Det er visst noe mer enn romantikk i luften…!

Reklame | LUX Norge gir deg gratis test av inneklimaet ditt!

Deilige lørdag. Sove lenge, bruke tid på å rydde huset, vaske klær og lufte dyndunene i heimen. Ikke at jeg skal påberope meg å gjør det så altfor ofte, men det er jo noe med det å sørge for litt godt inneklima når man først tilbringer så enormt mye tid innenfor husets fire vegger. Men jeg har gjort noe jeg har fundert lenge på å gjøre, og dere skal få muligheten til å foreta en helt gratis luftmåling dere også!

La meg bare være helt ærlig – NEI, jeg visste ikke hvor forurensa lufta i huset mitt var. Sånn, så er det sagt.
Vi har eid dette huset i tre år nå. Aldri egentlig hatt noe å klage på – for jeg er en utrolig enkel sjel når det kommer til hvordan jeg har det rundt meg. Jeg støvsuger ikke så ofte, vasker når jeg har tid og både hybelkaniner ligger å boller seg opp både de usynlige under senga og sofaen – men også synlige! Jaja, sånn er det. Det er ingen som har klaga. Tror jeg.

Som sagt er ikke jeg en person som reagerer nevneverdig på dårlig luft i huset, jeg pleier bare å åpne et vindu og riste dynene – og sveipe over med støvsugeren i ny og ne. Føler meg bedre med en gang. Tror jeg. Denne fasinasjonen for svevestøv og inneklima begynte allerede for et år siden da jeg ble så sjokkert over at robotstøvsugeren vår fylte seg til randen av sånn veeeeldig fint, tynt støv i løpet av nattestøvsugingen hver eneste natt! (Den går runden mellom 02.00 og 04.30 hver eneste natt) Jeg fikk det forklart at robotstøvsugeren tar kun det støvet som legger seg på gulvet etter at det har vært virvlet opp mens vi beveger oss rundt i rommet.  Og da fikk jeg faktisk sjokk! Tenk at ALT det pudder-støvet i maskinen om morgenen er det samme støvet vi puster inn i lungene våre på dagtid!

Jeg har googlet, søkt og lest meg skikkelig opp om inneklima etter dette. Det viser seg faktisk at robotstøvsugeren tar minimalt av det støvet, den tar liksom bare det som er mulig å «plukke» opp fra gulvet hvis du skjønner.

Så jeg bestemte meg for å gjøre noe som mange vil anta at jeg virker litt hysterisk for å gjøre – men når jeg leste om inneklima og viktigheten av hva et godt inneklima betyr, så ble jeg i overkant nyskjerrig! (Kanskje spesielt på soverommet der man i aller høyeste grad bør ha så ren luft som mulig når man ligger og snorker der i 8-12 timer i løpet av et døgn.)

Jeg tok kontakt med noen jeg nesten vil driste meg til å kalle «Dustbusters»…! Du skjønner, det viktigste for meg var faktisk å finne ut om dette VAR et reelt problem hjemme hos oss – ikke bare anta det eller eventuelt late som det ikke er et problem. Var jeg hysterisk?

Jeg var så heldig å komme i kontakt med Lux sitt team som foretar slike spesial-målinger som kan vise hvordan det står til med inneklimaet. Herregud, så flaut egentlig – men akk så greit å få det bekreftet at inneklimaet her hjemme absolutt ikke står til 20 i stil. Og det er IKKE fordi jeg ikke er så flink med støvkosten eller vaskebøtta – det er rett og slett de bittesmå partiklene i huset og lufta ikke engang svigermor klarer å fange opp med klut og kost og såpevann!

Vi testet soverommet til Maren først. Rigget opp en detektor som stod og målte i lange tider før vi kunne lese av resultatet.
Vi MAKSET vi skalaen! Altså – hadde den hatt en alarm så hadde du hørt den inn til Helsedirektoratet, jeg bare sier det! 📢

Altså – her settes den igang.. vi ser jo allerede før vi går ut av soverommet og lar den styre på selv, at dette kommer til å gå til HELVETTE på støvskalaen, for det tallet der bare steg og steg…! 😂😂

…”And the winner is….”: 

400 er altså maks på skalaen og vi sprengte den på 2600! Ikke akkurat en konkurranse jeg syns var greit å «vinne» med tanke på at det var barnerommet til Maren…! 😅 Torben klødde seg litt i huet og spurte om det kanskje var derfor Maren sov så godt om natten. At hun var i støvkoma, liksom…! Og heldigvis fikk jeg trøsten jeg trengte (og forsvaret!) – det er faktisk IKKE mangel på vasking og støvsuging som har gitt oss de resultatene..!

Vi skal herved gjøre de tiltakene vi kan med å ta i bruk en luftrenser (en fiffig maskin jeg skal fortelle dere mer om senere!) men jeg er først og fremst innom her for å tipse dere om at ALLE som vil kan ta denne gratis testen av inneklimaet hvis dere vil!

Dere kommer til nettsiden ved å trykke her, fylle ut et skjema – og så vil teamet fra Lux ta kontakt med deg for å avtale når det passer å ta inneklimatesten hjemme hos dere. Det er selvsagt HELT opp til dere om dere vil gjøre de tiltakene som trengs å gjøres for å bedre inneklimaet, men for min del så var det faktisk utrolig bra å få mine mistanker om at at det i dette 40 år gamle huset befinner seg mye mer i luften enn bare romantikk..!

Jeg er så glad for at jeg sammen med Lux kan tipse dere om dette – for for mange mennesker så kan dårlig inneklima gjøre noen mennesker sykere enn de faktisk behøver å være når det kommer til plager med allergier og astma blant annet. Mitt beste tips idag er å anbefale dere å benytte dere av muligheten til å gjøre denne gratis testen i vaffal – det er en god start!

Gleder meg til å fortelle om tiltakene vi er i gang med, det er faktisk ikke så veldig avanserte greier – og det innebærer faktisk ikke verken støvkost eller vaskebøtta, hahahah! (Lo hun nervøst! 😅)

Forøvrig – tusen takk dere to fine folk fra LUX-teamet som tok turen! Takk for trøst (!), veiledning og ikke minst noen skikkelig fine råd! Veldig koselig å vite at jeg kan sende dere ut på testrunde til leserne mine! ❤️

1 kommentar
  1. Hei vil bare informere om at det er selgere som kun tar gratis test og som har mål å selge. Hvis du kjøper noe så blir du kontakta igjen om noen år hvor de liksom skal komme å følge opp for så å drepe maskinen eller støvsugeren din ved å prøve å selge nye produkter av samma greia igjen.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg