Kusinas hemmelige sommersalat.

Da jeg besøkte kusinefaen i Søgne gikk det opp for meg at hun har fått utdelt noen gener fra Husby-slekta som jeg ikke kjente til i mitt eget arvesystem, nemlig det matnyttige genet. 

På stranda med to kids disket hun opp en helt sinnsyk god salat som både var sunn, mettet godt og smakte helt formidabelt! Ikke bare serverte hun alle de som satt med med noenlunde samme DNA som henne sjæl langs stranda der, men jeg vil anta at 12-15 stykker var bortom den digre tupperware-boksen hun hadde med seg i kurven og forsynte seg grovt av salaten. Jeg smakte den sjæl og skjønner hvorfor.

Vel hjemme forstod jeg at jeg faktisk måtte prøve å grine til meg den oppskriften, for salaten er så lett å lage at selv Torben kunne klart det med litt hjelp. Dessuten kan den stå i lengre tid i kjøleskapet uten å bli “daff” som salater fort kan gjøre – og alt det kan lages tonnevis av i en fei, er allsidig til flere retter og smaker godt er gull i mine øyne når jeg ikke er noen Ben Gates på kjøkkenet. 

(Ja, det er malingsflekker på bordet etter at en viss diktator gikk bananas med pensel raskere enn mor klarte tørke det vekk. Et bord uten flekker er ikke et bord tilhørende en småbarnsfamilie.)

Nå er ikke jeg akkurat en matblogger, men alt som kan spare tid og energi er gull verdt i min hverdag. Jeg lar det ofte gå på bekostning av både sunnhetsskalaen (hei ferdigpizza!) og utseende på maten. (Hallo sprengte og ihjelstekte fiskepinner med potetstappe og keppsjupp)

Jeg lagde denne på typ 10 minutter og jeg ser ut til å ha en hele bollen med salaten 4 dager, og da har jeg servert den med kalkunfi**er den ene dagen, som mellommåltid alene og med sushi som i dag. Fremdeles har jeg nok til å ta med meg på tur i morgen, dog ikke servere hele sekta/slekta på stranda i morgen.

Jeg fikk streng beskjed om å ikke dele oppskriften på denne dritgode salaten, (hun liker å ta kredden sjæl i middagsselskaper) men jeg bor akkurat så langt unna kusinen min at trussel om bank ikke biter på meg. Here it goes – oppskriften på

Kusinas sommersalat 

(med hennes ord)

📍Ta en jævla svær bolle og ha den klar. Du skal lage MØE salat, så her gjelder det å fortløpende hive oppi den digre billen du skal fylle.

📍To buketter frisk koriander og ei bukett bladpersille. Hvis ikke du heller vet hva bladpersille er så bruker du vanlig persille, for det er ingen andre som vet hva det bladpersille er heller. Så bruk persille, ja. 

📍To sånne plastglass med små tomater som deles opp i terninger. Tomatene, ikke plastglassene.

📍To agurker som OGSÅ deles opp i smått. 

💥 Før du begynte med å skjære opp grønnsakene håper jeg du satte på couscousen til trekking i kokende vann? I såfall, 500 gram couscous bør holde. Følg oppskriften på baksiden av pakken til dette. Skal du være sunn, bruk gjerne fullkornsvarianten. Unger merker ikke forskjell uansett. Ta gjerne litt bremykt og bland inn i couscousen hvis du er redd for at den skal bli FOR sunn. 

📍Peis på med saften av to sitroner. Er du svak i klypa, skvis tre stykker. 

📍Overdramatiser med mengden olje. Her kan du virkelig slå deg laus! Finhakket hvitløk kan også være ganske digg oppi hvis du ikke skal kline. 

📍Bland alt sammen og stapp det i deg! Skal du servere som måltid på stranda? Husk store plastglass og bruk gjerne ei skjei!

Koster ca 100-120 spenn for ei diger bolle med salat du risikerer å spise fra ei hel uke. Passer til fisk, kjøtt, og fævlefaen.

Trenger du handlelapp? Da har jeg laga en til deg! Prinscreen denne!

(Ja! Jeg har lagan sjæl!)

Hilsen Supporterfrue som aldri matblogger til vanlig. 

 

 

 

8 kommentarer

Siste innlegg