“Kan virke avførende ved stort inntak”

Mitt fravær på bloggen skyldes en enkel grunn. Og jeg er dessverre for ærlig til at jeg ikke vil fortelle en jævla god historie bare fordi jeg er for fin på det. For noen kan man ta det som en heads up, men merkelig nok tror jeg helt oppriktig jeg ikke er alene om å ha gått på en smell. Om jeg i såfall er alene, så tar jeg det på min kappe. 

Vel, la oss først starte med at jeg prøver å unngå godterier ukedagene. Det burde ikke være så veldig vanskelig, siden en million andre mennesker klarer det helt fint uten å gå fullstendig i kjelleren fordi man ikke kan trøstespise litt sjokolade eller gnafse på litt sukker som gir deg den falske lykkefølelsen i ca 6 minutter. 

Anyway.

Vi har skippet ut alt av søtsaker i huset. Ikke en eneste peanøtt. Ikke rester av noe kake. Ikke nugatti. Ikke engang halspastillene mine i sykeskuffen overlevde kaste-bonansaen vi plutselig fikk over oss. Her skulle det ikke ligge en eneste fristelse noe sted i huset. Tilogmed mitt hemmelige lager av mandelstang og ostepop i skuffen på verkstedet ble plyndret. 

Vel, det skulle bli en bra start på å bli kvitt sukkeravhengigheten, så jeg begynte faktisk å drømme meg bort i en godterifri MÅNEDE bare for å virkelig slå på stortromma. Dette var altså mandag og dagen vi startet. 

På tirsdag hadde sugetsuget for alvor kicket inn allerede, jeg følte meg som en på avrusning. Jeg ble så desperat at jeg tilogmed sjekket BAK skuffene på kjøkkenet. Du vet, når du overfyller skuffene og det ramler ned på baksiden av skuffene. Ikke en eneste kaloribombe å finne. Torben har vært (for) flink i opprydningen. Det første som måtte ofres var Marens lager av klemmeposer med frukt. I flere timer gikk jeg rundt å suttet i meg klemmeposene i smug for å døyve værste suget. Hjalp lite. Det var søtt, men det var jo FRUKT!

Plutselig ser jeg den.

Boksen med vitaminbjørner som stod på hylla der, med barnslig utseende som skulle få meg til å forstå at denne ikke var tiltenkt en 35 år gammel småbarnsmor. Jeg husker vi kjøpte den for noen uker siden. Jeg syns det var en god idè at vi introduserte Maren for vitaminbjørner, men oppdaget da vi kom hjem at de ikke skal gies til barn under 3 år. Så ble boksen med vitaminbjørner stående på hylla. 

.Vel, de ble stående til det sekundet jeg oppdaget de. Jeg reiv opp lokket som 4 åringer åpner julegaver, og tok for meg hver eneste gule, grønne og røde vitaminbjørn. Tidenes bjørne-massakre fant sted der hele 59 vitaminbjørner ble dyttet inn i kverna til unge Husby med noe som kan minnes om et akutt innbilt diabetes-føling. Jeg stappet innpå noen never og konkluderte at dette smakte jo like godt som vingummi fra danskebåten. Jeg tygde i meg hver eneste bjørn i boksen, som et rovdyr som gikk bananas innelåst saueinnhengningen. Jeg smilte for meg selv, med rødlilla tunge, farget av fargetillsetningen på vingummigodsakene. 

Ikke en eneste bjørn ble spart, ser man bort i fra den ene bjørnen som datt på ned på benken og bak melkemaskinen som reddet seg unna i siste liten. Det sparte bamselivet skulle dog ikke ha noen innvirkning på hva som skulle skje videre denne skjebnesvangre ettermiddagen.

Den som ikke har mævla en hel boks med vitaminbjørner, vet ikke hva som skjer i timene etterpå. Derfor ser jeg det på som min PLIKT å forklare for alle uvitende der ute hva som skjer når man går bananas med vitaminbjørner.  Det er nemlig ikke så mange som leser BAKPÅ boksen, den med liten tekst i kursiv. Vel, mine damer og herrer – på boksen finner man en vennlig påminnelse om at «kan virke avførende ved stort inntak». Og så tenker man mens man kjenner at alle i hjeltygde vitaminbjørner i magen koker, at «det gjelder vel bare om man spiser flere kilo, vel?”

Det er helt seriøst det sykeste jeg har opplevd. At 59 vitaminbjørner skulle sørge for en så innholdsrike og mange toalettbesøk så jeg aldri for meg. Jeg sluttet å telle på typ antall 34 toalettbesøk den dagen. Jeg prøvde å holde humøret oppe ved å først le litt av det, men når du sitter der for 12`te gang på 40 minutter, så skjønner du at dette er alt annet enn gøy. Og da 22 ganger til i løpet av kvelden – vel, jeg gikk tom for både dopapir, våtservietter, inotinyl (krem for sår stump) og rosablogger å lese. FOR EN DAG! Aldri før har jeg hatt slike runder på toalettet, ikke engang da jordmora kjørte en trakt oppi rassen på meg og helte på en liter med avføringsmiddel for å gjøre meg klinisk klar for fødsel noen timer senere, kunne sammenlignes med de rundene billig dopapir jeg hadde tirsdag. 

Jeg har lært. Jeg har lært at vitaminbjørner skal nytes 2 stk hver 24. time og ikke 59 stk på under 3 minutter. Jeg har lært å lese det med liten skrift på baksiden og jeg har lært at det som regel også stemmer. 

Jeg tok en for laget, så da vet du hva du IKKE skal ryke på når søtsuget herjer i kroppen.

Hilsen en helt tom (for både ord og alt annet) Line Victoria.

14 kommentarer
  1. Haha! Fantastisk! Høres helt klart ut som noe jeg kunne gjort i desperate øyeblikk på leting etter søtt 😂

  2. Vær obs på at det samme gjelder “sukkerfritt godteri” og Tagatesse sukker erstatning også, bare å booke doen for natta 😉

  3. Diarè er vel en ganske effektiv slankemetode.. Kan være litt upraktisk iblandt kanskje.Hadde en kjæreste som brukte Läkerol som slankemiddel.

  4. Vet ikke om jeg skal si dette med stolthet, men velkommen etter 😒
   Ikke én boks på 3 minutter da, men i løpet av en tv-kveld eller noe.
   Ironisk nok kom omgangssyken 2-3 dager etterpå, og jeg skulle ønske jeg hadde inotyon og ikke bodde med to andre studenter mens jeg hadde barnehagepraksis i Førde!
   Er dermed SVÆRT påpasselig med at 3-åringen får ÉN vitaminbjørn, som er dagsdosen helt opp til 12 år.
   Håper rassen er leget 😜
   Klem fra Christine

  5. Usikker på hvor mye bl.a. vitamin a som skal til for å gi forgiftning, men ville anbefalt prat med legevakt/ giftinformasjonssentralen for å høre om du bør bli sjekket for dette

  6. Vil også minne om at 2 vitaminbjørner dekker daglig behov av flere typer vitaminer for et voksent menneske. Vitaminer er bra, men vil store doser bli gift for kroppen. Det å få i seg så store mengder vitaminer på så kort tid er ikke å anbefale.

  7. Du bør være glad for at norske vitamintilskudd inneholder relativt moderate mengder vitamin A, typisk 1/4 til 1/3 av dagsbehovet per tablett. Du kunne nemlig fått en akutt forgiftning med potensielt varige leverskader som utfall.
   Enda godt at det gikk bra med deg, men dette er faktisk ikke noe å tøyse med.

  8. Når jeg så overskriften,trodde jeg det var kokke kunstene dine,dette gjaldt..Men lo godt av dette.Aldri hørt noen gå SÅ,cold turkey på snop før

  9. HahaHAA 😂 detta og det innlegget med han polisen og internhumor på senteret – beste blogginnlegg ever. Dævver!! 😂

  10. Been there, done that her også! Ikke med vitaminbjørner, men tømte i meg en dropseske ,som inneholdt vitaminer, i bilen på veg til forelesning for mange år siden, glemmer ikke den dagen på skolen, for ikke å snakke om bilturen hjem!!
   Har også samme erfaringen med sukkerfritt godteri, så min teori er derfor, sukker er ikke så ille likevel 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg