Gråt ikke ved avlivning.

Gurimalla så galt det kan gå når man skal forsøke å multitaske. Torben har fått kjenne på at det går litt over stokk og stein noenganger, men har heldigvis lært seg å lese litt mellom linjene på den noe distrè mammaen. 

….som når jeg forteller Torben at avlivning av Maren gikk helt greit, uten noe gråt. Jeg pleier jo å avlive Maren i hver enste dag sånn i 9-tiden, mener jeg! 

 

Hvis du lurte, så går det helt fint med AVLEVERING av Maren i barnehagen. De første ukene enset hun ikke engang at vi dro, men et par ganger har hun vist at hun ikke syns det er veldig stas at vi sier “hade” til henne. Men det var bare noen få dager, nå løper hun inn til de andre barna og vinker meg farvel med et stort glis igjen. Jeg tror helt oppriktig, med hånden på hjertet, at hun virkelig elsker å være sammen med de voksne der og de andre barna. Flere ganger har jeg stått å observert henne i lek med de ansatte, og det varmer hjertet mitt at det blir delt ut kos, klem, hurrarop, fang, og armer i fleng. Det fineste øyeblikket sålangt er når jeg så hun klatret opp i lekestativet, satte seg i sklia og føyk ned i armene til en av de ansatte som tok henne imot, og hun hyyylte av glede og entusiasme. Jeg er svak for de som jobber der, og blir mør i hjertet av å se hvor fantastiske de er med Maren og alle de andre barna i barnehagen. Da Maren oppdaget meg kom hun løpende mot meg med sitt største glis og klemte meg leeeenge før hun føyk tilbake for å vise sine kunster i klatrestativet.

Sovinga hennes, den sliter vi dog litt med. Ikke fordi hun sover lite, men hun sover i overkant mye til tider. Idag sov hun til 08.45, og da har hun sovet 13 timer. I helgen sov hun til 09.00, deretter fra 12.00-15.00 og så fant sengen sin igjen klokken 19.30. Da sier det seg selv at vi ser lite til henne i våken tilstand, men jeg har forstått at denne gode nattesøvnen er noe jeg i utgangspunktet bør glede meg over. Hun er frisk som en fisk, og det er ikke noe unormalt at hun sover godt har vi blitt fortalt.Hun sover forøvrig kortere i barnehagen, men det kan nok være fordi hun er redd for å gå glipp av noe, hehe…!  Eneste vi “stusser” litt på er at noen som er såå aktiv i våken tilstand, kan ha en så god, lang søvnperiode. Det er som å slå av et lys hos henne klokken 19.30. Hun takler forøvrig ikke å sove med andre i rommet da, så de to (!) gangene hun har våknet på natten og virret rundt mer enn 3 minutter er de to gangene hun har delt rom med oss (på ferie) eller på overnattingsbesøk. Da tar åpenbart nyskjerrigheten overhånd og hun har latt seg glede av selskapet med de hun deler rom med. Nå er jo sikkert snart tiden inne for at hun klatrer ut av sprinkelsenga og tasser inn til oss på morgenkvisten der også, og en liten del av meg gleder seg faktisk litt til det…! Det er jo så koselig! <3

Jeg er som mange av dere har sett på facebooksiden min i full gang med vitsevideoproduksjon, hahaha. Jeg syns video er moro, og kommer til å ta det mer i bruk fremover. Jeg vet det kan være slitsomt for dere å både være tilknyttet facebooken min OG en sveip innom bloggen min i tillegg (Jeg er jo faenmeg overalt!) – men vi kan godt bli enige om at videoene postes på bloggen også hvis dere vil? Jeg fikk jo en kommentar på at ikke alle er på facebook, og det er jo helt innafor 😉 (Heldig er du som ikke er det, for Facebook er jaggu en tidstyv!)

Forøvrig vil jeg gjerne dele noe annet som et lite pek i siden til matpakkegeriljaen:

Når tilogmed skolene må ta grep og informere i informasjonsheftene sine at noen matpakker kan bli litt vel over styr, ja da er det faktisk et problem – og ikke lenger bare et fenomen!!

Snakkas. 

/Line Victoria – Supporterfrue.

6 kommentarer
  1. Åhh jeg får helt grøsninger her jeg sitter å leser om Marens dag i barnehagen og at dere som foreldre er så fornøyde med barnehagen! <3 Jeg er selv barnehagelærer og hadde satt stor pris på denne tilbakemeldingen/praksisfortellingen, håper personalet i Marens barnehage ser innlegget ditt 🙂
   Ha en strålende dag! 🙂

  2. Jeg er også storfornøyd med barnehagen! Jeg gikk der for noen (23😱) år siden, så noen av de som jobber der kjenner jeg fra før:) Lillemann begynte i august da han var 11 mnd, og hjelpes min.. Han elsker det! Har ikke tid til å vinke til meg en gang, kryper rett bort til de andre barna og vil være med. Og det er så godt å se😃
   Nei.. Barnehage gjør bare godt for disse små, og vi er heldige som har så mange flotte folk som passer på dem for oss❤️

  3. Mine unger sov også så mye når de var små 🙂 De legger seg enda 19.00, i helgene kan de sove til 08.30 og 09.30 og er 3 og 5 år 🙂 søvn er gull verdt, hjelper mye på humøret og formen til de små. 5åringen elsker helgene og sier alltid på fredager «imorgen skal du IKKE vekke meg!!» 😂

  4. Siden du nevner matpakker igjen…jeg er visst ikke ferdig med temaet, jeg heller. Jeg syns det er synd at du angriper og latterliggjør de som lager sunne, næringsrike og “annerledes” matpakker til ungene sine. Jeg tror ikke det er overveldende mange som sysler med å skjære ut figurer av brødskivene og dandere og instagramifisere matpakkene, og det er vel disse du egentlig er ute etter å kritisere. 🙂 Der er vi helt enige!
   Jeg er nok over snittet opptatt av mat og ernæring (og dermed også matpakkene til ungene), og har i likhet med deg mye jeg gjerne ville ha sagt om matpakkene som vises fram bl.a i matpakkemamma-gruppen på facebook – men der du kritiserer bokhvetebrød og grønnkålchips er jeg mer opptatt av manglende næringsinnhold i mange av matpakkene som vises fram. Lyst brød, energibarer (stappfulle av sukker), kjeks, nachos og sjokomelk, liksom. Til barneskolebarn som skal sitte stille og konsentrere seg og jobbe med skolearbeid etter å ha stappet kroppen full av sukker og tomme kalorier… Er det rart andelen overvektige barn stadig øker, når ungene får “lørdagsgodt” i matpakkene? Dét bekymrer meg, ikke om moren til Lisa skjærer ut My Little Pony av kneipbrødskiven.
   Matpakkemamma-gruppen er en smule ekstrem, tenker jeg – og forhåpentligvis ikke representativ for norske gjennomsnittsmatpakker. Det er få som gidder å ta bilder av to med hvitost og en med brunost + et eple, ikke sant? Men en rimelig stor andel av matpakkene som vises fram der er ekstreme i negativ retning – med mat jeg mener skole- og barnehagebarn absolutt ikke bør få servert daglig. Da syns jeg det er synd at du velger å trekke fram og kritisere en av de få matpakkene som faktisk er skikkelig næringsrik og sunn (om enn uvanlig, for “folk flest”).

  5. Åå, er så misunnelig på at barnet ditt sover så mye og så godt. Min skatt sover fremdeles bare maks 2 timer på natten, før våkentid på 2-3 timer, og to nye timer igjen. På dagtid sover hun maks 30 min av gangen. Ingen voksentid, ingen pauser.
   Hun er 15 mnd, og ett stort smil hele dagen heldigvis. Og går i barnehage. Men jeg er så sliten..og lei meg..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg