Gamlinger på FÆIS!

Jeg har verdens beste pappa. Han ble hele 66 i februar, og jeg hadde tenkt til å klinke til med Wenche Myhre synge jebursdagssangen til han. Men det ble skjorter på salg i størrelse XL istede. Som alle bestefedre ønsker seg og trenger, ifølge kona deres.

Pappan min er beintøff. Ikke bare har han overlevd at man går fra svart/hvitt-tv til ultra HD Oled TV on demand, men han har også nesten vært i krigen. Eller, 70-tallet som han kaller det. Med slengbukser og det hele. På den tiden snakket man til hverandre ansikt til ansikt, og smilte på ekte istedefor å sende gifs og emojis. Noen få hadde telefon, og det var veldig mye lettere å “ghoste” gammal moro som han sier. 

At han i det hele tatt skulle bli superbruker av Facebook (eller, FÆIS som han uttaler det!) var det ingen som så for seg at vår foreldregenerasjon kom til å bli, tror jeg. Men selv om han både laster opp bilder, sender GIFs, emojis og deler nyheter og finn-annonser over en lav sko, så er det noen ganger gamlisene våre mister fokus i den teknologiske utviklingen. 

Pappa har riktignok ikke gått i noen bitcoin-felle eller blitt svindlet av en russisk frier med store pupper – men etterhvert som teknologien raser videre så skjønner jeg jo at pappa blir frustrert. 

Som når jeg ringer han på FaceTime for eksempel:

Og når jeg har ropt meg ferdig;
“HALLO!!! DU MÅ SE PÅ TELEFONEN! PÅ TELEFONEN! HOLD DEN FORAN DEG!!!”
så ting ikke så veldig mye bedre egentlig…

Noen ganger klikker pappa seg inn på noen litt fristende linker som blir sendt til han på Messenger, og da må pappa ut å advare verden etter at vanvittig (!) mange mennesker får den samme meldingen sendt til seg fra pappas fæiskonto:

 

Det er faktisk ikke så lett å vite de forskjellige kodeordene for hva internettet kan smittes av. Men så lenge man skriver det med Caps Lock så er det ALVOR!

Pappa kan også ty til internett, som så fryktelig mange andre gjør, når han trenger svar på noe. Som pensjonist har han mye tid til å holde seg oppdatert på entomologien. (Læren om insekter)

…og på snakk om insekter –  noen ganger tar det HELT av hjemme i Krabberødstranda! Da er det praktisk talt live-sending med stillbilder og oppdateringer på facebooken til pappa – når insektene går b(i)erserk!

 

Pappa lærer, hele tiden. Jeg er faktisk veldig stolt av han, over at han omfavner teknologien slik han gjør og lærer seg dette – fremfor å sitte på gjerdet og si at “det er ikke noe for meg.”
Dessuten er pappahumor er noe helt spesielt, og jeg elsker å se hva pappa bjuder på. Du vet, den tørre humoren man bare må le av fordi man
1. Syns litt synd på gamlingen eller
2. Faktisk er så tørr at det blir morsomt. (Her kan ikke jeg egentlig uttale meg, som har arvet samme tørre humoren fra min pappa)
Da jeg var barn og han tok kaviar på brødskiva mi så sa han alltid: “Kaviar og ka vi ikkje har”. Det sier jeg selv høyt hver eneste gang jeg styrer med kaviartuba.
Eller når han tar et glass vann og holder glasset opp og sier: “Line, dette er VANNVITTIG!”. Og så flirer han seg halvt forderva.

Hvis du ikke trodde at menn på 66 er opptatt av mote – ja, da tar du feil! Denne bunaden lagde han av en offshore vernedress, spraymaling, sølvpapir og en stor porsjon kreativitet på 17.mai som han måtte feire på plattformen – han går Jenny Skavlan i næringa med disse sy om-prosjektene sine!

Og eplet faller jo ikke langt fra stammen skal du vite –  for pappa bjudar virkelig på når han får et publikum på sosiale medier han kan underholde, akkurat som sin datter:

 

 

 

 

 

Og sånn går jo dagene. Pappa på FÆIS og det hele toppet seg litt i jula. Pappas mor (hun blir 90!) fikk nemlig iPad til jul. Samtalen gikk noe slikt som:

“Også trykker du der.”

“Og der. Og der kan du skrive hva du tenker på.”

“Også trykker du der”.

“Sånn, da er du på FÆIS!”

Og så var Oldemor (snart 90) også på FÆIS igjen etter 8 års fravær fordi hun hadde glemt passordet sitt.

 

 

Følg den gale familien på Instagram hvis du vil!

7 kommentarer

Siste innlegg