Fra Supporterfrue til Karantenefrue.

Jeg syns ikke det er nødvendig å holde det hemmelig for noen, selv om jeg var i tvil om jeg skulle blogge om det. Men mange vet jo at Torben har vært utenlands og kanskje plukket med seg noe i baggasjen som ikke burde vært med tilbake. Forrige gang han var på tur med Børge (i utdrikningslaget sitt) så mistet han jo en finger, så jeg var vel ikke overrasket over at det kunne bli litt spesielle tider etter denne turen også.

Jeg har det siste døgnet gått fra å være supporterfrue til karantenefrue som følge av at min mann ankom Torp igår klokken 14.00 med fly og er satt i karantene. Det kunne vært hjemmekarantene, men da måtte jeg også i karantene sammen med Maren – og jeg ønsker å være med på å holde hjulene i gang – så det var uaktuelt for meg. Så det var ingen åpne armer å spore hos meg da han ankom Norge. Det var en låst dør og sms! 😅 Hans reisefølge og beste kompis er i tillegg gift med de som regnes som en av de med kritisk samfunnsfunksjon så veien ble svært kort fra flyplassen og rett inn i en provisorisk karantenebobil. Begge to. Gutta boys. Bestevenner fra spedbarnsalder skal herved skånes fra kontakt med omverdenen, og har bare hverandre å kose seg med i omkring to uker fremover mens vi venter på symptomer eller resultater.

Sånn får det bli. 

Da jeg fikk signaler på at noe var i gjerde allerede før Erna talte til befolkningen, sørget jeg for et par poser med mat (ingen hamstring, nei) og kjøp av to komfortable joggebukser. Jeg var faktisk ekstremt fristet til å slenge oppi en pakke kondomer til gutta i karantene, men jeg var ikke i humør til å kødde denne torsdagen Norge ble snudd på hodet. Det ble litt hermetikk, kaffe, brød, pålegg og snacks. Ikke engang øl slang jeg i posene. Det er ikke noen forlengelse av en kosetur disse gutta skal gjennomføre. Dette er dugnad.
Og så satte jeg posene utenfor bobilen og tenkte mine tanker om guttaboys som kom til å leve ganske tett på hverandre der inne i den litt vel amerikanske luksusbobilen. 

Jeg bad Torben sende et illustrasjonsbilde fra karantenebobilen, jeg fikk dette tilbake:

Men bobilen er faktisk overvåket, og jeg vet at det ble spilt Madonna-låter og Britney til klokken minst 01.00 i natt i følge mine kilder:

(Er det bare jeg som ser dampen på innsiden av rutene…?! 😂😅)

Bobilen blir åsted for en to ukers karantene om vi ikke får noen annen beskjed. (Edit: Dette ble skrevet før beskjeden om å ikke dra på hytta kom!) Bobilen vil etterhvert ta gutta opp på en hytte langt inni skogen så de får bevegd litt på skrotten, der de dønn aleine skal leve som Brokeback Mountain gutta. Ja – jeg har smilt litt av denne situasjonen, mest fordi jeg syns det er flott å være med å brette opp ermene og ta et skikkelig krafttak for å legge Norge i hvilemodus, når situasjonen i Norge i går gikk fra OBS! til fullstendig lockdown på bare en times pressekonferanse. Jeg tenker at det er det minste vi kan gjøre for å skåne risikogruppene våre, selv om det er litt slitsomt med denne logistikken. Men det er mer slitsomt å miste noen man er glad i. Så dette gjør vi med glede og bittelitt ekstra planlegging.

Jeg er glad for at vi ser løsninger og ikke bare problemer. Det gjelder hele landet vårt i disse tider. Maren og jeg koser oss i hverandres selskap, selv om tankene våre går til de som påvirkes av det som skjer. Dette er den største dugnaden noensinne vi ser konturene av. Det kommer til å ha stor inngripen i vår hverdagsliv og samfunnsliv. Men akk så nødvendig. 

For min del så handler det om å å få litt hjelp til å tilrettelegge og planlegge litt bedre enn jeg har gjort tidligere. Jeg har sendt pappa og bonusmamma til fjells. (Risikogruppe) Jeg har en jobb å gå til, så uten barnehage så sitter jeg jo litt i skvisen – men med en arbeidsgiver med forståelse og tilrettelegging så er mye gjort digitalt og ved hjelp av talatut og en pc. 

I dag fyller Torben forøvrig 40 år. Gratulerer med dagen, Torben! Det er nok litt stusselig å våkne opp i armene til Børge og ikke til treåringen din som hadde gledet seg uendelig mye til å ha fest med deg denne dagen. Men husk at vi alle må gi fra oss noen goder for å holde julene i gang, og jeg er glad for at vi har mulighet til å delta i denne kampen mot korona!

Det blir en annen hverdag for svært mange av oss fremover. Husk at dette er vår viktigste dugnad noensinne. Jeg er stolt av oss, dette får vi til om vi alle gir av oss selv. ❤️

Følg meg veldig gjerne på Instagram hvis du vil!

15 kommentarer
  1. Nye råd nå – husstandsmedlemmer trenger ikke sitte i karantene selv om èn som har vært på reise gjør det 🙂

  2. Gratulerer med dagen🎉 den viktigste jobben vi gjør nå er å unngå å smitte de som er syke og svake… Som kanskje ikke tåler dette. Å resten som holder hjulene i gang. Sånn egentlig fraråder de faktisk å sitte i karantene sammen også… – en skal være hver for seg.

  3. Gratulerer med dagen tll Torben. Vi har avlyst familieselskap for guttungen som fyller 2 år til tirsdag. Trist at han ikke får feiret bursdag med familie eller i bhg. Men alt for bidra til forebygging og unngå smitte. Så får vi feire når ting er roet seg. 🙂

  4. Min kæll er og i karantene.etter og ha vært i Italia. Men jg går på jobb som vanlig:) i stad ble det sagt at jg og må i karantene. Men nå har de gått vekk fra det.😊👍

  5. Det er jo over alt på nyheter både på tv og Internett at ingen bør frampå hytta. Spesielt (!!) ikke de i risikogruppen. Følger ikke folk med på nyhetene eller ??

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg