“-Bitch, hør her. Her har du en Gullrute-pris.”

Jeg har alltid syns at Gullruten er gøy. Spektakulært, unorskt og glamorøst. I mine år i tv-bransjen var jeg ofte på disse utdelingene i Bergen, og jeg så alltid med beundring i øynene opp til de som ble ropt opp til scenen for å motta en pris, heder og ære. Fremdeles den dag i dag kan jeg takketalen min på rams hvis jeg av en eller annen grunn ble invitert opp på den scenen.
For kjendiser og tv-folk generelt kan si hva de vil – en Gullrute er alltid en stor anerkjennelse for jobben man leverer med å underholde seerne sine. 

Fra Gullruten en gang på 2000-tallet. Lånt kjole og i fint selskap på rød løper med Gyda og Tom-Erik fra “Skal vi Danse”. 

Etter sendingen var det alltid fest og alle kjendisene drakk rett fra flaska og strålte med skyhøy selvtillit i lånte klær og nykrøllet hår. Riktignok en ørliten overfladisk stemning, men «ÅÅå, så fin du er!» og «Åå, dette er jo DU som burde vunnet!» når vinnerne ble gratulert av oss litt lengre ned på den sosiale rangstigen. 

Dette året satt jeg i min deilige joggebukse i sofaen og bivånet det hele fra trygg avstand. Kommenterte antrekk, tippet resultater og tørket tårene når Solveig Kloppen var nominert gang på gang på gang. Jeg lo av introfilmene til Sigrid Bonde Tusvik og jeg klappet vilt med hendene da Bambles egne

Daniel og Simen entret scenen og delte ut en pris. Dette er skikkelig feelgood-tv!

Da de nominerte til «Årets deltager» blir annonsert, så dukker Melina fra Ex on The Beach opp på storskjermen med pekefinger mot en deltager i samme programmet og den gjenkjennelige mobbe-scenen fra serien ruller over storskjermen:

«-Bitch, hør her! Du stygg, du er feit, du er bleik. Du drar ned håret og leker deilig. Du er ikke en dritt, bitch.»

Konvolutten åpnes og årets deltager er: 

Melina. 

Jeg følte meg plutselig som en sint gammel dame i sofaen når jeg kjente at hele Gullruten-fantasien ramlet sammen som et korthus. Alt det fine, nære og hyggelige med å takke den døende bransjen lineær tv-produksjon ble borte idet Melina stabbet seg opp på scenen og ropte «Fyyy faen, jeg mista skoen ass!» og tok imot prisen for å være beste deltager i et realityprogram. 

Jeg har alltid lurt på hva kriteriene er for å bli hyllet med bransjens gjeveste pris i sin kategori. Nå vet jeg det. Du må være skikkelig, skikkelig ugrei og stygg mot de andre deltagerne. Da blir du anerkjent med TV-historiens største gullpokal. Er jeg alene om å syns at det ikke bør være greit at en noen kaller andre bitch, feit, stygg og bleik i et program som våre ungdom følger slavisk, vinner en høythengende pris for oppførselen sin? Skal det være slik at man premierer slik oppførsel på TV? I alle andre bransjer ville denne jo denne oppførselen bli slått hardt ned på! 

«Hun lagde bra TV da!» sier folk. Er det BRA tv å mobbe andre deltagere? Er vi seere så hjernedøde at vi syns det var et magisk øyeblikk da Melina gikk i stupen på ei ung jente i samme programmet? Hva med den unge jenta som faktisk fikk denne dritten slengt etter seg? Har noen spurt om hun syns det var allright?
La oss se på et eksempel:
Hvis du blir møtt med en slik tirade på jobb av en kollega i kontorlandskapet, syns du det er innafor å stå på julebordet og se personen som mobbet deg ta imot en pris for «Årets ansatt» mens alle rundt deg klapper i salen og konfettien spruter?

Jeg kan godt leve med at slike ting skjer i tv-programmer jeg ikke ser på. Jeg lever godt med at Melina både hadde sex på tv og oppførte seg generelt ganske dårlig i et tv-program jeg uansett ikke ser på. Men om det er verdt en Gullrute i beste sendetid der TV-bransjen indirekte HYLLER en ung kvinnes elendige oppførsel på TV – det bør være med en tydelig bismak i munnen. Slike priser burde være forbeholdt dyktige mennesker, forbilder, programmer med glimt i øyet og gode tv-øyeblikk – slik resten av programmet viste. 

Dette er faktisk ikke Melina sin skyld. Hun har ikke gitt seg selv denne prisen. Synd vi aldri fikk høre begrunnelsen på hvorfor nettopp Melina fikk denne Gullruten for årets deltager. Jeg tenker vel at det blir for flaut for juryen å forklare hvorfor de syns mobbing fortjener en gjev pris i beste sendetid. 

Line Victoria, aldri nominert til Gullruten.

PS: Solveig Kloppen – om du leser dette: TAKK for din åpenhet og fine dokumentar om de viktige tingene i serien din om døden. Du trenger ingen Gullrute-statuett for å vite at du er i alle seernes hjerter. Stor klem til deg! ❤️

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!

55 kommentarer
  1. Såååå enig!! Takk for at du tar bladet fra munnen ! Synes også Solveig Kloppen burde hatt MINST en gullrute for et fantastisk nært, ekte og rørende program. Elsker henne!

  2. Det du sa!!!!🤜🏼🤛🏼
   TAKK for at noen sier noe om akkurat dette!!💜
   TENK at hun hylles og premieres med en PRIS!! Hva skjer med normer og verdier i dette landet, når vi hyller mennesker som er så stygge mot andre mennesker?!!
   Jeg blir bare så trist av at sånn oppførsel og slike usunne «forbilder» «premieres».
   Solveig Kloppen er EKTE, på alle måter man kan være ekte. Et forbilde for mange, mange. Hun viser hverdagens opp- og nedturer på en nær og god måte. HUN burde vunnet, fordi ekte og respektfull burde premieres!!❤️

  3. Det du sa, helt enig, blir forbanna over at man kan få en pris over å oppføre seg helt idiotisk på TV, de berømmer mobbere🙄

   Nå burde de gå inn i seg selv å se om de har lyst til å være de folkene som gir pris til folk som MOBBER.
   Herregud, vi er ikke på vei i riktig retning nå.
   Lover ikke godt for barna våre når sånne ting er greit, og man får en pris for det.

  4. Satt akkurat og tenkte det samme på lørdag jeg og. Det har skjedd, det gikk vitalt, blitt sang, men det er nok med det. Ikke belønn mobbing. Et skritt fram og to tilbake.
   Kloppen er helt fantastisk, for en programleder og menneske<3

  5. Hvis jeg husker rett var hun også nominert til årets TV-øyeblikk. Det er altså denne mobbe scenen, som var øyeblikket. Helt katastrofe. Blir matt av hele greia.

  6. Jeg trodde jeg hørte feil da de ropte opp Melina…..Jeg skjemmes over Gullruten,blir aldri å se det mer..Og en stor klem til Solveig Kloppen som virkelig skulle ha fått EN Gullrute i allefall♥️♥️♥️

  7. Å årets TV-øyeblikk da??? har jaggu ikke hørt om dama som hadde trøbbel med hotell-kortet da hun skulle få strøm på rommet.. Jaja,kan ikke få med sæ alt 😀

  8. Helt enig , jeg mener at om noen skulle ha vunnet pris i ex on the beach så må det jo være Henrik 😆 han lagde god TV med alle de artige frasene sine og skrev bok om dette pluss at han var snill og grei , melina mobbet de andre og var helt gæææærn

  9. Helt tragisk at man premierer drittsekkTV sånn.. og at voksne mennesker i ettertid av slike utsagn sitter å tar inn penger på å lage låt av det? Vi premierer mobbing og drittslenging, og overser når kjente personer bruker plattformene sine til gode formål. Solveig Kloppen f.eks ; totalt oversett!

   Jeg er sjokkert, samtidig som jeg egentlig ikke er det… verden vil bedras.. tut og kjør.

  10. Jeg hadde ca samme tanke som deg, og tenkte at det burde offentliggjøres hvem som har avgjort at det øyeblikket vant over f.eks det med Kloppen. Du burde poste dette innlegget i VG, veldig bra skrevet.

  11. 100 % enig med deg. Jeg hadde benket meg foran TV og klar for et vanligvis godt underholdningsprogram. Men i det de ropte henne ut som vinner, då svitsjet jeg kanal og lot meg underholde av en annen kanal. Helt lavmål at de hyller en mobber. Uakseptabel oppførsel som ikke skal belønnes. Aldri. Forkastelig.

  12. Heilt enig. I alle andre sammenhenger blir ikkje slik oppførsel godtatt. Og jammen bra er det. Gullruten jury: SHAME! (Ja, GOT referanse;)

  13. Tragisk å belønne sånn oppførsel..
   Verdigrunnlaget til Gullruten viser seg å være totalt fraværende. Med dette viser de ungdommen at slik oppførsel er greit, og at det er det som må til for å kunne nå langt/stikke seg ut..Forferdelig!

  14. Helt enig i det du skriver. Dette er ikke greit i det hele tatt! Ufattelig avgjørelse av juryen, og nok et tegn på at sterke krefter i samfunnet, og kanskje spesielt deler av media, fremelsker mobbing og sjikane som god underholdning.

  15. Heeelt enig! Har ikke sett klippet selv, men man får det jo med seg via sosiale medier. Ble helt kvalm da jeg så at hun var nominert og holdt på å falle ut av sofaen da hun vant! Skulle jo ikke være mulig???

   Må ærlig innrømme at jeg ikke syntes det er greit at Sigrid Bonde Tusvik ledet showet heller, da jeg ser på henne som en mobber etter alt hun har sagt/gjort. Alt er ikke humor!

  16. Jeg slo av TV da hun kom på scenen. Forstår ikke at hun i det hele tatt var nominert. Flaut rett og slett.

  17. Helt på sin plass å kommentere! Den jenta har ikke bidratt med å heve kvaliteten på noe som helst hun har deltatt på. Nei, det er ikke hennes skyld at hun fikk prisen, men det som er synd er at prisen nå kan oppfattes som en anerkjennelse av hennes utagerende, tåpelige og fordummende oppførsel. Så Melina, hvis du leser her: Grow up! Du kan bli et fint forbilde hvis du tar fram andre sider av din personlighet. Lykke til! Og takk til Line Viktoria som satte dette på dagsorden! (Er det Victoria med c, kanskje? Unnskyld i så fall).

  18. Helt enig! Å gi en pris der man spesielt trekker fram slik atferd, sender ut veldig merkelige signaler. Det er faktisk mulig å lage god tv uten mobbing og drama, og det burde gullruten reflektere.

  19. Takk for dette innlegget, Utrolig bra skrevet. Godt å høre at det ikke bare var jeg som satt og måpte + rødmet i sofaen… 😩

  20. Godt skrevet. Hadde skjønt det mere om hun hadde vært årets Reality👏👏 Mobbing og masing ble årets vinnere. Publikumsprisen ble jo gitt til Harm og Hegseth som daglig maste i alle sosiale kanaler etter stemmer. Ja,Hegseth hadde en veldig bra tale. Men andre hadde fortjent prisen mere.

  21. Godt å vite at andre reagerer også! Takk skal du ha for velskrevet innlegg. Hilsen barneskolelærer som jobber mot mobbing hver dag!

  22. Akkurat!!!!😡😡😡SPOT ON. Nydelig skrevet😍😍
   Fy fader, jeg syntes synd på de to guttene i rullestol.
   For å sitere den tyske filosofen schiller :- Mot dumhet kjemper selv gudene forgjeves.😍😍
   Satt og så på programmet på opptak dagen etter, og dattera mi på 10 kom akkurat inn og så ho vinne prisen. Ho sa at herregud for ei jente🤪🤪🤪 fikk ho pris fordi ho hadde mobbet noen på TV??????
   Fikk et forklaringsproblem der gitt i likhet med det den juryen i Gullruten burde hatt…😠😠
   Dette burde vært blåst opp stort, hvor bedriten TV bransjen er, istedenfor så hyller de sånne som dette????
   Hvor er Sigrid Bonde Tusvik nå???
   Dette tør hun sikkert ikke ta tak i??

   1. Sigrid BT sa allerede då nominasjonane var klare, at Melina ikkje fortente å vinne. Dette er også ein stor del av T&T podcasten etter Gullruten. Sigrid BT har då heller ingenting med hverken nominasjonar eller kven som vinn. Ho er berre programleiar.

  23. Denne tildelingen skjer altså kort tid etter at pressen har hatt ukevis med oppslag om en undersøkelse om mobbing og seksuell trakassering i Forsvaret…jeg håper pressen nå også setter fokus på mobbing i media, realityserier osv! Kjempebra artikkel Line, hva du sa!!!
   Mvh Hans Petter

  24. Herregud..hva skjer? For første gang på 50 år søker jeg opp en influencer for å gi en kommentar på et innlegg. Tror æ dauer og kommer aldri til å gjøre det igjen, ever! Gratulerer, du har min oppmerksomhet i 2 minutter. Hater alle hjernedøde influencere, trodde jeg, inntil jeg ser et innlegg fra deg ang Gullruten. Gidder ikke skrive annet enn at det var spot on og at du faktisk har noe sunt å fare med. Tommel opp for deg!

  25. Tusen takk! Jeg reagerte også veldig på at man får pris for å mobbe på TV.

   Ble så glad da jeg leste dette innlegget på VG. Takk for at du sier ifra!

  26. Jeg er nok litt inhabil da mannen og jeg også var nominerte til årets deltakere. Men – det er så bra skrevet! Selv om vi ikke hadde vært nominerte synes jeg fortsatt ikke en som mobber andre burde vunnet. Jeg er helt enig med det du skriver og skulle gjerne sett begrunnelsen til juryen da de valgte henne og hyllet oppførselen hennes. Takk for at du bruker din stemme!!

  27. Veldig bra skrevet og veldig viktig det du skriver. Det er så trist at samfunnet er blitt slik. At dette er en oppførsel som er blitt akseptabel.

  28. Takk fineste deg som sier det mange andre tenkte…. jeg satt nesten juicen i halsen når jeg så dette på TV selv og tenkte hva pokker!! Er dette noe å hylle? Det går nesten ikke an……….å gi premie til noen som oppfører seg som en drittkjærring???
   Vi må få slutt på dette samfunnet at det er greit å snakke sånn til hverandre uten at det får konsekvenser. De blir jo nærmeste hyllet og folk syns det er bra TV….. nei få det vekk fra skjermen sier jeg….. klem til deg.

  29. Jeg er så enig med deg i det du skriver!
   Kan bare ikke begripe juryens avgjørelse.
   (Synes foresten hun burde blitt drillet litt i takketale når hun først ble nominert!😏)

  30. Takk for at du orket! Jeg greide ikke finne energi til å engang starte å begrunne hvorfor dette var helt feil, for jeg gikk rett inn i apati! Tusen takk🙏🏻

  31. Hei.
   Vil takke deg for at du bruker stemmen din for denne nominasjonen og utdelingen var virkelig på trynet. Du etterspør begrunnelse fra juryen. Jeg fant følgende begrunnelse i Dagbladet i dag https://www.dagbladet.no/kjendis/far-kjeft-av-charter-hilde-na-svarer-gullruten/71095926
   Og lurer på hva du syns om begrunnelsen. Selv kjenner jeg det koker når det sies at det ikke er en hederspris men en måte å sette pris på at mennesker ønsker å bidra til god TV. Hører gjerne dine tanker, og ser gjerne et motsvar til juryens forklaring om du har mer på hjertet

  32. Nok en gang viser tv2 seg fra en rævva side! Juks i farmen, sommerhytta og attpåtil mobbing og pris! Tv2 taper VIRKELIG ansikt!!!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg