Fylla har skylda.

Nå er det helg folkens! Og selv om helgene ikke er de helt samme som de var fra tiden før jeg fikk barn, så kan du takke fadern på at jeg har lagt inn noen ekstra timer på soveskjematimeplankalendenderen min, og lovet på tro og ære at jeg veldig snart skal ta bruk den nye gulvmoppen min. (Jeg kjøpte den på romjulssalg. I ROMJULA!)

Jeg vet ikke med dere, men jeg nyter helgene på en helt annen måte enn jeg gjorde før. I gamledager, da jeg var ung og sprek, så var jo helgene en evig fest. Helst på torsdager for da var jeg sikker på at jeg var edru til jobb på mandag. 

Jeg drikker særdeles lite for tiden. Ikke fordi jeg ikke er glad i en fest – det er jeg, men jeg HATER å være fyllesjuk. Sånn har det alltid vært, men etter at man har fått barn så føler jeg liksom at jeg kaster bort så uendelig mye tid på å resituere meg etter ei kule.

Noenganger våkner jeg både lørdag og søndag og sender en medfølende tanke til alle de tusenvis som våkner opp med dundrende hodepine, tomme bankkort, gjenglemte jakker og telefoner og bitemerker på halsen.

En gang våknet jeg opp med et…hold deg fast…. fotavtrykk (!) på ryggen! (!!) Da hadde jeg vært på partay på BI i Oslo og drukket Fernet. Og har du ikke smakt Fernet så er du heldig. Venninnen min fortalte at jeg på et tidspunkt hadde ligge mageflat på gulvet, og jeg vil anta at noen da har funnet det for godt å tråkke på meg. Krenkefest. Jævla BI-folk ass.

Jeg har også våknet opp i rosa ballkjole i leiligheten min som var plutselig speilvendt. Jeg skjønte ingenting! Jeg trodde helt seriøst at jeg var i et parallelt univers. Viste seg at jeg hadde forvillet meg inn til naboleiligheten i oppgangen jeg den gangen bodde, og funnet meg tilrette på avsatsen mellom stua og kjøkkenet. Leilighetene var helt identiske – men speilvendte. Jeg tror jeg brukte en halv time på gulvet der før jeg innså at dette faktisk ikke var MIN leilighet. Det var noe av det sykeste jeg har opplevd i bakfylla. Før jeg skjønte hva dom hadde skjedd så husker jeg at jeg hørte noen partysvensker hviske:

«-Jag tror hon vaknar nu!»

Hvorpå jeg svarte: “-Gå hjem!!!

Og de bare: -«Jammen vi bor ju her!» 

En annen jeg var hard på kartongen var i 2013. Jeg var nysingel, litt tjukk og hadde tidenes ettervekst. Jeg var også arbeidsledig og blakk, så jeg la ikke lista så veldig høyt den gangen, for jeg var vitterlig ikke i noen posisjon til å velge og vrake. Endte med at jeg inviterte den single ungkaren og matrosen (samme fyr, ikke to på en gang, det er en annen historie) på ferja jeg måtte ta for å komme meg til en øy i fjorden jeg hadde fått meg et hus. Jeg disket opp med en kartong billig rosévin, en flaske Chablis jeg hadde fått av pappa for et dykkeroppdrag og skulle grille. Hadde ikke grill, så jeg stekte de i en stekepanne. Hadde ikke tilbehør heller, når jeg tenker meg om.

Morgenen etter våknet jeg med en god porsjon fylleangst når jeg så at matrosen lå ved siden av.

«Fakk!» tenkte jeg. «-Når jeg dumper han så må jeg sikkert begynne å BETALE på den ferja også!»

Så jeg gjorde som alle blakke kvinner ville gjort, jeg prostituerte meg for tur/retur-biletter med MS «Oksøy». Neida!!!! Joda.

Nå fikk jeg litt mer enn litt fylleangst av den fyren da, for senere skulle det bli både ekteskap, hus, barn, biler og båt inkludert i prisen man måtte betale for å ryke på en smell med matrosen på kollektivtransporten. 

Man skal ikke skure hunden mot hårene, sier folk. 

Ha en fin helg! 

Jeg er alltid mer enn over-aktiv på Instagram hvis du vil følge meg der!

4 kommentarer
  1. Men du må itj grin på nesa av den vakre trøya da!! Verdens vakreste bunad har`n Torben .Ha ei fin hælj

  2. Har ikke ledd av en tekst så mye noen gang som jeg har gjort i dag 😂 Herlig å lese dine opplevelser i fylla! Ha en fin søndag 🤩

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg