Middagstips til de som egentlig ikke har tid til å lage middag.

Jeg er jo som dere vet en blogger som ikke nødvendigvis er opptatt av at alt skal være så himla perfekt. Jeg tror det er viktig for meg for å klare å holde hodet over vannet i denne verdenen der man går rundt å føler man ikke strekker til på absolutt alle plattformene som finnes. Flink i jobben. Holder seg i fysisk aktivitet. Er supermamma. Er en elskverdig kone. Holder huset rent og ryddig. Har tid til venner og det sosiale. Lager sunne, gode, lekre middager hver eneste dag.

Det siste der har jeg gitt opp før jeg i det hele tatt startet. Jeg innså ganske raskt at det handlet om å få i ungen mat, lage en hyggelig ramme rundt spisesituasjonen og aller helst skal den være sunn, billig og falle i smak. 

Jeg syns det er litt kjipt at det ikke er rom for å fremsnakke hurtigmat. Og med hurtigmat mener jeg ikke nødvendigvis mat fra Burger King liksom, men hjemmemekka kjappis-mat. M er hjemme fra barnehagen rett etter 16.00 – og sorry ass, jeg orker ikke bruke en time på å lage middag da, det går jo ut over tiden vår med henne! (Bad/kveldsmat og senga i 19.30-tiden..) Torben og jeg tyr da ofte til enkle, billige alternativer – istedenfor de store gastronomiske opplevelsene. Som foreldre flest tror jeg heller ikke vi er så unormale når jeg sier at vi ofte lager mat vi vet hun liker også, for å være sikker på at hun få det i seg. 

Jeg har lyst til å slå et slag for enkle retter – og gir dere herved Supporterfrues middagstips (Kan jeg, så kan fadermed du også)!

Kriteriene for middagstipsene jeg gir dere er:

🍽 Middagen klar på under 10 minutter

🍽 Billig!

🍽 Lett å spise for barn fra 1 år og oppover. (Enten med hendene eller med bestikk)

🍽 Helt greit i forhold til sunnhets-skalaen. Med andre ord er det innafor hva VANLIGE folk syns er ok å gi ungene sine.

(Hvis man må ha glutenfri/melkefri kost, så tror jeg du må finne erstatningsprodukter for det jeg bruker..!)

Først: Min største skrekk er av en eller annen grunn, at Maren skal sette noe i halsen. Pølser er en av de tingene som jeg har stressa veldig med å gi henne, nettopp fordi jeg får noia for at en pølsebit setter seg fast. Men i det siste har jeg kvinnet meg opp, og det har gått bra sålangt. Men sitt ved bordet mens barnet spiser, det gjelder i grunn all slags mat tror jeg…! Grunnen til at vi bruker tagliatelle fremfor spagetti er så mye lettere for henne å få tak i og dermed spiser hun ofte mer av det også..!)

Du trenger:

📍Pølser (Jeg har brukt grillpølser her, men du kan sikkert bruke både falukorv og wienerpølser hvis du vil det!) 

📍Tagliatelle. En pose fersk tagliatelle holder til 5-6 barnemåltider, men merk at den bare kan ligge 3 dager i kjøleskapet i åpnet pakke..!  Her kan forresten du være gæærn og velge fullkornsprodukter også, i tørrhylla er det masse å velge mellom også!

📍En dæsj tomatsaus. (Vi har brukt tomatsaus på glass her, men i utgangspunktet kan man bruke hvis man vil det. Vi har faktisk brukt ostepastasaus også vi..! Her om dagen testet jeg forøvrig med pesto, men det falt ikke så i smak)

Kutt pølsene i biter mens du koker opp tagliatelle. Hell av vannet på strimlene og ta et par spiseskjeer med saus oppi. Tagliatelle vil være så varm uansett at den varmer opp sausen (ikke for mye saus, det blir bare gris!) og deretter slenger du pølsebitene oppi. Noenganger steker vi pølsebitene, men det kommer ann på hva man har tid til. 

Ja, jeg vet at dette ikke er verdens sunneste, lekreste, flotteste middag til kidden – men det blir spist opp og hun er happy, det er det viktigste 🙂

God fredag!

/Supporterfrue – Line Victoria

Følg gjerne Supporterfrue på 👥 facebook og 📸 instagram! 🐤 Snap: linevictoriahus

 

 

 

 

5 kommentarer
  1. Her går det også mye pølse og pasta! Et tips som fenger her i gården; frossen amerikansk grønnsaksblanding – ta det du behøver, kok i 1 min – vipps har man grønnsaker til. Min på 19 mnd ELSKER amerikansk grønnsaksblanding 😂

  2. Her bruker kidsa å få den spagettien med 40% grønnsaker, stas med grønn pasta, den er flat som tagliateller og den er med brokkoli og erter 😛 Kidsa spiser som de aldri har sett mat før 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg