Alt gikk bra.

Min lille prøvekanin.

Alt gikk bra. Foreløpig kan man jo si. Første dagen, andre dagen og tredje dagen som prøvekanin, sammen med mange andre barn som følger myndighetenes råd om å sende barna i barnehagen. Helt fantastisk å se så mange som leverte i barnehagen på mandag, det var deilig å se at jeg ikke var den eneste som sendte ungen min i krigen. (!)

Jeg er verken smitteekspert eller professor. Jeg vet lite om tiltak, vedtak og handlingsplaner som har blitt sendt på kryss og tvers i påsken. Jeg vet ingenting egentlig om hvor mye tid og energi de ansatte i barnehagen har brukt på å koordinere, organisere, og sette i sving. Bare noe så enkelt, men allikevel så tungvindt – de ansattes klær skal praktisk talt ihjelvaskes etter hver arbeidsdag. Kan noen fortelle meg det plagget som tåler kokevask hverdag? Men de ansatte bare smilte da vi leverte Maren. De trygge armene, de morsomme sangene og den høye latteren til Kristin. Det var som om alt var bra igjen. 

Da jeg hentet Maren fikk jeg beskjed om at hun hadde vært helt i hundre hele dagen. De hadde hatt utedag og vært i sine kohorter. Eller grønn og gul gruppe da, som vi kaller det i Bamble..! 

Nei, jeg er så vitterlig ikke noen ekspert oppi alt dette. Jeg er mamma. Normalt bekymra for sykdom, skader og brann. Det vanskeligste med å levere Maren i barnehagen var at jeg har hatt andre mødres uttalelser i bakhodet. «Vi vet ingenting. Vil ikke bruke barnet som prøvekanin. Velger å sette helsa og barnet først». Vil ikke være en egoistisk mamma.». 

Alle jeg møtte på parkeringsplassen gav meg tommel opp når levering og henting av en haug med små prøvekaniner var et faktum. Det var fantastisk fint. Foreldre med samfunnskritiske jobber. Bedriftsledere. Permitterte. Foreldre i mammapermisjon med yngste. Hjemmekontorister. Aleneforeldre. Alle med hver sin grunn til å levere i barnehagen. Noen kanskje litt mer utrygg enn andre, men fulgte myndighetenes råd slik vi har gjort de siste ukene. 

De ansatte gjorde det de er aller best på, å trygge oss. Og selv under disse ustabile og skumle tider, så gjorde de trygget de oss til toppkarakter. Jeg vil takke alle barnehageansatte for den fantastiske jobben dere har hivd dere rundt med de siste ukene. Husk å si det til de når dere ser de, de er våre helter!

Og jeg? Joda, jeg har funnet superkvinnen i meg! Jobber på dagen fra hjemmekontor, henter Maren – storkost meg med henne i tiden frem til hun sovner i sofaen og jeg må bære henne inn. Vi har bygget, luket, gravd, danset, herjet ute i hagen – kvalitetstid slik det skal være når mamma ikke har jobb som skulle vært gjort tyngende på skuldrene. 

Når det er sagt – en hyggelig shoutout til de av dere som har holdt barna hjemme denne uken uten å kalle oss andre prøvekaniner – dette er jeg helt sikker på har gjort det bittelitt lettere for de ansatte å omstille seg! Har man mulighet, lyst og ønske om å være hjemme med barnehagebarna og man sjonglerer det fint, så er ingenting bedre enn det! Og en stor takk til de som har støttet oss andre til tross for forskjellige valg, dere har motbevist inntrykket av det lille hylekoret av momshamers som har dukket opp i diverse nyhetssendinger og kommentarfelt! ❤️ Takk!

Og til alle dere som følger meg på instagram og snapchat (linevictoriahus), jeg LOVER å skrive om prosjektene i hagen dere til nå bare har sett bilder av. Det er jaggu mange ballsy kvinne der ute som også vil ta hammer og saga fatt! 

3 kommentarer
  1. I møte med eventuelle ‘piss-mægger’ som benytter seg av denne krigsmetaforen for å ramme deg psykisk og som mor, så kan du jo vise til hvordan det ikke er mange ukene som skal til før isolasjon er allment ansett for å være tortur!.. – Og i motsetning til denne ‘krigen de refererer til, er det ikke ingen metaforisk betydninger i ditt resonnement, for å si det sånn.. – Litt vel slemt, er det vel sikkert noen som vil si, men enkelte ganger er dette det eneste språket de forstår.. 😉

  2. Så deilig med noen gode første dager i barnehagen 🙂

   Hvordan gikk det med Torben egentlig, fikk han noen gang lov å komme ut av bobilen igjen? Syns ikke vi har sett/hørt noe om han siden han ble puttet inn der i karantene 😛

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg