Lager et instavennlig hjem.

Hei, og takk for tilbakemeldinger på forrige bloggpost! Det var litt kult at dere hadde så mange gode erfaringer med den appen, akkurat som jeg har gjort meg opp – og takk for enda flere triks jeg fikk av dere!

Jeg har ikke gjort så mye annet denne helgen enn å rydde. Aner ikke hvorfor, men jeg har fått ryddeånden litt over meg – og det var jaggu ikke for sent. Jeg har jo fortalt dere om våre 280-ish kvadratmeter som i grunn er fylt til randen av ting jeg ikke får meg til å kvitte meg med. (“Det kan jo hende vi får bruk for den igjen!” og “men den var jo så dyyyr!” er ofte det som går igjen.)

jeg har slengt ut en hel del til gies bort, for mange av tingene er super tilstand, og litt for dumt å bare kaste. Madrasser, den gamle printeren, babystæsj og sånt er det jo andre som trenger. Jeg har også funnet frem endel av dykkerutstyret mitt, og vurderer nå å faktisk å selge det. Jeg bruker det ikke så mye lenger, så det vil lønne seg å heller låne gjennom bekjente som også driver med dykking. Og for å være ærlig blir det ikke så mange tekniske 100-meters-dykk , så jeg tenker at både den himla dyre BCD`en og de doble settene med regulatorer til sidemount/grottedykking er like greit å la noen andre få gleden av. (Ble det gresk for deg? Sorry..!)

TIPS!

Jeg pleier å dele inn rotet i stua, kjøkkenet, badet osv i forskjellige runder. Jeg setter på en spilleliste og i løpet av den første sangen så tar jeg ALL oppvask.
Andre sangen: Alle klær som ligger strødd på benker, gulvet, i hjørnet….
Tredje sangen: Alt med papir.
Fjerde: Alt som egentlig hører hjemme på badet.

Og sånn fortsetter jeg. Blir jeg ikke ferdig med å rydde all oppvask innen sangen er over så blir jeg spist av dinosauruser, så her gjelder det å være effektiv!

Vel, et par gjesterom, en gang, vaskerommet, noen boder og litt ymse er nå ryddet – og nå blir det skytteltrafikk til søpledynga. Hver tirsdag og torsdag tar de imot to søplesekker der oppe, så vi er vel ferdig med tømming av søppel engang etter september. (!) Planen er å sørge for at kjellerstua og treningsrommet (det har ALDRI blitt trent der, så jeg vet ikke hvorfor vi kaller det det) bli ryddet i løpet av uken, og da tror jeg faktisk vi er sånn noenlunde i mål med vårrengjøringen. (Egentlig handler det bare om å tømme huset for all drit vi ikke bruker, slik at det går tilbake til sin opprinnelige stand fra da vi flyttet inn med BARE ting vi faktisk trengte. Varte i…. 3 uker.) Jaggu er det fint med masse plass, men fifan det skal ryddes og holdes i orden også – det glemmer man!

Er det bare jeg som dagdrømmer om en tilværelse der man bare kan sette alt mulig ut på gata og så kan de som vil ha det ta det – og hvis det ikke blir tatt innen dagen er omme så blir det hentet av staute mannfolk med lastebil for å kjøre det bort? Terskelen min for å bli kvitt saker og ting hadde vært mye lavere om jeg visste at det ble BORTE innen kvelden, hvis du skjønner…! For nå er gangen og garasjen bare fylt opp med de sekkene som skal kjøres bort på tirsdager og torsdager…!

Herregud, jeg skjønner ikke helt åssen fotballfrua får det til om jeg skal være helt ærlig. Jeg må nesten velge – se faboulous ut til enhver tid eller la huset se faboulus ut til enhver tid. Som dere skjønner så prioriterer jeg i grunn ingen av delene. Helt ærlig skjønner jeg egentlig hva det er jeg bruker tid på. Det skjønner ikke Torben heller.

Vi snakkas da!

/Line Victoria

Jeg har fått meg assistent!

Reklame | MinFamile-appen fra Telenor 💛

Værsågod, er gratis hjelp til deg!

💛

Seriøst, jeg har knekt koden for oss alle! Ikke tenk på det noe mer – tante Line har mamma-hacka livet litt! Jeg må tipse om dette fordi det er sååå mange der ute som sliter med det samme som oss for å få familiehverdagen til å gå på skinner! Vi har fått oss tidenes mest lojale og brukervennlige assistent – og den er helt gratis!

Jeg har tre ting med meg ut av huset. Nøkler, bankkort og mobil. Alltid. Jeg glemmer både bankkort og nøkler til stadighet, men mobilen er i grunn alltid med.

I hele mitt lange liv har jeg aldri vært noen aktiv bruker av kalender eller tidsbesparende apper og hjelpemidler. Jeg har bare «husket» det (som regel bak øret), til enorm frustrasjon når jeg både dobbeltbooket meg og glemmer bursdager, handlelister, forfallsdatoer og tannlegetimer.

For et år siden spurte jeg på en mammagruppe på nett om noen visste om en app som kunne sørge for at jeg hadde litt mer kontroll over heimen. Det var ganske overveldende respons, for her var så godt som alle enig i at det fantes EN genial app som seilte opp til å være favoritten blant de fleste. Så da lastet jeg ned MinFamilie og har hatt noenlunde stålkontroll på oss siden da! Her finner du forresten appen –  den er helt gratis å laste ned og bruke!

Om du ikke har den allerede (for jeg har sett det er maaaange som har den allerede) så er den et magisk hjelpemiddel. På ekte. Verdens beste assistent i hverdagen! Der andre sverger til delte googlekalendere, kritt-tavle og postit-lapper, så har vi absolutt alt samlet på et sted – og den er vanvittig enkel å bruke! (Og det kan jeg si, for når jeg tilogmed får Torben til å bruke den aktivt!)

Du har alt samlet i appen, og du behøver ikke bruke absolutt alt den tilbyr, for det er mye. Plukk deg ut de du har behov for! 📌 De vi bruker svært så flittig er:

 

✅ Den delte kalenderen. (genialt å holde styr på hvem som har booket seg til hva, og ikke minst en oversikt over jobbreiser, liverpoolturer og offshoreuker.

✅ Oppgaver/huskeliste (Sms`er blir fort glemt, her huker man bare etterhvert som man får unnagjort oppgavene)

✅ Den ALLTID oppdaterte handlelisten

(Altså, den er SÅ gull! Hvertfall sammen med middagstipsene, siden man bare ved et tastetrykk legger til varene man trenger til middagene.

✅ Middagtips/oppskrifter

Planlegg hele uka om du vil og legg for all del inn egne oppskrifter også!)

En GULLGRUVE i MinFamilie, som du ikke finner så mange andre steder, er altså  «oppskrifter». Altså – det er verdt en nedlastning av appen bare den. Helt suverene middagstips der man bare huker av hva man vil ha til middag, krysser av for «legg til i handlelista» og BÆM! Ferdig snakka! Nå har det stått fryktelig mye frukt på den lista denne uken, men neste uke er vi “on track” igjen!
Handlelista er jo delt med alle, så førstemann til butikken! Det er så tidsbesparende at det er en fryd for sånne tidsslitere som meg, den som har tid eller mulighet som tar seg av handlingen og det er lenge siden jeg måtte gnåle om glemt dopapir og Solobrus.

Du legger til de familiemedlemmer som du vil holde orientert om planene fremover, og du trenger ikke Telenor-abonnement for å bruke appen – det er en app alle med smarttelefon kan skaffe seg! Dette er så nyttig at jeg bare veit at du kommer til å elske den like mye som vi gjør!

Dette tipset kommer fra hjertet folkens – Min Familie-appen er faktisk redningen for oss litt distrè, surrete og vimsete familie. Hadde ikke hodene våre vært skrudd fast i kroppen så hadde vi rota det bort. Og det finnes det dessverre ikke en app for.

💛💛💛💛💛 Ikke sitt der å lur engang, HER finner du appen og mer info – og det kan ikke sies mange nok ganger – den er HELT GRATIS!

/Line Victoria, med stålkontroll på familien.
(Gleder meg til Telenor lager en ryddeapp også, den kan hete MittRot! 😂😍)

Et av de fineste minnene.

Før jul spurte svigermor meg om ikke jeg ønsket meg et pent servise. Jeg har en mistanke om at det er sånne ting svigermor-generasjonen er opptatt av – at når man bikker en viss alder så må man investere i et pen-servise til bruk på fine middager og søndagsbrunch. Jeg gikk i tenkeboksen. Tenkte på pene tallerkner og gode barndomsminner. Mimret om serviset jeg selv vokste opp med som barn. Kremhvit med blå blomster og gullkant. Jeg husker tomatsuppa til pappa med macaroni oppi, han øste to strøkne auser med suppe og så spedde han på med melk for at suppa skulle bli mildere i smak og for å kjøle den ned. Da nådde suppa opp til det ene bladet på den blå blomsten husker jeg. Akkurat så mye suppe og melk skulle jeg ha. 

Jeg ringte pappa for å høre hvor det var blitt av det serviset. Viste seg at det var opprinnelig en bryllupsgave til hans bestefar og bestemor (min oldemor og oldefar, Kristian og Anna) i 1927.

(Fra boka: “Tenk så rart” av Edith Husby)
Jeg syns det er så stas at min farmor, Edith, har skrevet bok om familien og røttene mine! Helt tilbake til 1800-tallet har hun samlet morsomme, interessante og også triste historier om mine forfedre. Masse flotte bilder også, det er ganske fantastisk å se slektstreet sinn med bilder på denne måten. Jo eldre jeg blir, jo koseligere syns jeg det er å lese i denne boka.)

Pappa arvet serviset, og det ble brukt som hverdagsservise i ungkarsleiligheten på 70-tallet, for deretter å bli med videre inn i huset han og mamma flyttet inn i (mitt barndomshjem) i 1981. Noen knuste ved uhell, noen fikk hakk og ble kastet og noen smuldret opp i løpet av de siste tredve årene og røff behandling daglig i oppvaskmaskinen i servisets siste tredve år. De siste gangene jeg spiste fra de tallerknene hadde de ikke lenger gullstripe og de blå blomstene var fadet veldig ut husker jeg. 

Jeg har tenkt mye på dette serviset de seneste årene. Minnene med de. Alle frokostene, middagene, tomatsuppene, rømmegrøten og brødskivene med leverpostei til kvelds.Broren min som trente judo og skulle sparke meg over huet for å vise hvor myk han var, men bommet alltid og traff lillesøstera si på litt over en meter, midt i trynet hver gang.

Jeg begynte et lite detektivarbeid i det skjulte etter at Maren ble født for to år siden. Det viste seg at serviset var Egersund Fayanse, som var veldig populært på 1920-tallet og utover. Jeg begynte å forske på stempler og signaturer, for det fantes 9-10 forskjellige stempler fra de forskjellige epokene. Plutselig satt jeg med svaret i hånden. Det ene stempelet fra 1927.

(Det er det første stempelet på andre rad. Alt som ble produsert fra 1920-1952)

Da min svigermor spurte meg om jeg ønsket meg et service, så fortalte jeg denne historien jeg hadde etterforsket litt, om Egersund Fayanse sitt «Blå blomst» service. Hun skjønte med en gang at dette var ganske gjennomtenkt – og foreslo at det kunne være tanke å ønske seg dette til jul og bursdag om det i det hele tatt var mulig å oppdrive noe sted.

Og det var det! 

På Finn.no fant jeg en mann som solgte unna ting han ikke hadde bruk for og ikke brukte – og jaggu var det med det «riktige» stempelet i forhold til tidsepoken jeg ønsket det fra. 

Fullt middagservise med suppeboller, dessertboller og middagstallerkener til tolv stk, med både sausenebb, potetgryter, og fat i flere størrelser. Ubetydelig brukt med både gullstripe intakt og blå blomster som ikke var falmet. Svigermor vippset og jeg durte inn til Drammen en sen kveld for å kjøpe en gammel drøm om et servise jeg trodde var tapt for alltid.

Jeg skal innrømme at jeg ofte tar frem dette serviset og ser nøye på. Studerer de. Gransker blomstene, og merker meg akkurat hvor på blomsten tomatsuppa skal rekke opp. Kjenner på barnlig glede og gode minner, familietradisjonen og de koselige stundene det var med dette serviset på bordet. 

Rett og slett en herlig bris av min barndom som har dukket opp i skapet mitt. Nå skal Maren få spise tomatsuppe med macaroni og kald melk oppi, rømmegrøt og brødskiver med leverpostei i mammas barndomsminner! Og tress-is fra Diplomis!

Jeg vet det finnes kaffekopper til dette services også. Det er mitt neste prosjekt, men det haster ikke. Akkurat nå koser jeg meg med verdens fineste middagsservise. 💙

/Line Victoria

Godt selskap og skvetten i sikkerhetskontrollen!

Ikke ET eneste bilde på mobilen å diske opp med. Og det til tross for at jeg besøkte kanskje Norges mest spennende bygning idag. (Nest etter Slottet og Vinmonopolet, får`n vel si.) Jeg var innom Stortinget. Så med magen full av nysentrifugert juice fra øverste frukthylle hos Kiwi-Knut, så kunne jeg høre det skvulpet gjennom sikkerhetskontrollen. Satan som jeg begynner å hate juice nå.

(Fy fader så mye rart jeg har vært med på. Her er fra en “hjemme hos”-reportasje med Her og Nå for 14.000 år siden)

Funfact: Jeg blir alltid EKSTREMT nervøs når jeg må igjennom sikkerhetskontroller eller blir dobbelsjekket med detektiv-øyne fra topp til tå i slike situasjoner der man må tenke sikkerhet. Det har en livsfarlig effekt på meg, jeg blir så nervøs at man tilogmed med lite trente øyne kan spotte meg ut som en som er ute etter trøbbel. For jeg ser virkelig ut som en som er ute etter trøbbel når jeg er i slike situasjoner. Nuvel. En uniformert dame først, og jeg dro første spøken allerede der:

“-Jeg klarte det!”  jublet jeg gjennom døra i avlukket. (Det er sånne sluser) Hun smilte, for hun kjente sikkert igjen typen. Litt sånn “stakkars, aldri vært på Stortinget før du…!” –medlidenhetsblikk. Så sendte jeg både mac og mobil i bokser inn i røntgen-maskinen før jeg sa:

“-Nå tror jeg kanskje jeg glemte å ta ut det som kan forveksles som våpen…”.

Jeg mente faktisk det jeg sa, for det er ikke unaturlig at jeg kunne hatt en saks, neglavbiter, hammer eller motorsag i veska. Det har jo vært omgangssjuke, svigermorbesøk og bursdagsfest i løpet av den siste uken, jeg har hørt om folk som har begått alvorligere lovbrudd etter mindre ytre påvirkning. 

Ikke at 57 timer med KUN pærejuice, grapefrukt og FirstPrice-gulrøtter hjalp på humøret heller. 

Veska gikk igjennom uten et eneste pip. Jeg somlet meg over til mannen i uniform og bedyret at det eneste farlige som lå i veska mi var p-pillebrettet mitt. Han kniste litt og jeg fulgte opp med: “-Det kan bli farlig om det blir flere av meg i denne verdenen serru!!» Og det sa jeg som om det var noe å juble for! Sånn i ettertid har jeg kanskje innsett at det er verdens merkeligste ting å si når du har en mini-meg trygt plassert i barnehagen, som ironisk nok ER en kloning av undertegnede. Men igjen, det var den jævla juicen som spilte meg et puss.

Jeg tror jeg går i blackout i slike situasjoner. Jeg blir redd, skremt, pinlig berørt og sier helt merkelige ting, Jeg svetter, klosser, velter ting og anstrenger meg for ikke gjøre noe galt. Og det er som regel da jeg gjør noe galt.

Jeg glemmer aldri da jeg var på Politistasjonen for å anmelde et innbrudd. Jeg var så stressa over situasjonen at jeg klarte å stjele med meg intet mindre enn tre bic-penner og hele jævla notatblokka til politimannen. Med andre ord, når jeg blir redd og stresset og møter høyere makter, så blir jeg akutt kleptoman.

Vel, etter møtet på Stortinget måtte jeg åle meg ut forbi viktige mennesker foran TV2-kameraer og med livvakter overalt. Den ørlille mini-tourettesen (har ei venninne med Tourettes, hun sier det er helt greit å tøyse litt med!) jeg har i kroppen kriblet etter å HYLE ut “- PAPPA, JEG ER PÅ TV, SE PÅ MEEEEG!” og spensthopp i bakgrunn, men jeg klarte å holde igjen. Klarte å holde igjen fordi jeg ikke lenger er 11 år, men også fordi jeg hadde trang bukse og min fineste skjorte. Faktisk smyg jeg meg ut av kontoret så lydløst at jeg glemte å takke for meg og si hade til de jeg hadde møte med, men hey – shit happens.
Litt sånn… 💥POFF!💥 og så plutselig borte.

Nå har jeg benka meg foran tv’n i håp om å se meg selv gjøre Ninja-exit bak en av Norges viktigste politikere. Selv etter å ha logga 5-6000 live-timer på TV så er det fremdeles stor stas å se seg selv på TV. Selv som statist. Tassende på mine hvite joggesko og sorte dress med rosa-panter-musikken i bakgrunn. Ba-ba-ba-bam, ba-bam, ba-bam-ba-ba-ba-bam-ba-bam-ba-bam….Badabadabadabadabam!

/Line Victoria

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

Juicefest dag1. Hodepine, brekninger og savn!

Jeg har kvia meg litt nå. For å fortelle hvordan dagen har vært. Vanligvis elsker jeg jo utfordringer, men denne var jaggu tung å svelge. 

I aviser, i ukeblader og på nett flommer ofte alt over av gode tips når det kommer til kosthold. En av de er juice. Juice er sunt. Men juice er faktisk også usunt i store mengder i et kosthold. Så hva med KUN juice? Jo, det skal i følge noen ha en rensende effekt på kroppen. Vel, en rensende effekt på kroppen er det vel strengt talt bare vann og leveren som kan sørge for – men en innvendig “skylling” kan jeg til nød kanskje kalle det..? Eller gjør jeg bare noe som en skikkelig runde med omgangssyke gjør med oss på få timer når kroppen “detoxer” seg selv ut av huet og ræva – bokstavelig talt.

Hadde denne juicefesten vart i et døgn eller to kunne jeg fint klart meg. En uke er lenge. Noen sverger til en måned i året – de virkelig hardcore hippiene. Jeg er jo glad i frukt og grønt, so why not?

Første juiceingen ble foretatt av det jeg hadde liggende, siden jeg ikke gadd å dra til en søndagsåpen butikk. Den inntørka og gamle ingefæren du ser ble dog ikke brukt, jeg bruke en annen jeg fant med litt mindre rynker..!

Jeg har ikke gitt meg, for jeg har et øøøøørlite håp om hvertfall en bitteliten positiv effekt. Kanskje den positive effekten er at jeg vil sette enormt pris på normalt, sunt kosthold fremover? Kjenne litt på savnet?  Kanskje jeg får en skikkelig vitaminboost? Kanskje jeg innser at dette ikke er liv laga og fordømmer alle teorier om at KUN juice i en uke er sunt? Det vet jeg ikke før det er testet og opplevd sjæl.

Juice er godt det. I moderate mengder. Idag har jeg hatt hodepine, vært slapp, irritert og fysen på alt mulig. Litt som en selvforskyldt PMS-modus. Fordelen med dette er at jeg i dagene fremover hvertfall klarer å forhåpentligvis optimalisere den PERFEKTE juicen, så jeg slipper å prøve meg frem i all evighet. 

I dag ble det mye grapefrukt. FOR mye grapefrukt. Så det blir ikke så mye grapefrukt etter at jeg har brukt opp de jeg har liggende. Jeg har også lært meg å skrelle sitronen før jeg juicer den. Gudbedre, det var beskt! Og ingefær? Den må skrelles litt den også, ellers får du de jævla trådene liggende nederst på siste slurken. 

Denne juicen som forfulgte meg gjennom hele dagen fordi jeg kom i skade for å lage for mye hadde altfor mye grapejuice i seg og ble i overkant besk. Ikke nødvendig å legge ut oppskrift, for denne var virkelig ikke god.

Om jeg føler meg i god form? Nope. Ikke foreløbig.
Anbefaling? Neeeei, i hvertfall ikke før jeg oppdager en positiv effekt.
Bieffekt? Mange. Ca 60 toalettbesøk i løpet av dagen og et lite breakdow foran kjøleskapet for 3 timer siden når jeg skjønte at det bare var den nederste skuffen jeg kunne forsyne meg av.

Lite gjennomtenkt var det også at vi har trippelbursdag (utsatt fra søndag) denne uken. Det betyr at svigermors ostekake og kake med sånn gult på toppen måtte settes i god avstand fra mine krakilske hender. Definitivt lite gjennomtenkt og ganske så dårlig timing. 

Men siden dette faktisk er en test og jeg føler meg som ei skikkelig rebelsk prøvekanin, så skal se jeg se hvordan dagen i morgen blir. Når jeg sitter her og skriver så kjenner jeg at terskelen er høy for at jeg kaster inn håndkleet og lar Peter vinne. Men ikke ennå. Jeg skal sove på det. Jeg kommer til å drømme om biff. Som jeg ikke engang liker. 

Hvordan går det med Peters første dag montro?

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Kun JUICE i 7 dager! Hva skal det være godt for?

Jeg lovet meg selv at jeg på behagelig vis skulle ta imot utfordringen til Peter på en cool måte. Litt sånn, “Ok, I dont care”-måte bare mammaer med spysjuke kan gjøre. Jeg leste akkurat innlegget hans.

Hjemmelaget JUICE i 7 dager. Skjønner han egentlig hva han begir seg ut på? EN JUICEFEST i ei hel uke??? Det høres så sykt hippie ut at jeg veit ikke hvor jeg skal gjøre av meg!

Du skjønner, dette er ikke noe han bare har tatt ut fra lufta serru. Jeg og Peter diskuterte dette for en stund siden, dette med juice-faste og detox-juice-kur. Jeg er i utgangspunktet skeptisk til alt som har et trend-stempel på seg. Jeg klarer ikke se for meg at et menneske kan bli så mye sunnere og friskere av å kun drikke juicen fra det du finner i frukt og grønt-avdelingen på KIWI. Og for å være ærlig, jeg har juicet masse før – skjønner han hvor mye rot, gris og faenskap det blir når jeg skal erstatte 6 måltider med hjemmelaget juice?

Men hey, jeg tar selvsagt utfordringen – for på denne måten kan jeg bruke den neste uken på å bli drittlei banan, spinat, ingefær og appelsin – og tenke litt på hva slags hevn jeg kan introdusere han for når det blir min tur.

For Peter er dette ramme alvor, for han mener faktisk at å juice i 7 dager er bra for kropp, sinn, immunforsvar, psyken, huden, håret, tarmene – ja, alt. Vel, startsutgangspunktet mitt kan jo ikke bli værre enn det er idag, så jeg gleder meg til å se forandringen Peter lover meg! (Jeg er full av sunn skepsis som vanlig…!)

Hvis juice klarer å fikse slaktet ovenfor så fortjener du Nobelpris, Peter. Jeg gleder meg! Forøvrig kommer jeg ikke til å legge restriksjoner på verken arbeidskapasitet eller treningsrutiner, det er pysete!

…Nå må det googles hva slags juicer jeg bør satse på for smakens skyld – noen tips der ute? Jeg er (foreløpig) glad i ingefærsmak, eplesmak, myntesmak, sjokoladesmak, pizzasmak, iskrem….hmm.. hva var det vi snakket om?

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

Troll i ord, Fit for Fight, og avlyst bursdag.

Hahaha, det gikk jaggu troll i ord – som jeg regnet med. Jeg kom ikke lenger enn inn i gangen med handleposene før det braket løs. Posene ble stående i gangen som et bevis på mitt akutte behov for å bare slippe alt jeg hadde i hendene, så både melk, iskrem og smør overvintret i gangen den fredagen.

Ikke så galt at det ikke er godt for noe, for jeg fikk meg tidenes lengste søvn-strekk på sofaen. Der lå jeg og veltet meg i min egen elendighet mens både Senkveld og Nytt på Nytt surret i bakgrunn. Da jeg våknet var jeg langt inni natt-reprisene Tv2 har kjøpt til spottpris, så jeg bare rullet meg rundt til den andre siden og fortsatte å syns synd på meg selv.

Lørdagen innså jeg at slaget om en trippelbursdag (alle tre i familien fyller år innenfor 2-3 uker!) var tapt. Man sender ikke en haug med mennesker i alderen 6 måneder til 88 år inn i en bakteriebombe av et hus, så jeg sendte flittig rundt sms`er for å forklare at det verken ble bløtkake eller ballonger denne søndagen, men klorin-nedvask og en vaskemaskin på full guffe gjennom hele dagen.
Lørdag kveld kom jeg forøvrig på at jeg måtte sende avgårde en mail innen midnatt. og så på klokka mens jeg kjempet for livet for å holde rett vinkel på nakken. Mailen ble sendt 23.50, og oppleves nok som avsender (meg) var enten dypt inni en rødvinsflaske eller fryktelig overmodig. Jeg hadde lyst til å merke mailen med “fasjonabelt sent, men fremdeles innafor”, helt til jeg skjønte at jeg faktisk har glemt hvordan man staver fasjonabelt – og retteprogrammet på mobilen ville så gjerne endre ordet til “fascistisk” og da ville nok ikke mailen blitt tatt så godt imot er jeg redd.

I helgen har Peter (min kjære bloggkollega) styra på med noe i Fit for Fight-prosjektet vårt. Vi har definitivt ikke lagt det brakk, men vi skal vel begge innrømme at det ble så overveldende stor respons at vi ble litt sjokkerte begge to. Vi har hatt masse telefonmøter siste uka, og kastet ball. Det er jo ingen hemmelighet at ting skjedde veldig fort med kroppene våre, og vi ble vel ganske overrasket begge to. Og det faktum at en enkel tanke om å komme i bedre form skulle omfavne så mange mennesker gjorde oss faktisk litt redde, for det ble et voldsomt engasjement! Peter og jeg kjente at vi trengte å ta dette til et next level. Vi kan ikke bare sitte å fortelle om klær som plutselig passer, maten vi lager eller hvor mye vi trener. Vi ønsker at denne våren skal by på humor, glede og litt pute-tv. Så med det så har Peter sagt at han i løpet av denne søndagen skal diske opp med ei heidundrade utfordring til meg den kommende uken. Jeg gnir meg selvsagt i hendene og tenker at dette blir spennende. Eller vondt. Eller dødelig. Jeg aner faktisk ikke.

I morgen tidlig skal jeg få en handleliste av han, og jeg er spent på om turen går til apoteket, kondomeriet eller nærbutikken. Den mannen er til tider ikke helt riktig klok, så jeg er egentlig spent på hva jeg har takket ja til.

Utover det – jeg håper jeg overlever dagen med etterdønninger av omgangssyke. Til å være en som aldri blir sjuk har jeg altså rukket både influensa, to uker med antibiotika og omgangssyke på halvannen måned, noe som må være rekord for min del. Føler meg veldig ferdig med å være syk, og ironisk nok har jeg ikke tatt ut en eneste sykedag heller. Det er gleden med å kunne utføre mye jobb med en pc i fanget uansett hvor man sitter.

Er jeg den eneste som går å funderer på hva det er Peter koker i hop nå? Vel, her er hvertfall bilde av meg og kona hans, det var det mest riktige bildet å bruke syns jeg. For de bildene jeg har som er tatt av Peter og meg sammen er fra den fotoshooten til Fit for Fight vi aldri mer skal snakke om. På ekte, liksom.

Vil du ha flere ujålete oppdateringer fra en helt normal mamma? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Status akkurat nå.

Nå er jeg, akkurat i dette sekund, den friskeste av oss.

Men jeg vet det endrer seg innenfor tolv timer. Først Maren, så Torben nå – og til tross for at jeg bar badet i anti-bac det siste halve døgnet, så har nok viruset klart å trenge inn hos meg snart også og gi meg samme behandling. 

Og det er ganske kjipt å sitte å skrive og bare vite at det er gørrstille før stormen. Du kan nesten høre sirissene liksom. Maren sov til 09.30 idag siden hun ikke skulle i barnehagen. Så hun logga 14,5 timer i natt, men det tør jeg nesten ikke si høyt –  for på søndag sov hun til 10.30 og da fikk jeg tonnevis trøtte mammafjes-pekefingre mot meg på snap…! (Fullt forståelig. Mangel på søvn ER faktisk fremdeles et torturredskap i noen familier og bittelitt dårlige miljøer innafor, så å fortelle folk at når vi ikke vekker Maren for barnehage så sover hun faktisk til langt ut på formiddagen er litt som å hisse på meg 98% av alle småbarnsforeldre med poser under øya. Og det beklager jeg. Venninna mi sier at jeg må slutte å si det høyt, ellers kommer hun til å dumpe vennskapet vårt.)

Jeg har dessverre ingen tips å gi. Hun har vært sovebaby fra hun var 3 dager gammel. Så ta aldri råd fra noen som aldri har hatt problemer med noe slikt. For vi vet faktisk hva det handler om når man snakker om søvnunderskudd. 

Alle lurer forøvrig på når vi legger henne, og det er alt mellom 19.30 til 20.30. Alt ettersom hvordan dagnappen hennes har utartet seg, egentlig. Igår sovnet hun i tv-stolen sin 19.15, så da var det bare å bære henne inn på rommet hennes.  

Nå sporet jeg litt av, merker jeg. Nå ligger det et slakt på sofaen her og Maren sitter på rommet og leker. Sånn sett er jeg takknemlig for at hun er såpass selvstendig at hun vet å underholde seg selv! (Ellers er det ganske mye barnevakt, kjærlighet og kos i en iPad også, høhø!) 

Nei, jeg skal jaggu holde dere orientert! 

Tata!

Line Victoria

FLATTIS PATTIS.

Herlighet, for en koselig dag!  Litt mye å henge fingra i, så jeg logget meg ikke inn på bloggen før nå. Noen er kanskje innom fordi de tenker at jeg har lagt ut det blogginnlegget jeg har gått svanger med noen dager, men jeg blir ikke ferdig. (Jeg skrev om det på instastories hvis ikke jeg husker helt feil?…) Jeg bare kjenner at jeg må ha alt på plass før jeg trykker publisèr, for jeg vil ikke være hun som skrev før hun tenkte seg om..! 😉 (Story of my life, for å være helt ærlig..!)😳

Igår hadde jeg flattis-pattis. Det er det stilen heter når jeg er uten bh. Morsomt det der, de er nesten usynlige under genseren når jeg ikke har på meg bh, men rullet oppi en brystholder så må jeg fremdeles bruke arve-bh`n jeg fikk av min farmor som hun kjøpte hos….hold deg fast… BANDASJIST eller hva det heter, en sånn derre spesialbutikk for proteser, bandasjer, plaster, støttesokker, blodpropp-belte og da åpenbart gæmlis-bh.
Du vet der det er sånne hemper på ryggen? Vanligvis 2-3 hemper, MULIGENS 4 hemper om det er bh for brystopererte eller litt større størrelse enn i glossede magasiner? Vel – hold deg fast igjen: 12 hemper og de er FORAN for å gjøre det lettere å ta på bh`n. Dere må se den bh´n ass. Den er skandaløst stygg, men akk så behagelig. 💛

Jeg skal finne den frem ved en hyggelig anledning, elsklinger.

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

Stjel stilen! Bestill et jordskjelv.

Eh.

Jeg ryddet og vasket badet igår. Dette fordi jeg hadde vært hos svigermor, og lukten av rent og ryddig bad ble så overveldende at dette var noe jeg ville teste på hovedbadet vårt. Jeg kom riktignok ikke så langt at jeg rakk å vaske det, for det tok så HIMLA lang tid å bare rydde det!

Uansett da. Badet er vel kanskje det rommet det er mest gjennomtrekk på. Inn, ut, fikse, hente, sitte, pusse, klippe, tørke… ALT gjøres på badet. Jeg blogger faktisk ganske ofte fra badet. (Sug litt på den pastillen, du!)

Jeg har vanskelig for å tro at det berømte jordskjelvet har rammet Eik Asvall i Langesund, men det tok ganske nøyaktig 9 minutter å få denne fantastiske stilen på hovedbadet vårt:

…og da har jeg ikke engang vist dere hvordan baderomsbenken ser ut! 😉

Men hey, vi er vant til å leve med matrester og leker rundt oss vi – for la oss ikke glemme:

Ja, det er brødskive med smør og saltpølse. Overalt.

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!