Hei (amme)sveis!

Det er først nå jeg fant til til å skrive ned noen tanker. Huset ser bomba ut, jeg har ikke vasket klær på snart halvannen uke tror jeg og i forgårs kokte jeg pinnekjøtt som bare har blitt stående i kjelen. 

Ammesveisen begynner omsider å vokse ut, selv om det er et år siden jeg sluttet å amme. Det er egentlig feil å kalle det ammesveis, for også de som ikke ammer kan miste håret på utvalgte plasser på manken. 

Jeg ble tynn i vikene veldig kjapt, men ikke nok til at jeg kunne bry meg nevneverdig. Men da jeg kom i skade for å stripe, farge, helbleke, avfarge, farge, og bleke igjen på en 4-dagers periode i august en gang, så måtte de stakkars fjonene mine nærmest ansiktet takke for seg. En allerede hormonskadet mankes møte med trasslugging fra en 1,5 åring og blekebonansa – det var visst en dårlig kombo. 

Jeg har siden jeg var 18-20 år hatt helt hinsides tykt hår. Det hjalp litt på hårtykkelsen da jeg hadde punktextations og nappet ut intet mindre enn 200 punkter fra skallen med rå makt. Da fikk jeg sånn tynt og lettstelt hår som jeg ønsket meg. (!) Men så man nøye etter så var det som å se en ribba høne når du tittet etter i hodebunnen min. Jeg får (selv etter iherdig jobbing av min frisør som har tynnet ut håret mitt i åresvis) hårstrikket kun to ganger rundt hestehalen. Og etter at jeg skaffet meg en fin litta mammasveis (kortere) så trodde jeg det ville bli lettere å styre med. Det gjorde det ikke. 

For siden håret mitt er tykt og tungt så fikk jeg etter å ha klippet det i medium lenge en slags “hjelm-sveis”. Dette er ikke frisørens skyld, men håret mitt som reagerer på denne måten. Uansett hva jeg gjør så blir håret mitt faktisk ikke skikkelig kult før 3 dager etter at jeg har vaska det – men da er det så fett og rart at det kun ser kult ut i en hestehale eller knott på toppen. 

Det bringer meg til mitt store spørsmål… Noen har nemlig sagt at det er mulig å tynne ut håret mitt ved å klippe ut chunks av håret under der det ikke sees uansett. Andre forteller at de har barbert striper imellom hårmanken, ikke så det synes når du har håret løst eller opp – men det synes hvis du leiter etter de barberte stripene. Noen innspill fra folket der ute? Noen som har testet?

Her har jeg det jeg kaller “tynt hår” som jeg tror jeg skal ta sikte på igjen neste gang jeg avlegger saksa et besøk..

(Er ei litta stund siden det her, her hadde jeg klippet fra dritlangt hår til dette – som jeg kalte medium lengde.. Deretter klippet jeg det enda kortere igjen, men det har vokst ut igjen og er såkalt hjelmsveis nå..!

Jeg har uansett ikke stresset så mye med sveisen min som jeg har etter at jeg klippet av meg halve håret. Man kan kanskje si at jeg angrer ørlite grann på at jeg tok det laaaaange håret, men på en annen side så hadde jeg det bare i knott eller hestehale da også i grunn…! 

Helgens outfit har for det meste sett slik ut:

… (Du kan ikke sveipe opp for å kjøpe antrekket, det er vintage, lånt, brukt og stjålet.)

Ha en fin kveld videre! 🙂

 

5 kommentarer
  1. Hahaha, har fått litt sånne lekre fjoner jeg og. Har sett fler som har sånn barbert av litt for å tynne ut, ville kanskje spurt frisøren for å få best mulig råd?

  2. Min frisør har barbert sånn selv og anbefalte det til meg også. ( jeg tør ikke noe så drastisk) skal visstnok være veldig deilig.

  3. Jeg sliter med akkurat det samme som deg, håret mitt er best når det er slitt, vått eller fett siden det er så tykt. Pga tyngda så blir det flatt på toppen og fluffy fra ørene og ned 🐶
   Men det å barbere usynlige striper var kanskje ingen dum ide🤔 Har sett flere som barberer seg under, men for meg er ikke det er alternativ, men striper er kanskje en mulighet. Frisørene sier alltid at jeg er så heldig som har så tykt hår, bare synd jeg ikke har en frisør på badet på morran 😄

  4. Yeiiii gleder meg til å lese om det 👍🏻👍🏻👍🏻 Du gir meg håp til vårt absolutt enorme i-landsproblem 😄

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg