Og vipps! Så ble plutselig sjampagnedagsfylla byttet ut med varm brus, smokk og gnagsår!

Alle disse 17.mai`ene i livet mitt – de har vært champagnefrokoster med dertilhørende fylla, det har vært arbeidsdager i TV-ruta (av fri vilje, jeg elsket å jobbe 17.mai) og det har vært dagene der jeg har brukt skarptromme-takta til å la den pulsere i takt med hodepinen etter x antall 16.mai-fester. I fjor ble den noe redusert siden vi hadde en to måneder gammel baby og jeg var livredd for å ta henne med ut i dagslys. 

Men i år!? I år utførte jeg litt foreldremagi om jeg får skryte av meg selv, for jeg tror vi intet mindre enn TRE tog på tre forskjellige steder. Jeg bakte kake og kokte kaffe, satte ut flagg og var klar til tiden. Og for å toppe heile driden så fikk jeg fasen i meg på meg bunaden min også! (Så helt sprengt ut med ammepuppene hengene over fronten, men hey – jeg fikk den på!)

Dagen startet dagen før dagen, da jeg plutselig kom på at jeg i vårberuselsen hadde tatt på meg kakebake/kaffe-oppdrag for velforeningas arrangement i rundkjøringen der vi bor. Som om ikke det var nok så var jeg jaggu frekk nok til å proklamere at det IKKE skulle være en sånn langpannekake nei, det skulle komme skikkelige greier fra husmora i nr. 3 på Eik Asvall! Er det muuulig. Så mens jeg svingte et par poser med ferdig kakemix og ferdigglasur (hvem er det jeg prøver å lure liksom, sukk…) oppdaget jeg plutselig at det manglet EN viktig ingridiens i gulrotkaka. Jepp, du tippet riktig – gulrot! Asså, jeg trodde liksom sånne ferdigposer bare skulle blandes med vann og olje, men der tok jeg grådig feil. 

6 raspa nyinnkjøpte bensinstasjons-gulrøtter senere og jeg stod der og tenkte stille i mitt sinn at det var fryktelig dumt å IKKE ønske seg kakefat eller langpannestekeplate til jul eller bursdagene tidligere. Så jeg måtte lage gulrotkake til hele boligfeltet i…hold deg fast… små lasagne-former. Dekket med sølvfolie, så så det hvertfall sykt hjemmelaga ut..!

(Det første) korpset kom forbi huset vårt klokka 09.00 – og vi stod parate. Maren var ikledd sin nystrikkede Vestfoldbunad, gjort på 5 dager av verdens beste (og raskeste) tante Gro! Jeg elsker rett og slett strikkede plagg, og jeg er evig takknemlig for at jeg har både en svigermams, bonusmamma, tanter og filletanter som strikker plagg til diktatoren.

Jaggu møtte vi Brannbamsen Bjørnis i tog nr. 2 også, sånn apropos skal ikke JEG klage på varmt antrekk denne sommerdagen – haha!

Under ser du forøvrig bilde av aspirantkorpset til Stathelle skolemusikk som startet dagen vår. Deretter toget vi opp til rundkjøringen/lekeplassen der det var en hel haug med gode naboer, kaffe og (gulrot)kake. 

Da vi satte snuta mot Stathelle og barndomshjemmet mitt for å se nok et tog og spise en bedre lunsj, og Maren var i sitt ess. Foten trampet i takt med korpsets stortromme, stor stas!

(Liker ikke å legge ut bilder av ansiktet til Maren, men ville vise de fine detaljene på bunanden hennes.) Sølja er fra kolleksjonen til PiaogPer, og jeg mener oppskriften på bunaden er Sandnes Garn sin. (Strikket i størrelse 2 år)
Skjorten (skjorte/body i ett) og kysen er fra NameIt, bunadsskoene husker jeg ikke hvor er fra… (Pony eller noe?) 

Det finnes jakke til bunaden også, men den måtte vi drøye litt med – siden det kunne bli litt i varmeste laget for diktatoren..! 

Etter tog nr 3 med dertilhørende kaffe og kake i Langesund kapitulerte både mor og barn, og mamsen kjørte hjem i bare strømpebukse og skjorte. Maren på sin side takket av festen i vogna og hadde sovende nachspiel frem til dagen etter. Ikke i vogna velogmerke…!

De neste dagene i pinsen har vi egentlig bare latt oss styre av været. Vi har rigget opp badebasseng til diktatoren på terrassen og gjort unna båtpussen. Jeg har gått bananas med blomsterbudsjettet og murt opp igjen blomsterbeddet som dårlige venner har kjørt inn i til stadighet. 

(Dere skal få se etter-bilde når jeg får ladet kameraet mitt…! Jeg MÅ bli bedre på å bruke det fancypancy-kameraet mitt ass!)

Nå blir det å gjøre seg ferdig med en oversikt og ukesplanlegging, jeg skal bli flinkere på litt mer rutiner og planlegge bedre for meg selv. Trening, effektiv arbeidstid og kvalitetstid med Maren er av de tingene jeg vil bli mye flinkere på å faktisk ha ordnings på. Jeg orker ikke leve litt sånn…spontant. Jeg blir faktisk litt sliten av det!

Forresten – finnes det en småbarns/familieapp der man har felles kalender (evt en kalender som lar meg dele kalenderen min med mannfolket) der man også kan dele oppgaver og huskelister og handlelister og slikt? Tar gjerne imot en fiffig mom-hack-app hvis noen vet om noe! 🙂

Snakkas! 🙂

10 kommentarer
  1. Min familie fra Telenor. Gratis og du kan legge til kalenderarrangementer for hele familien. Huskelister, handlelister, middagsplanlegger osv osv. GULL verdt for familieplanleggingen😊

  2. Pleno familieplanlegger er genial, finnes både på iPhone og androide 🙂 Her er vi helt avhengige av den, slik at alle 5 kan følge med 🙂

  3. Vi elsker Google, til alt. Google kalender, kan importere kalendre fra Outlook og dele kalender med mannen, men også ha privat
   for å skjule hemmelige ting. Jeg kjøpte feks konsertbilletter i julegave og huket av i kalenderen uten at han så det, selvom vi stort sett deler alle planer.
   Google keep til handlelister. Helt perfekt 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg