🎶Nå har vi vaska gølvet og alt det der.

God morgen, og god andrejulsdag! Regner med at julen nå faktisk kan senke seg over de mange hjem, for nå er det verken en åpningstid som må rekkes eller en ribbe som må få perfekt svor..? Alle gavene BØR være i boks og allerede gitt bort – og kanskje har du vurdert om det lar seg gjøre å pakke inn noe du har fått og gi videre? Vel, der har vi hvertfall gjenbruk på sitt aller beste og det er trendy da…! Vi har alle vært der. Den personen som gir julegave helt spontant uten at det var noen avtale på det. Og du bare…”ehh, jeg har bestilt til deg, men det har ikke kommet ennå!” eller “Ååånei, så flaut! Jeg har glemt den!” Eller du bare slenger sammen en vinflaske du fikk fra jobben oppi posen som fulgte med gaven fra tante Asta og rekker akkurat å stappe nedi marsipangrisen du vant fordi du fant mandelen på grøtfest med naboene i går og BOOOM – “God jul til deg også, her er en liten julegave til deg!”

Jeg leste en kommentar på en gruppe her om dagen om en mamma som hadde holdt på til 05.00 om morgenen til julaften, slik at alt skulle være perfekt når julemorgen kom to timer senere.  La oss si det sånn, hadde jeg ikke bestemt meg tidlig for å droppe mange av de julete syslene, så hadde jeg gått . Julaften var forøvrig ikke hos oss, den var hos min supersvigerinne som jeg mistenker eeeeelsker alt som har med julesysler å gjøre, så jeg lot henne ta seg av alt det som tar mye tid. Hun har i tillegg stålkontroll, så jeg finnes ikke bekymret for at noe mangler på julekvelden, for å si det sånn! Her hjemme droppet jeg som alltid julevasken –  jeg så ikke på nedvask av huset som noen nødvendighet da vi har en snart to-åring i heimen som lager spor i både taket, sofaen og på andre siden av Langesundsfjorden når hun spiser spagetti.

På julaften så det det ØST ut masse søte bilder av striglete barn i sofaen med matchende pyjamaser i skinnende flotte hjem på sosiale medier. For vår del var ikke det tilfellet, jeg hadde nok med å pakke inn de siste julegavene…!

Jeg skal være helt ærlig, i jula ser jeg ofte mange som fremstiller seg som noe helt annet enn de egentlig er – julen er rett og slett høytid for JUGING!

Værste tilfellet holdt jeg neste på å stå for selv… Instagramvennlig bilde VS virkeligheten. Jeg var faktisk nær ved å legge ut bildet til venstre på instagram, men visste jo at jeg raskt ville blitt tatt i løgn. Så sannheten er den til høyre, og for å være ærlig så ser det relativt ryddig ut til oss å være…! Jeg har fått masse flotte gaver i jula,og jeg har i tillegg fått gleden av å gi bort gaver som andre har satt pris på. Som tidligere nevnt i innlegget før jul, så har jeg dette året prøvd å kjøpe ganske mange av julegavene mine lokalt! Ikke alle selvsagt – noen av julegavene kjøpte jeg på nett, blant de julegavetipsene jeg gav dere i desember. Under juletreet lå også noe gjenbruk som stod øverst på min ønskeliste (gjenbruk fordi man må så langt tilbake i tid at det ikke produseres lenger. Faktisk er det snart 100 år siden det kom i produksjon! Lover å skrive om det i et senere innlegg…!) Men det mest lokale jeg kjøpte var å stikke ned i garasjen til naboen min! For hun driver nemlig et glassblåseri, og gjør stor suksess med sine fargerike og spennende glass! Så etter to år med full utsikt til utstillingen hennes fra kjøkkenbordet, så var det jaggu på tide å shoppe lokalt! Og mer lokalt enn det, går vel ikke..!

Nei, nå får jeg jaggu prøv å rydde vekk litt rot. Man vet jo aldri når det plutselig dukker opp julebesøk i heimen, og da er det greit å hvertfall ha ryddet en sti fra kjøleskapet til sofaen og til toalettet.

Ha en super dag videre, håper julen har behandlet deg godt – selv om du ikke har matchende julepysjer til ungene dine! 😉

Supporterfrue – Line Victoria

I Ringebu finnes det en helt spesiell butikk….! ❤️

Verdens søteste juleshoppingfortelling med litt pekefinger til alle vi som har et par julegaver igjen å kjøpe!

Jeg hadde jo ikke tenkt til å skrive denne ubersøte historien før julaften, men så hadde vi vår første julaften i år, på torsdag (sammen med familie som er bortreist på julaften) – og da ble gaven åpnet – så det trenger ikke være noen hemmelighet lenger!

Jeg har alltid hatt et mål om å støtte opp mest mulig når det gjelder lokale butikker.  Jeg kjøper noe fra nett og resten lokalt eller i fysisk butikk. Jeg elsker å kunne gå i butikken, snakke med hyggelig betjening og både se og kjenne på varen jeg skal kjøpe. Jeg er sinnsykt fan av nisjebutikker og butikker som selger egenprodusert, samt butikker som gir meg god og personlig kundeservice. Den fine tanken det er å kjøpe noe av en butikk som er med på å holde økonomien i vårt nærmiljø i sjakk, gleder meg stort! Det er nemlig de lokale butikkene som sørger for arbeidsplasser, og arbeidsplasser sørger for skatteinntekter, og skatteinntekter sørger for en god barnehage til Maren. Og når Maren blir stor kommer hun til å ha sommerjobb hos Kent Inge på G-sporten på Brottis eller få gavekort på premier til loddsalget av Ingunn og Tori på Santa Fe Klippotek i Langesund. Fortell meg den utenlandske nettbutikken som gjør det samme for DITT nærmiljø…!?

Nuvel, den søte lille historien begynner ironisk nok, på internett. 

For mens jeg kastet bort dyrebar julegaveshopping-tid på å snoke litt på facebook, så slo Facebooks berømte algoritmer over meg. Min bonusmamma hadde “liket” et bilde og kommentert det. “Den var kjempefin! Størrelse M!” 
Viste seg at det var en konkurranse hun hadde hivd seg med på – men stille i mitt sinn så tenkte jeg at HUN som har så hell i kjærleiken kommer aaaaldri til å vinne den genseren 🙂

Ringebu? Hvor i alle dager er det? Vel, det er så langt vekk fra Bamble at jeg skjønte kjapt at jeg måtte ta i bruk god gammeldags chatting på messenger for å få klarhet i om denne kunne, på et eller annet slags vis som et julemirakel, havne under juletreet i størrelse Medium til bonusmamsen min bare kort tid etter…

Så – jeg sender avgårde en melding til Trend Ringebu søndag ettermiddag. Får svar kort tid etter at de sender og jeg kan vippse hvis jeg vil! I løpet av noen ultra korte minutter denne hviledagen (søndag!) så var genseren kjøpt, pakket og lagt på postkontoret i Ringebu – klar til å sendes til Bamble! Porto? Nei, den tok jaggu butikken seg av!

Ja, jeg bomma på prisen med en hundring, men oppdaget det sjæl asså! 😉 Også vippet jeg 50 kroner for frakta, men de vippet butikken tilbake, for jaggu tok de portoen fra egen lomme! ❤️ De må jo ha TAPT penger på å være så serviceinnstilte og hyggelige?!

Nei, dette er ikke et innlegg som burde vært merket med reklame. For i disse influenser-tider er det kanskje vanskelig å vite hva som er reklame og hva som er rett og slett god gammeldags framsnakking. Men vi bloggere må aldri være redd for å si vår mening om noe, selv uten å få betalt eller andre goder for det. Av hele mitt hjerte er det slike butikker som Trend i Ringebu som bør få rent ned dørene sine.  For en fantastisk service denne butikken yter!

Tilbake til bonusjulaften som vi hadde torsdag…

Bonusmamma åpner gaven og blir egentlig veldig, veldig overrasket. Det var jo samme genseren som hun bare noen veldig få dager tidligere hadde liket og sett på en facebookside tilhørende en noe spesiell Coop-butikk i Ringebu! (Har forøvrig fremdeles til gode å finne ut av hvor Ringebu er…. anyone?) At den var i riktig størrelse var jo også ganske imponerende, her må jo nissen ha hatt absolutt alle antennene ute..? Som om ikke det var nok, to par fantastisk deilige ullsokker lå overraskende nok også oppi pakken – så det var med andre ord ingen tvil om at dette var en gave som varmet stort! På toppen av det hele – de hadde tilogmed lagt ved flott innpakningspapir! 🤩

Sånn i ettertid har jeg tenkt mye på denne butikken i Ringebu. Tenk, der får de en melding på butikkens Facebook på en søndag ettermiddag fra ei på andre siden av landet som lurer litt på den genseren hun hadde sett ble facebook-liket av sin bonusmamma. Betjeningen hiver seg rundt og sender pakken slik at den kommer AKKURAT i tide til pre-juleaften vi skulle ha på torsdag. Faktisk kan jeg fortelle deg at MENS jeg pakket bilen med julegaver for å dra ned til Bonus og pappa, så kom altså postbudet og gav meg pakken i hånda. Jeg rakk med andre ord ikke gjøre annet enn å surre en rød sløyfe rundt pakka og kjapt skrive en til/fra lapp i hui og hast.

Jeg tenker at jeg er så ufattelig glad for at jeg fremdeles liker å møte ekte, fine, serviceinnstilte mennesker, selv også når handelen er over tastaturet…!. Den personlige servicen kan du altså få selv om du kjøper fra noen andres lokale butikk på andre siden av landet, men det -er- fremdeles en lokal butikk med ekte mennesker og fantastisk service! At man i tillegg legger igjen en koselig, håndskrevet lapp i pakken, topper rett og slett servicebarometeret.

Ta vare på de lokale butikkene du har i ditt nærområde. Kjøp ski, ullgenser og treningssokker av Kent Inge på den lokale sportsbutikken. Kjøp litt barneklær hos Camilla som åpnet en etterlengtet barneutstyrs-butikk på det lokale kjøpesenteret og få med tidenes største smil på kjøpet. Kjøp gavekort av Kari som har fotpleie-klinikken i nabolaget. Kjøp hjemmelaget eller fra grundervirksomhet på nett. Støtt om de som starter business i Norge! <3 Stikk innom den lokale landhandelen som gjør alt for å holde hodet over vannet med sine hjemmebakte brød og boller i Storgata. Kjøp med hjertet, folkens! For det er ikke den utenlandske nettbutikken som støtter opp med premier til loddsalget i den lokale idrettsforeningen.

Ha en riktig god jul!

DETTE ER HELT KRISE FAKTISK!

Jeg har vært “av” sosiale medier noen dager nå, og fikk helt akutt dårlig samvittighet for elendig oppfølging fra denne fruen. Jeg var faktisk redd for at dere skulle tro at midtlivskrisa mi hadde endt i et blodig bloggmord og at jeg ville prøve å finne meg selv utenfor internett stede. Vel, det skjer ikke. Jeg er tilbake etter noen dagers julepause nå.

Jeg har hatt ei velfortjent innloggingspause på bloggen som ikke nødvendigvis har vært heeeelt selvforskyldt! Det er jo som kjent endringer i designet etter at blogg.no la om til en ny plattform, så litt bugs kan man si det har vært. Men nå ser det ut til å være på stell igjen, og jeg har mye på hjertet.

Her om dagen gikk det forresten fullstendig skeis på Rådhuset. Jeg ble satt til å vente på et kontor, og det var ikke hvilket som helst kontor.

Men ey, sånn er det å ha lange fingre.

Memo til meg selv: Sett deg heller ut på gangen å vent, for fristelsene kan bli for store. 

Nå venter liksom siste innspurten før jul. De siste julegavene er snart i boks, men det er takket være at det blir to julaftener i år. En pre-julaften med min familie og selveste julaften med Sørensen slekta på rette datoen. Jeg har derfor, av helt egen vilje, IKKE ennå spist noe julemat. Juletre har vi faktisk glemt, så det får vi ta i løpet av dagen, eller til nød i løpet av helgen. Muligens vi går tilbake til gamle tradisjoner om å pynte treet på lille julaften morgen – og ikke siste helgen i september slik andre bloggermammaer gjør.

Snakkas når juletreet er kjøpt inn!

/Supporterfrue – Line Victoria

 

Midtlivskrisa mi, episode 1.

Her om dagen følte jeg et enormt behov for å gjennomoppta kontakt med ungdommen i meg. Den rebelske. Den litt barnslige, og spontane. Det er lenge siden jeg har vært rebelsk, hvis man ikke ser bort i fra den gangen i mammapermisjonen jeg farget håret mitt lilla, men der kan jeg skylde på både hormoner, tåke og alt annet som hører til.

Av de 45.000 menneskene (!!) som så snappen min for et par dager siden, så fikk jeg MASSE svar på spørsmålet mitt:
Hvor eller hvem tar piercing i øra for tiden?

Ganske mange var raskt fremme med pekefingeren og beordret meg til en tatovør. (Jeg vil anta at det betyr at noen tatoveringssjapper har litt peilig på piercing også?) Og noen fortalte meg at man kunne skyte hull i øra med den gode gamledagse pistolen både hos gullsmeder og frisører. 

OG DER!

Der tikket det inn en snap fra en lokal kjenning som inviterte meg inn i butikken hennes på det lokale kjøpesenteret mitt Brottis. Alternativet var å booke time om to uker og reise til en tattovør i Skien, og da er jo ganske mye av spontaniteten borte syns jeg… jeg så ikke for meg å dra til Skien for å gjøres tesil ut av med en tykk nål av en mann full av tatoveringer og i singlet når jeg kunne benytte meg av mitt fantastiske nærområde og butikkene på kjøpesenteret!  Ingen reiser frivillig til Skien overhodet, egentlig – med mindre det er noe gratis å hente der eller man skal besøke noen i fengsel. 

 

Oh, yes! I did!

30 år etter at jeg fikkmine første hull i ørene, så kvinnet jeg meg opp til å gjøre det jeg har drømt om siden jeg var 12 år og ville se ut som Beate F i klassen over, som hadde en rad av sølv-ringer i øret. Rikke skøyt inn to ekstra hull i det ene øret og et i det andre – og av en eller annen grunn så følte jeg meg hundre ganger kulere enn når jeg gikk inn i butikken hennes! 

Det er sikkert noen som reagerer på at jeg ikke gikk til en tattovør/piercer som gjør dette med nål. Det finnes mange for/imot på dette, og mange som har forskjellige meninger om hva som er best og hvem man bør la gjøre dette. Jeg er av den oppfatningen at jeg tenker at dette ikke er hjernekirurgi, så jeg valgte det billigste, enkleste, raskeste og mest bekvemmelige for min egen del. Det er mulig du er uenig, og det skal du få være. Forøvrig har jeg ingen problemer nå, ikke vondt/verk eller rødt. Nå er det bare å vente 6 uker så kommer jeg til å bytte ut de “start-dobbene” med noen flatere som ikke stikker ut. De skal forøvrig ikke være prangende.

Det er så jævlig klassisk. Midtlivskrise, småbarnsmor, og spontan – BÆNG, BÆNG, BÆNG, så ble du 17 år og litt rebelsk igjen.
På Facebooksiden min har jeg lagt ut VIDEO av skytingen…! 🤣 Ta gjerne en titt!

Supporterfrue 17..nei, 35 år var det ja.

Hvilket julekort bør vi sende?!

Reklame | Julekortene er laget på fotoknudsen.no ⭐️

Denne uken skal jeg se å få sendt ut julekorta våre. Julekortene, som år igjen, tar sikte på å bli en liten latterbombe blant folk når de dukker opp i postkassa. Vi har hatt litt diskusjoner omkring årets julekort, som i alle familier så kan det rett og slett rive opp en hel lykkelig familie når man skal velge julekort sammen. Vi startet jo tidlig i år, slik at vi var kommet over kneika når julefreden omsider skulle senke seg.

Det stod nemlig mellom disse:

 

…og etter vanvittig mye grining og sutring fra min bedre halvdel, så lot jeg han få vilja si og det ble dette:

Mange har spurt meg hvordan det ble laget, og jeg gjorde ikke annet enn å putte M`s fleis på coveret til Hjemme Alene filmene, og Torben og mitt der de to røverne står. Orginalen ser slik ut:

…og så “smugdet” jeg bare ut der det stod noe skrift jeg ikke ville ha og erstattet med ny tekst. Jeg brukte bare en redigeringsapp på mobilen, Pixlr. På baksiden valgte jeg å lage et litt mer tradisjonelt julekort, med et litt mindre bilde av alle tre og litt julestæsjpynt og en relativt normal julehilsen. (Alt er relativt i vår familie, dog) Det er så genialt med fotoknudsen, for selv JEG føler meg som en superdesigner når jeg bruker det programmet. Og du – de to første eksemplene ble laget på typ 30 sekunder, for det er en av de faste malene du kan velge mellom. Og de ser BRA ut til forskjell fra mye ræl jeg må bla igjennom på andre julekort-tilbydere…

Tradisjonen med litt uvanlige julekort begynte da Torben og jeg første året vi var sammen. Vi hadde jo ingen søte små barn å sende bilde av rundt til familie, så vi tok det søsteste vi hadde istede.

Her er det første julekortet vi sendte ut:

… deretter tok vi skikkelig sats og arrangerte full fotoshoot med vindmaskin året etter:

…på baksiden var dette bildet som vi har sett at familie har satt inn i ramme og hengt på familieveggen. (!! 😳🤪)

(PS: Bildet er manipulert. Marsvina på bilde 2 er redigert inn i ettertid, så ingen marsvin ble skadet i opptaket)

I den samme fotoshooten sørget vi også for å parodiere min kusines julekort,  bare på pur:

Jeg lover deg – det er faktisk bare kreativiteten som setter en stopper, og jeg skal innrømme at det faktisk er KJEMPEGØY å sende julekort! Det er stor sjans for at de som mottar julekortene setter veldig pris på det også, jeg har hvertfall aldri hørt noen klage!

Da julekortet for 2017 skulle produseres, hadde Maren kommet til verden – og vi sendte ut dette:

…Neida, jeg bare kødda. Vi kledde ut Maren som en pepperkake, oss selv som bakere (of course!) og brukte selvutløser på mobilen. Veldig, veldig enkelt og greit!

Greia er da, at du fremdeles har tid på å glede noen med et julekort! Du kan legge det ved julegaven eller sende det ut med brevdue. Uansett så har jeg en kode du kan bruke frem til 13. desember (midnatt) som gir deg 25% på ALT hos fotoknudsen! Vær litt gæærn og bruk kreativiteten din til å skille deg bittelitt ut hvis du vil!

Bruk koden LINEJUL eller klikk inn her for å gå igang! Husk at rabattkoden bare fungerer frem til 13.desember (midnatt) !!

⭐️ Her kan du klikke deg inn på fotoknudsens hjemmesider ⭐️

…og du? Hvis du vil sende meg et julekort, så er adressen min Balders vei 3, 3961 Stathelle! ❤️ JEG ELSKER JULEKORT!

Trening å` greier!

Hey!

Jeg kan faktisk supplaise alle sammen med å fortelle at jeg både har vært på spinning OG innebandy-trening denne helgen. Jeg tror i grunn jeg overrasket meg sjæl med det, for det er vel strengt talt år siden jeg var i fysisk aktivitet mer enn EN gang i uka! Faktisk kom jeg for tidlig til trening på søndag – faktisk så tidlig at jeg trodde jeg var blitt lurt!

Spinningen på lørdag gikk jo greit det også, og med pulsbeltet på denne gangen så var det liksom ingen hemmelighet hva jeg føler for han kjekke spinninginstruktøren. Ikke sant du hater at ALLE kan observere pulsen/hjerterytmen din i tide og utide? Morsomt er det når alle påpeker hva pulsen var på dass er når jeg går på do midt i timen også…! 😉

(Fra snappen min – LineVictoriaHus – eller Instagrammen min, huskerikkefaktisk.)

Grunnen til at jeg blir kalt Vaseline er fordi jeg smurte ræva full av vaselin før en av de første spinningene mine, og endte opp med å skli frem og tilbake på setet i 60 minutter. Jeg var ikke klar over at det IKKE var vanlig, hadde bare hørt av “noen jeg kjenner” i svigerfamilien at det kunne være greit i starten om man skulle sykle langt. La oss si det sånn, den sykkelshortsen ble ALDRI ren igjen!

Hvis noen av dere går med et ønske om å kjøpe eyelash-extension med magnet, så kan jeg avsløre at jeg har testet for dere. Veldig vanskelig å få rett på, og de ble ikke hengene så lenge heller. Et ganske dårlig kjøp, med andre ord. Måtte bare si det, jeg er ikke BARE utelukkende positiv til alle ting jeg skriver om på bloggen.

Oppsummering av hva jeg har oppdaget, gledet og irritert meg over denne uka og helgen:

📍 Når jeg vasker alle ullgenserne mine, så MÅ de taes ut av vaskemaskinen sporentreks. Hvis ikke ender de opp med å lukte DRITT, og det merker ikke jeg før jeg oppdager det akkurat litt for sent på vei ut av bilen til et møte. Gammel, våt ull lukter gjerne en blanding av hundebæsj og pillråttent egg.

+æ樨¨++å

lpåø*Æ__æ.-øæååæåø++++olplppo

👆🏼

📍 Når jeg velter et glass med litt rester av saft over tastaturet så må man FORTE seg å tørke mac`en ren for sukkerdrikke, før man fortsetter bloggingen.

…gjerne la den lufttørke i opp/ned-leie etterpå også.

📍 At pysjamaser til lill`diktatoren ALDRI blir rene for flekker. Og at man kommer til et tidspunkt der man faktisk ikke bryr seg om akkurat de røde spagettiflekkene som ikke går bort, og det ser ut som du legger ungen din i noe som har vært dratt igjennom en fødestue. Men REN er den!

📍 Jeg syns det er litt kleint å ønske seg selfielys til mobilen. Jeg er tross alt 35. Men på en annen side så ønsker venninnen min seg gåstaver da, sånne som pensjonistene marsjerer på flat mark rundt andedammene med.  Så selfielys til mobilen skjemmer ingen syns jeg.

📍 Å stå i telefonkø uten å få opplyst sånn ca hvor lang ventetiden er. Det bare ringer og ringer og ringer. Så setter man på høyttaler og vips så lager man tidenes mest irriterende melodi til ringetonen. Som man har i hodet i flere timer etterpå.

Holder faktisk på med et litt artig innlegg nå, så jeg sitter å kniser litt for meg selv. Sveip gjerne innom litt senere også 🙂

/Line Victoria – Supporterfrue

 

 

 

 

Did I NEGL it? 😅

Når jeg har lyst til å føle meg bittelitt bedre med meg selv i hodet og kroppen min, så pleier jeg å få sånne dumme, fikse idèer som ender opp med å ofte gjøre alt veldig mye verre.

Som da jeg tenkte at jeg skulle være kul og farge håret lilla for en dag. 35 år og knall lilla hår, som etter noen dager faset ut i noe som lignet Fragle-spy. Noen dager etter det igjen (det SKULLE være en hårfarge som ble vasket ut etter 3-5 vask) innså jeg at jeg så ut som jeg ikke helt klarte å gi slipp på 90/2000-tallet, Hyperstate og de hvite bolebuksene. Jeg så med andre ord helt jævlig ut, hvilket jeg også gjorde da jeg pynta meg til fest i Bamble som 17-åring.

Så denne uken bestemte jeg meg for at jeg skulle unne meg en helt spesiell ting, og det er å finne frem det gavekortet jeg fikk til jul i fjor av familie som vil meg godt – og booke meg en time hos Kari. Kari er, foruten å være Paragrafryttervenninne, spinningbuddy og nesten-nabo, men også fotpleier. Og med de enorme summene influencere bruker på negler, hår, hud, øyevipper og bleking av rumpehull, så slo jeg rett og slett et slag for de stakkars føttene mine, jeg. Som ironisk  nok INGEN kommer til å ta i nærmere øyensyn og beundre meg for.  Men resultatbilde blir det – bittelitt inspirert av de kule influencerne jeg følger på insta:

#Did I NEGL it?

Ironisk nok så føler jeg meg kjapt noen kilo mindre etter at Kari har gått banans med føttene mine. For bokstavelig talt fordi hun skjærer av ganske mye død hud – og jeg trodde vel det kom til å bli en mer skremmende affære enn det egentlig var… (Jeg så for meg at hun skar som man skjærer et brød, liksom..!) Fyttegrisen, det var deilig å plutselig få myke babyføtter! Jeg kommer nok til å kjøpe noen gavekort og fordele de utover familien i jula, sånn sett elsker jeg å bo i Bamble der jeg kan gi gavekort på en time hos Kari – og alle vet hvem Kari er og hvor hun holder til! Også er det fint å støtte opp den lokale næringen også, man kjøper jo nesten en opplevelse til noen! (Jeg har kjøpt flere gavekort på fotpleie i gave, og det blir alltid veldig godt mottatt!)

Nei, nå tar jeg med meg føttene mine og legger de under dyna. I morgen tidlig venter det en 60-minutters spinningøkt, det var nemlig noen som syntes det hørtes ut som en JÆVLIG god idè da jeg booket timen, og nå har jeg glemt koden min på registrerings-greia og får ikke avbooket – og jeg har allerede 3 “ikke møtt” denne måneden (!!) så får jeg en til så kan jeg ikke booke timer online lenger! 😂

 

Julegaven til Torben! (Og alle andre som ønsker seg elektriske dingser under treet!)

Reklame | 🖤 Philips

Ok, ladies (and some gent`s) – dette har jeg gledet meg til å fortelle dere, det er ikke bare badet som har fått en voldsom oppgradering – vi har også kjøpt julegaver til hverandre på forskudd!

Hvert eneste år så går det ei kule varmt i skallen min hver gang jeg må vri hodet for å finne den perfekte julegaven til Torben. En gave som er mandig nok til at det er en teknisk duppedings og/eller gadget, samtidig som den har en viktig funksjon. Og aller helst skal den ikke koste skjorta, men det skal ikke være noe skvip heller.

JEG HAR FUNNET DEN! 
(..og vi har testet for deg, så vi veit det er bra julegave!)

Sannheten er vel at vi pusser opp bad oftere enn vi bytter tannbørster her hjemme. Ja, jeg vet – det er helt krise! Nå skal sant sies at vi har byttet børstehoder på de eldgamle elektriske tannbørstene våre noen ganger da, men teknologien tror jeg er utdatert, haha! Så det siste året har jeg dratt frem den vanlige tannbørsten igjen, og lidd meg gjennom laaaange stunder med børsting. (Jeg er så ikke skapt for å bruke tid på sånt fjas, jeg børster for kort og noen ganger for lenge, ofte for hardt, men definitivt ikke raskt nok. Også var det den tanna helt bakerst da som tannlegen har sagt at vi må «følge med på». (Asså.. kan det bli mer demotiverende?!)Men NÅ er tonen en helt annen! Vi har nemlig fått nye elektriske tannbørster! Og ENDELIG er de ulike i farge også, så jeg slipper å få kjeft hver gang jeg tar feil tannbørste fra hylla!

🖤 Den svarte HER             💜 Den rosa HER              (og du – sjekk prisen! 🤩)

..Torben gøyer seg til i løpet av de to korte minuttene jeg fikk ta bilde av han.

Jeg var virkelig ikke klar over at teknologien har kommet så langt på tannbørster, haha! Jeg er faktisk imponert! 

Nå pusser man ikke lenger med et roterende tannbørste-hode, folkens. Nå er tannbørsting blitt et fag med studiepoeng her hjemme når vi kjører igang Phillips Sonicare Protective Clean! Ja, jeg stusset litt på «sonic»-ordet jeg også, men når du tester den så skjønner du. Det iiiiiler i tennene! Som om du er med i en futuristisk film! Du skjønner ikke at det blir tatt 31 000 børstetak i minuttet før den plutselig sier ifra at du må legge den fra deg, fordi du er ferdig! Det går helt vilt kjapt! 😅

Min tur!Jeg tror ikke jeg er den eneste som jukser med tiden vi bruker på tannbørsting. Noen ganger pusser jeg bare veldig kjapt for å få god smak i munnen, og jeg innsèr jo at det er en dårlig deal når jeg står der og drar visakortet hos tannlegen med munnen full av bedøvelse og nye fyllinger. Visste du at en vanlig manuell tannbørste utfører rundt 300 børstetak i løpet av den kjedelige stunden du står der? Det ekke rare greia! Protective Clean pusser med over 31.000 tak HVERT MINUTT! (Da må`ru stå lenge foran speilet med den ordinære tannkosten, bare sier det.)Jeg stussa litt på formen på den, men skjønte med en gang greia når jeg nærmet meg den tanna som tannlegen har sagt vi må følge med på. Opp og rundt og der – ferdig! Akkurat så kjapt! Slutt på å gape høøøyt og brekke meg fordi den svææære manuelle tannbørsten kommer for langt inn. Den er SÅ BRA og gjør jobben sin så sabla godt at jeg skjønner ikke hva jeg har tenkt hver gang jeg har syntes at fancy elektriske tannbørster ikke er noe for meg…

👆🏼 📍 Den er faktisk effektiv at du må forberede tennene dine i en uke før du kan børste på full effekt. Og ja, det kan føles som man børster for kort tid til at det skal ha noen god effekt, men tro meg når jeg sier at det holder i massevis. Den sier forøvrig i fra når du ikke skal pusse lenger, hvis du pusser for hardt og når du må skifte børstehode blant annet. Og så står du der og beundrer ditt eget selvbilde med skinnende rene tenner og tannlegen på trygg avstand!

Herregud, så glad jeg ble i denne elektriske tannbørsten, og enda gladere ble jeg også når jeg fant ut at man ikke blakker seg på denne også! Absolutt en innertier for både tennene, lommeboka og under juletreet!

Den rosa 💜 finner du HER og den svarte 🖤 finner du HER. (Linken sender deg til Komplett! 🙏)
Ganske enkelt genialt, ikke sant?

Værsågod, nå gjør jeg julegaveshopping di til en riiimelig enkel jobb!

/Line Victoria – Supporterfrue

Ahhh, endelig! ❤️

Jeg har fått det jeg har savnet hele mine tid i dette huset. Pappan min er BEST!  *trommevirvel*:

Endelig skikkelig BADEROMSINNREDNING på hovedbadet! Badet er nytt for et par år siden, men forrige eier valgte en løsning der det knapt var plass til å sette fra seg tannbørsten – og det ble ganske vanskelig med småbarn..!

Skjønner dere egentlig hva dette betyr? Det betyr at det er slutt på at alt av stæsj som tilhører kategorien “BAD” blir slengt rundt på gulvet fordi det ikke finnes noe sted å legge det.

Let us never forget:

Men NÅ:

Nei, altså – jeg har ikke fått på knotter/håndtak ennå, for jeg aaaaaner ikke hva slags jeg skal velge. Og til dere som stusser litt på “egget”. Det er dassen!

Kan hende dere skjønner nå hva jeg mente med det forrige innlegget når jeg sa det var klin umulig å sitte på dolokket å ta på sokker eller lakke de ni tåneglene mine. Den knotten der skal jeg ta bort forresten og bytte ut med en gjennomsiktig i gummi. Jeg tror den ble satt på fordi lokket  smalt i bak der, må vel finnes en bedre løsning enn en stolbeinputebeskytter på dasslokket vil jeg tro. (Har de små putene i filt under stolbein som skal beskytte parketten noe navn?!)

På andre siden av badet finnes det et svært badekar for ekstra breie ræver og fossefallsdusj eller hva det heter. Jeg har brukt den 2 ganger, og det var fordi jeg skrudde krana i feil retning.

Dere skjønner at det MÅTTE gjøres noe drastisk på badet for å kunne stuke unna greier? Nå fikk jeg en sånn ufrivillig opprydning i tillegg også da, fikk kastet en hel haug. Stellebordet er ute og vi bruker bare stellematte på benken der. Stellebordet skulle egentlig bare være en slags nødløsning. I nesten 2 år. Høh!
Pappa snekret og interiøret er valgt ut av Bonusmamma. Begge to er over gjennomsnittet flinke på slikt, så jeg sa bare hvordan jeg ville ha det – så ble det enda bedre 🙂

Noen tips til hva slags hanker (knotter? håndtak?) jeg kan sette på?

Til de som kjenner det rykker i oppussingsbyggehånden:

📍Innredningen er faktisk kjøkkeninnredning fra IKEA, da jeg ønsket meg innredning som skulle gå helt ned til gulvet. Det store mellomrom under benkene og ned til gulvet som man ser på tradisjonelle baderomsinnredninger –  ser jeg på som støvsamler. Siden det er god plass på badet, så valgte vi en skikkelig bredde (dybde, om du vil) slik at benken er adskillig bredere (dypere ja..!) enn vanlig baderomsinnredning.

Det er ingenting som tilsier at man MÅ velge baderomsinnredning til bad – kjøkkeninnredning gjør samme susen, og for vår del fungerer det MYE bedre. Vi slipper alle sokkepar og badevekta som forvinner under benken, og dessuten blir innredningen også høyere og lettere å “jobbe” på, hvilket er ganske greit når man skal også bruke benken som stellebenk til babis. (Merk at jeg sier babis i entall!)

📍Skapene er Bodbyn-serien fra Ikea i grått.
📍Benkeplate er Ekbacken eikemønstret mørk. (til kjøkken, siden skapene er kjøkkenstørrelse)

Vi senket det til minimum høyde på de føttene, så den sokkel-plata i plast som settes på tilslutt må tilpasses noe med en sag.

📍Servanten er IKEA Tørnviken.
📍Blandebatteriet faktisk italiensk design, og absolutt skryteverdig –  Alessi Il Bagno by Laufen. Dassen er faktisk av samme kvalitetsitaliener, men det kjøpet skal vi ikke ta på oss kred`en for…! Men den “dasstanken” bak dassen (hey, jeg er ingen ekspert!) er en Geberit.

Ingenting er sponset, med mindre jeg må sette Pappa og Bonus som annonsører da…! 😉 

Snakkas!

Supporterfrue – Line Victoria

Lekker og høyreist italiener byttes ut med en komfortabel og billig svenske.

Neida, såee..

Det gikk opp for oss sånn ca to timer etter at vi kom hjem med Maren fra sykehuset for snart to år siden at det fancy, flotte, delikate, DYRE badet vårt, kanskje ikke var så veldig småbarnsvennlig akkurat. Jeg tror jeg skjønner intensjonen til de som renoverte det – de hadde større barn som hadde rom med eget bad nede i første etasje – og jeg har en følelse av at det store badet oppe skulle være en luksuriøs oase i tilknytning til det enorme soverommet ved siden av.  Jeg hadde elsket det, hadde det ikke vært fordi jeg er ei rotehøne. For når ingenting kan stappes inn i skap, så blir det bare liggende på gulvet.


(En helt vanlig dag på badet i sommer)

…også prøvde jeg å ommøblere litt da søtt, uten spesielt stort hell… (dette bildet ble tatt igår, og er sånn tålelig ryddet selv om mange er uenig i meg i akkurat DET!)

Nei altså – da jeg fikk hivd ut alt stæsj så ble det ganske stilig igjen da…

På visning falt jeg pladask for det kulerunde toalettet og den lekre søylevasken til over 20.000. (!!) Nå plages jeg av at jeg ikke kan sette meg på dassen og kle på Maren sokker eller lakkere tærne mine, jeg sklir bare av “egget”og ned på gulvet. Det er ikke noe skapplass, så klær, bleier, såpe, håndkle, sminke og hårfønere bare FLYTER utover om jeg ikke tar meg sammen og legger det i plastposer. (Ja, jeg har hatt alle mine badromssaker i plastposer hengende på en knagg…!)

Flaks for oss så har vi riktignok flere bad å ta av i huset her. Det er enda et bad til i hovedetasjen, og enda et bad (med badstue) nede i første etasje. De siste månedene har jeg sminket meg på det koselige toalettrommet i gangen (det er godt lys der, og plass til sminken min på hylla der) og jeg har brukt badet nede til de store tingene. Ironisk nok så har alle klærne mine en tendens til å havne i første etasje også, det kan nok ha noe med at de ikke rekker å finne veien opp fra vaskerommet til skapene på soverommet – så jeg har egentlig laget meg et eget klesrom i første etasje typ fire mil fra soverommet. Noen ville kalt det et enormt walk in closet, men siden alle klærne ligger i hauger på gulvet sortert etter skittent/rent, så kan jeg ikke akkurat påberope meg det..!

Nuvel – tiden er inne for å få litt ordnings på luksusbadet, så nå ryker luksus-vasken til fordel for skikkelig baderomsinnredning med masse skap, masse benkeplass og en en liten vask som uansett bare brukes til tannpuss. ÅÅ, det skal jaggu bli deilig! Jeg vurderte en liten stund å sette bort vasken og bytte tilbake når M var blitt stor nok til å overta badet nede, men vet du – den havner på finn.no! (Så hvis du vil ha litt luksus til langt under halve prisen så er det en Alessi Il Bagno by Laufen du skal gå for har jeg skjønt..!)

Italiensk design byttes ut med ehh.. svensk komfort!

Skal holde dere oppdatert!

Supporterfrue – Line Victoria, ingen interiørarkitekt, men glad i skapplass.

(Beklager at bildene er så små. Det jobbes på teknisk for å få bloggen til å se normal igjen.)