Bloggermamma`n i Søgne.

Kristiansand er egentlig ganske stas?! Sørlendinger er jo så jæskla hyggelige! Om det er fordi hele gjengen er rusa på Jesus-pulver eller Gude-likør, aner jeg ikke. Vi er jo midt i selveste bibelbeltet, så det kan jo godt hende at folk flest her bare er sykt godt oppdratt til å følge den gyldne regel om å være mot andre som de selv ønsker at andre skal være mot dem. (Se så, jeg har ikke glemt gamle takter fra søndagsskolen, nei!) 

Maren storkoser seg også. Faktisk så storkoser hun seg så voldsomt at hun ikke ønsker å dele soverom med mamman og pappan sin i leiligheten som bare har et soverom. Hun våknet midt i natten (say whaaat??) og dro i sengetøyet og spurte med sin søteste stemme: «Pappa?». Og alle veit jo at vi ikke har en unge som våkner på natten! Herreminhatt, her måtte det sterke skyts til! Så nå har Maren flyttet inn på? hold it!.. kjøkkenet! (Mom of tha year!) Der ligger hun å durer i takt med kjøleskapet. 

Det var enten på kjøkkenet eller på badet vi måtte plassere henne, og vi skjønte fort at det måtte bli kjøkkenet siden lengselen etter kald brus og bringebær-øl (dont ask) var bittelitt mindre enn toalettfasiliteter. Så nå sitter vi her å drikker lunken brus med med noen prosenter med alkoholer i seg og gleder oss over at vi kan gå på do når vi vil, men kjøleskapet er stengt med en diger reiseseng fra 90-tallet. (Takk igjen, Sylvia. Du med dine noenåsøtti unger veit å være fornuftig og gått til innkjøp av en fire tonns reiseseng.) Ellers måtte vi tatt i bruk hundeburet til Nala, en australsk Cobber-dog fra Sandøya, og det buret står ironisk nok også står på kjøkkenet, men vi tenkte at det ble litt spesielt å si god natt til Maren gjennom et gitter med vannskåler på innsiden. (Hunden er ikke her, det er leilighetens eiers hund.Hun bor til vanlig på Sandøya. Eieren altså. Sammen med hunden sin. Ble det litt mye info å holde styr på..!?) Riktignok foreslo jeg det digre hundeburet som en helt super løsning for Maren som savner lekegrinda si, men ble nedstemt. Uansett har vi har til nå sluppet å ta i bruk hundeburet som stod igjen her på «hytta i Kristiansand». Heldigvis for oss kom vi på at reisesenga også kan brukes som lekegrind i stua, så vi ommøblerer hele «hytta» opptil flere ganger om dagen for å tekke våre (og Marens) desperate behov for en aleneplass. Men vi er glad i nødløsninger altså – Maren elsker Peppa Gris så da rigget vi opp provisorisk for henne når hun hadde sin deilige kosestund med Peppa Gris. (Vi har herved gått fra Drømmehagen til Daniel Tiger – deretter et langvarig crush på Lollo og Bernie før vi nå har landa litt på Peppa Gris. Sånn går no dagan.

Anyway, leiligheten ligger ved Baneheia – bare noen få minutter fra sentrum og enda færre minutter fra badeplass. Herregud, som jeg liker denne byen! Jeg har jo masse familie her, så vi tar en liten turnè når vi først er her, men i går tilbragte vi bare dagen med litt dassing i byen, en jævla dyr frokost til 400 spenn og Torben som gråt seg til en øl på det varmeste tidspunktet på dagen. Og Maren? Hun er grisefornøyd så lenge hun får ha på seg diva-brillene sine og får litt mat fra klemmepose innimellom. 

(Det er ganske deilig å ha en unge som elsker solbriller, for da slipper jeg å sensurere henne hvis jeg vil legge ut bilder på sosiale medier. Jeg mener – hvor lett er det å dra kjenselen på denne dronninga bak Minni Mouse-shades`a sine?)

Dyreparken avla vi et besøk idag, og jeg tror nok Maren var akkurat litt for ung til å skjønne konseptet. Men etter endt besøk var det sovetid og da kjørte vi faktisk til Blogmothers of all Bloggmothers-land, SØGNE! (Nei, jeg så verken Mamma til Michelle eller Mammaen til Lucas eller Mammaen til Jan eller Mamman til William eller mammaen til gudeneskalviteatjegikkeharhelttellingalenger.) 

Vi tilbragte noen ettermiddagstimer på stranda i Høllen (Søgne) med Mammaen til Tor og Ole. Jepp, Søgne har faktisk tonnevis med mammaer, og jaggu finnes det mammaer i Søgne som IKKE blogger også. Selv om livene deres faktisk hadde vært hakket mer interessant, men dog ikke så dramatisk.)

Neida, så nå får vi bare håpe at Torben er flink til å konsentrere seg LITT mer meg enn alle andre distraksjoner som har dukket opp de siste kveldene:

Forresten: Sjekk ut denne geniale parkeringen for oss med barnevogn! Jeg lodde hardt! 

En sånn barnevognparkering burde vi striplet opp mange steder! Godt tenkt, Dyreparken i Kristiansand!

Beste hilsner fra bibelbeltet – Supporterfrue, Line Victoria!

8 kommentarer
  1. Så hyggelig at dere koser dere i Kræstjansann 😊 Jeg er mamma i Søgne og er ofte på Høllesanden 😂🙈 Hilsen mammaentilarthur

  2. I fare for å erte på meg noen eller virke sur så må jeg bare få sagt dette: Jeg hater at Sørlandet blir kalt for bibelbelte. Jeg og min familie er overhode ikke religiøse, men jeg føler meg stemplet som det bare fordi jeg bor her (Kristiansand). Anyway, måtte bare få det ut, haha! Håper dere koser dere masse her, og i dag er det handelens dag i Kristiansand sentrum. Go nuts 😉

  3. Lodde hardt? Går det an å si det? Lodde liksom! Haha, takk for at du bjudar på. Elsker hvor laidback du er. God sommer.

  4. Camilla: Ja, jeg er faktisk litt enig med deg, for det er ingenting som avslører at det er en over snittet religiøs by annet enn det himla mange bedehusene! 🙂 Og jeg tenker ikke noe negativt over det å være litt mer glad i Jesus i en by enn andre byer, for meg er det bare hyggelig å vite at Kristiansand og flere av de andre byene langt “biblebeltet” er litt mer opptatt av religionen sin enn vi er i Bamble…! 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg