😵 Åh, auuu! Ræva mi. Armene mine. Selvtilliten min. Auu! 😲

Det er tirsdag, og jeg kan allerede logge TO treningsøkter denne uka. Jeg måtte nemlig «melde meg ut» ei litta periode av kurset denne våren, rett og slett grunnet et par uheldige årsaker og grunner i hverdagen som tok litt mer plass enn jeg trodde. Det var ikke sånn jeg ville at det skulle være. Jeg jobbet hardt de første 7 ukene, men så opplevde jeg ei litta krise og måtte legge kurset litt på is. Det tok litt mer tid og energi av meg enn jeg hadde regnet med, så det endte med at jeg «pauset» kurset litt mentalt og lot det skure litt de neste ukene. Men i forrige uke bestemte jeg meg for at jeg faktisk må tenke på meg selv først og fremst – og forsøkte å resonnere meg frem til hva som skulle til for at jeg føler meg bedre. Mange av tingene på lista mi handlet mye om selvfølelse og mestring. Selvfølelse i forhold til hvordan jeg føler meg mentalt handler mye om hvordan jeg føler meg fysisk også. jeg har ikke vært fink til å trene eller være i aktivitet, og det går måneder mellom hver runde på spinningsykkelen. Den berømte dørstokkmila satt JÆVLIG lang inne!

(Dette var egentlig det peneste “se så sliten jeg er etter trening”-bilde jeg fant… Sannheten var faktisk mer som dette:)

(“Du er så fiiiiiiin når du er undervinkla og skjeler ass!”)

Så ja, jeg vasket favorittreningstøyet mitt og brukte tøymykner med god lukt. Jeg fant frem de rosa spinningskoene mine som lå i en bøtte i garasjen (!). Der har de ligget siden jeg var 6 måneder på vei med Maren og jeg tenkte at bekkenløsning heeelt sikkert blir bedre av litt spinning. (Tok feil, bare sier det.) 

Fine uniformen min. Og som Torben så fint proklamerer – “Flott med stretsj da, den logoen til Paragrafrytterne har jo faen aldri VÆRT STØRRE!!!” 

Det velkjente «jomfru-gnagsåret» i rassen meldte sin ankomst ganske tidlig. Trengte ikke mer enn ett par tråkk på sykkelen før jeg kjente at to stykk blemmer på innsiden av skinkene gned seg frem og tilbake på det dobbeltpolstrede sykkelsetet. Ikke bare var setet polstra med et gel-sete jeg har med meg hjemmefra som jeg trer over sykkelsetet, men jeg har også polstring (bleie) i rassen for å få en smuuuuud overgang fra sofaræv til sykkelrumpe. Jeg måtte faktisk stå-sykle store deler av timen, for det føltes som jeg hadde hadde glemt igjen et sandpapir mellom ræva på et tidspunkt. Har du hatt skikkelig rassgnagsår? Da vet du hva jeg snakker om. Akkurat nå sitter jeg pent på hemorroide-puta mi (en slags badering) og lar ræva hvile med en skinke på hver side av ringen så kotelettene ikke kommer nær hverandre. 

Å være sår i røven etter spinning er en ting, men ei treningsøkt gav meg akkurat det jeg håpet på heldigvis: Etterlengtet ENERGI i hverdagen. Så hva gjør jeg når jeg kommer hjem fra spinning? Jo, jeg går igang med å polere faenskapet ute i hagen. 27 fot (8 meter – og to sider!) med grå-skitten båt skal vaskes, rubbes og vokses – deretter poleres. Armene mine har ikke blitt løftet lengre enn bort til fjernkontrollen de siste månedene, så denne voldsomme veivingen (eller poleringen som man kaller det) med armene over huet langs skutesiden tok voldsomt på, og hele dagen kan i grunn kalles en enorm syrefest for både rass, bein og tilslutt da armer. For man står faktisk med armene OVER huet og polerer når båten står i hagen og gardintrappa bare byr på problemer. Jeg trenger vel ikke å måtte gå i detaljer på hvordan armene mine føltes etter mandagens økt, for det skulle nemlig bli værre dagen etter.

Jævla båt. Når kommer selvpolerende båter? Takk, jeg tar en.

Støl, men full av pågangsmot bare ei småbarnsmor med kaloriunderskudd og lavt blodsukker kan ha – så dukket jeg opp på kursdag OG trening idag også. Jeg hadde bare ikke fått med meg at det var TRX/slyngetrening for hele kroppen som stod på treningsmenyen, hadde jeg visst det hadde jeg lagt meg på parkeringsplassen utenfor og latt meg rulle over av en av Bamble kommunes sopebiler, for det ville faktisk gjort akkurat samme nytten.

Jeg gøyv løs på de jævla håndtaka som hang ned fra taket. Dro meg selv opp en – to – tre? Dæiser med ræva først i parketten og kjenner det brenner i gnagsåret mellom rompeballene etter den overraskende smellen, det brenner i henda etter å ha løftet «noenåsøttikilo» fra bakken og opp etter armene på pur vilje og ikke absolutt ikke styrke. Jeg trodde armene ble hengene igjen i ringene mens resten av kroppen datt ned, i hvertfall føltes det sånn ut. At jeg bare lå på gulvet og så armene mine dingle fra slynga, armer som nå var blitt hele 32 cm lengre. At jeg toppet hele driden med gnagsår på føttene, en brekt negl og en kontaktlinse som hadde funnet veien bak i øyehulen min hjalp jo selvsagt ikke på formen min heller da. Så jeg satt der å hvilte i ganske nøyaktig 3 repetisjoner før Hilde bitchet meg opp på beina igjen for flere pullups og derretter planken med beina festet i seler. (Hadde jeg ikke hatt på meg treningsklær, men Evas frie drakt så hadde jeg sett ut som et kadaver i en sexslynge – og det bildet vil jeg at du rister ut av huet ditt med EN jævla gang.)

Ok. Så sitter jeg her nå da, klokka akkurat bikket midnatt og jeg skal slepe armene etter meg og løfte tannbørsten opp til kjeften. Deretter skal jeg sette albuen på vasken for å få støtte nok til at den elektriske tannbørsten pusser hver eneste sesamfrø og gojibær ut av mellomromma mine. Så skal jeg forøke å smøre rassen med den samme bedøvelseskremen som jeg fikk rett etter fødselen, jeg har nemlig spart ei ekstra tube til slike anledninger.

God natt, my ass. (Bokstavelig talt) 🎈

3 kommentarer
  1. Kanskje ikke hatt d like ille som deg,men iallefall skulle jeg komme i form. Jeg dro til byen for å kjøpe ergometersykkel,fikk den i hus,og så skulle det starte. Må si den en gang at jeg ikke hadde rørt en sykkel på minst 15 år. Starta i det små,4×5 km pr dag😲😲måtte vel greie dette tenkte jeg optimistisk😀gnagsåret i rassen kom med en gang,etterfulgt av gnagsår på andre unevnelige steder. Kom meg gjennom 3 dager før d sa stopp,kunne ikke sitte,stå,ligge,kom meg knapt på do.Det endte med det at jeg måtte stå på kne i en stressless,med bryst og mage mot ryggen på stolen for å få sove😂tok mange uker før jeg våget meg på sykkelsetet igjen,da med ekstra,ekstra masse polstring og mye kortere etapper🤣fikk en saftig lærepenge der gitt🤣🤣

  2. Denne sirkelen i gresset.Er det lizzom etter at du har gått rundt båta,or polert og skrubbet. ;;)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg