Gjenbruk av nyttårsforsettene fra fjoråret, værsåsnill?

I januar 2019 skrev jeg en slags bucket-list for hvordan jeg ønsket at 2019 skulle bli. Needless to say, så feilet jeg visst grunding på mange av de. Her er en recap – med update fra hvordan det eeeegentlig gikk!

Da:

I notatene så jeg meg selv skrive at jeg dette året skal bli tøffere og sterkere. Og det stemmer jo at jeg vil det..! De som kjenner meg vet hvor stolt jeg er av noen av de avgjørelsene jeg tok for meg selv i året som gikk, og det er helt sant som man sier – når en dør lukkes, så åpnes andre! Utfallet er uansett at jeg fikk møte andre mennesker i andre settinger som både engasjerer, motiverer og gleder på en helt annen måte enn jeg har opplevd tidligere – og derfor kan jeg med hånden på hjertet si at alt skjer for en grunn. Det var akkurat det jeg trengte! Hvorfor gjorde jeg ikke dette tidligere?

Et år senere:
Jeg ble ikke sterkere. Verken mentalt eller i kroppen. Men jeg ble litt tøffere tror jeg? Dessverre for meg så ble mine forhåpninger for fremtiden litt anderledes enn jeg trudde. Noen kom, og noen gikk. Jeg har følt meg litt svakere siden jeg sliter med prestasjonsangsten min, men nå har jeg på en måte satt et ord på det – og dermed kan utfordre denne prestasjonsangsten. Det har jeg sånn sett gjort i 2019 – men resultatet vil ikke synes før i 2020 – og da gjør jeg det med stil! 

🕴2019: Jeg skal bli mer strukturert enn noen gang, for jeg har i grunn ingen tid å miste i løpet av døgnet…! Jeg elsker det faktum at jeg kunne sitte å pludre 30 timer i strekk med jobb uten pauser, men det er ikke forenlig med et liv som småbarnsmor slik jeg holdt på før. Og så må jeg bli mye flinkere til å si nei. Uten at jeg blir oppfattet som en surfitte av den grunn.

Nå: Jeg ble mye mer strukturert, men brukte mye tid på å jobbe med ting som dessverre ikke gav så mye annet enn hodepine og søvnløse netter og dermed litt for liten tid til andre ting! Problemet her lå nok i at jeg tok på meg for mange ekstra (usynlige) oppdrag, men fikk for liten tid til å pleie og utvikle det som virkelig gav meg noe. Jeg var altfor rask med å si “Jeg tar det!” for da visste jeg jo at det ble knallbra og nøyaktig slik jeg ville ha det..! Mot slutten av året fikk jeg et utrolig hyggelig engasjement som plutselig gjorde det mye lettere for meg å si NEI til de tingene jeg ikke syns er verken gøy eller inspirerende. Fortsetter det slik så er jeg i en situasjon der jeg kun sier ja til de tingene jeg har lyst til å gjøre – jeg tror faktisk 2020 gjør meg litt mer eksklusiv i de tingene jeg bruker huet mitt på! NICE! Har ikke tid til tull!

💪 2019: Jeg har et ønske om å bli sterkere fysisk også. Jeg ønsker virkelig å få skikk på kostholdet mitt og treningen min. Skippertakene mine annenhver månede er virkelig ikke noe langsiktig plan, haha. Jeg ønsker å få dreisen på styrke og utholdenhet – nettopp de to tingene man trenger i en tilværelse jeg tror 2019 har å by på. Det kan hende jeg må finne nye metoder å trene på, siden treningssenter ikke alltid er det enkleste å rømme til når man har barn. Jeg vurderer med andre ord sterkt at treningsrommet i huset skal bli mer brukt på kveldstid. Jeg har så utrolig lyst til å føle at kroppen min ikke er så uggen innvendig, hvis du skjønner. Jeg spiser jo veldig usunt hver eneste dag – og jeg trener minimalt. Egentlig er det ganske rart at kroppen min ikke har kollapset ennå, for ved et par anledninger har jeg lurt på om den faktisk tilhører en 35 åring og ikke en 90-åring. Vel, det sunne kostholdet har jeg innført idag. Så får vi se hvor det bærer avgårde.

Nå: Nei. Dessverre ikke gjennomført. Men rett rundt hjørnet dukker det opp noe som kan bidra til at DETTE året kan bli litt mer fysisk! Dessuten blir det litt mindre hjemmekontor, og det er ufattelig deilig! 🙂

👯2019: Jeg skal bli om mulig enda mer positiv til nye bekjentskaper. Jeg ser på det allerede som min største styrke, det at jeg har heldigvis alltid tenkt at alle mennesker har noe godt i seg til det motsatte er bevist. I 2018 ble jeg, da jeg jobbet som vikar i lokalavisa i nabokommunen, kjent med folk jeg vanligvis ville kanskje gått rett forbi på gata eller ikke brydd meg om å bli kjent med. Flaks for meg så var dette noen som viste seg å bli både gode venner, sparringspartnere og pådrivere – og entusiastiske mennesker er man ikke bortskjemt med å møte sånn helt uten videre. Jeg skal med andre ord fortsette å omfavne meg nye mennesker. Men jeg skal også bli flinkere til å luke ut de som ikke gir meg så mye.

Nå: Jeg liker fremdeles nye mennesker og har definitivt ikke brukt opp klemmekvota mi, og kommer til å fortsette å møte folk med et åpent sinn! ❤️

🧠 2019 er et kommunevalgår! Det betyr at alle med stemmerett skal gå til valgurnene i kommunen sin og stemme på de de mener er best skikket til å ta avgjørelser i lokalsamfunnet på politisk nivå. Jeg står på kommunestyrelista til Arbeiderpartiet i Bamble, og kjenner at jeg gleder meg over å få muligheten til å være mine med-innbyggeres talerør i bystyret om jeg får sjansen.

Nå: Jeg havnet i kommunestyret vøtt! Rykka opp på elitenivå, gjorde jeg gitt! Takket være fine folk som setter sin lit til at jeg kan ta i et tak. Takk!
💄 2019: Jeg skal bli bittelitt flinkere til å pynte meg litt mer i hverdagen. Jeg er så drittlei sorte bukser, sorte gensere, sorte jakker og sorte sko. Jeg skal prøve alt jeg kan å tilføre farger i klesskapet mitt, gjerne kjoler og skjørt som får meg i godt humør. Kanskje tilogmed driste meg til å sminke meg litt mer også?

Nå: Nesten ingen av klærne jeg kjøpte i fjor var sorte! Jeg gikk all inn med farger – og DET skal jeg fortsette med! Men jeg skal kjøpe litt mindre klær og bli flinkere til å gi bort til gjenbruk eller selge!

👩🎨 2019: Jeg skal male en vegg eller to i en annen farge enn hvit! Gjerne grønn? Blå? Jeg er så drittlei hvite vegger!

Nå: Jeg har malt! Og vært crazy i fargevalget! Bra nyttårsforsett!

🤑 2019: Jeg skal bruke mindre penger på klær til meg selv, og heller begynne å bruke mye av det jeg har allerede. Dette vil kanskje bli litt enklere når jeg kommer i gang med treningen, slik at jeg passer inn i de klærne jeg kjøpte for 10 kilo siden. De ligger der og går ut på dato. Bokstavelig talt, for jeg håper virkelig fake Ganni-genser blir trendy igjen asså. Men skal jeg kjøpe noe så skal det IKKE være helsorte plagg!

Heh. Ja, altså – nå har jeg vært flink og kuttet veldig ned på innkjøpene. Det vil jeg fortsette med. Etter en heidundrende opprydning i klesskapet s har jeg også sett at jeg har jo tonnevis med fine klær! Jeg trodde blant annet at jeg bare hadde 2 hvite skjorter – men etter en opprydning så hadde jeg ti stykker! 

👩💻  2019: Jeg skal i gang med det som har ligget på trappene en lang stund nå. De to prosjektene som har måttet vente bittelitt fordi tiden ikke har strukket til. Med litt mer planlegging og strukturering så er det ingenting i veien for at det kan gjennomføres – og jeg tror definitivt tiden er inne. Dessuten må jeg stole på tilbakemeldingene som er blitt gitt i forbindelse med disse prosjektene, jeg syns faktisk det er forjævlig at jeg ikke stoler på folk som kan det som sier: «GJØR DET! BARE GJØR DET!»

Nå: Dette ble min lille knekk. Jeg turde ikke stole på de som sa «GJØR DET!» før langt ut på året. Føler jeg kastet bort tiden min på å drøye. Jeg er litt der ennå, men er fast bestemt på gjennomføringen. Jeg SKAL gjøre det! Jeg har noen få personer å takke for det, og de vet hvem de er. Det blir fantastisk, og jeg hadde ikke klart det uten dytten fra de som syns det var en knakende god idè. Problemet er at det er en veldig ut av komfortsonen-greie for meg, og fryktelig følelsesladd. Kanskje der jeg holder igjen, redd for å kle meg fullstendig naken.

📸 2019: Jeg skal bli flinkere til å ta bilder. Litt fordi det trengs til bloggen, men også fordi det er himla hyggelig! Jeg har et helt suverent kamera jeg må bli enda flinkere til å bruke, å bruke iphonen føles litt som et nederlag noenganger.

NÅ: Neida, den nye mobilen tok fine nok bilder den når jeg oppgraderte den. Jeg har ikke brukt det suverene kameraet annet enn i jobb eller til video/filming!

💻  2019: Jeg skal i utgangspunktet bli flinkere til å blogge. Den følelsen jeg har når jeg logger meg inn og skriver noen ord gjør at hodet mitt får tømt seg på en god måte. En slags terapi der jeg får utløp for alt jeg funderer på. Noen reklameinnslag vil det kanskje bli, selv om det ikke akkurat er pengene som motiverer meg. Men de få samarbeidspartnerne dere ser meg reklamere for er i såfall noen jeg har det kult med – og da syns jeg det er innafor.

NÅ: Jeg elsker bloggen min og mine sosiale medier. Og dette forsettet tar jeg med meg videre i det nye året – produsere enda mer gøy, og nå blir det jo tid til det også om jeg blir så strukturert som jeg håper på!

🚭 2019: Jeg skal fortsette å være røykfri og snusfri. Fy fader som jeg savner min gamle venn, kreftpinnen. Sorry ass, men å slutte å røyke er som å slå opp med verdens beste venn i tykt og tynt. (Som til slutt dreper deg, men ok..)

Status nå: BAH. Jeg begynte å røyke igjen noen måneder senere. Den jævla festrøyken ass. Men nå er jeg i en nedtrappingsprosess igjen og kutter tvert like om hjørnet.
❤2019: Jeg skal kose meg om mulig enda mer med Maren min, og oppleve verden sammen med henne. (Selv om det kanskje bare er i hagen, på et svaberg, i en skog eller på lekeplassen…!) Gleder meg til våren med henne!

Nå: Helt seriøst, det er noe helt eget å henge med Maren nå som hun har blitt et år eldre. Hun prater, fører samtaler, viser kjærlighet og empati – og jeg er så sinnsykt stolt av den lille herligheten! Vi har har mange fine stunder sammen siste året, og flere blir det…! 

 

 

2 kommentarer
  1. Nett kutta røyken sjøl etter maaaangen år som stor røyker! Holdt meg 2 mnd (haha) lengste i mitt liv faktisk,savner den innimellom men så mye deiligere uten da 🙏😄

  2. Hei. Trofast følger av bloggen din, og jeg er stor fan av den “upolerte” hverdagen din.. Misforstå meg rett…Jeg digger at du viser hvordan det eegentlig er da… Altfor mange bloggere legger ut retusjerte, arrangerte bilder, og alt ser “perfekt” ut…men det er ikke sånn det skal være…JA til mer ekte, upolerte bilder….Men jeg har lagt merke til at du ofte sammenligner dine bilder med Caroline Berg Eriksen….hva er tankene rundt det? Hun har jo de mest arrangerte, polerte,retusjerte osv…bildene…. Er det et ønskemål for deg? Hva tenker du om de bildene hun legger ut? Kanskje litt rotate forklart, men tror du forstår hva jeg mener:) Keep up the good work:) Hilsen en nysgjerrig følger…hi hi

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg