Endelig ny uke!

Kjære vene, føler dere er helt forsømt. Hvis det er noen trøst så har jeg forsømt meg selv i det siste også. Det som vanligvis er unnagjort på en time eller to har tatt ALT for mye lengre tid når man er snørrtett helt inn til hjernestammen og hoster på seg en sixpack i løpet av dagen.. 

(Jeg SER selvsagt frisk ut på bildet, det er utrolig hva nesespray, snørrpapir, fuktighetskrem for tørre nesebor, paracet, ibux og et par med solbriller kan gjøre..!)

Det blir en heftig kommende uke med møter, foredrag og presentasjoner, så opptakten var ikke helt passende med snørr på haka hele forrige uke – men faktisk så er det litt slik som dette jeg elsker å jobbe også, jeg har alltid vært veldig glad i korte deadlines og kjappe avgjørelser. Kanskje derfor det aldri egentlig passet for meg å bli tannlege, jeg hadde nok ikke hatt tålmodigheten til det! 

Vel, denne helgen har jeg i tillegg vært gressenke siden Torben er «offshore», så jeg og Maren har vært på besøksrunde. Disse brøda mine har virkelig fått bein å gå på! Bonussøster, pappa, svigermor, svigerinne og hele sulamitten har fått smake kornbrødet – og nå er oppskriften i ferd med å optimaliseres. Skal legge ut ny oppskrift når jeg får tid!

Ellers har det jo Sørlandet nesten regnet bort i helgen, men jeg dro med meg ordføreren i Bamblelandet mitt på tur idag med en kameramann på slep. For en fin fyr ass. Bamble er veldig heldig som har Hallgeir som borgemester, en sånn «hele byens omtenksomme og hyggelige bestefar»..!

Når Ordfører Hallgeir forteller meg skrøner og historier fra steinalderen, så sitter jeg å lytter som et tent lys. Politikk trenger ikke bare handle om kommuneproposisjoner og kjedelig vedtak, men også om lærerike og fine vennskap som ellers kanskje ikke hadde vært til om det ikke var for den ene felles interessen – gjøre Bamble til et enda bedre sted å bo. ❤️

Nå har jeg lovet meg selv å legge meg. Jeg kommer SÅ mye sterkere tilbake i morgen – men hvis du vil må du gjerne følge meg på Instagram – for idag syns jeg selv jeg var veldig morsom når jeg viste dere hva jeg gjorde med oppvaskmaskinen vår.. Det har blitt rutine for oss de siste ukene, men jeg skjønner at  det var litt humoristisk for alle andre som ble tatt inn i oppvaskmaskinens problematikk..! 😂 Sjekk storiesen på instagrammen min da altså…!

Vi høres i morgen!  Line Victoria

Det skader jo ikke å prøve.

Reklame | The Solution

Jeg skal være helt ærlig. Jeg glemmer aldri da managementet mitt AdLink ringte meg for å fortelle om to herlige damer han hadde vært i møte med. De fortalte om Oslo Skin Lab og spurte om jeg kunne være interessert i å teste produktene deres. Jeg, med min sunne skepsis, nølte litt i begynnelsen, for jeg var av den oppfatningen at jeg måtte jo ha plettfri ungdomshud for å reklamere for et kosttilskudd for nettopp – hud.

Det skulle vise seg å bli et av de fineste samarbeidene jeg har gjort det siste året. Ikke bare fordi huden min har vist så tydelig forbedring, men fordi det lå MYE mer bak fasaden enn at man bare å få bedre hud. Jeg har det siste året ved hjelp av kollagenpulveret jeg tar hver eneste dag, endelig innført en fast rutine for huden min. Den ENESTE faste rutinen for huden min, faktisk.  Av alle tingene jeg velger bort i tidsklemma, så er det nå EN ting jeg gjør fast hver eneste dag – og det er en pulverdose oppi kaffekoppen om morgenen. Og da jeg begynte å se og merke forandringen i speilbildet, så ble det ikke bare en fysisk forbedring, men også en slags psykisk effekt på meg at jeg endelig, etter 35 år, hadde innført en hud-rutine hver dag.

Når huden føltes bedre, så ble jeg nesten litt lettere til sinns. Og selv om kollagenpulveret ikke fjerner sinnarynken mellom øyebryna mine, så lærte jeg meg å like den på en helt annen måte enn jeg gjorde før. Jeg slo meg til ro med at huden min har forandret seg de siste årene, men at jeg gjorde det jeg kunne for å «bremse» bittelitt. At det ble nesten litt som en slags «nå gjør jeg det JEG kan for huset min, og det er det JEG får tid til.»

Når jeg prater med de som er nysgjerrige på dette, så får jeg ofte som svar at «-Jammen detta kollagenet finner du jo i kjøtt og beinmarg og slikt…» Joda, du må gjerne sette av en ettermiddag på å koke knoker og marg i en gryte og lage hjemmelaget kollagensuppe, men her har jo Oslo Skin Lab gjort det veldig mye enklere for alle oss andre da! Porsjonspakker med hydrolysert kollagen du har med deg i veska, også smaker det absolutt ingenting..! Og sånn forøvrig, du må gjerne koke så mange knoker og marg du vil, gelatinen du får fra avkoket er noe annet enn det hydrolyserte peptidene som kollagenpulveret er..😀

💛

Så ja, dette pulveret jeg har brukt i snart et år har hatt mange, gode egenskaper med seg enn bare å gjøre huden min mykere og litt mer «puff» hvis det er et godt ord. Ikke bare i fleisen som jeg eksponerer hver dag, men huden på hele kroppen føles på en måte bedre. Det er så vanskelig å forklare, men skinnet føles på en måte strammere…! (Ikke katt i motvind-strammere – men du veit. At huden har «tettet» seg, hvis du skjønner?) Porer som jeg slet med i ansiktet er ikke noe problem lenger, forøvrig. Det plager meg faktisk ikke i det hele tatt å legge ut nærbilde, faktisk! 

Jeg er så takknemlig for at Oslo Skin Lab er løsningen for slike som meg. Dårlig tid, ingen tid å sette av til voldsomme skjønnhetsremedier morgen og kveld, billig (ekstra billig med linken min som gir 65% på første runde!) og lettvint. Også er jeg ekstra stolt over å få lov til å skrive innlegg Oslo Skin Lab, at jeg er en av de som får lov til å fortelle følgerne mine hva The Solution betyr for MEG! 💛

«Det skader jo ikke å prøve…»
Nei, det gjorde det så definitivt ikke for min del!

Så til deg som vil teste om dette er noe for deg så gir DENNE linken deg 65%  (175,-) på første pakke, og deretter 30% på de neste pakkene. Du kan selvsagt angre deg og si opp abonnementet akkurat når du vil, så kan du prøve det og se hva DU syns! 🙂 Jeg for min del elsker min eneste hudpleierutine, og jeg er så stolt over å kunne gi dere en så hyggelig rabatt for at du også kan teste det! ❤️

Line Victoria

Jeg HATER å tape diskusjoner.

Torben har en veldig ugrei uvane. Noenganger kan han gjøre seg opp en mening og snakke med så overbevisende innlevelse at jeg bare lar han selv tro på alt han forteller meg. Ved et par anledninger avbryter jeg han og RADBREKKER fullstendig hans forklaringer eller andektdoter om livets gang. Jeg klarer faktisk ikke å dy meg, noen ganger bare MÅ jeg også vinne en og annen diskusjon om livets rariteter.

Idag gjaldt det melka, og jeg orket ikke en gang til høre han sitte å belære meg om sin elskede skummet melk. Igjen hadde jeg fått en skjenneleksepreken om manglende korker på melka hans. Det har seg nemlig slik at jeg en sjelden gang bruker skummetmelka hans i kaffe, grøt eller lignende – etter behov. Din melk og min melk, sånn er det faktisk i vår familie.

Han satt å uffet seg og klagde høylydt på smaken av skummetmelka han hadde funnet uten kork i kjøleskapet. Vi snakker altså om en mann som syns frossent kneippbrød med smør og dansk saltpølse er et fullverdig måltid og kulinarisk opplevelse når han får en nyåpnet, iskald skummetmelk ved siden av.

I 5-6 minutter måtte jeg sitte å høre på gnålet og rautinga hans om at «melka smaker anderledes når du ikke tar på korken etter bruk» og jeg kjente at det kokte i meg. Fyren kjenner altså da forskjell på skummetmelk med kork og skummetmelk uten kork. For en idiot! Dette er mannen som ikke smaker forskjell på kylling og fisk – men MELKA er han ekspert på åpenbart! (For spesielt interesserte – jeg serverte engang Torben sushi med frityrstekt kylling og han SPYDDE hele veien fra bordet og bort til dassen. Etterpå kom han ut med tårer i øynene og fortalte sint at han ikke liker fisk noe bedre nå, og rå fisk var hvertfall “det værste han noengang har smakt!!” og “…sushi skulle han ALDRI smake igjen, det var sikkert og visst!”  Da jeg fortalte han at han hadde fått kylling og ris i sin, så trodde han ikke på meg – og tror fremdeles ikke på meg. Hører med til historien at da vi begynte å date så sa han til meg at han var allergisk mot fisk, bare fordi han ikke ville spise fisk. Vi snakker altså ikke om noen ekstrem mat-entusiast her altså…!

Nuvel. Siden jeg satt med EDB-maskinen i fanget og jobbet mens Torben hyyyylte ut “-Uæææ, æsj, fy fader, blæh!” så surfet jeg meg kjapt inn på Tine Meierier sine hjemmesider og slo nummeret til kundeservicen der. 

Et hyggelig telefonsvarer fortalte at de ønsket å bruke forespørselen og samtalen til bruk i opplæringsøyemed, og jeg tastet selvsagt 2 for å godkjenne det faktum at de mer enn gjerne kan belære fler enn bare Torben at det faktisk ikke spiller noen rolle om melka har kork eller ikke i kjøleskapet. Full av pågangsmot, en eim av faenskap og en stor dose narsissistisk selvtillit, stålsatte jeg meg for å ta denne krangelen på et helt nytt nivå ved å inkludere fagpersonell kua/ leverandøren sjæl, Tine Meierier SA.

Kari på Tine svarte på den andre siden av talatuten og jeg presenterte meg selvsagt med fullt navn for dette skulle jaggu gjøres ordentlig!  

“- Hei, det er Line Victoria Husby-Sørensen! Du, jeg har en mann som helt seriøst mener at melka smaker anderledes etter alle de gangene jeg roter bort eller glemmer å sette på korken etter bruk, og nå ringer jeg deg for å for en gang skyld banke det inn i hodet hans at det ikke bare er så mene noe slikt uten å ha dekning for å mene det, bare fordi han er sur på meg for at jeg roter bort en kork eller 100 i løpet av en uke..!»

Det var en lattermild Kari som jeg mistenker først ble litt overrasket over spørsmålet, for hun lo godt en lang stund før hun trakk pusten og lot lynet slå ned i meg:

“-Vet du…” starter Kari med sånn mild og koselig stemme. “-Det er faktisk slik at hvis melka blir stående uten kork i kjøleskapet etter åpning, så tiltrekker den seg skarpe lukter fra kjøleskapet. For eksempel frukt, pålegg, krydret mat, blåmuggost….”

Jeg holdt pusten mens hun ramset opp.  

Sa hun blåmuggost?

Jeg spolte tilbake i hodet mitt. 

«…skarpe lukter fra kjøleskapet kan påvirke melkas smak om korken ikke står på…»

Jeg raste bort til kjøleskapet med Kari på øret og en jublende mann høy på seg selv og sine evner til å vinne diskusjoner på slep, og tittet inn i vårt allerhelligste: Kjøleskapet. I den røde sirkelen har melka uten kork, stått.

Ikke bare blåmuggosten som ligger vidåpen, men også lodderogn uten lokk og en åpnet grillpølsepakke. Så den melka har da stått og sugd til deg gammel rogn og blåmuggost og pølsejuice fra halvannen uke tilbake.

Jeg tar selvkritikk og legger med paddeflat. Faktisk tenker jeg at det er straff nok at Torben rakk å bælje i seg ganske mye melk før han kjente bismaken av lodderogn og pølsesaft, det er litt trøst når jeg titter bort på kranglefanten som vant diskusjonen. Denne gangen. ❤️ Tips? Kork på!

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

40 raske!

Helene Drage hadde en morsom greie på bloggen sin med 40 kjappe spørsmål. Jeg stjal den og takker Helene som takket Kristin G for ideen!

1. Hvor var du for 3 timer siden?
I hagen med Maren. Hun hoppet på trampolina og jeg strødde ut lavendelfrø. Eksotiske greier, jeg veit!

2. Hvem er du forelsket i?
Maren! Hun eier hjertet mitt og gjør at hjertet mitt hopper hver gang hun gir meg oppmerksomhet! <3 Forelska har gitt en helt ny mening etter at ser hvordan Maren utvikler seg…

3. Har du noen gang spist en fargestift?
Ja, mange. Som regel fordi de ofte luktet veldig godt! Lim, modell-kitt, bodyshop-såpe og murpuss har jeg også spist. Og egg med rå kylling inni. Med fjær og nebb og alt! MMMM!

4. Finnes det noe rosa innen en radius på 5 meter rundt deg?
Ja, drikkeflaska til Maren og skoene hennes..!

5. Når dro du sist gang på kjøpesenter?
Jeg var der idag da jeg hentet middagen til Maren og meg. (Sushi, hun eeeelsker det!)

6. Har du på deg sokker akkurat nå?
Nei. Men jeg pleier å ha det – jeg er veldig glad i ullsokker, selv på sommeren! Hjemmestrikka ullsokker i glade farger (gjerne restegarn – send de til meg om du har noen til overs for jeg har slitt ut mine! 😉 )

7. Har du en bil verdt over 2000 dollar?
Hmm, det tilsvarer vel 20.000 norske kroner? Ja, begge bilene. Den ene dyrere enn den andre, jeg tror outlanderen bikker akkurat verdi på 20.000 kroner tror jeg. Tenk at den kjøpte jeg nesten ny til mange hundre tusen, og nå bare – BLÆH! Koster mer å hente den ut fra verkstedet enn verdien på bilen, men jeg klarer ikke å sende den avgårde til de evige marker. Jeg har både gode og dårlige minner med den bilen siden jeg har hatt den så lenge, men de siste årene har de fine minnene overkjørt de dårlige. 💛

8. Når var sist du kjørte ut av byen?
Ut av byen? Er Bamble en by? Nei, Stathelle er kanskje det? Vel, jeg var i Skien idag. Og da kjørte jeg både inn og ut av Porsgrunn på vei dit.

9. Har du vært på kino iløpet av de siste 5 årene?
Ja, et par ganger med noen som liker å gå på kino. Torben HATER det, så da er jeg glad jeg har andre som syns det er hyggelig!

10. Er du heit?
Jeg har varme hender ofte, men ikke heit som i overgangsalder-heit, nei.

11. Hva var det siste du drakk?
Mandelmelk! Helt dilla, dessverre…!

12. Hva har du på deg akkurat nå? 
Hjælp! Jeg har på meg den knallrøde fotballshortsen til Torben og en utvasket, vinrød kort strikkagenser! Ser helt jævlig ut! Ingen BH heller, så det slenger litt over tastaturet når jeg beveger meg!

13. Vasker du bilen selv eller lar du bilvaskeren gjøre det?
Jeg vasker aldri i maskin for jeg mener helt bestemt at det er bortkastede penger. Torben gjør det stede, med sine egne penger. Forøvrig burde han være JÆVLIG forsiktig med å utfordre skjebnen, for vi husker vel den gangen det gikk det helvette i bilvaskehallen??! (Link til episoden hvis du vil lese!)

14. Den siste maten du spiste?
To skiver av det perfekte, sunne, geniale brødet jeg lager! Får skikkelig dreisen på magen!

15. Hvor var du sist uke på denne tiden?
Onsdag 17. klokken 22.30-ish? ANER IKKE! Tipper at jeg var her hjemme…!

16. Har du kjøpt noen klesplag den siste uka?
Hmm.. Ja, jeg nettshoppe litt.. Kan vise senere, tipper det kommer en pakke på døra i morgen.. Verden KULESTE vårjakke måtte handles inn!

17. Når var sist du løp?
I går.. Vel, “Løp” er vel en overdrivelse, men det var det joggeprosjektet mitt jeg MÅ gjennomføre da. Og så tett i nesa jeg er for tiden så føles det IKKE greit! Anyway, kommer nytt innlegg med “Line Løper for Livet” i morgen.

18. Hva er det siste sportsarrangementet du så på?
Åj, vanskelig spørsmål.. Må vel kanskje ha vært Rotary-Lekene i Skjærgårshallen? Der får psykisk utviklingshemmede virkelig vist sportslige ferdigheter med tonnevis av lek og moro, en HERLIG gjeng jeg virkelig ser opp til! ❤️

19. Hva er favorittdyret ditt?
Katt, for de er flinke til å “klare seg selv” mer enn hund, marsvin og undulater. Men hvis jeg kunne velge et dyr som tatovering må det nok bli en elefant. Det er virkelig flotte dyr.

20. Den siste personen du var på besøk hos?
Jeg besøkte naboen i oppkjørselen hans i går da jeg og Maren tok en “walk and talk” i nabolaget. Tells det? Ellers besøkte jeg pappa igår når vi måtte byttelåne bil..

21. Din drømmeferie?
Maldivene. Eller Malapascua i Indonesia der jeg bodde en stund. Helt magisk!

22. Den verste skaden du har hatt?
Jeg brakk armen som 7-åring da jeg datt ned fra stolen i 60-årslaget til Farmor. Jeg skulle holde tale. Husker det som fryktelig vondt.

23. Har du vært forelsket noen gang?
Ja, flere ganger 🙂 Min første forelskelse var Rune K i klassen. Det varte hele barneskolen. Han var aldri keen på meg, forøvrig. Ellers har jeg vært forelska i både fiktive personer på tv (Tony fra “Rederiet” og et par folk i Hotell Cæsar..!) Jeg rusher noe helt sinnsykt på han ene bossen, Harvey, i Suits, forresten. Og han amerikaneren i den Nordsjø-serien som gikk på NRK.

24. Savner du noen akkurat nå?
Ja, jeg savner alltid mamman min.

25. Siste filmen du så?
Tegnefilm. Garantert. Jeg ser ikke på noe annet på tv som ikke er i tegnet format. Livet ass!

26. Hva er ditt hemmelige våpen for å lokke til deg det motsatte kjønn?
Ikke så veldig hemmelig, men å være seg selv er et godt tips. Å prøve å lure noen til å like en person du egentlig ikke er, bare skikkelig dumt! Og ender du opp med at en fyr ikke liker den personen du er, så garanterer jeg deg at han ikke er den rette uansett – så ikke kast bort tiden din!

27. Hva er dine planer for ikveld?
Blogge ferdig, betale litt regninger og bæsje. (Jepp, it had to be said!)

28. Hvem var den siste du sendte en melding på Facebook? 
Peter Pappahjerte, faktisk. Jeg spurte om han hadde vært ute med bikkja. Jeg hadde nemlig en plan om et  kveldstelefonmøte med han, men han avstår fra å svare. Jeg har nemlig utfordret han til å være med på livesending. Jeg elsker å være på tv med Peter, han er morsom når han får et kamera på seg! Og snart får hele NORGE oppleve oss to på Nrk sammen i beste sendetid! ❤️

29. Neste tur du skal på?
Jeg skal vel muligens en tur til Skien i neste uke..! HAhahaha, det er ikke veldig fyrverkeri i reisefoten til denna blogger`n, for å si det sånn!

30. Noen gang vært på leir?
Ja, og jeg syns grunn det var veldig fint!

31. Er du skoleflink?
Det vil jeg nok påstå, men jeg kunne faktisk vært enda bedre hvis jeg hadde gått “inn” for det. Jeg tok (og tar fremdeles!) ting veldig kjapt. Bortsett fra matte. Da bare pugget regler til krampa tok meg. Jeg har fremdeles til gode å møte på utfordringer der et tall opphøyd i et annet tall er viktig for å lykkes i livet. Sorry til alle mattelærere.

32. Hva vil du vite om fremtiden?
Jeg ville likt å høre om jeg kom til å dø som et lykkelig menneske.

33. Har du på deg parfyme akkurat nå?
Ja, jeg har på meg gammel Daisy av Marc J tror jeg!?

34. Skal du til doktoren i nær fremtid? 
Haha, var der idag faktisk! Skal neste uke også, best å få sjekka grundig! 😉

35. Hvor er din bestevenn?
Hun ene er i Nordsjøen og sender meg groviser i tide og utide på messenger og hun andre er hjemme og sover, tipper jeg…!

36. Hvordan har din bestevenn det?
Det er ikke opp til meg å svare på det…!

37. Er du brun?
Nei, jeg har per idag helt normal nordisk hud som blir litt rød i finvær. Men ikke brun..!

38. Hva hører du på akkurat nå?
Podcasten til Einar og Jan Thomas. Jeg syns det er så fin kjemi mellom de to!

39. Samler du på noe?
Gode og gamle minner. Jeg samler på ting som har stor betydning for meg i forhold til tradisjon, oppvekst og barndom. Blant annet det fine serviset mitt og ting som jeg vet mamma var glad i. Så jeg sparer på det, jeg samler ikke…!

40. Hvem er den største sladrehanken du kjenner?
Det aaaner jeg ikke…

41. Når var sist du ble stoppet av politiet?
Rutinekontroll for en stund siden. Blåsing og førerkort. Jeg feila på førerkort-testen, jeg hadde glemt det hjemme. (Rota det bort!) Men det gikk fint, for de tok elleve mitt (kode for personnummer-sjekk) og sjekket manuelt med Null-En. (Operasjonsavdelingen)

42. Har du noen gang drukket brus med sugerør?
Uhm, ja?

43. Hva står det i den siste tekstmeldingen du fikk?

Det var saldoen min fra banken! 🤣

44. Liker du sterk mat?
Ja, men ikke så mye at jeg svetter! Liker sterk thaimat veldig godt! 🙂

45. Når var sist du dusjet?
Jeg er badedyr! Jeg dusjer meg i badekaret før jeg tapper i vann. Så hvis det teller, så var det til morren idag. Men jeg husker ikke siste jeg brukte dusjen nede i første etasje. Kanskje en måned siden?

46. Er du nødt til å vaske klær?
Alltid! Er du like lat som meg så venter det alltid en diger haug med klær som trengs å vaskes!

47. Hva er din familiebakgrunn? 
Veldig norsk, ganske langt tilbake. Tror kanskje det var en svenske som gav litt eksotiske gener i slekta en gang på 1800-tallet, men thats it!

48. Er du noen sin bestevenn?
Håper jo det da!!!!

49. Er du rik?
Nah, nei – ikke på penger i banken. Men jeg har ett rikt liv!

50. Hva gjorde du ved midnatt igår kveld?
Da kubbet jeg nok, for jeg har vært så forkjøla den siste tiden at jeg har vært helt ødelagt sent på kvelden. Sikkert fordi jeg holder koken så godt jeg klarer gjennom dagen!

Påsken i bilder! 💛

Daaaa var det en slags ny start på uka med tidenes påskeutskeielser satt en plutselig bråstopp for. Jeg har vært frynsete i formen, og da er det fryktelig lett å ty til raske middager i form av både pizza og påskeegg, det er det en bråslutt på nå, fra og med idag! 

Vi har holdt oss «bare hjemme» i påsken, rett og slett fordi vi har et helt hus med hage som trenger bittelitt tilsyn og omsorg. Så jeg har gravd i jord, besøkt familie og ikke minst har vi fått testet sykkelvogn til Maren. Pappa kjøpte en gang en sykkelvogn for å frakte en påhengsmotor til en jolle han hadde oppi et koselig innsjø i nærområdet. Der var planen at han skulle ha en liten jolle ligende i strandkanten og ut og fiske. Jeg tror det ble med tanken for pappa, for et år senere kom han og leverte en helt ubrukt, flott sykkelvogn på døra. Pappa er akkurat like oppfinnsom som meg, og jeg kan nok se hvor impulsiviteten min kommer fra også..! 😉 Uansett, sykkelvogn har vi altså – og både Torben og jeg er sjokkert over hvor mye Maren digger å sykle. De siste dagene har hun tatt på seg hjelmen og sagt: «Ut å sykle!». Det lover godt for en sommerferie på setet! 

Her er påskeferien kort oppsummert med bilder fra mobilen!

Det var SOOOL!

Og selv med en kveld barnefri, så det ikke ut som det gjorde noen forskjell i stua uansett…!

Litt dårlig bilde, men Maren var på fest og hadde på seg sin nye, strikkede kjole som Tante Gro har strikket. Såååå nydelig!!!

Vi tok frem grillen og har levd på burgere den siste uken…

Må man, så må man! Jeg har lært meg koden på døra til bakrommet på den lokale KIWI-butikken. Og det skal innrømmes at det var en lykkens stund da jeg fikk unnagjort mer enn bare matvarehandel på butikken. Takk, Knut Werner!

Maren blir utslitt av all utetiden. Her hentet vi henne ut av senga etter en to timers nap, men hun sov videre  på pappa…💛

Jeg prøvde å lage makroner, men innser at det er ting jeg faktisk ikke klarer.

Slik så de ut på oppskriften – og man kan vel si jeg ikke var helt heldig med denne baksten..!

Maren gikk med hjelm hele påsken. Ikke fordi hun er like uheldig og vimsete som sin far, men fordi hun hele tiden ville “uuut å sjykle!”

Her er en plante som for 20 år siden ble plantet i hagen vår. Dengangen så den antageligvis ut slik:

Da vi røsket den opp for å planere hagen, hadde den vokst seg bittelitt ut av potta for man vel si…!

Den var så tørr og sprø at den i grunn bare veide typ 4 kilo eller noe. Røttene var dog mange meter, så vi endte opp med å måtte grave opp hele hagen! 😂

Nå må jeg hive meg rundt og gjøre litt skikkelig arbeid!

Planen er forøvrig to blogginnlegg per dag denne uken, blir dere imponerte da?

Ikke glem å følge meg på instagram da, det er jo så himla hyggelig! Nå har jeg snart 23.000 følgere, og vi har det SÅÅÅÅ gøy!!!! 💙💜💛

Morgenirritasjon i påskens siste hellige dag.

Dette skriver jeg fordi det hver eneste morgen er en reminder at livets kjede av problemer og issues er med på å til syvende å sist irritere fletta at meg. 

Det har seg nemlig slik at den sykt dyre kaffemaskinen vår (med egen kverner og melkesteamer og gudene vet hva) har valgt å lage litt f-skap.  Det er ganske utrolig at JEG som er så negativ til fancy kaffe har en kaffemaskin som koster mer enn den eldste bilen vår, men jeg var i gravidpsykose da vi kjøpte den. Jeg sa ja til (nesten) alt. Selvsagt er problemet noe garantien dekker, men så er det det å faktum at det tar faktisk litt arbeid å frakte den opp til Skien for å få den fikset, for alle som kjenner meg vet at den kommunegrensa mellom Porgrunn og Skien er hard for meg å gå over. (Jeg har jo tøyset med at jeg bare er i Skien når jeg skal føde eller besøke noen i fengsel, hvilket jeg i ettertid ser nesten stemmer helt med reiseaktiviteten min…!) 

Men uansett da, det er 7 måneder igjen av garantien, så jeg skal vel få tatt den turen snart. Poenget mitt er at vi nå bruker Torbens gamle hybel-trakter. Og den irriterer meg sedvanlig. Hør på dette her:

Når jeg fyller kanna med vann (full) for å helle oppi den boksen der vannet skal i kaffetrakteren, så virker det som om kanna rommer for mye vann. Altså – det er ingen logikk i at man fyller kanna som hører til kaffetrakteren med vann, fyller deretter vannet oppi trakteren helt full – også blir det igjen typ 3 desiliter vann igjen i kanna. Uansett da, så klarer jeg alikevell å slå meg til ro med at kanna er rett og slett overdimensjonert. 

Men i denne kjeden av problemer kaffetrakteren byr på, så dukker det opp noe annet. 

Når kaffen er traktet ferdig, så holdes den ikke varm med en sånn plate under. Neida, jeg må da fort som fy, før varmen går ut, helle den over i en termos. For det første er traktekanna helt HINSIDES horribel å helle med, så dyrbart dråper renner over hele benken før jeg har fått helt oppi. 

Men hva tror du skjer etterpå? Jo, den normal-sized termosen fra Termos er for liten til å romme all kaffen, så da ligger det igjen ytterligere EN HEL kaffekopp i den dumme traktekanna. En normal person ville kanskje tenkt at «denne heller jeg ut», men jeg er så kaffetørst (og gjerrig) at jeg tar den i en kopp og drikker meg i godt humør igjen etter denne stressfulle og særdeles irriterende rutinen om morgenen. 

Altså – kall det gjerne i-landsproblemer, men kan det være så vanskelig at alt liksom er «connected» til hverandre? At kaffekanna som hører til trakteren tar like mye vann som trakterens beholder, og at kanna har en slags universal størrelse som gjør at den ferdige trasede kaffens mengde faktisk passer i en helt normal-sized termos? 

Nei, på tide å våkne og legge irritasjonen bak meg. Det er jo så mye annet å irritere seg over. For eksempel at oppvaskmaskinen lekker og stekeovnen brenner brøda på den ene siden. Og at et par av skuffene i fryseskapet har knekt fordi jeg må hente ut is (også kalt «lydløs-pinnen» når jeg river ut fryseskuffene i frustrasjon. 

…også ER et litt morsomt at Maren sover til 09.00 på helligdager, mens JEG våkner av meg selv etter noen få timers søvn. Bare fordi jeg ikke for sove igjen fordi jeg vet at jeg skal krangle med kaffetrakteren. Av elektriske artikler på kjøkkenet jeg forguder så er det faktisk melkemaskinen til Maren. Hun får nemlig to flasker velling/morsmelkerstatning fremdeles, bare fordi mora er for lat til å varme vanlig melk i mikroen.

…og så må jeg rydde badet.

Jeg er ganske aktiv på instagram om dagen, snart følger 23.000 fantastike mennesker meg der – vil du være en av de? Klikk her davel! 

Noen må ha skjønt at jeg trengte litt ekstra motivasjon…💙

Reklame | produktene er gitt av Compeed 💙

Nå er jeg faktisk rørt. Rørt, fordi det helt uventet dukket opp noe i postkassen min som rett og slett er et så synlig bevis på at noen der ute heier på meg og gir meg en hjelpende dytt i ræva når jeg trenger det som mest. Ikke bare ble jeg overrasket, men jeg ble ufattelig stolt også!

Mitt aller mest velbrukte unnskyldning er to ting – tiden og gnagsår. Og da jeg nevnte det for et par uker siden på snap tror jeg antignagsår-Guden har hørt meg, for på onsdag dukket postdamen vår opp i hagen og sa at det var en leveranse til meg som var for stor for postkassa vår. 

Rett skal være rett, de fleste pakker jeg får er faktisk gjenglemte ting jeg har surret bort og forlagt hos familie, NRK-huset og diverse bankkort som er glemt igjen i betalingsautomater i Oslo. Så jeg tenkte vel bare som alltid at det var nok en gjenglemt ting som var sendt tilbake bloggeren i Bamble. Jeg er alle gjesters mareritt sånn sett…! 

Jeg la den på bordet og glemte den litt bort. Tenkte i mitt stille sinn at jeg sikkert hadde bestilt noe på nettet som Torben ikke burde se at jeg har brukt penger på, haha! Pakken ble derretter liggende ganske lenge på hylla over peisen – helt til jeg satt å nippet til kaffen min og lurte på hvor jeg skulle hente jogge-motivasjon fra og hvilken unnskyldning jeg skulle bruke for å slippe. Og for å utsette løpeturen ytterligere så begynte jeg å rive i pappesken.

Det er SLIKE fantastisk, hyggelige og fine oppmerksomheter som gav meg akkurat det jeg trengte. Jeg regelrett badet i gnagsårplaster, gnagsårstift, liktorn-plaster, hard hud-plaster,t-skjorte, løpesokker – asså, HURRA – for en glede å åpne pakka!

En vennlig sjel med en utrolig fin tanke (eventuelt baktanke, haha!) om å bidra til at løpeturen min blir litt lettere idag, i morgen og resten av livet (sånn utifra mengden plaster jeg var blitt tilsendt…!) har skjønt at jeg trenger en liten boost i hverdagen. Det er det koselige jeg har opplevd, helt seriøst! Da skjønner man at leserne dine faktisk kjenner deg! 💙

Nye, knæsje sokker og bærenett for superhelter fikk jeg også, og da Torben kom inn døra så han meg snufsende av takknemlighetstårer bak haugen av gnagsårplaster. (Ja, noen vil kanskje si det er litt spesielt å bli rørt av en diger kasse med gnagsårplaster, men tanken bak handlingen er så himla gjennomtenkt!)

«Det er vel noen vil veldig gjerne at du skal lykkes med jogginga di! Det der må du ta som motivasjon!» trøstet Torben meg med. Og han har helt rett! Det var altså så nydelig gjort av den eller de ansatte i Compeed at jeg vil takke dere for at dere sørget for litt motivasjons-boost i mange kilometer og mil fremover! Dette var så fint gjort – for ikke snakke om hvor utrolig nødvendig det er! Ikke bare en hyggelig gest, men dette har jeg jo virkelig bruk for! Og så har dere sendt med den gnagsår-sticken som løpevenninna mi snakket om – det er SÅ kult! TAKK!

Compeed er jo en veldig anerkjent merkevare svært mange har et forhold til, og det er nok derfor jeg ble så stolt. Jeg er en av de som kjøper slike hjelpemidler akkurat litt for sent når jeg sitter der med store, fuktige, store blemmer og klager min nød. Nå er faktisk min mest brukte unnskyldning for å snike meg unna løpetrening radert bort – og jeg skal ut å jogge as we speak plastret med compeed og sokker som gir meg superspeed! T-skjorta satt faktisk som et skudd den også, så nå har jeg dere bokstavelig talt i ryggen når jeg lærer meg å jogge! 

Igjen – jeg tror ikke dere på det kontoret der pakken ble sendt fra forstår hvor ufattelig stor pris jeg satte på denne fantastiske motivasjonen til å gi full gass fremover. Det var akkurat det jeg trengte på føttene når jeg skal løpe, og det var akkurat det jeg trengte av motivasjon for å fortsette. Tusen takk for heiaropene som lå i en brun eske i posten! Jeg skal slite ut hvert eneste gnagsårplaster – jeg LOVER!

Stoooor klem fra stolt, glad og motivert Løpe-Line! 💙
PS: Måtte slenge med noen bilder under som viser hvordan motivasjonen plutselig dukket opp…🤣 Så tøff atte!

 

Oppskrift: Sunnere, mettende og DIGGERE brød enn du er vant til!

Gooood lørdagsmorgen! Butikkene er halvåpne, og jeg har bevret etter å skrive dette blogginnlegget – for jeg vet at måtte vente til butikkene var åpne så dere kunne få muligheten til å la dere bli fristet av det jeg skal skrive om – og i tillegg faktisk ha mulighetene til å kjøpe råvarene dere trenger!

Brød er nok min aller største pleasure når det kommer til mat. Jeg er ikke redd for å spise brød, slik som mange andre er – problemet er at jeg ikke klarer å styre meg med to-tre skiver godt pålegg, jeg tar gjerne for meg hele jævla kneip`n i løpet av et måltid. 

Det har derfor vært viktig for meg å prøve å finne alternativer, men kjøpebrød vet jeg liksom aldri hva inneholder – og jeg har fremdeles ikke klart å finne et brød som er SÅ digg, SÅ sunt og SÅ mettende som det jeg har begynt å lage de siste to ukene. Oppskriften er Maria Skappel sin, forøvrig!

Skal lage historien bak brødet kort! Det er en oppskrift Maria Skappel la ut for lenge siden, så jeg kaller det faktisk Skappel-brød. (De produserer så mye flott i den familien, Skappelgenseren ble jo en kjempehit den også!) Jeg fikk smake det første gang av min svigerinne, og ble helfrelst. Beste er at det er utrolig enkelt å lage, selv for meg som har kjøkken bare fordi det fulgte med huset da vi kjøpte det…! Brødet har verken egg, olje, smør eller noe annet “fuktig” enn vann – og det er DRITGODT!!!!! (

Jeg sendte avgårde ingrediensene til Desiree for å forsikre meg om at dette var innafor i forhold til kosthold hun anbefaler og hun jublet nesten litt da hun så hva det inneholdt!
Okei, er du klar for oppskriften? Jeg har laget to «slides» slik at du kan prinscreene de – en til handlelista og en til «How to!»

Her er handlelisten:

Og slik gjør du det:

Nå tenker sikkert mange at det har rablet for meg som lager brød med så mange fancy Oslo-ingredienser, men sannheten er at jeg fikk kjøpt alt dette i den lokale Kiwi-butikken. Der får du ganske store porsjoner av de forskjellige råvarene også, Så du får nok råvarer til himla mange brød hvis du bare sørger for å kjøpe noen ekstra poser av siktet speltmel – som man bruker mest av. Så ja, det blir litt dyrt første gang du handler inn råvarene – fordelen er at du ikke trenger å gjøre det så ofte!

Et par av brødene pakket jeg inn i koppehåndkle med sløyfe rundt og gav bort til familien når vi var på påskebesøk, ble tatt veldig godt imot! ❤️

Da jeg plutselig hadde lyst på noe søtt og godt, så tok jeg honning på brødet. DET var tidenes høyadere, problemet var jo bare at jeg ble så mett etter to-tre relativt små brødskiver…!

Så ja – det er mulig å kose seg med sunnere varianter av det vi liker aller best i hele verden – for Norge er virkelig en brødhue-nasjon! 🤩 Kom gjerne med tilbakemeldinger på hva dere syns om brødet – og jeg gjentar veldig gjerne at det var Maria Skappel som er opphavet til den oppskriften jeg har fulgt!

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

 

Når du kan betale varer på nett med patten.

I-landsproblem for alle oss som ikke har ledige lommer eller lommebok:

(For de som mot formodning IKKE kjenner seg igjen i dette – dette er noe vi kvinner som oppbevarer bankkortet i bh`en opplever hver eneste kveld…! 😉 ) 

Oh, herlige folk! Takk for tålmodigheten, jeg har surret rundt og gått meg vill i hagen vår i går kveld. Jeg husket plutselig at jeg faktisk hadde plantet noen løkær og sånt som jeg kjøpte på halv pris i høst, og fikk det plutselig for meg at det måtte sjekkes om det var noe liv i hagen. Og joda, det var det jo – problemet er jo bare at jeg verken husker HVOR jeg plantet eller HVA jeg plantet. 

Jeg aner IKKE hva som dukker opp her, det blir spennende med tiden..!

Jeg husker da jeg plantet det i høst at jeg hadde en ganske morbid humor mens jeg holdt på. Mens jeg plantet alle løkane så tenkte jeg at «hvis jeg dør i løpet av vinteren så ville hvertfall Torben ha en hage med blomstring på de mest merkelige stedene rundt om i hagen den påfølgende våren og sommeren.» Faktisk vurderte jeg å plante løk med teksten «Jeg ser deg!» i et stort bed – men jeg droppet det. Det er ganske absurd humor, sånn får man jo ikke lov til å tenke, gjør man vel? Det minner meg litt om da det var julegaver fra mamma under treet selv om hun døde i slutten av oktober. Det var ganske rart å åpne julegaver fra noen som ikke akkurat forutså at hun kom til å dø sånn plutselig. Hun hadde jo ikke engang ryddet vekk røykpakka si (hun hadde egentlig sluttet..!) da hun gikk å la seg den kvelden, og vi pleier alltid å si at den som ble mest overrasket over mammas død var henne selv..! Hun døde av hjerneblødning mens hun sov, sånn for alle som pleier å spørre når jeg skriver om mamma.

Herregud, det var helt far out av hva jeg egentlig hadde tenkt til å skrive om! Sorry for en ørlita digresjon der altså! Skal ta meg sammen!

Vi har fått oss trampoline. Det er liksom først når den ble rigget opp i hagen man faktisk måtte innrømme at vi ER en barnefamilie nå. Du vet – den fasen i livet der du ikke tar hensyn til estetikk eller arketonisk opplegg i hagen, du bare skrur sammen noe ruver 3-4 meter opp i lufta (pga sikkerhetsnettet) i blått, sort og tilhørende et høyt støynivå av barnelatter og rop. Vi er naboenes skrekk nå. Tok frem grillen også, bare for å gni det inn liksom. Campinglivet i hagen ass. 

Utfordret Torben til å ta i bruk julegaven sin også, en elektrisk uhhmm… dekkskiftemaskinpistol. Eller noe.

Nei, nå er det på med joggeskoa og gjøre seg klar til ei lista gogge-økt! (Jeg kaller det gogging, fordi jeg veksler på å løpe og jogge.) Tenkte jeg skulle smelle ut oppskriften på supersunt brød etterpå – jeg har fått fullstendig dilla på det og Desiree har mer enn godkjent alle ingrediensene også – tror faktisk hun var i overkant imponert over hva jeg presenterte for henne, haha!

Her er sneakpeak på gårsdagens bakst!

Fra gult til icy white hår med gjerrigknark-triksene mine!

Reklame | inneholder annonselenker - LYKO

Det siste (h)året har jeg fått daglige spørsmål om hårfargen min. Vel, det er så lite hokus-pokus med den fargen at jeg nesten har kviet meg for å fortelle hemmeligheten – for det er så utrolig mange der ute som bruker mange, mange tusner av kroner på å få den blondfargen jeg bruker i snitt 100 spenn på i måneden. Så here it goes!

Jeg har sagt til frisørene mine at jeg ikke ønsker at de bruker den «korreksjonsshampoen» mange bruker etter striping av blondt hår. Ikke fordi jeg ikke tror på de når de sier det er bra å gjøre håret kaldt jevnt over, men rett og slett fordi håret mitt SUGER til seg fargen (minicolor?) de setter i håret og det ender opp med å bli en veldig rar, blass gråfarge. Joda, det vaskes gradvis ut, men for meg som vasker håret maks en gang i uka, så tar det for lang tid å vaske ut gråtonen. Da kan de like gjerne la vær, for jeg kjenner håret mitt så godt – og jeg har eksperimentert i typ 20 år nå – så jeg vet nå hva jeg må (og hva jeg ikke må gjøre!) for å bli kvitt oransje og gule striper..!

Mitt blonde hår blir som sagt gult etter en stund. Sånn pissegult, liksom. Og jeg har prøvd ALT som er på markedet for å korrigere det gule/orange i håret, men har endt opp med to produkter jeg absolutt ikke kan leve uten. 

(Flasken jeg holder i er en 0,5 liter med Loreal Professionel Silver Shampoo.)

For det første blander jeg verdens beste lillashampo (Linken er flaska som er dobbelt så stor som den jeg har her, til bare 205,- 😍) med min vanlige shampoo. Denne lillashampoen er så effektiv at jeg risikerer lillaskjær i håret om jeg bruker for mye av den eller har den i for lenge. Veit at MANGE blondiser der ute sverger til denne, så tipper dere blir fornøyd med halvannenlitersflaske til 269,- her! (Den koster jo vanligvis oppunder 700 kroner!)  🤩 Fordelen med det er at jeg har en sånn pumpeflaske i et år, og DET er bra for lommeboka! (Gjerrigknarken i meg bevrer!)

Slik ser som regel håret ut før vask, skittent hår – men det er jo ikke gulaktig siden jeg bruker de produktene jeg gjør ukentlig.

Og så, over til rosinen i pølsesnabben! 

En ting er hva sjampoen gjør (og hvor billig du får den nå) – en annen ting er det mest geniale kjøpet ei relativt gjerrig blondine kan kjøpe – nemlig DENNE!:

Den er akkurat hva det står på flaska. Den gir white platinum hår (altså, mine gule/oransje foliestriper blir hvite) og den fungerer som både farge, kur og balsam i et. Lykken var da jeg fikk denne av ei venninne som sa jeg MÅTTE begynne å bruke den for halvannet år siden, og jeg har aldri sett meg tilbake. Denne holder i 10-12 hårvask, med andre ord i 3 måneder for min del. Den farger ikke håret liksom, men korrigerer det oransje/gule i stripene. Finnes her til 189 –  og jeg har dessverre ikke funnet den i butikk ennå for de som liker å se på og føle flaska, hvis du skjønner…! Men hey, det er fri frakt ved kjøp over 100 penger!

Den har fargepigmenter og fungerer som en hårkur i samme slengen (hallo spart tid!) og her har jeg akkurat skylt ut:

Hadde ikke tid til føn/rettetank, jeg lot det lufttørke fordi det er som regel det eneste jeg har tid til…! Har åpenbart ikke tid til å vaske speil heller, ser jeg…!

OG SE HER A! (Jeg blir faktisk litt overrasket sjæl hver gang jeg vasker håret, det er jo luksus når man ser så enorm forbedring!

 

På med mammaknollen! 

Du trenger ikke være redd for at hele håret blir platina-hvitt liksom..! Men stripene dine kan fort bli det – hvertfall hvis de har gulnet eller blekingen/stripingen gikk litt skeis. (Altså – been there!) Jeg har altså denne i håret en gang i uka i ca 4-5 minutter-ish og jeg kan ikke fullrose den nok. Den koster 189,- og det er FRI FRAKT ved kjøp over 100 spenn. 🤑 Finner du mer spennende i nettbutikken som det ikke er supersalg på, så bruker du koden 15all så får du 15% på ordinære varer! Er forresten litt funny hvor stort utvalg de har til lave priser, og nå har de fasen åpna fysisk butikk i Oslo også, DET gledes – den butikken må på besøkslista!

Har du en annen farge enn mitt på håret som trenger en «oppfriskning», så finnes disse bombene for mange andre hårfarger også, ta en titt på alle cocktail-fargene de byr på HER. 

Håper dette gav litt forklaring til alle som spør om hvordan jeg holder håret anti-gult selv om det er ihjelbleket! Et billig tips er det jo også, hvertfall hvis du gjør som jeg gjør og gnier på shampoomengden og antallet hårvask..! 🤩

Sånn. Håper ikke jeg gjorde X antall frisører arbeidsledige fremover….! Du må fremdeles klippe og stripe, det har jeg lært the hard way er viktig å overlate til proffene. Dette er bare for å bevare resultatet mellom hver gang man har tid til å gå til frissan!

Håper du likte det! 💙

/Line Victoria – Supporterfrue.