Dagen med #Gnagen.

Reklame | ✅ Compeed

Planen var å poste et innlegg om viktigheten av å beskytte seg selv mot gnagsår når man er uerfaren jogger i dette innlegget. For med god hjelp av min fantastiske støttespiller Compeed 💛 som fylte postkassen min med en motivasjonspakke med omkring 10.000 gnagsårplaster og Compeed-tskjorte og raske sokker, har jeg ikke hatt noen grunn til å klage på vonde føtter eller den velkjente #gnagen de siste ukene. Jeg hadde tilogmed tatt bilder av meg selv i nydelig galopp langs turstien jeg jogger på, feiende flott i min tighteste tights for å vise dere joggerunda mi. Og joda, gnagsårplaster er VELDIG viktig når man skal både forebygge og lindre i løpet av en løpetur, men det var ikke før 17. mai feide inn over meg jeg egentlig innså viktigheten av gode, komfortable føtter gjennom hele dagen. På godt norsk: Oh My God.

Selv om bildet over sier sitt så må jeg nesten forklare syns jeg.

17.mai er en av de mest stressende dagene når man har kids. Vi hadde planlagt intet mindre enn TRE forskjellige tog vi skulle delta i. Første toget 09.00 i gata vår og opp til lekeplassen for kakefrokost med rundt 100 naboer, deretter skoletoget med barnehagen rundt hele Stathelle og opp til idrettsplassen med omkring 1000 sukkerhøye kids, for så å runde det hele av med borgertoget i Langesund på ettermiddagen.

Needless to say, jeg var ikke klar over hvilken kraftanstrengelse som lå foran meg. Både i antall kilometer, men også i forhold til tålmodighet, tidsperspektiv, og hold it – gnagsår. Altså, marathon er nok ingenting i forhold til 17. mai for en relativt forhåpningsfull familie med 32-kilos barnevogn.

(Bildet er nesten et slag i trynet. På ettermiddagen slang jeg hele sulamitten i en haug i gangen nede, og sammen med det – mine redskaper for en skikkelig god 17. mai.)

Men – i alt virrvarret med å tre på meg selv og kidden bunad, søljer og våt skjorte (ja, den rakk aldri å tørke etter vask) så klarte jeg underlig nok å finne tid til å klistre på meg Compeed på hæl, liktorn og under foten. Ja, for Compeed måtte jeg jo klaske på meg fordi jeg ikke kunne finne mine utgåtte bunadssko og måtte kjøpe sylferske bunadssko i en størrelse litt for små i desperasjon kvelden før. Merket dere forøvrig ovenfor at jeg nevnte plastre-regimet mitt i entall? Vel…

JEG GLEMTE DEN ANDRE FOTEN!!!

Det var allerede i bilen på vei til tog nr. 2 at jeg merket at det var noe «rart» med den ene foten. Du vet, den brennende følelsen du har og du bare veit at om du tar av deg skoen så blir det litt som å pisse i buksa for å holde deg varm, for den skoen MÅ jo på igjen.

Jeg tenkte først at jeg kanskje hadde fått bunadssko i to forskjellige størrelser, men idèt jeg hører Stathelle musikkorps hadde oppspill til Gammel Jägermarsj, og lille diktator bretter seg som en BANAN når jeg prøver å stroppe henne fast på en veldig lite pedagogisk måte i barnevogna mens hun fråder av sinne, ja DA kom jeg hadde glemt å plastre høyrefoten. Den #gnagen hadde jeg med andre ord på dette tidspunktet både i øra, på høyrefoten og jupp – under bunadsbeltet som satt stramt som hyssing på juleskinke, rundt livet mitt.

(Du kan nesten se jeg lider…!)

Japp, Compeed ER fantastisk som forebyggende mot gnagsår. Men det er faktisk ganske pinlig av en som har skuffen full av alle typer Compeed-plaster, å faktisk glemte å plastre den ene foten i alt virrvarret før avreise.

De siste hundre meterne i tog nr 2 kastet jeg inn håndkleet og tok av meg skoen. Jeg limpet litt før jeg skjønte at den andre foten skulle få kjenne på friheten også, slik at jeg ikke gikk inn på fotballbanen i toget i en 45 graders vinkel med èn sko på foten. Så hva kan man da gjøre hvis man ikke rekker å forebygge?

På vei til Langesund og tog nr. tre for dagen, rakk vi å sveipe innom huset og jeg fikk fikset med meg boksen med noen etterlengtede Compeed-plaster. Å kjære vene og Compeed-Gud i himmelen – ikke bare er de forebyggende – men når du faktisk har vært så uheldig som meg så er de jaggu lindrende også. Jeg fikk smekket på meg plaster på det som nå var blitt en boble-fot (jupp, en kjempestor vannfylt boble på hælen!) og brukte Compeed-stiften på huden i midjen som var rukket å bli ganske så hissig rødt. (Den stiften er helt RÅ! Den har så enormt mange bruksområder! Den er helt super hvis du har litt gnisselår i sommervarmen, bare et tips!)

Plastererne satt på i mange dager etter feiringen, og jeg skal innrømme at jeg gruet meg til å ta de av. Sannheten er at selv den svære gnagsårbobla hadde flata ut – og det virker egentlig som plasteret har blitt som en ekstra beskyttende hud på boblefoten som sørget for at gnagsåret fikk tid til å lege under en beskyttelse, uten å bli hisset opp ytterligere. Vondt hadde jeg heller ikke underveis mens det “healet”, bortsett fra bittelitt vondt i den dårlige planleggingsevnen min da..😂

For å være helt ærlig så må jeg jo være verdens beste Compeed-bruker. Compeed er verdenskjent for gnagsårplasteret sitt, og det er det så vitterlig en grunn til. Ha ALLTID Compeed i veska, bilen, skuffen, eller på hælen! Og skal du bare tillate deg å kjøpe et produkt fra Compeed – kjøp stiften eller boksen med forskjellige plaster til enhver anledning.

Og du? Forhåpentligvis feirer du bittelitt oftere enn bare 17. mai. Forebygging med gnagsårplaster eller den elskede super-stiften angrer du ikke på når du skal tre på deg de høye helene på jentekvelden, de tunge bootsa på heimevernsøvelsen eller de nye, rålekre joggeskoene under en løpetur. Og ER uhellet ute så er ikke alt håp ute – sleng på Compeed så skal du jaggu se at skaden minimeres og du kan fortsette festen! 🙌🏻 Og forresten, det finnes en Compeedpakke med plaster for flere steder på foten i EN eske, den burde du ha liggende sammen med stiften jeg fortalte deg om!

PS: Jeg anbefaler deg å se det enorme sortimentet Compeed har nå! Det er jo ikke bare på hælen man får #gnagen, men kanskje du som meg også blir kjempeår under foten også? Eller på den “ekstra” lilletåa som hos noen stikker litt ut? (Mulig det er det som heter liktorn? Jeg bruker uansett liktorn-plasteret der…!) Jeg tror du blir overrasket over at det finnes et plaster for alt…! Ikke for gnagsår i øra da, det tror jeg Torben hadde ønsket seg.

/Line Victoria

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg