2020 – mitt år.

Nå er snart 2019 over. Det gjenstår en helvetes fest igjen i følge influencerverden, men skal jeg være helt ærlig så har jeg blitt altfor gammel til å være fyllesyk på årets første dag! Jeg har ikke hatt meg en skikkelig nyttårsfest med heidundrende bakrus på flere år, faktisk! Det faktum at arbeidsdagen starter allerede dagen etter årets første bakfylla, er så slitsom for meg å i det hele tatt ta inn over meg – så jeg lar vær.

Jeg begynte egentlig med et innlegg som tok for seg mine 15 (!!) år som blogger, men det ble så mange X`er og Y`er, kjipe tanker og en sammensurium av glede og sorg – at jeg valgte det bort. Kanskje jeg heller burde fokusere på året som snart starter, fremfor å se meg tilbake på de som er tilbakelagt. Her er et random bilde av meg for typ 15 år siden:

Planen min for 2020 er fokus på mental helse. Å trives. Trives i kropp, hodet og livet generelt. Ta avgjørelser som er bra for meg, og legge min prestasjonsangst litt på hylla for en stund. For ja, det dere kanskje ikke vet er at jeg har vært ufattelig plaget av en form for prestasjonsangst som har lagt bånd på meg de siste årene. På noen områder har jeg overprestert og brukt masse energi på noe som er unødvendig, andre steder har jeg levert dårlig fordi jeg har lagt sjela mi i noe unødvendig. Det er utrolig vanskelig å forklare sånn på stående fot egentlig, men en del av meg tenker at jeg må TØRRE mer. Jeg må tørre å si nei, og jeg må i aller høyeste grad tørre å si JA! til noe jeg vet gjør meg bra på sikt. Jeg må også bli flinkere til å tro på det jeg selv står for – så jeg ikke står der i slutten av året og bare: «-øh, hva skjedde med det som skulle bli året mitt?!»

Jeg har rett og slett lyst til å finne tilbake til min indre Pippi Langstrømpe og si «det har jeg ikke gjort før, så det klarer jeg helt sikkert!»

Året som har gått har bydd på fantastiske ting jeg har fått lov til å bryne meg på. Jeg har fått lov til å jobbe med noe jeg syns var (og er!) ufattelig kult – nemlig kommunikasjon i en politisk verden. En verden jeg i utgangspunktet vet lite om – men der MINE kunnskaper om kommunikasjon og synlighet kom til sin rett – og jeg følte meg både behøvd og nyttig. Herregud så hektisk til tider, men akk så ufattelig moro og ekstremt lærerikt.

I tillegg har jeg hatt foredrag som har gitt meg enormt i møte med publikum, der jeg kan fortelle mine historier til et publikum som verken dømmer eller rynker på nesa. Mammasjokket er virkelig ikke noe å spøke med!

Flere høydare – jeg har også vært så heldig at jeg dette året har kunnet kalle meg en fast spaltist hos en av de viktigste magasinene i norske bladhyller – nemlig Redningsselskapets magasin RS. Dette er jeg ekstra stolt av, fordi det binder flere av mine lidenskaper sammen mellom to tykkere ark. Jeg har også fått lov til å få mye av det jeg skriver på trykk i landets største aviser, blader og nettsider – utenom bloggen min. For bloggen og mine sosiale medier er mitt hjertebarn. Mitt go-to sted når tankene flyr. Min måte å holde meg varm på, glede meg over og kommunisere med de menneskene som gjør meg godt – for du kan si hva du vil om at sosiale medier kan gjøre mye stygt mot et menneske, men jeg opplever det som min base og utvidede omsorgskrets. Herregud, det er mye fine folk der ute jeg har blitt kjent med når kommentarene og meldingene mellom oss flyr! ❤️

Jeg stepper up gamet i 2020 – og vikler meg inn i noe nytt og spennende som krever både arbeidsro, fokus, litt magesår, litervis med tårer (både lattertårer og triste tårer) og mye neglebiting – før det letter fra utskytningsrampen. Jeg er såpass selvsentrert at jeg vet jeg er ganske sikker på at jeg gjør det kun for meg selv – og det er ikke for tidlig.

Jeg har hele tiden sagt at jeg ønsker meg et år – og det skal bli 2020. 

6 kommentarer
  1. Du er forbildet mitt! Du er ekte, morsom, omsorgsfull, raus og klønete. Du deler mye av deg selv om alminnelig situasjoner, akkurat slik jeg liker det. Jeg leser ikke blogger for å høre om hvor perfekt ting kan være, jeg leser for å relatere meg til hendelser, situasjoner og mennesker. Du minner meg veldig om meg selv og min mor, derfor er det ekstra gøy å følge deg 🙈

   Gleder meg til å se mer fremover!

   Godt nytt år!

  2. Du er så ekte og ikke minst morsom! Liker også at du kaller din lille gromfis for diktator, jeg gjær det sjæl 😛

  3. Kan jeg vær så snill få den første utgaven etter din egen og dine nærmeste har fått – signert av deg når den kommer? Jeg skal betale altså, haha😂 Det hadde betydd så mye fordi jeg relaterer meg sånn til deg med å miste mor i ung alder. Klarer ikke å se for meg hvordan det blir å få barn uten at mamma skal få bli kjent med dem… Men en familie skal jeg lage meg!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg