MERK ALT – ELLERS MISTER DU ALT! Mom-hack #1

Reklame | Askeladden Merkelapper

/annonse Askeladden Navnelapper

“Fullstendig breakdown i systemet. Du mister alt. Alt forsvinner. Alt må kjøpes på nytt. Du har ingen aning om hva slags tornardo-utsatt område du er på vei til å begi deg inn i. Hyyyl, Faffa er borte. Det er tolv Lille-Lam ulldresser i omløp på en avdeling, hvilken er din?”

Jeg har venninner som har fortalt meg hva som forventer meg til barnehagestart. (1 uke igjen!)  Jeg kom nemlig i skade for å be om tips fra de mer hardbarka og garva mamsene rundt bordet. Du vet, de som har vært med på disse rundene før. Det var ikke smittsom øyekatarr, pålegg eller beste innesko som ble diskutert. For det var kun en ting som var viktig å få den nye barnehagemammaen til å gjøre:  MERK ALT!

La oss gå bittelitt tilbake i tid…

Da Maren ble født arvet hun en diger sekk med klær. Klærne var, som seg hør og bør, merket med navnet til min venninnes to små luringer. Jeg tok plaggene i bruk, og da etter hele tre barns flittig bruk og vask nesten hver dag så har klærne blitt ganske lurvete, tynnslitte og nesten fillete. Det blir det jo når man vasker plaggene omkring 200 ganger, vil jeg tro..! Men en ting jeg beit meg merke, i var de søte navnelappene som var klistret på vaskelappen. De så helt uberørte ut selv etter tidenes vaskemaskinrunder i intet mindre enn tre småbabyperioder!

Så da tydde jeg til litt god gammeldags SMS i mai når jeg skulle igang med forberedelser til barnehagestarten…

Jeg er SÅ takknemlig for at jeg har venninner som har erfaringer på området og som deler av seg med mammatipsene man trenger for å overleve det som venter meg neste uke. Jeg passet også på å rådføre meg også med Marens tante også (som er ped.leder i barnehage på typ 100. året, så hun har relativt god oversikt over…ja, det meste av tips!) om hva som viktig å forberedes i forkant, sånn praktisk. Og det var samme regla der, ikke veldig overraskende  – å merke alle eiendeler!

Dere kommer til å le av meg nå, men jeg trodde faktisk at man satt med tusj og skrev navnet på tingene til kidsa, eller i værste fall sydde på eller strøyk navnelapper på med strykejern slik man gjorde i gamle dager.

TIDENES GLADMELDING: Det gjør man ikke lenger!

Askeladden Navnelapper er klistrelapper man bare klistrer på, lett som en plett! Om det er noe superlim-klister de bruker aner jeg ikke, men herregud så genialt!  De kan brukes på så godt som alt, og jeg har allerede brukt disse en stund så jeg kan i aller høyeste grad gå god for kvaliteten!  (Tro meg, mine egne testrunder kommer jeg tilbake til lenger ned i innlegget)

Noen plagg og eiendeler er såpass viktige (eller dyre, la oss være ærlige…!) at man kanskje bør ha telefonnummeret på så den kommer tilbake til rettmessige eier om den forsvinner. Så her har både dyre plagg, sko, hjemmestrikkede plagg, Lille-Lam klær, kosebamser og kosekluter fått navnelapp med telefonnummeret på. Det er de vanlige navnelappene fra Askeladden Navnelapper. Men jeg bestilte også med meg ei lita (bokstavelig talt) nyhet også – minilappene som ble lansert i våres! De er bittesmå – men likefullt gull verdt!

For når det gjelder smokker, drikkeflasker og ting det gjerne går dusinet av i barnehagen så har jeg brukt de minilappene med bare navnet på. Jeg tenker at det er greit at barnehagen vet hvem sin smokk det er som plukkes opp av gulvet og havner i riktig munn, enn at en turgåer finner Marens smokk på stien og ringer oss for å få gitt den tilbake..! Minilapper er faktisk så små at jeg har klistret de på smokkene som sagt, men også på solbriller, hårspenner og annet smått på de bittesmå vaskelappene på favorittbamsene sine. Har du litt eldre kids er jo Minilappene genialt for blyanter, penner, kalkulator, linjaler, passere osv og alt annet som forsvinner ut av penalet i løpet av en skoledag.

Favorittbamsen Faffa er selvsagt også merket. For livet. Mister vi Faffa, så er jeg redd vi får et gråtende og illsint problem på rundt 13 kilo. Faffa er oppkalt etter Farfar, som hun fikk bamsen av. Så den er selvsagt merket med telefonnummer. Tror det sparer oss for mye barnegråt om den blir mistet/funnet og levert tilbake til rettmessige eier ved hjelp av telefonnummer i rompa på Faffa. (Bamsen, ikke svigerfar) Ganske grei forsikring, syns du ikke? Jeg ser ofte foreldre som sender ut etterlysning etter Faffaer rømmen, og ofte mangler de både backup av Faffa og merking. Mitt tips til deg – finner du noe som er merket med navn og nummer – gjør hva du kan for å få tak i eieren, den er som regel merket av en grunn! 💛

De bittesmå solbrillene hennes er også merket. Faktisk vet jeg ikke om noe av tingene hennes som ikke har fått en Askeladden Navnelapp på seg nå, haha!

Det er absolutt ikke noe å si på det store utvalget av forskjellige design og farge på merkelappene heller, og siden Maren er en skikkelig guttejente så ble det rosa lapp med en skummel sjørøver på, som jeg syns passer henne perfekt 🙂 Her er det selvsagt lov til å være kreativ i alle former og fasonger – haha! Askeladden Navnelapper byr på design med både Marvel, (De som har Spiderman!) Disney, Hello Kitty, Mummi (wee!) og Elias, så det burde være nok å boltre seg i. (Og da skal det gjerne godt gjøres at navn OG design er kliss likt med noen andre i barnehagen eller på skolen, ikke sant?!)

Og så til det aller mest geniale?
Kort fortalt: HINSIDES ENKELT!

Her hjemme har jeg Askeladden Navnelapper liggende på kjøkkenbenken, på rommet hennes og ei blokk navnelapper på vaskerommet – så det merkes fortløpende når det er innkommende flasker, solbriller, bodyer og smokker. Det merkes over en lav sko, og faktisk har Torben dristet seg til å bruke Askeladden Navnelapper både på kaffekanner, kakefat og også mine solbriller som jeg roter bort i hytt og gevær. (Allerede blitt oppringt to ganger for å fortelle at solbrillene mine har blitt funnet i en klesbutikk og i en taxi!)

Mitt beste tips på klær er å feste navnelappen på vaskeanvisningslappen eller andre innsydde merker i klærne. På hjemmestrikkede plagg har faktisk Askeladden Navnelapper vært festet rett på ulla, uten problem. Denne hjemmestrikkende jakka har blitt brukt av intet mindre en 3 barn og lappen henger på ennå! (Plagget har fått seg en god del runder i vaskemaskinen også?!)

Harde fakta.

Jeg anbefaler ikke noe med mindre jeg (og venninnene mine åpenbart!) kan gå 100 % god for varen. Derfor har jeg gjort litt hjemmeeksperimentering, for å være sikkert på at dette er noe jeg vil anbefale videre:

Her er det synlige beviset på at Askeladden Navnelapper tåler mer enn du aner:

Disse klutene presser runder på 60-80 grader i vaskemaskinen hver eneste dag. Klutene må jeg bytte ut annenhver månede fordi de ikke tåler all vaskingen, men sjekk navnelappen da! Den holder seg på plass! (Jeg hadde ikke tenkt til å merke alle klutene våre med Askeladden Navnelapper, men jeg testet på de tingene som presser oftest runder i vaskemaskinen) Jeg har, bank i bordet, til gode å se et eneste plagg eller ting som har mistet navnelappen sin!

Og denne flaska er i bruk flere ganger om dagen, vaskes flere ganger for hånd per dag og i oppvaksmaskinen hver eneste natt. Merkelappen sitter som betong, selv på 80 grader i oppvaskmaskinen hver bidige dag! Jeg kan også legge til at disse i tillegg kokes sammen med smokkene hennes i ny og ne..! Flaska må nok byttes ut snart, for den begynner å bli grå fordi den er så slitt!

…og det er som dere ser mye mer holdbart enn såkalt “vannfast merketusj” som bevist her:

Da jeg bestilte fra Askeladden Navnelapper tok det veldig kort tid før pakken kom i postkassa. Og nå som barnehagestart og skolestart er rett rundt hjørnet for både Maren og mange, mange andre barn i Norge, så håper jeg at mitt lille tips kom godt med for å lette litt på forberedelsene? Vel, da er det ganske greit at dette tar minimalt med tid, både i postgang og tidsbruken!

Bank inn en bestilling på Askeladden Navnelapper ved å klikke HER, så er det fort gjort å komme forberedt til barnehagestarten!

Dette må helt dønn seriøst være en at de beste mammatriksene jeg har blitt gitt, så tusen takk til alle som tipset meg om disse og ikke minst takk til Askeladden Navnelapper som lot meg få teste lappene!

/Supporterfrue – Line Victoria

Faffa er trygg i hendene til Maren og med telefonnummer i rompa.

28 kommentarer
  1. De navnelappene er helt fantastiske, og ikke bare i småbarns-tiden 😇 jeg har mange klistremerker igjen med kun etternavn og telefon nummer, så de passer til oss alle her. Jeg har fått tilbake både nøkler og andre saker. I tillegg når ens håpefulle er blitt så store at de drar til Roskilde, da svinser hu mor rundt og «diskré» merker både telt, bag, lliggeunderlag,mobiltelefon OG passet. Genialt! 😁 var like før han fikk et i nakken også, men jeg besinnet meg. Han kom hjem i god behold 😉

  2. Jeg og elsker disse lappene. Har noen få ganger funnet en i vaskemaskinen, men av de sikkert 1500 jeg har brukt er det innafor.
   Mitt triks er å alltid bestille HELT LIKE. Poden kjenner igjen egne klistremerker selv om hun ikke kan lese. Veldig kjekt.

  3. Bra tips, disse lappene sitter som støpt! Om du skal ha behov for å fjerne en lapp (når noe går videre i arvekarusellen eller parkeres i en fretex-boks), så er mitt triks til å gni litt på lappen med neglelakkfjerner for at teksten skal bli borte. Da slipper man telefonnummer på avveie.

  4. Ja, det virket jo helt tilfeldig at du bare spurte med en gang om det var Askeladden sine navnelapper som var brukt på plaggene. Det til tross for at du rett etterpå skriver at du trodde man fortsatt strøk på navnelapper. Men kjenne til Askeladden og med en gang gjett at det er deres navnelapper, det klarte du? Wow. Lite staget mld må jeg si.

  5. Back-up på kosebamser er også genialt! Her er det heldigvis en billig IKEA-hund som er favoritten, så vi har et helt kull liggende i skapet + en egen i bhg – just in case den er mistet, eller bare om noen har badet den med melk rett før leggetid… 😅👍🏻

  6. Disse lappene er kjempegode! Klistermerkene sitter godt på klærnes vaskeanvisning. Jeg kjøper derimot strykelapper til sokker og hjemmestrikka ullklær, siden jeg ikke syns klisterlappene henger godt nok på disse plaggene. Men jeg stryker de ikke på, jeg bruker varm rettetang! 🙂 Og som en annen sier, kjøp like lapper. Treåringen min kjenner igjen sin egen lapp og vet at der står etternavnet hennes. Ja, for jeg kjøper med bare etternavn og tlfnr (vi er de eneste med dette etternavnet i mils omkrets), for da brukes lappene på alle eiendeler, ikke bare barnas. Mors og fars solbriller, ytterklær, luer, votter, pulsbelter osv. Og jeg slipper å merke minstens arveklær om igjen når han begynner i barnehagen.

  7. Jeg har prøvd flere navnelapper, hvor de har løsnet i vask, eller navnet har forsvunnet. Askeladden sine har jeg brukt siden mini begynte i bhg i 2016, og jeg har enda til gode å se en utvasket navnelapp, eller at de faller av.
   Jeg merket vognen også jeg, og slet som pokker med å få av merkelappen nå når lillesøster skulle overta den.
   Husk å merke vogn, vognpose, regntrekk osv.
   Venter på lapper i posten til både storebror og lillesøster. Det er nemlig lurt å merke babytøy også, det kan jo forsvinne på babysang, helsestasjon eller kafé i et ubevoktet øyeblikk.
   Minilappene viker smart, mtp smokk og annet smått. Får legge inn én bestilling til 😄
   Har forresten merket utelekene til storebror også, da vi bor i borettslag med lekeplass. Greit å ha kontroll på lekene om de blir glemt noen steder. Sykkel og sykkelhjelm er også merket.
   Dere som er mye på sjøen; merk vesten til Maren!
   Klem fra Christine

  8. Så enig, de er helt geniale. Du skjønner du er blitt hekta på merking av frøkna sine klær når du finner navnlapp i den nye dongrijakka di😂
   Pluss at du et lite øyeblikk vurderer å sette et i panna på den lille..
   En annen utrolig lurt ting med disse er, dersom et barn står og roper på foreldrene og er kommet bort fra de. Du spør febrilsk hva ungen heter, hva mamma heter.. Osv.. Sjekk navnelapper i nakken på trøya til ungen, har de merket den..gjør det ‘redningsaksjon’ mye lettere. True story.

  9. Anne: nope, hun fortalte meg da jeg stusset på navnelapper da jeg fikk plaggene, for jeg hadde ikke sett sånne før. Hun sa den gangen at det var navnelapper.no, men det var alt. Når jeg skulle sette igang prosjektet med å finne merkene googlet jeg «navnelapper + barneklær» og spurte om det var Askeladden hun hadde brukt fordi jeg kjente igjen den sommerfuglen som var på hennes merker på de merkene som var på den nettsiden. Kort tid etter fikk jeg et samarbeid med Askeladden gjennom byrået mitt og jeg takket ja til å teste og reklamere for de om jeg likte resultatet. Og det gjorde jeg jo, så her er innlegget så jeg kan fortelle alle andre om det ultragode tipset..

   Du må gjerne være skeptisk, men vennligst ikke legg ord i munnen min og vær så hard i ordbruken før du har sjekket med meg først. Jeg ønsker alltid å teste det jeg blir spurt om å skrive om, derfor har det tatt tid mellom da jeg mottok navnelapper til jeg faktisk skrev om de.

   At jeg trodde man strøyk/tusjet på navnet trodde jeg helt til april 2017, da var Maren 1 månede og jeg fikk min første sekk med arveklær med navnene til min venninnes to små med de klistrelappene.

  10. Et annet tips er navnesmokken.no – der trykker de på på barnets navn på smokken, så da er det ikke noen tvil, dersom lappen skulle falle av (noe jeg har opplevd da navnelappen har blitt fjernet av “eieren” hi hi

  11. Takk for tips!
   Dette høres kanskje heeeelt teit ut, men jeg lurer på hvor du kjøper de klutene?! Har de selv jeg har bestilt på spar kjøp, har mange og bruker de hver eneste dag. Men får ikke tak i mere??!? Kjempefrustrerende da jeg elsker de 🙈 og mine burde nå vært byttet ut men jeg tviholder ennå på de da jeg ikke vet hvilke andre jeg skal kjøpe.. 😅 setter stor pris på svar!

  12. Navnelappene fra Askeladden er bare elsk! Jeg har faktisk prøvd andre typer merking, type feste med “stift” og stryke på. Blir bare tull.
   Eldstejenta er straks 9 år, og da hu klarte å bli borte fra meg i Vestby. Av alle steder. 😂
   Ho gikk til bilen og venta der. Da jeg kom dit så sto jentungen med ene skoen i hånda og en mann sto og slo inn nr mitt. For det står jo i skoen min, mamma 😂😂
   Kommer aldri til å slutte å bruke de. Lurer nesten på å bestille til meg selv og 😂

  13. Bruker å navnelapper til askeladden og som deg vært overrasket over den gode holdbarheten på dem. Veldig positivt at de har fått små også. Skal absolutt bestilles neste gang. Et lite tips til. Har opplevd stadig vekk at noe blir oversett i merkinen. Er veldig lett å glemme å merke de nye joggeskoene eller sokkene du kjøpte sist. Men hvis du klipper av noen lapper og la de ligge igjen i barnehagen så hvis du skulle komme på det eller noen ansatte oppdager det er der ikke vanskelig å brå merke dem 🙂

  14. Bare en liten ting som kan være greit å huske på; Selv ting som er navnet har en tendens til å forsvinne i barnehage/på skole – så ting man er redd for å miste bør bli hjemme…

  15. Høhø, jeg er 24 og har selv ennhel haug med Askeladden navnelapper! Merker det meste, deriblandt bankkortet mitt som er uten legitimasjon – faktisk mistet jeg bankkortet mitt en gang uten p merke det selv før noen ringte meg og spurte om det var jeg som var Tina 😹 De hadde funnet bankkortet mitt ute i snøen og ringt nummeret mitt som jeg hadde klistret på 😎 Supersmart!

  16. Her kommer masa igjen 🙈 men hadde satt såååå stor pris på om du kunne dele hvor du kjøper klutene 😅🙈😃

  17. :): sorry!!!! Jeg har visst glemt å trykke «send» da jeg trodde jeg svarte! De har de litt over alt, noenganger finner jeg bunker av de på Jysk, Kid, og Princess! 🙂 de er jo relativt holdbare, for de vaskes jo en gang om dagen på kok – så prisen er rundt 50-60 stk for 4 stk om jeg ikke husker heøt feil..? Ofte på salg også da! De er små og nette, ikke som tørkehåndkler liksom..!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg