Hvordan går det egentlig?

 

Barnehagene åpnes nå gradvis opp etter påske. Det har regjeringen bestemt. Sammen med ekspertene sine. Og i disse dager stoler jeg på at alle gjør jobben sin der «innafor» i Tigerstaden og gjør det de tror er best for oss.

Jeg trakk et lettelsens sukk. Det tror jeg flere gjorde. Å kombinere fulltidsjobber uten barnehage, uten barnevakter, uten lekekompiser, uten badepark, fritidsaktiviteter og besteforeldre – det har et helt land fullt av småbarnsforeldre innsett ER vanskelig. 

Jeg har hatt møter med Maren på fanget. Lagt frem kommunikasjonsplaner og grafer, hatt opplæring og undervisning og veiledning gjennom skjermen på roterommet i kjelleren. Med en prinsesse kledd i frostkjole og tiara og hansker og pensko med «Lettitgååååå!!!» brølende bak meg i et styremøte. Jeg har hatt verdens beste arbeidsgiver som har godtatt at rapporter har kommet klokken 01.30 om natten eller et raus av mailer har blitt sendt 05.30 om morran full av skrivefeil og litt agressiv og utålmodig tone fra en rådgiver og veileder i underskudd på søvn og timer. 

Jeg er en av de mange som felte et par tårer for at jeg får arbeidsdagen min tilbake. Og min datter får barnehagen sin og rutinene sine tilbake. 

Bakoversveisen jeg fikk var fra noen som overhodet ikke har klart å sette seg inn i hvordan mange titusener (kanskje hundretusener?) har hatt det den siste måneden.

Snakk om brannfakkelen slengt midt i trynet! Da jeg fikk roet meg ned litt på do (ja, der har jeg min lille time out et par ganger i løpet av dagen) fikk jeg tenkt litt på denne personen som turde å slenge ut en slik kommentar. Jeg vil bare anta at personen verken har barn, jobb eller vettet i behold.

Nei, det har ikke bare vært god kvalitetstid med hjemmebarnehage og fulltidsjobb her i heimen. Det har vært planlegging, laaaange og sene kvelder med hjemmekontoret i senga, lav terskel for sjokoladebelønning og jeg har lagt på meg 4 kilo takket være en døgnåpen kantine.

Vil du vite et triks jeg brukte da jeg hadde er superviktig møte i starten av koronatiden? Jeg tok en pose NonStop og slang rundt meg i hele etasjen. På soverom, kjøkken, bad, begge stuene, ganger og i vinduskarmer lå det nonstop. Så sa jeg til min 3-åring at hun kan spise alle nomstoppene hun fant. 

Mens jeg satt i videomøte på roterommet mitt i underetasjen kunne jeg høre treåringen spinne rundt på parketten som en Jack Russel Terrier med altfor korte bein. Jeg hørte stoler velte og sofaputer kastet rundt. Jeg hørte persienner bli revet ned og jeg hørte at det oppadstigende energinivået i nonstop-letingen bare ble mer og mer intensivert etterhvert som sukkerkicket gav en effektemssig bratt kurve oppover i høyden.

Jeg fikk femogtjue skikkelig gode minutter i fred på videomøtet. Jeg fremstod ikke i det hele tatt som påvirket av kaoset jeg visste kom til å treffe meg da jeg kom opp trappa til andre etasje.

(Dette bildet er ikke fra den aktuelle dagen. Det er bilde fra alle aktuelle dager. Både i og utenfor korona-sesong.)

Å «kose seg hjemme med barna» i disse koronatider er ikke nødvendigvis forbeholdt de mange, mange menneskene som har måttet opprettholde sine jobb-forpliktelser de siste ukene. De første dagene ble sosiale medier pepret med «se på alt vi har gjort sammen idag!» Ja, faktisk fikk det tidlig et ord også – noen kalte det å «korona-momshame» på sosiale medier! (Altså, mødre som skryter uhemmet av alt de har fått til sjonglerende i hjemmekoronatider, sånn for å la det stikke litt hos oss andre, litt mindre flinke mammaer. Men hey, dette er vi vant til! Men det ble JÆVLIG mye overprestering på sosiale medier de første dagene, det tror jeg mange er enig med meg i!

Ære, være dere fantastiske arbeidsgiverne våre som har hatt tålmodighet med oss denne tiden. At jeg kan disponere tiden hjemme så godt det lar seg gjøre, jobben BLIR gjort altså – bare litt mer i rykk og napp, noenganger med litt skrivefeil og kanskje med en treåring som ekstra deltager eller underholdning på videomøtet.

Og til alle dere som har vært hjemme med barna deres den siste tiden fordi dere har vært permitterte eller mistet jobben – de bekymringene dere bærer på skuldrene deres nå er kanskje ikke så lett å kombinere med et lykkelig hjemmefamilieliv med bollebaking, fantastiske frokoster og underholdning av barna som postes med rosa filter på sosiale medier. Så lov meg at du senker skuldrene og gjør så godt du kan – det er garantert godt nok! ❤️

Nå skal vi snart ta fatt på den neste oppgaven – at alt skal bli bra! 

(Bilde fra veggen i barnehagen til Maren da jeg var innom for å hente påskeaktivitetspose vi fikk!)

Store, varme 2-meters klemmer til alle som gleder seg til barnehagen og skoler åpner igjen.
Dere er helt RÅ på det dere har fått til og fremdeles gjør, selv om vi blir møtt med at «det er jo så koselig å være hjemme med barna, vi må ta vare på denne tiden og gjøre ALT som er gøy!»-kommentarer.
Jeg er ikke flau for å innrømme det – men jeg gleder meg til å levere Maren i barnehagen når den tid kommer. Og jeg skammer meg heller ikke over at vi ikke fikk 100% kvalitetstid hver eneste dag, hele dagen. Maren har rukket å både kjede seg, gått på veggen og slitt ut en iPad. Men det går bra. For nå skal hun snart tilbake til barnehagen og vise at hun kan telle til 10 og si regnbuens farger på engelsk, takket være overdreven bruk av YouTube Kids.

Er du som meg? Distrè, helt vanlig, ikke så veldig godt trent og bittelitt galgenhumoristisk mamma som overhodet ikke baker boller hver dag?

Da kan det hende du vil kose deg med Instagrammen min, følg meg gjerne der!

 

39 kommentarer
  1. Hvordan mener du det er bra at barnehager åpnes? Ser poenget med å åpne gradvis å den greia der,men starter vi ikke i totalt feil ende? Store barn på ungdomsskole og videregående skjønner smittevern. Men førsteklassinger og ikke minst BARNEHAGEBARN ? Hvordan skal det gå? Skjønner jo at dette handler utelukkende om økonomi. Og mange foreldre som er lykkelige over å slippe unna unga sine, dessverre.. Men er det ett sted det alltid er mye smitte og basselusker må det da være i barnehager? Man har vel aldri vært så mye syk som etter man fikk barn i barnehagen? Stort sett alltid enig med deg i det du skriver og mene,line. Men denne gangen er jeg bare sur å skeptisk. Stygt redd det må gå skikkelig ille for ett barn før vi har lært. Håper jeg tar feil.

   1. Store barn i ungdomsskole eller videregående kan også i stor grad komme seg bort hjemmefra eller få gitt beskjed hvis noe ikke er bra hjemme. Barnehagebarn og barn i småskolealder har ikke de samme mulighetene og mange av disse har nå vært fanget i hjem der vold og overgrep har fyllt dagene, ikke bollebaking og nonstop-jakt.

    Kan det tenkes at det er derfor samfunnet åpner i den enden igjen?

    Og veilederne er ikke klare enda, men signalene går mot faste, små grupper og hygienefokus. Hva om vi venter med å kritisere før vi vet hvordan dette skal gjennomføres?

   2. Jeg syns det er synd at du tenker at de som sender barna sine tilbake til barnehagen er glad for å bli kvitt de…. En sånn konklusjon er helt feil i mange tilfeller.
    Hva vet du om korona og smitte hos småbarn?
    Du sier: At det helt åpenbart handler om økonomi? Hvilken påstand er dette? Mange som har barn i barnehagen har også barn i skolealder og må uansett fortsette å være hjemme..

  2. Dagen da den norske befolkningen fikk vite at barnehagene skulle åpne igjen. En dag for historiebøkene!
   Det kommer til å fare en evig debatt om hvorvidt det er riktig eller ei; det får vi omsider vite. Men en ting er sikkert: det er svimlende summer som renner ut i dass hver eneste dag på grunn av denne krisen. Norge må på et eller annet tidspunkt komme i gang igjen. Gradvis vel og merke. Samtidig lurer jeg på en sak. Hvis alle som sender barna i barnehagen og småskolen slavisk forholder seg til de smittevernsråd/regler som er satt, altså holder seg inne, unngår å gå ofte på butikker, vasker hender og holder avstand, vil ikke det bidra til at mindre smitte dras med inn i barnehagen sammen med barnet?
   Det vil jeg tro, men gjett om folk begynner å bli lei av å være inne nå!
   Uansett, mange meninger om dette. Jeg er i hvert fall ikke redd for å innrømme at 20.04 er en dag jeg sent vil glemme. Skal stå foran porten til barnehagen før den åpner!

   1. Ops, da er jeg en av de foreldrene som burde holdt kjeft 🙈 Men helt ærlig så elsker jeg å være hjemme med barna, og vi gjør masse gøy sammen hver dag. Men for all del, det kan gå en kule varmt varmt, og jeg trenger også mine stunder alene på do 🤪 til info er jeg barnehagelærer, og jobben jeg gjør hjemmefra er jo å planlegge pedagogisk innhold for barnehagen fremover. Kjekt å teste det ut med mine egne. Burde kanskje ikke lagt ut bilder av hvor gøy vi har det, men jeg trodde faktisk andre også koste seg 🙈

    1. Enig med deg. Jeg er barne og ungdomsarbeider, jobber i barnehage. Vi har fulle jobbdager hver dag. Det er kurs, det er oppgaveskriving, det er å lage fulle planer med gode mål og forklaringer på hvorfor vi skal gjøre akkurat sånn.
     Jeg har to barn hjemme. Ja det klikkes litt mere enn vanlig. Men skulle bare mangle. Men jeg koooser meg sammen med ungene mine på 1,5 og 5 år. Jobber mye på kvelden, legger meg ca 1. For da er alle oppgaver ferdig. Minstemann våkner 5-6 så blir ikke mye søvn. Men man skal ikke se bra ut for noen uansett så det får går. Prøver å fikse håret og sminke med for videomøte. Men ellers er det lov å ikke se helt smashing i disse tider. Minstemann tok av seg bleien med bæsj i sist videomøte, mens jeg hadde presentasjon. All forsto at det ble en 15 min pause da. Hehe Heldigvis for trådløse hodetelefoner. Fikk med meg de andres presentasjon og fikk dusjet gutten. Med sånn holding som du har der. Tror jeg du lager det mere stress enn nødvendig. Og man trenger ikke gi godteri for å få fred. Finnes mye annet man kan gjøre. Liker deg veldig godt. Men prøv å nyt den ekstra tiden med barnet for tiden går alt for fort.

  3. Jeg har ikke hatt tid til å bake en eneste bolle, selv uten barn jeg… Ikke det at jeg baker så mye boller ellers heller da.. Men skuldrene har vært høye, jobbhodet har jobbet hele døgnet, fordi det ikke er noen naturlig “slutt” på dagen for meg heller. Jeg har måttet lære meg haugevis av digitale greier som jeg har skygget unna i årevis, fordi jeg er så “flink” til mye annet. Men nå har jeg MÅTTET. Og lært litt av det,(filming og bittelitt redigering), som har gjort at påsken er morsom, med lave skuldre. Jeg skjønner deg KJEMPEGODT. Og jeg tror vi også må prøve å stole på at de som styrer tar de avgjørelsene de TROR er best. INGEN vet. Man må bare TA noen avgjørelser 🙂

  4. Så godt skrevet. Tror også vi må stole på hva myndighetene sier. Selv har både jeg og mannen vært på jobb alle 3 ukene. Mens sønnen vår har vært sammen med besteforeldre i 2 uker og hatt hjemmeskole med dem. Den siste uka ble det skole da vi har yrker som gir oss mulighet til å benytte skolen. De neste 2 ukene skal mannen min ha hjemmeskole så det blir spennende å se hvordan det går😊 har forøvrig ikke rukket å gjøre så mye annet enn vanlig med sønnen min, ikke noe hjemmebakst eller middag fra bunnen av.

  5. Gleder meg også til bhg åpner igjen. Å underholde en meget aktiv 4åring når jeg selv går på krykker er ikke lett. Aller mest gleder jeg meg for h*ns del, for jeg tror det blir best å få komme tilbake til rutiner og ikke bare sitte med iPad’n

  6. Coronhverdagen har nok ikke vært en dans på roser for alle, det forstår jeg godt. En usikker tid, med mange spørsmål, og få svar. Likevel er tilhører jeg gruppen som slettes ikke klapper i hendene for at de minste barna nå skal være de første som sendes ut i samfunnet igjen. Jeg jobber som lærer i barneskolen og kan med 100 % sikkerhet si at til tross for alle gode intensjoner og smittevernsregler, så vil vi ikke klare å overholde dem. Barn er barn!

  7. Så godt skrevet! Applaus for ærligheten din. Jeg er glad for at barnehage og skole åpner igjen! Ja, det er større sjans for at de nå kan bli smittet av corona. Men en vaksine kan ta 18mnd å lage, barn kan virkelig ikke holdes hjemme uten sosialisering med andre barn så lenge! Jeg velger å stole på helsemyndigheter og sender barna mine i bhg og skole. Selv skal jeg fortsette med undervisning hjemme, da elevene mine går i 5-7.klasse! Vi gjør alle så godt vi kan i denne perioden! Jeg heier på alle som gjør så godt de kan og passer på seg selv! ❤️

  8. Amen. Takk Line. Det er så altfor mange, altfor bekymrede mennesker som tror de vet men ille gjør det. Jeg stoler på møndiheta her og tenker at min sønn på 3 er VELDIG klar for barnehagen igjen 20.april ❤️❤️

  9. Tror nok dessverre ikke barna “får barnehagen og rutinene sine tilbake” med det første. Jeg tror barna vil møte mang en voksen med skuldrene oppetter ørene. Smittevern her og smittevern der, holde avstand, være i mindre, myye(!!) mindre grupper, mer ute, mindre kos. Med de retningslinjene det er spekulert i så høres det ut som både barnehage og skole er FULLT av folk. Så mye sykefravær som det fra før er, hvordan vil det bli nå? Ja, det blir godt for barna å være sosiale igjen. Ja, det sies at barn ikke smittes på lik linje som voksne. Ja, Norge må åpnes opp igjen. Men en ting er hvordan det ser ut på papiret. En annen hvordan det er i praksis. Barnehager rundt om er i forskjellige størrelser, garderober på størrelse med prøverom, de minste barna deler og smaker på alt de kommer over, osv osv. Dette virker ikke godt nok gjennomtenkt, MEN jeg har is i magen, enn så lenge. God påske ønskes deg og dine, fra en aleneforsørger som nok vil ta av de nye 40 dagene med sykt barn-dager om jeg ser at barnehagen sliter med å overholde smittevernregler.

  10. Ungen nekter å gå med klær, og flyr rundt i bleia dagen lang. Språkutviklingen har skutt i været pga mye Peppa gris og Karsten og Petra. Vi får nå avhandling om fru Gaselle og Pedro ponni ved middagsbordet. Tenker bhg åpning er litt skummelt og litt bra, og selvom det er slitsomt så har vi hatt fine stunder hjemme. Jeg jobber i helsevesnet og er livredd for å ta med smitte hjem og smitte brukerene jeg jobber med. Jeg vil se hvilke planer bhg legger fram og håper hvis alle er flinke til hygiene og holder seg hjemme mest mulig at det her skal gå greit!

  11. Amen!
   Smitte eller ikke smitte, samfunnet må på beina igjen! Jeg har trua på at dette går bra! Og jeg stoler på de smittervernsvurderingene som er tatt er bra nok.
   Ikke for det, jeg har kost meg hjemme med mine barn, og jeg er i permisjon med minste av tre så jeg har heldigvis ikke hatt hjemmekontor. Men jeg har hatt hjemmeskole og hjemmebarnehage.
   Hadde det ikke vært for at mannen ble permittert så hadde jeg kunnet kost meg enda mer, men med økonomien vår i bakhodet hvis denne lock downen skal tute på ubestemt tid så har det vært veldig mye bekymring. En mamma som har fått kort lunte pga psykisk stress av tanken på at vi kanskje ikke kan beholde det vi bor i pga korona, den unner jeg ingen barn! Selvfølgelig skal vi ikke stresse igang igjen, men vi må opp på beina og hvis de ikke finner noen vaksine før om 18 mnd så er det like greit å sjekke forholdene nå som spredningen av smitten har gått ned.
   Som du sier Line, vi har gjort så bra vi kan alle mann! Og jeg tror ikke noen foreldre jubler over at ting åpner igjen fordi de vil slippe å være med barna sine. Men de hadde kanskje satt mer pris på å få være med de i en slik periode under andre omstendigheter!!! Uten smittefare!

  12. Takk! Er så enig med deg i alt du skriver. Barnehage er gull, og jeg teller allerede dager til den åpner. Med et barnehagebarn og en førsteklassing hjemme hos to foreldre med hjemmekontor, skal jeg på ingen måte påstå at vi har «kost oss sammen». Kose oss gjør vi når vi har fri og ferie. Jeg takker for non stop-trikset, bestikkelser med godteri har så absolutt vært en måte å overleve på her. Lykke til med dagene etter påske , og heia oss som innrømmer av vi er drit slitne-vi er gode mødre vi også 😉

  13. Jeg er styrer i barnehage og mamma. Jeg har hjemmekontor og hjemmeundervisning. Drifter beredskapsbarnehage. Snakker med redde foreldre og redde ansatte. Jeg er veldig spent på veilederen vi i barnehagen og skolen får etter påske og hvilke ekstra ressurser som følger med. De ordinære rammene for drift og lokaler i mange barnehager og skoler er ikke utformet på en måte som gjør det mulig å sørge for avstand og renhold flere ganger om dagen. Vi har ikke nok ansatte. Dette blir ikke som før 12.mars. Det må både ansatte, foreldre og barn informeres om. Ansatte er redde for smitte og redde for å ta med smitte hjem. Dette blir noe helt annet. Foreløpig prøver jeg å legge det bort og ha is i magen inntil vi vet mer. Personlig gruer jeg meg til å sende barn på skolen. Jeg forstår at samfunnet må igang, men jeg er redd.

  14. Er så enig! Tror det er mange av oss som kjenner på de følelsene du beskriver i innlegget dit. Har selv sittet på badet og har hatt møter mens barna har vært i badekaret.

  15. Jeg håper virkelig ikke at du planlegger flere barn når du etter 3 uker med stengt barnehage lengter etter å få sendt datteren din tilbake i en barnehage full av potensielle smittebærere.
   Jeg blir litt oppgitt over deg og veldig mange andre. Hvorfor har dere fått barn egentlig?
   Jeg har selv 2 barn på 3 og 4 år. Jobber hjemmefra og har hektiske dager, men jeg elsker å være sammen med barna mine. Og faktisk har barn godt av å kjede seg litt innimellom.
   Så lurer jeg på en annen ting:
   Synes du ikke det er litt rart at alle landets barnehagebarn nå skal få klemme på hverandre og personalet, men de kan ikke klemme på feks besteforeldre, tanter og onkler

   1. Jeg elsker også å være sammen med barna mine, kose oss og gjøre koselige ting sammen når vi har fri. Men å ha hjemmekontor, være “lærer”, ta seg av en aktiv 4 åring og holde orden i huset og være kokk omtrent samtidig, da har døgnet nesten for få timer.
    Og mannen har samfunnskritisk jobb, og er minimalt hjemme. Da kan jeg si jeg gleder meg til mer normale dager, hvor jeg er på jobb 7.5 timer og etter det kan jeg bare være mamma og husmor.
    Så enig i hva Line skriver og har full forståelse for at mange har det tøft når man står i dette.
    Og så er det jo bra at mange har det som deg, skulle gjerne hatt det sånn. Men sånn er det dessverre ikke.

   2. Hva med oss som faktisk ikke har mulighet til å ha hjemmekontor? Er vi også dårlige foreldre som gleder oss til barna kan tilbake i barnehage og skolen? Så vi slipper å føle på at vi kommer å går på jobb «som det passer oss»? For det er faktisk den følelsen jeg sitter med som mor i et mannsdomminerende yrke. Hvor jeg føler jeg må forsvare hvorfor jeg er hjemme med ungene å ikke mannen min. I tillegg er jeg lærling, så jeg går glipp av mye læring når jeg er hjemme 2 dager i uka i over en mnd.
    Så ja, jeg jubler over at barnehagen å skolene åpner nå å vi kan komme tilbake til normalen. Hvor jeg føler jeg faktisk bidrar på jobb.
    Så dette har ingenting med at jeg ikke elsker ungene mine å ikke vil være hjemme med de, men at faktisk for noen går det ikke å holde de hjemme lenger enn det som er rådene til myndighetene.

   3. Sissi, hvorfor har du fått barn skriver du, når man er glad for at bhg åpner! Helsemyndigheter og FHI har gjort helsefaglige vurderer og mener det er trygt å åpne bhg, og de foreldrene stoler på det og syns det er litt slitsomt å sjonglere mammarolle og hjemmekontor samtidig mener du er dårlige foreldre? Jeg som har en sønn på 1,5 år er kjempesliten og føler jeg ikke strekker til hverken som mamma eller arbeidstaker eller student, ja, jeg elsker sønnen min og jeg gleder meg over å følge han tettere og ha mere tid med han. Men jeg mener også at bhg er et veldig viktig tilbud for barn. Språkutvikling, samspill og lek med jevnaldrende er noe bhg har utdannede folk og et miljø til å ivareta. Jeg ser at sønnen savner lekevenner og stimulering mer enn jeg kan gi han. Det er viktig for barna å gå i barnehagen. Også får vi se hva slags retningslinjer helsemyndighetene kommer med og ikke svartmale alt før vi ser hvordan det legges opp…

   4. Til Sissi: Oh lord. For en stygg kommentar. “Håper du ikke planlegger flere barn”. Din kommentar (anonyme også gitt, tør du ikke stå for drittslengingen du lirer av deg?) havner rett i boksen for “momshamers”, og du burde skamme deg for i det hele tatt oppføre deg slik mot andre mødre (meg). Hva slags forbilde er du for dine barn med den tonen din? Ønsker deg et godt liv uansett, du har sikkert en unnskyldning for å oppføre deg slik – evt et problem du bør ta tak i.

   5. Lenge leve hysteria. Mange har nok glemt den egentlige årsaken til at samfunnet gikk i lock down i utgangspunktet. Det var fordi et ikke så fullt forberedt helsevesen skulle få tid til å øke beredskapen og ikke bli overbelastet. Veldig kjedelig å havne opp i etiske dilemmaer som: Skal han eller henne få behandling…. til nå har vi HELDIGVIS unngått slike dilemmaer. Jeg jobber i førstelinja i helsevesenet og vært i full jobb og vel så det disse ukene med og uten korona smitte. Jeg SENDER barna mine i bhg og skole. Sjangsen for at de blir smittet der kan være like sannsynelig som at jeg tar med smitte hjem.

   6. I mitt tilfelle retter uroen seg imidlertid mot muligheten for at flere barn skal fødes inn i hjem hvor foreldrene faktisk ikke er klar over at det å holde mennesker isolert fra omverdenen i ukesvis pr. definisjon er tortur! Ja, unger har nok bare godt av å ‘kjede seg innimellom’, men for mange har det nå gått en drøy måned uten kontakt med andre enn foreldrene – eller forelderen der det er en enslig forsørger..
    ‘A low shot’, tenker du nok, og du har så absolutt rett! For det her er bort i mot like usaklig og preget av hersketeknikk i den hensikt å ramme andre der de er mest sårbare for med dette å tilføre en selv en passende dose narcissistisk forsyning som det du fyrte av mot Line V. over her!..

  16. Her har mannen hatt hjemmekontor mens jeg har jobbet nattevakter i psykiatrien. Vi har en liten en på 2 år og her har vi nytt hvert eneste sekund med kavlitetstid sammen og vært masse masse ute i skog og mark. Skammer meg heller ikke over å si at dette har vært kvalitetstid og kun koselig 🙌🏻

  17. Ikke ofte jeg kommenterer, men nå må jeg bare. Som barnehageansatt gruer jeg meg til barnehagen åpner igjen. Ikke fordi jeg ikke liker jobben min, men fordi jeg ikke kan gjøre jobben min som den burde gjøres: holde hender på tur, klemme, sitte på fanget og lese bok… I tillegg er vi allerede pressa, og er ikke nok voksne. Hva vil da skje når de voksne blir syke, da vil barna måtte enten være med ukjente vikarer, eller så må barnehagen igjen stenge. Er dette det beste for barna? Jeg skjønner at samfunnet må opp og gå igjen, men det går på bekostning av de minste som ikke kommer til å få det de fortjener. Smittevern i barnehage, det er en vits rett og slett…

   1. Nå har jeg hatt dialog med barnehageansatte som kommer til å både gi klemmer og trøst der det trengs, og holde hender…! Jeg vet ikke helt hvor dette med at “unger ikke skal få trøst og skal møtes med en kald skulder” i tiltakene som gjøres…! Jeg er helt sikker på at pedagogikken og kjærligheten ivaretaes.

  18. Jeg som har en 4 åring og en mamma, som er i risiko gruppen, felte tårer av helt andre grunner. Jeg jobber som pedagogisk leder, og gruer meg fælt.

  19. Jah.. Dagens barn er jo tydeligvis så over-hypre at de ikke evner å være rolig et sekund av dagen da, noe innlegget ditt virkelig beviser. Jeg er oppvokst på en tid der barn faktisk lærte å være rolige innimellom også. Og barna kunne sitte alene og leke på gulvet. Nå må de tydeligvis aktiviseres i hue og ræva hele tiden.

   1. Jeg har heldigvis et barn med egne meninger, og har ikke drillet henne til å sitte som pen og søt pike på en pinnestol, nei. Jeg håer hennes livsglede, fantasi, spontanitet og lekenhet forfølger henne hele livet!

    Hilsen hun som “aktiviseres” med en fulladet iPad når mor trenger en ørliten timeout. (Sorry, not so sorry!)

  20. Hva er dine tanker om å sende tilbake barna til smittefest i bhg? De er jo dette kommuneoverleger og andre er ærlig jo, jo nå vil det bli mer smitte, nå når skoler og bhg åpner igjen. Og det er barna vi sender ut i stormen, og de ansatte som ikke kan ha hjemmekontor men som MÅ stå i stormen med barn som ikke overholder smittevernregler. Det er IKKE greit. Nordmenn er fantastisk gode på å klage på en situasjon hvor vi faktisk ikke har noe valg om å ta drastiske grep. Og var det noen som sa at det skulle bli en dans på roser??!! Nei… Get a grip.

  21. Som flere andre barnehageansatte her inne, er jeg også livredd for å komme tilbake på jobb nå. Vi vet hvor umulig det er å overholde smittevernreglene med de yngste, og dette er ikke gjennomtenkt i det hele tatt. Hadde det vært gjennomtenkt, hadde de kommet med en beredskapsplan for hvordan bhg og skole skal driftes med en gang. Ikke forsikre oss om at «dette går bra, vi kommer med en plan over påske». Med flere ansatte i risikogruppen vil det naturlig bli færre kjente på jobb, samtidig som vi trenger flere armer og ben. Jeg føler meg ikke trygg for å komme tilbake på jobb i det hele tatt, føler meg ikke trygg nok til å påta meg det store ansvaret jeg nå får for andres barn. Klem og kos skal og må de få, restriksjoner eller ei. Men smitten kommer til å spres raskt nå, og dessverre er det de yngste og oss ansatte som blir prøvekaniner. Hilsen bekymret barnehagelærer.

  22. Vil bare sende en klem jeg til en ærlig mor med nok å gjøre.
   Som barnehagestyrer har vi desverre sett en utvikling de siste 10 årene med foreldre som stimulerer, fikser ordner og løfter unga 100 %, og når de skal gjløre ingen ting så spinner foreldrene rundt med ymse ideer og ting de kan gjøre. Unger i dag er ikke så trenet på å bruke sin fantasi og finne på ting uten at det organiseres.
   Det er samfunnet som har endret seg, det er samfunnet som tilbyr og fikser.
   Men fysøren å mange helter det er nå som har senka skuldre, ser at å bryte sine prinsipper må til og unga har trena på egen aktivitet.
   Stå på. Det går over.

  23. Vurderte å si til barnehagen at vi har hatt internasjonal mnd hjemme og at det er derfor snuppa på 2,5 snakker så mye engelsk plutselig..men de skjønner nok at YouTube Kids har skylda 🤪🤪

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg