En ballong for Brevik. 🎈

Rett før jul fikk min lille historie om genseren fra Ringebu nasjonal oppmerksomhet. Jeg satte fokus på noe som veldig mange ikke tenker over i julestria, at den lokale, fysiske butikken du har gått forbi i mange år, kanskje ikke ligger der når du trenger den som mest om noen måneder. 

I løpet av de siste årene har nettshopping vært det enkleste for folk flest. Kjøpe billig fra en kineser. Kjøpte fake fra Indonesia. Ingen skatt, moms eller arbeidsgiveravgift man må å legge til på prisen. Og da blir det jo billig da!?

Men når datteren din skal ha gevinster til lotteriet, hvem disker opp med premier? Når sønnen trenger sommerjobb, noe å gjøre på OD-dagen eller praksisuke – hvem stiller opp da? Når du trenger gode erfaringer om vannsøylen på barneklær, barnevogn, skiutstyr eller forlovelsesring – hvem spør du da? Når sentrumsgatene skal pyntes til jul og vi forventer julestemning – hvem tar seg av den koselige julepyntingen i gatene? Det er ikke nettbutikken i Kina som bruker fritiden sin på det, for å si det sånn!

De værste tilfellene skal ikke ties ihjel. Før jul fortalte en butikkeier meg at kunder kom inn og plukket seg ut klær, vintersko og skiutstyr. Fikk god og kyndig hjelp av den ansatte og satte sammen en pakke der størrelse og vekt ble hensyntatt i forhold til lengde på ski og støvler. Kunden tar møysommelig bilde av alle varene og produktnummer mens den ansatte spør om varene skal pakkes inn. 

«Nei, jeg kjøper varene på nett. Det er mye billigere.»

«Mye» billigere var forøvrig sterkt overdrevet. Noen skarve 100-lapper. Butikkeieren jeg snakket med sier at dette dessverre er helt vanlig, og at folk tilogmed har sluttet å skamme seg over å gjøre dette. Frekkhetens nådegave der altså, å få profesjonell hjelp av en dyktig ansatt til å tilpasse absolutt alt, for så å stikke kniven i ryggen på butikkens kundeservice og handle alt på nettet.

Ikke bare er butikkeieren med tomme lokaler den store taperen, men det er også du. Og jeg.
For av pengene du betaler for en vare i en fysisk butikk i nærmiljøet ditt, så blir litt av de pengene brukt til å betale skatt. Litt til moms. Litt til lønn. Litt av den lønna blir brukt til å kjøpe noe i en annen butikk. Og de pengene blir det også skattet av så du og jeg kan sende ungene våre avgårde på flotte skoler eller bli tatt godt vare på, helt gratis, når vi blir sjuke. Pengene du bruker i den fysiske butikken i nærmiljøet ditt er altså med på å holde Norge AS igang. Og ditt lokalmiljø! Hva er byen eller tettstedet ditt sitt bysentrum uten de fysiske butikkene?

Jeg har en venninne som driver en veldig festlig butikk. Hun er hele Grenlands partydronning, og elsker en god fest. Butikken hennes heter Festfabrikken og holder til i bittelille Brevik i Porsgrunn. Lise har holdt på i 14 år hun, og sørger for ballonger, kopper, sugerør, dekorasjon og ponponger til absolutt alle festlige anledninger. Hun slår også på stortromma gjennom eventselskapet sitt – og har MYE av æren for hvor flott bryllupet vårt for 3 år siden for å nevne noe.

Lise er gal! I en bitteliten by som Brevik, sørger Lise for arbeidsplasser, omsetning til kommunekassa og engasjement. Mange mennesker hadde aldri visst om Brevik, hadde det ikke vært for FestFabrikkens butikk på øvre torg. Hun drar igang arrangementer og trekker folk til ikke bare sin egen butikk – men også andres. Tingene hun selger kan du helt sikkert finne på bittelittegranne billigere på nettet eller på utenlandske kinesiske nettbutikker, men da bidrar du ikke til at slike som Lise skaper engasjement, omsetning, og arbeidsplasser i Porsgrunn Kommune. Lise hjelper til med å pynte gatene i Brevik til jul, for det er jo det hun kan – festlige anledninger! Lise leverer pynt til skoleavslutninger og russeball, og Lise fremsnakker andre bedrifter i nærmiljøet når festen skal planlegges. Det er blandt annet mange blomsterbutikker som har nytt godt av Lises framsnakking, og selv har jeg opplevd å få mange flotte gjester til hotellet mitt der jeg jobbet for en stund siden fordi Lise har anbefalt hotellet som arrangementssted.

Her har Lise pyntet butikken sin til jul! Er det ikke fantastisk?! 😍

13 gode år, og et dårlig. I fjor ble Lises tre år gamle superhelt stygt skadet i en brann. Det gikk selvsagt utover Festfabrikken at begge eierne (Lise og mannen Joachim) måtte la jobb være jobb og fokusere på andre ting i den travleste tiden av FestFabrikkens drift. 

«Det er ikke noe synd på meg!» sa Lise til meg på chatten i går kveld. «Men jeg blir veldig glad om du kommer innom for å kjøpe ballonger og sånt til bursdagen til Maren i mars!» Det lover jeg det at jeg skal gjøre, Lise. Og jeg skal gjøre alt jeg kan for at også alle andre tenker på deg når de trenger en partyopplevelse, for butikken din i Brevik er virkelig en fornøyelse å besøke, alle tider på året! 

Halloween-stemning i Brevik Sentrum!

For at Lises butikk, og alle andre butikker du går forbi i nærmiljøet ditt, skal kunne fortsette å ha åpne dører når du trenger god, personlig service, en herlig butikkopplevelse og kunne fortsette å være synlig i bybildet – så MÅ vi faktisk brette opp ermene folkens. Det er vi som kunder som sitter med makta, og det er hårreisende at vi sender pengene bort fra lokalmiljøet vårt for å tjene noen få kroner på Ebay. Hvorfor er det så viktigere med de få kronene vi tjener på å kjøpe ballonger på utenlandske nettbutikker, enn å holde drifta i de lokale butikkene igang? Vil du at byen din skal bli en spøkelsesby med tomme lokaler? Hvem skal henge opp julepynten? Hvem skal skape liv og røre i sentrum? Høyere arbeidsledighet takket være noen ekstra kroner spart på å handle i utenlandske nettbutikker?  Er det greit å bare lukke øynene for slikt for å spare noen hundrelapper?

Jeg sier ikke at du skal slutte å handle på nett, for i mange tilfeller så må man det for å skaffe seg akkurat den varen man ønsker seg – men jeg sier at om vi blir flinkere til å tenke bittelittegranne større enn vår egen lommebok, så vil man bidra til at vi holder de fysiske butikkene som Lise sin lille FestFabrikk i Brevik i live!  ❤️ Jeg heier på de lokale, enten det er i Brevik, Ringebu eller Vadsø. Jeg utfordrer deg til å støtte de lokale butikkene i nærmiljøet før de forsvinner for godt. Alle monner drar! Nå skal jeg avgårde å kjøpe ballonger hos Lise! En ballong for Brevik!

Utfordring til deg – takk de gjenlevende butikkene i ditt bysentrum eller handelstand ved å benytte deg av den gode og personlige kundeservicen, bidra til omsetningen og takke for at de fremdeles holder ut i konkurransen fra utenlandsk netthandel!

🎈 Klem fra Line Victoria – som ikke vil at barna mine skal vokse opp uten butikkene til Kent Inge, Lise, Tori, Siv, Camilla og Pierri! 

Mine aller beste tips!

Motivasjon? Jatakk. Jeg veit. Jeg leiter etter motivasjon jeg også. Etter sykdom og ferie så er det vanskelig å komme igang igjen. Trening er faktisk ferskvare, så alt jeg trente for noen uker siden har liksom mistet effekten sin litt nå. Jeg er ikke full av energi fordi jeg trente et par ganger for et par uker siden, liksom..!

Jeg har alltid lurt på hva som skal til for at man bare kommer seg over den høye dørstokkmila. Jeg har chattet med sååå mange om dette temaet – hvor henter man motivasjon, hva skal til for å dra seg i gang? Finnes det noen veldig enkle grep som gjør at man for en gang skyld bare TAR det jævla steget, fremfor å kverne på forskjellige unnskyldninger for å slippe..!?

Jeg spurte alle fantastiske snapvenner jeg har, og har skrevet ned noen av de beste forslagene jeg har fått. Noen er kanskje åpenbare, men som er sykt viktige! Og jeg har i tillegg tatt til meg de tipsene som ikke koster skjorta eller tar voldsomt med tiden din – enig?!

FØRST! Vær drittlei nok, skriver en snappvenn. Kunne ikke vært mer enig! Du har best motivasjon når du er på bunn og vil opp og ut av mørket. Bruk det for alt det er verdt. ❤️

📍Lag deg en spilleliste med musikk. La den musikken være nøyaktig den musikken du blir i godt humør av, og bry deg ikke om hva andre syns om musikken du hører du – det er kun for deg og dine ører! Hvis du liker ABBA, kjør på med ABBA. Savner du ungdomstiden? Legg inn musikken fra McMusic-cd`ene vi kjøpte!

📍Om du ikke har råd til å kjøpe nye treningsklær, vask de med deilig tøymykner! Ingenting er bedre enn treningstøy som lukter rent og godt. Har du så dyrt og fancy treningstøy at man ikke kan bruke tøymykner på det, så har du deg selv å takke…! 😉 Vask gjerne skoene også, om det lar seg gjøre! 

📍Ikke kopier andres treningsrutiner. Eller noen andre rutiner. Gjør det DU orker eller klarer og spør gjerne noen om hjelp til å sette opp program tilpasset DEG!

📍Dusj gjerne før trening. Jeg syns det er deilig å lukte godt og føle meg fresh når jeg slenger meg i bilen på vei til trening. Idag flettet jeg håret og tok tilogmed litt id-pudder på kvisene mine – og Torben lurte på om det var noen kjekkaser jeg skulle trene med idag. Jeg sa som sant er at vi idag var 13 jenter fordelt på mann44 på Liveaspinn, og skulle jeg klare å få oppmerksomheten hans så MÅTTE det til litt pudder og en sporty parfyme. Og flettet hår. Og nypussede tenner.

📍Ta selfie! Åhh vær så snill, ta selfie av deg selv hver gang du er på vei til trening! Du aner ikke hvor gøy det er å se på bildene i ettertid og tenke “Så flink jeg er!” Legg veldig gjerne ut på instagram og hasjtagg med #KanLineKanJeg eller tagg meg (@linevictoriahusby)  så skal jeg fasen gi deg tommel opp så det synger etter!!

📍Du trenger ikke kjøpe pulsbelte, spinningsko og pads og krem til ræva før du vet at du har lyst til å fortsette med treningen. Du kan låne av noen kanskje? (Pulsmåler er litt vanskelig å låne av andre, siden den er tilpasset eieren selv…) Selv kjøpte jeg sykkelbukse til 149,- og den er helt super! Jeg kjøpte også gelèsete til 149,- så jeg kjører dobbelt opp med foring for å beskytte ræva. Det er også HELT greit å ikke ha det mest trendye treningstøyet på deg, tren i noe du føler deg komfortabel i og som lukter godt. Folk bryr seg faktisk ikke, jeg lover!

📍Du må ikke trene på et treningssenter heller. På youtube finner man mange morsomme treningsprogram du kan følge og gjøre i stua hjemme. Min favoritt er forøvrig planken, den gjør jeg både i høye hæler og kort skjørt når jeg har en ledig stund. Eller så kan jeg i aller høyeste grad anbefale en tur i skogen når det er sesong for det eller gå en tur i nærområdet. 

📍Finn en treningsform du liker. Test ut litt forskjellig. Du MÅ ikke løpe på tredemølle eller slite ut rassen på en spinningsykkel. Hva med badminton? Innebandy? Håndball? Hva med å gå i trapper? Toppturer? Trimbingo?

Hva med drill? (Meg i 2016, før preggo and married life)

📍Skaff deg treningskompis og gjør avtaler! Vanskelig å snoke seg unna når du må ditche noen i tillegg…!

Jeg savner dere.

📍Skriv opp målene dine og hvorfor de er viktige for deg – og når du har lyst til å nå målene dine. Ha det tilgjengelig et sted du ser det ofte!

📍Ta en dag av gangen. Ikke gjør som meg å gå all in i begynnelsen. Du går bare på en kjempesmell, for det er ingen sjans i helvette at du klarer å holde engasjementet oppe over lengre tid. Så for hver gang du faktisk kommer deg på trening så skal du applaudere deg selv for innsatsen. Selv om økta ikke føles som ei treningsøkt så har du faktisk vært der. Funfact: Jeg har ved noen anledninger tatt på meg treningstøy og dratt ned til senteret for å drikke kaffe med personalet eller venner, med mål om IKKE å trene. Men så er jeg jo der da, og da var plutselig terskelen litt lavere for å bli med på ei yoga-time. (Ja, yoga er også trening!)

 

Har du tips du vil dele med meg? Kom gjerne med de i kommentarfeltet! 🔥

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

De vanlige spørsmålene…

Det ramler til stadighet inn spørsmål, og noenganger kommer de samme spørsmålene flere ganger…! Har samla litt opp, jeg..

Hvordan går det med deg?

Du – etter at jeg var på besøk hos Desiree idag så går alt så meget mye bedre…! Hennes entusiasme, glede, arbeidsmoral og stå-på-vilje smitter så over, så hver gang jeg har vært med henne så kommer jeg hjem og tenker at NÅ skal jeg gi jernet! Veldig deilig å ha en sånn mentor..! Vi lagde litt video, koste oss med det vi mekka på videoen (Ja, influencere spiser det vi lager og tar bilder av også!) – og prata litt sjit før jeg satte snuta hjemover igjen.

Hvor mange kilo har du gått ned totalt nå?

Jeg har lovet meg selv å ikke snakke tall, men rett før vinterferien var det tosifret! Det føles som jeg har gått ned uten å egentlig gjøre noe som helst for det. Maten jeg spiser er fra boka til Desiree og øvelsene jeg gjør er det Desiree som har sendt meg video-oppskrifter på. Etter vinterferien må jeg riktignok omstille meg bittelitt, for det tar på å være syk og bare spise sjokolade nesten en hel uke.. Og avslutte ferien med takeaway-pizza er jo selvsagt ikke et velgjennomført sjakktrekk da.

Kan du skrive om hva du gjør av øvelser og hva du spiser?

Ja, dette er målet mitt denne uken å få på plass litt gode innlegg om hva som funker for min del. Det er ingen tvil om at jeg må gjøre ting litt annerledes, rett og slett finne tid til den spontane treningen – fremfor å signere meg til å gå på faste timer på treningssenteret. Dette på grunn av en høyst variert arbeidsdag og en mann som er offshore..! Det var liksom litt lettere før man fikk barn, husker jeg! Da disponerte jeg jo tiden på en helt annen måte, haha! Men som svar til spørsmålet ditt – det vil komme blogginnlegg denne uken jeg tror du kommer til å like!

Kan du skrive et innlegg om røykeslutten din?

Det vil jeg veldig gjerne! For der har jeg MYE på hjertet! Nå har jeg vært røykfri lenge, helt uten en eneste sprekk! Jeg tror jeg vet hvorfor, for jeg fikk veldig, veldig godt hjelp 🙂 Skal fortelle dere om det i et helt eget blogginnlegg!

Herregud, så stolt jeg er over å ha stumpa røyken samtidig som jeg har endret kosthold og gått igang med trening ass.. Klapp on the skulder!

Hvor lenge skal du holde på med dette?

En livstilsendring er ofte for livet – men det handler om å lære seg å gjøre gode valg fremover! 

Drikker du sukkerfri brus? 

Jess, det gjør jeg og det har jeg fått lov til av Desiree! Det er jeg veldig glad for…! 

Hva spiser du når du skal kose deg? 

I utgangspunktet prøver jeg denne perioden å holde meg unna søtsaker, men skal jeg kose meg med noe sunt finner jeg MASSE deilige oppskrifter i boka til Desiree. Det vil være mulig for meg å kose meg med sjokolade, potetgull og alt det der også, men litt sjeldnere og ikke minst i litt mindre porsjoner…!

Er det å være influenser ensbetydende med å bare ta bilde av seg selv i speil med et overprisa kamera du ikke egentlig aner hvordan funker? Ja.

Syk. Men tilbake nå!

Dårlig av meg å hyle ut at “jeg lever, jeg lever”, når jeg går i fullstendig under jorda i fjellheimen rett etterpå…! Vel, jeg har vært syk! Ikke sånn bloggsyk der jeg tar bilder av meg selv lettere henslengt på sofaen i min ekstremt dyre Kari Trå ullundertøy, med strikkesokkene dratt laaaangt opp etter leggen og holder i en vakker kopp med te – men sånn EKTE syk der jeg faktisk ikke får gjort annet enn å syns synd på meg selv, klage til familien og ligge rett ut og bare ROPE ut svarene på Alias med utestemme min.

For ja, å time det å bli syk med familietreff på hytta var ganske gull i grunn. Jo mer jeg klaga over at jeg hadde siklestump, jo færre var det som bad meg ha kjøkkentjeneste blant annet. Helt ypperlig sånn sett. Litt dårlig samvittighet for å ikke å ha bidratt stort da, men jeg glimtet til under Alias-spillingen.

Når det er sagt – du bør i grunn ikke spille Alias med meg hvis du er bittelitt hårsår. Så mye stygge ting jeg klarte å lire av meg i løpet av spillkveldene ass. Men seriøst, jeg blir så hinsides forbanna noenganger.  La oss bare se nærmere på en av de mange situasjonene…

(Alias går ut på at man skal forklare et ord så din medspiller forstår hvilket ord det er)

Jeg sier: En banan er ikke rett, den er…..: 

Min medspiller: Hæ?

Jeg: Bananen er ikke rett, den er skeiv – altså……. 

Min medspiller: Homo..?

Jeg: NEI! DRIT I SKEIV! BANANEN HAR EN FORM SOM ER SKEIV, MEN VI BRUKER ET ANNET ORD!!!

Min medspiller: Frukt!!!

Svaret var altså bøyd. BØYD!!!!!!

Det blir faktisk ikke hyggelig stemning av slikt.

Heldigvis var det ei som underholdt meg på høyt nivå da:

(Jeg mistenker at hun er kliss lik sin mor som underholder sitt publikum, i dette tilfellet favorittbamsen Bevrus)

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

JEG LEVER, JEG LEVER!!!!!

Vet dere hva som er jææævlig god humor? Det er det faktum at jeg har gått i flere dager og vært helt ute av meg selv fordi jeg ikke har hatt internettdekning. Jeg har grini meg i søvn fordi jeg har måttet legge meg uten å oppdatere mine sosiale medier, og bloggen. Jeg har i grunn vært helt knust! 😭😅 Og så har jeg ringt til Komplett Mobil og grini og sagt at “jeg MÅÅÅÅÅ få internett, hva galt har jeg gjort, hvorfor er det slik?! WHY MEEEEE??????” og de har fjernoppdatert både simkort og alt mulig. Uten hell.

Helt til noen (jeg orker ikke nevne navn, for det blir kaksete stemning av det) spør meg om jeg i det hele tatt har aktivert 4G. Det pussige er at jeg har klaga i typ 3 år at jeg aldri har har sett at jeg har 4G.  Og nå vet vi hvorfor:

JEG HAR ALDRI AKTIVERT 4G PÅ TELEFONEN MIN!!!!!!! Asså!!! 😂

Fra og idag så blir det litt flere oppdateringer igjen! HAHAH! YESS!!!!

Fravær fra bloggen er jo aldri en god ting, men jeg har faktisk innvilget meg selv min aller første vinterferie på noe slikt som 17 år eller noe.

Pappa og bonus kjøpte hytte for halvannet år siden og har brukt siste året på å pusse opp og ..ja, egentlig bygge hytta opp på nytt igjen. Det er SÅÅÅ fint her! Nå er vi hele 11 stykker her, hele bonusfamilien med unger, og fremdeles sengeplass til alle! 

Vi har tatt med oss pulk, så sjansen er stor for at vi får testet ut den i løypene her med Maren i den, og det får regnes som en treningsøkt.. Tipper det blir en tur opp i bakkene også, som ligger veldig nært hytta – og hvis ikke jeg husker veldig feil fra hundre år tilbake så gir det en reeeelativt god økt for musklene under hoftekammen.

I går fikk jeg trent hodet litt også, på Alias. Jeg visste at familien har relativt høyt konkurranseinstinkt, også i brettspill, men det som møtte meg var ganske heftig. Her har de spilt i et par dager før vi kom opp, og allerede var det laget leirer o familien som vitnet om en ganske heftig psykologisk krigføring i forkant av laginndeling. Herregud, fortsetter det slik så er jeg faktisk redd noen må forvises ut av hytta på sikt, for dette spillet var ganske utfordrende for husfreden! 

Vi tok oss ei skikkelig deilig skitur også, hvilket betyr at jeg har unnagjort ei treningsøkt idag! Tok badstue også – så HAR faktisk svetta litt skikkelig på ekte..!

Utedassen! (Det er dasser inne nå også, men det er en skikkelig deilig utedass med bilde av to stykker jeg tipper dere drar kjenselen på. En skikkelig royal dass, for å si det sånn! Beste med denne dassen er at man sitter som på en trone, og at det var utrolig deilig og varmt der inne! Og så var det det ENESTE stedet jeg hadde noenlunde dekning, så beklager Thomas fra AdLink, da vi snakka sammen til morren idag så satt jeg på “tronen”! 😉


⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Ukeslutt og oppdatering!

Reklame | En annonselink fra NELLY ⭐️

Det er ukeslutt, og jeg skal vel innrømme at dette kanskje var den tøffeste uken til nå. Jeg trodde det skulle bli lett som en plett å komme tilbake i gode rutiner siden jeg var små godt igang i forkant av den legendariske kvelden denne uka da jeg sprakk.
Sannheten er vel egentlig at jeg faktisk BLE litt vel overmodig.
“Det er jo bare å sprette tilbake i treningsbuksa, den dagen her stryker du bare fra hukommelsen!”
Problemet var bare det at selv om det absolutt ikke utgjorde noe som helst på noe i det hele tatt, så surna det rett og slett til motivasjonen min. Jeg fikk følelsen av å ha tapt liksom. Og det er da så vitterlig ikke sånn det skal være, jeg skal da kunne kose meg med usunn mat og godterier i fremtiden – så hvorfor denne skikkelige nedturen liksom? Utrolig kjpern egentlig. Selv om jeg har fått nøye instrukser om at den ene dagen ikke har noe som helst å si på annet enn nettopp – motivasjonen min.

Anyway, jeg hadde tenkt meg ei skikkelig treningsøkt idag, men jeg ble sittende fast i kø i Skien stede. Og det ER en merkedag at Bamble-blondinen hadde klart å kjøre IGJENNOM mitt elskede Porsgrunn og videre inn i Skien by. Jeg er  jo aldri i Skien med mindre jeg skal føde eller besøke noen i fengsel. Og Skien er faktisk mer enn bare sykehus og fengsel altså. Tror jeg. (Skiensfolk? Inviter meg gjerne! Etter at Caroline Berg Eriksen flyttet så aner jeg ikke lenger åssen det ser ut i byen deres!)

Strikket genser fant jeg HER til 299,- og finnes flere farger! 💜 Fri frakt over 249,- btw!

Så jeg endte da altså opp med å bile rundt i nedre Telemark for å samle sammen alt som trengs før vi drar på hytta neste uke. Jeg har jo faktisk ikke hatt vinterferie siden jeg gikk på videregående, så det å plutselig ta en uke på fjellet i hytteveggen nå er riiiiimelig luksus, for å si det sånn! Jeg er veldig nyskjerrig på hvordan jeg skal løse trening/kostholds-“regimet” mitt den uka, men jeg tror jeg skal driste meg til å lage noe av det sunne snackset som Desiree har i boka si. Ikke til forkleinelse for noen jeg skal på hyttetur med altså, men det er nok ikke bare jeg som har godt av å velge sunt snacks fremfor alt det usunne som blir satt frem, høhø!

Å forresten… SE hva Desiree koste seg med på snapchat idag!! :

Vi snakker altså knekkebrød med smør og nugatti på søtfisen i Vestfold, jeg ELSKER det! Jeg er så glad for at den dama ikke er så himla opphengt i pro-puddinger med chia-frø hele tiden, hun har jo tilogmed sagt at det er greit å drikke pepsi max hvis jeg absolutt MÅ. (Ja, altså – hun sa det ikke med den søteste stemmen sin altså, men hun sa det hvertfall ikke med en sånn nedlatende “…det måååååå du bare se å droppe, all den aspartanen dreeeeper deg…”. ❤️ Desiree er stjerna mi, ass..

Uansett – jeg merker at jeg er tilbake i farta igjen etter en søndag der absolutt alle kosemerkene jeg hadde opparbeidet meg forsvant i et dragsug av svigermors deeeeilige kaker og iskrem. Og ja, jeg har faktisk veid meg også – og det går radig nedover der samtidig som det går oppover med formen, helsa og energinivået mitt! Jeg elsker det! 🔥

I morgen skal jeg ta Porsgrunnsrussen i nærmere øyensyn, jeg skal nemlig en tur å sjekke ut revyen deres. Jeg gleder meg faktisk veldig, for jeg ELSKER jo sånt!

Vi hørs! 💛

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Kriminelle Line Victoria.

Igår trengte jeg rett og slett ei lita skrivepause! Det er ikke vanlig, men sannheten er at jeg hadde full dag med alt annet!

Jeg var så heldig å holde foredrag for en gjeng kule ungdommer på Kulturskolen! La oss si det sånn, jeg er ikke bekymret for fremtiden med så reflekterte, smarte og oppegående ungdom i kommunen min ass. Da jeg var på deres alder så satt jeg å lukta på en lighter på BS (fordi jeg hadde hørt at det var sykt schpaa å sniffe lightergass!) og hang med folk som kjørte moppe. (Moped) Eller så stjal jeg (ufrivillig!) hårmascara på Nille på Brottis og ble innkalt i avhør på politistasjonen fordi jeg visste hvem som hadde brekt opp Pelle Politibil og tømt den for kronestykker.

Men så stoppet heldigvis mine kriminelle handlinger her, og det nærmeste kriminelt jeg har gjort i mitt voksne liv er vel å se gjennom fingrene på det faktum at Maren har rappet til seg et par varer som har vært i gripe-høyde på Brottis. Nei, vent nå litt! Nå juger jeg også! For det innrømte jeg og gjorde opp for meg på en ordentlig måte!

*leter i meldinger på telefonen*

INGEN SKAL SI JEG IKKE ER (eventuelt blitt…!) ET ÆRLIG Å REDELIG MENNESKE!

Måtte faktisk løpe ut i skapet for å se om jeg fremdeles hadde noe stående fra min og Marens kriminelle fortid og tjuveriraid, og jada.. Der stod den. Blir vel kanskje fisk med fiskekrydder idag da.

Nå må jeg faktisk gjøre en innsats med kroppen min. Jeg fikk rørt minimalt på meg igår – så jeg tenkte å ta en skikkelig økt som får meg til å angre at jeg skippet en trening. Også skal dere få en oppdatering på helsa mi i kveld, tenkte jeg…!

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

Splitte mine bramseil!

Jeg er alltid ute i siste liten. Selv om vi får beskjed om karnevalet flere uker i forveien. Når jeg står der med invitasjonen  fra barnehagen så får jeg de villeste ideene og setter enorme krav til denne dagen. Det skal googles, lages mood-board, syes, strikkes, klippes og limes et kostyme som både er politisk korrekt, vegansk, trendy, kjønnsnøytralt, og selvsagt BPA-fritt. Alt dette inni hodet mitt innen jeg tilogmed har rukket å sette meg i bilen med invitasjonen fremdeles i hånda. For så går ukene og plutselig står du der ved siden av ukeplanen i garderoben og teller opp ukedagene på en hånd.. Hvor langt har vi kommet i denne uka.. tirsdag ja. Det var karneval i morra det ja. Alt er på stell!

Heldigvis finnes det enkle løsninger for slike som meg. Sånne ferdigkjøpte kostymer i ET plagg. Planen min var faktisk å kle henne ut som Donald Trump, men jeg fikk ikke lov av Torben. Så det ble:

PIRAT!

Som dere ser er aktivitetsnivået så høyt at det er litt vanskelig å få stabile bilder.

Puh, takk for kjappe løsninger på H&M ass! 😅

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Torben ødelegger ting. Del 1.

Jeg har egentlig alltid vært litt motstander av å feire morsdager og valentinsdager, kanskje aller mest fordi de havner midt oppi pappas BURSDAG den 13. februar, og da blir det rett og slett for mange festligheter uten fokus på meg på en gang. Men nå som jeg selv har blitt mor OG fått meg mannfolk med egne penger – så drypper det jaggu litt på meg på nyåret igjen, Det får`n si!

Faktisk sørget jeg litt sånn delvis for min egen morsdagsgave/valentinesgave (og forsåvidt bursdagsgave, de står på bordet her nå faktisk – mer om de senere!) så jeg hvertfall var sikker på at jeg fikk noe jeg ønsket meg. OG DET FIKK JEG!

Siden vi kjøpte huset for litt over to år siden har jeg ønsket meg downlights (spotter) på garasjen og ved inngangspartiet. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg syns det er utrolig lekkert – hvertfall av det jeg har sett hos andre.

Jeg skal innrømme at jeg egentlig hadde satt det litt på vent, siden det strengt talt finnes mer enn andre ting å fikse på huset enn akkurat mine etterlengtede luksus-lys i oppkjørselen (asså jeg er så jævlig snobbete noen ganger, at jeg burde skamme meg litt…!)  Men etter at Torben klarte å klinke ned den ene lykta (utelampa du ser på garasjen heeeelt til høyre i bildet) med den nye spaden sin da han måka snø, så benyttet jeg rett og slett anledningen til å ønske meg nye lys (som er umulige å ødelegge med en spade) ute.

Deeeeer stod det engang en sånn fin gammeldags utelampe:

…Men du trodde vel ikke dette var det eneste klossmajoren har ødelagt den siste uken?

For all den skade han kan gjøre med spade – det er INGENTING i forhold til hvor mye som knuser når han støvsuger…! (Jepp, støvsuger.)

Her har han støvsugd trappa, må du vite:

JADA! Han har knust lysekronegreia i trappeoppgangen mens han støvsugde trappa. (!) Jeg skjønner faktisk ikke hvordan det er mulig, han må jo ha veiva med støvsugeren på måter man ikke bruker en støvsuger?!

Og vi husker vel alle gangene han har skadet seg de siste årene? Ikke? Å! Her er en kjapp re-cap:

..Og dette er bare fra den tiden vi har vært sammen. Lungekollaps, sepsis (blodforgiftning) stafilykokker, amputasjon av lemmer, oksygenmangel, ribbeinsbrudd, forstoppelse – altså JU NÆIM IT!

Slå deg løs i arkivet hvis du vil, her er noen av de…:

Hvordan Torben mistet fingeren i sitt eget utdrikningslag HER

Når Torben fylte den nye bilen vår med vann finner du HER…

Torben ramler ned trappa – HER

…og HER har Torben blogget om tiden hans gravide kone gikk 12 dager på overtid.

Vi snakkas i morra da!

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

FÅKK JU`A, JEG SPISER AKKURAT DET JEG VIL!!

Oh, jeg sprakk. Jeg sprakk så det sang. Det tøyt iskrem og julekaker ut av ørene mine i går kveld, for jeg klarte ikke si nei til svigermors gavmilde øyne når hun sendte rundt vaniljeisboksen og julekakeboksen og de rørte blåbærene med så mye sukker at den hadde konsistensen som sirup. NAM! 😍 Faktisk sprakk jeg ikke bare en gang, men flere ganger – for svigermor hadde satt julekakeboksen på kjøkkenet og der stod den ubevoktet hver gang jeg husket meg ut dit. 

Så har jeg vært sukkerfri i nesten en måned da, men jeg har reflektert litt over hvorfor det gikk så galt akkurat igår.
Og jeg har faktisk konkludert med at jeg rett og slett var overmodig og ville belønne meg selv! «Nå har du vært flink i en måned, kos deg med den kaka. Nå har du holdt ut så lenge at du kan forsyne deg to ganger. En tredje runde? Jatakk! Nå har det gått til helvette, så bare å sende over kakeboksen, tusen takk. Torben, vi må stoppe innom bensinstasjonen på vei hjem for jeg vil ha Twist, Walters mandler og ekte Solo-brus. FÅKK JU A, JEG SPISER AKKURAT DET JEG VIL!!!!» Akkurat sånn var det.

Men er det en ting jeg har lært meg, så er det at det meste går over. Og jeg har ikke tenkt til å la vær å forsyne meg av svigermors julekaker og iskrem og solo-brus resten av mitt liv, så for en gang skyld klarte jeg faktisk å bare svelge unna (morsomt ordvalg der kanskje!) og la det stå til. Jeg skal vel også innrømme at jeg overhode ikke angrer så veldig heller, for det var utrolig godt! At jeg følte meg veldig ovenpå senere den kvelden sånn fysisk sett kan man vel kanskje krangle litt på, for det var vel endel lyder og ting som måtte ut som rett og slett ville vært helsefarlig å tviholde på for seg selv. 

Kanskje trengte jeg å la det smelle litt for å slippe at jeg skeier ut både torsdag, fredag, lørdag, søndag og mandag, for å si det sånn. For det er jo på en måte det som har fått meg i den dårlige formen jeg startet med i januar…! Problemet som møter meg idag er jo at jeg rett og slett er ganske så slapp og trøtt i trynet, så energien har ikke vært på topp. Strengt talt så er vel energien der den var rett før jeg la om til et litt senere kosthold, ehem..! Vi får se om ei treningsøkt sparker igang energinivået igjen. Det er jo lov å håpe!

…og dere – tusen takk for de utrolig koselige meldingene jeg fikk på innlegget mitt igår i anledningen morsdagen. Det gjør meg vondt å høre at det er så mange andre der med de samme tankene og følelsene, som har opplevd å miste noen nær. Da mamma døde var det faktisk en leser som kom med de fineste ordene jeg har hørt – og de har jeg tviholdt på i 10 år nå. Jeg deler de gjerne som trøst til dere der ute som har opplevd det samme som meg:

«Gråt ikke over hennes død, gled deg over at hun har levd!» ❤️

Jeg syns det er en så fin setning! 

❤️Line Victoria

⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!