Tøff, tøff, tøffere enn toget.

Tog har blitt min nye «greie» i det siste. Og jaggu var jeg på plass på perrongen samme dag som den etterlengtede jernbanelinja mellom Porsgrunn og Larvik åpnet idag. Fy fader, nå tar det ikke mer enn to timer hjemmefra til Oslo sentrum, trygt plassert i et sete der jeg kan sitte å jobbe og surfe – fremfor å stampe i kø, bruke fette mye penger på bomstasjoner, kjøpe usunn mat på bensinstasjonen som ender med at man bruker over en time ekstra på reisen når jeg kjører bil. 

🚂 🎶 Nede på stasjonen, tidlig en morgen 🎶

Da jeg var liten drittunge tok jeg ofte toget til mormor i Sandefjord. På strekningen Porsgrunn-Larvik så ble jeg ALLTID dårlig og spydde gjerne mellom seterekkene i det røde, gamle togsettet med lysebrune skinnseter. Da vi kom frem til Larvik husker jeg alltid at konduktøren spurte om ikke jeg ville trekke litt frisk luft på perrongen, men det turde jeg ikke fordi jeg ved et par anledninger ble gjenglemt der. 

Togsettene var koblet sammen så du måtte gå over en liten «bro» der man kunne se ned på bakken mens toget kjørte. Jeg måtte vente til noen andre skulle over for å være trygg. De ansatte kom med trillevogn der man kunne kjøpe sjokolade, kaffe, lefser og brus. Stor stas for ei som reiste alene, ikke så veldig stas for de som måtte tørke opp etter meg når jeg prosjektilspydde langs midtgangen rett etterpå.

Dassen var noe som minte om et hull i «dørken» og det bråka noe inni helvette når man dro ned. 

Hvis ikke jeg husker helt feil så har det vært snakket om dette nye sporet i typ 30 år snart. Da de begynte å sette inn «buss for tog» den strekningen så trodde jeg det var for å snart bli ferdig med jernbanesporet. Merk at det er altså 25 år siden de startet med buss for tog på denne strekningen, og DET har vært årsaken til at jeg har tatt så lite tog som jeg faktisk har. Nå de siste månedene har jeg sett at det går raskere og er mye billigere enn å bile innover, så det blir tog på denne frøkna fremover. Jeg er jo litt i Oslo, og da er det helt supert å kunne jobbe samtidig på toget. Eller bare Netflixe. Eller høre på korpsmusikk som jeg gjorde på mandag. (Pinlig å trykke play på noen av spillelistene mine når headsettet ikke er plugget i forøvrig.)

I fremtiden vil det bli flere togturer inn til Oslo på denne fruen. Dessverre er det slik at Bamble ennå ikke har blitt en metropol der alle medier møtes, det er Oslo som gjelder for både samarbeidspartnere og de store mediehusene. Ellers har jeg jo både brukt skype og facetime når det trengs. Jeg føler vel strengt talt ikke at jeg savner Oslo, så hver gang jeg er der så nyter jeg tiden – men gleder meg til å dra hjem igjen. 10 år i den byen holdt 🙂

Funfact! Byrået jeg er tilknyttet ligger i Bergen, så det blir fort en tur eller to opp dit også. Bergen er virkelig en fin by jeg har savnet å bo i. Bodde der jo i et år da jeg skulle bli tannlege..! 

Nuvel, dette innlegget (tog)sporet jo i grunn litt av, jeg holder nemlig egentlig på med et innlegg jeg tror dere vil like. På tide å jobba på!

Ha en fin dag!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg