg de mulige kostnadene ved å sende hjem f eks meg etter noen timer. Og dette høres kanskje dramatisk ut, men jeg vet ikke om jeg hadde overlevd. Og min føde-barselhistorie er en av de meget vellykkede. Alt går så bra med den nye familien min at det er helt latterlig. Baby sover, spiser, bæsjer og lever perfekt. Mors kropp gjør det samme. Allikevel disse vanvittige følelsene som er totalt ute av kontroll og så skremmmende at jeg bare roper på mim egen mamma!!

  15. Elle: TAKK!!!!!! Du er akkurat der jeg var for veldig snart for et år siden, og det gleder (og gjør meg selvsagt trist) at det er helt vanlig å oppleve det slik som du gjør nå…. Det er helt vilt, og jeg er sikker på at det definitivt ikke blir bedre om vi ikke blir “passet” på de første dagene som vi gjør på barsel..!
   Hyl på absolutt alle du må, enten det er meg, helsesøster, familie eller legen – det er nå du bygger fundamentet for babbsen og ditt eget hode! Ikke vær redd for å be om hjelp til å sortere tankene…! STOR varm gratuleringsklem til deg!!!

  16. Hei😊
   Jeg har født to barn selv,det er hardt å bli mor, men nå er det slik at staten må kutte ned i helsepengene de har til sykehus. Men hvis de skal kutte så syns jeg at det er rett å rimlig at det er føden det skjærer ned på. På de andre avdelingene ligger det ofte svært syke og pleitrengende pasienter. En kan selvsagt vere pleietrengende etter en fødsel men det er en annen sak. Vi som har født er jo som regel ikke syke etter en fødse. Det som har press på seg å kutte ned må starte en plass,hvilken avdeling mener du det burde skjære ned på????😊

  17. Camilla: “Er som regel ikke syke etter å ha født” skriver du. Det er ikke de jeg er bekymret over, det er de som definitivt ikke er klare for å få et press på seg at tiden er inne for å dra hjem altfor tidlig. Hvis du selv kunne reist hjem etter få timer, så er det helt supett det – men det bør være opp til enhver barselkvinne selv å avgjøre det. Jeg sier ikke at vi skal kutte i andre steder i helseomsorgen for å få ligge lengre, det bør tilføres mer penger 🙂 Både ut i kommunene men også sørge for at vi ikke er en del av et “fast track”- system.

  18. Jeg var sengelingeliggende etter den ene fødselen,men klarte fint å ligge i en seng hjemme,så tok mannen seg av barnet.Jeg forstår veldig godt hva du mener,6-8 timer etter en fødsel er alt for lite. Men det er ikke noe bedre på de andre avdelingene. Familien min var ute for en frontkollisjon for 4 månder siden. Der ble min mor sendt hjem dagen etter,hun kunne ikke stå,bruke armer eller noen ting,hun hadde brukket mange ben,sydd i frå topp til tå,men ingen indre skader derfor fikk hun ikke ligge der mer,hun var langt i fra klar til å reise hjem. Jeg måtte skrive henne inn på gamlehjemm selv om hun bare var 47 år,der låg hun i 2 månder. Min far ble veldig skadet,han fikk mye indre skader,lå i koma i 17 dager på Haukeland av og på. Når han skulle hjem kunne de ikke ta seg råd til å sende han i ambulanse,så han måtte sitte flere timer i taxi,men det var for vondt for han så han måtte legge seg ned i taxien uten sikkerhetsbelte,greide jo ikke å sitte med 40 sting på magen. Jeg var sjokkert over mange ting og spesielt at de sendte en så dårlig pasient med ambulanse. Jeg snakket naturligvis med legene om alt dette men det har det presset på seg fordi de må prioritere på grunn av penger.Norsk helsevesen er bra,men de er ingen dans på roser,de er mange som har behov fåfr mer hjelp mem får de ikke. Jeg tenker at det er mange pasienter som ikke er klar for å bli sendt hjem hverken fysisk eller psykisk,men når det gjelder kvinner som har født, så handler det kanskje ooftest mest om det psykiske og da syns jeg at den «posten» må kuttest i først.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg