Blindpassasjer i natten!

«-Hysj. Du må sove. Lukke øynene. Skal jeg kile deg på ryggen? Lukk øynene»

Det er egentlig mine ord. Det er sånn ca slik samtalen går når Maren skal gi seg hen til Jon Blund-støvet. Eneste nå var at det faktisk ikke var min stemme. Det var en 2,5 åring leeenge etter leggetid jeg hørte på babycallen. 

Det er ikke noe nytt at hun snakker i søvne, men da bleier det å gå i babbel og utrop. Ikke samtaler.

«Hysj nå. Skal jeg kile deg på ryggen? Da må du lukke øynene.»

Jeg tasser inn på rommet hennes og møter mer enn et levende vesen i senga.

Og for å poengtere noe veldig essensielt her – vi har IKKE katt!

Maren hadde da altså fått besøk i bingen. Det er å anta at katten har sneket seg inn på et tidspunkt og funnet roen i senga til Maren. Det var noe veldig fint å se Maren stryke på den bedagelige katten, mens hun febrilsk latet som hun sov for at mamma ikke skulle ødelegge kosestunden. 

Det måtte bli som det ble, jeg løftet den fine, rene og veldig tamme katten ut av sengen og bad Maren sove. Hun sovnet kort tid etter, så forhåpentligvis kan vi bare anta at hun i morgen våkner opp og tror hun har drømt om en sovende pus i senga si.

Jeg tok med meg katten ut i stua for å titte nærmere på den. En veldig velholdt, flott katt som noen åpenbart er veldig glad i. Tam og veldig kosete, rolig og frekk nok til å krølle seg opp i armene som bare verdens skjønneste kattepus kan gjøre. Jeg var solgt!

Men en så fin pusekatt er nok også veldig savnet av eierne sine, og jeg kan (dessverre) ikke bare stjele en katt. Jeg har også en mann som påstår at han er allergisk, så OM jeg hadde bestemt meg for å stjele den så hadde jeg ikke fått lov til å beholde den dessverre. (Finnes det allergivennlige katter man i såfall kan vurdere hvis jeg får Torben på gli? Og hvor mye koster en sånn prikktest for katteallergi, bare for å bringe det på det rene at han faktisk HAR allergi?)

Jeg er stygt redd jeg må prøve å finne eieren de neste dagene – ellers kan det se ut som vi har fått oss katt! Og da må jo Torben flytte ut.

Jeg finner på veldig mye gøy på Instagram, så følg med gjerne der også!

20 kommentarer
  1. Har hørt flere med katteallergi som har skaffet seg en sibirkatt! Skal vist være en av de mest allergivennlige!! 👌

  2. Har hørt at Sibirkatt skal være allergivennlig, de som selger Sibirkatt tilbyr ofte at kjøper tester å ha katten noen uker for å sjekke om ny eier reagerer før katten kjøpes og betales. Tror de ligger på rundt 10 000kr. Ellers så skal det kanskje komme en «vaksine» som kan gis katter slik at de ikke produserer det allergenet som allergikere reagerer på, men den blir ikke tilgjengelig før om noen år.

   Hilsen en som også har en mann med «allergi» mot dyr.

  3. Dette har faktisk skjedd her i heimen også 😂 men angående allergi….det finnes jo sånne hårløse nakne katter 😉 de er sabla festlige.

   God helg

  4. Hei !
   Ligner veldig på en katt til en venn som er savnet. Kunne du ha sendt meg flere nærbilder av katten på emailen min ?

  5. Hei, var bra at det var en snill katt da 🙂
   Og ja, det finnes en allergi vennlig katte rase, den heter Sphynx, det er en nakenkatt. Les om den på nettet 🙂

  6. Hei, bra at det var en snill katt da 🙂 🐱 🐱
   Og ja, det finnes en allergi vennlig katterase, den heter Sphynx. Det er en nakenkatt. Les om den på nettet 🙂❤️

  7. Hei, bra at det var en snill katt da 🙂 🐱 🐱
   Og ja, det finnes en allergi vennlig katterase, den heter Sphynx. Det er en nakenkatt. Les om den på nettet 🙂❤️

  8. Hei, bra at det var en snill katt da 🙂 🐱 🐱
   Og ja, det finnes en allergi vennlig katterase, den heter Sphynx. Det er en nakenkatt. Les om den på nettet 🙂❤️

  9. Hei, bra at det var en snill katt da 🙂 🐱 🐱
   Og ja, det finnes en allergi vennlig katterase, den heter Sphynx. Det er en nakenkatt. Les om den på nettet 🙂❤️

  10. Er så koselig med pus i hus 😊 Her har vi Devon rex som er allergivennlig rase, super snill og sosial rase! Her og har vi mann med allergi, som aldri har reagert på vår 😉

  11. Eg er ikke allergisk mot katt, men allergisk mot gress og støv, noe katter går i.. 🙈
   Allergi tabletter er billig og funker 👌👌

  12. Er så koselig med pus i hus 🙂
   Vi har skipskatt/skogskatt og den reagerer hverken sønnen min eller lillebroren min på,og de er allergiske !

  13. Jeg har en sphynx som min allergiske xkjærest reagerte kraftig på. Så sphynxen er ikke nødvendigvis allergivennlig. 👍🏻😝

  14. Nakenkatter er ikke allergivennlig. Men sibirkatter er allergivennlig..
   Dessuten, så kan man “trene” seg frisk ved allergi😊

  15. Hahaha, dette skjedde med oss også- en pus som flytta inn i garasjen vår… og nektet å gå. Har lett etter eier, men ingen melder seg… så nå har pus oppgradert og flyttet inn permanent – til tross for gjentatte protester fra mannen 😂😂😂 lykke til!!

  16. Føler med dere. Katt var min store drøm som liten. Jeg hadde foreldre som sa «når du blir voksen kan du skaffe så mange katter du vil.» Og så ble jeg voldsomt allergisk mot alt av pelsdyr da jeg var 20 år. Legen sa bare at det var ganske vanlig å vokse på seg allergier. Og nei. Som voksen går det som regel ikke over av seg selv. Skjebnens ironi altså.

   Man er allergisk mot hud, spytt og/eller urin, men i og med at katter slikker seg rene så er pelsen deres ofte full av både hudpartikler og spytt. Så nakenkatt er ikke allergivennlig.
   Det er veldig stor forskjell på katter. Jeg reagerer minst på katter med tett pels. Det er nok lurt som noen andre kommenterte å teste ut en rase som skal være allergivennlig.
   Antihistaminer fungerer, men det er jo ikke noe gøy å gå på tabletter hele tiden. Dessuten kan man bli mer allergisk dersom man får allergiutbrudd ofte. (Sa legen min.) Eksponering i bittesmå doser som økes over lang tid har jeg hørt kan hjelpe, men det er ikke så lett å få til når man er allergisk mot dyr. Det er liksom enten katt eller ikke. Kan ikke ta inn et værhår av gangen… 🙁

  17. Det finnes ingen «allergifrie» katter, men heller allergivennlige. Ser flere ovenfor nevner nakenkatter, men desverre kan man være allergiske mot de også. Enkelte er allergiske mot pelsen til katten, mens andre kan være allergiske mot et stoff i spyttet deres, som igjen brer seg utover katten sin kropp da de slikker seg. Så anbefaler og evt. å prøve seg frem for å finne ut hva som funker for dere, da man kan reagere ulikt på de forskjellige rasene😄

  18. Jeg er allergisk mot katter og har to katter 🤧🥰 Var nettopp hos legen for å forhøre meg om allergivaksine mot katt.. Legen min hadde ikke hørt om det, men jeg hadde lest om det på nett, så hun tastet litt på tastaturet sitt og fant ut at, joda, det finnes. Jeg ble kjempeglad og ringte dit hvor jeg ble henvist med en gang. Fikk time og det skulle de ordne.. Helt til hun spurte om jeg hadde katt, jeg er da en ærlig sjel, dessverre😒 “åja, men har du katt så får du ikke lov å få vaksinen.” Men siden dere enda ikke har katt så er jo det gode nyheter for dere da 🐈🙃 Tar noen år bare 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg