I Ringebu finnes det en helt spesiell butikk….! ❤️

Verdens søteste juleshoppingfortelling med litt pekefinger til alle vi som har et par julegaver igjen å kjøpe!

Jeg hadde jo ikke tenkt til å skrive denne ubersøte historien før julaften, men så hadde vi vår første julaften i år, på torsdag (sammen med familie som er bortreist på julaften) – og da ble gaven åpnet – så det trenger ikke være noen hemmelighet lenger!

Jeg har alltid hatt et mål om å støtte opp mest mulig når det gjelder lokale butikker.  Jeg kjøper noe fra nett og resten lokalt eller i fysisk butikk. Jeg elsker å kunne gå i butikken, snakke med hyggelig betjening og både se og kjenne på varen jeg skal kjøpe. Jeg er sinnsykt fan av nisjebutikker og butikker som selger egenprodusert, samt butikker som gir meg god og personlig kundeservice. Den fine tanken det er å kjøpe noe av en butikk som er med på å holde økonomien i vårt nærmiljø i sjakk, gleder meg stort! Det er nemlig de lokale butikkene som sørger for arbeidsplasser, og arbeidsplasser sørger for skatteinntekter, og skatteinntekter sørger for en god barnehage til Maren. Og når Maren blir stor kommer hun til å ha sommerjobb hos Kent Inge på G-sporten på Brottis eller få gavekort på premier til loddsalget av Ingunn og Tori på Santa Fe Klippotek i Langesund. Fortell meg den utenlandske nettbutikken som gjør det samme for DITT nærmiljø…!?

Nuvel, den søte lille historien begynner ironisk nok, på internett. 

For mens jeg kastet bort dyrebar julegaveshopping-tid på å snoke litt på facebook, så slo Facebooks berømte algoritmer over meg. Min bonusmamma hadde “liket” et bilde og kommentert det. “Den var kjempefin! Størrelse M!” 
Viste seg at det var en konkurranse hun hadde hivd seg med på – men stille i mitt sinn så tenkte jeg at HUN som har så hell i kjærleiken kommer aaaaldri til å vinne den genseren 🙂

Ringebu? Hvor i alle dager er det? Vel, det er så langt vekk fra Bamble at jeg skjønte kjapt at jeg måtte ta i bruk god gammeldags chatting på messenger for å få klarhet i om denne kunne, på et eller annet slags vis som et julemirakel, havne under juletreet i størrelse Medium til bonusmamsen min bare kort tid etter…

Så – jeg sender avgårde en melding til Trend Ringebu søndag ettermiddag. Får svar kort tid etter at de sender og jeg kan vippse hvis jeg vil! I løpet av noen ultra korte minutter denne hviledagen (søndag!) så var genseren kjøpt, pakket og lagt på postkontoret i Ringebu – klar til å sendes til Bamble! Porto? Nei, den tok jaggu butikken seg av!

Ja, jeg bomma på prisen med en hundring, men oppdaget det sjæl asså! 😉 Også vippet jeg 50 kroner for frakta, men de vippet butikken tilbake, for jaggu tok de portoen fra egen lomme! ❤️ De må jo ha TAPT penger på å være så serviceinnstilte og hyggelige?!

Nei, dette er ikke et innlegg som burde vært merket med reklame. For i disse influenser-tider er det kanskje vanskelig å vite hva som er reklame og hva som er rett og slett god gammeldags framsnakking. Men vi bloggere må aldri være redd for å si vår mening om noe, selv uten å få betalt eller andre goder for det. Av hele mitt hjerte er det slike butikker som Trend i Ringebu som bør få rent ned dørene sine.  For en fantastisk service denne butikken yter!

Tilbake til bonusjulaften som vi hadde torsdag…

Bonusmamma åpner gaven og blir egentlig veldig, veldig overrasket. Det var jo samme genseren som hun bare noen veldig få dager tidligere hadde liket og sett på en facebookside tilhørende en noe spesiell Coop-butikk i Ringebu! (Har forøvrig fremdeles til gode å finne ut av hvor Ringebu er…. anyone?) At den var i riktig størrelse var jo også ganske imponerende, her må jo nissen ha hatt absolutt alle antennene ute..? Som om ikke det var nok, to par fantastisk deilige ullsokker lå overraskende nok også oppi pakken – så det var med andre ord ingen tvil om at dette var en gave som varmet stort! På toppen av det hele – de hadde tilogmed lagt ved flott innpakningspapir! 🤩

Sånn i ettertid har jeg tenkt mye på denne butikken i Ringebu. Tenk, der får de en melding på butikkens Facebook på en søndag ettermiddag fra ei på andre siden av landet som lurer litt på den genseren hun hadde sett ble facebook-liket av sin bonusmamma. Betjeningen hiver seg rundt og sender pakken slik at den kommer AKKURAT i tide til pre-juleaften vi skulle ha på torsdag. Faktisk kan jeg fortelle deg at MENS jeg pakket bilen med julegaver for å dra ned til Bonus og pappa, så kom altså postbudet og gav meg pakken i hånda. Jeg rakk med andre ord ikke gjøre annet enn å surre en rød sløyfe rundt pakka og kjapt skrive en til/fra lapp i hui og hast.

Jeg tenker at jeg er så ufattelig glad for at jeg fremdeles liker å møte ekte, fine, serviceinnstilte mennesker, selv også når handelen er over tastaturet…!. Den personlige servicen kan du altså få selv om du kjøper fra noen andres lokale butikk på andre siden av landet, men det -er- fremdeles en lokal butikk med ekte mennesker og fantastisk service! At man i tillegg legger igjen en koselig, håndskrevet lapp i pakken, topper rett og slett servicebarometeret.

Ta vare på de lokale butikkene du har i ditt nærområde. Kjøp ski, ullgenser og treningssokker av Kent Inge på den lokale sportsbutikken. Kjøp litt barneklær hos Camilla som åpnet en etterlengtet barneutstyrs-butikk på det lokale kjøpesenteret og få med tidenes største smil på kjøpet. Kjøp gavekort av Kari som har fotpleie-klinikken i nabolaget. Kjøp hjemmelaget eller fra grundervirksomhet på nett. Støtt om de som starter business i Norge! <3 Stikk innom den lokale landhandelen som gjør alt for å holde hodet over vannet med sine hjemmebakte brød og boller i Storgata. Kjøp med hjertet, folkens! For det er ikke den utenlandske nettbutikken som støtter opp med premier til loddsalget i den lokale idrettsforeningen.

Ha en riktig god jul!

8 kommentarer
  1. Eller d lokale skolekorpset💙🎶🎶 vi i Sandefjord Gutte- og Jentekorps har nettopp avslutta et lite loddsalg nå før jul, alle gevinstene har vi fått av de lokale sentrumsbutikkene. Alt fra gavekort på 1000 kroner fra Kiwi til lunsj på byens kaféer, strikkepakke til over 1200 kroner,det er helt utrolig hva små lokale butikker gir for å støtte opp! Vi MÅ huske viktigheten med å handle lokalt, et sentrum med tomme lokaler er trist! Så velsig flott at du bruker din stemme til å fremme dette!😊

  2. Ringebu ligger ca 50 minutters kjøring nord for Lillehammer. I tillegg ligger det ved Kvitfjell. 😊 Du bør ta turen til Ringebu altså! Flere koselige lokale små butikker. Ikke minst finner du Annis pølsemakeri der…. 🤩

  3. ❤ Rimgebu er en fantadtisk liten plass med mange små nisje butikker ❤ Ligger en time ish nord for lillehammer langs E6 😘 Vi har vært der en del ifm ferie. Anbefales.
   Fantastisk service da fra butikken 🎅

   God jul til dere alle sammen ❤

   Juleklem fra en mamma i Akershus

  4. ❤ Ringebu er en fantastisk liten plass med mange små nisje butikker ❤ Ligger en time ish nord for lillehammer langs E6 😘 Vi har vært der en del ifm ferie. Anbefales.
   Fantastisk service da fra butikken 🎅

   God jul til dere alle sammen ❤

   Juleklem fra en mamma i Akershus

  5. Ringebu altså ❤ Koseligste tettstedet du kan finne, midt i Gudbrandsdalen. 6 mil nord for Lillehammer. Her finner du ei skikkelig koselig “skomakergate” med masse trivelige folk, koselige butikker og kaféer.

  6. Så koselig at du fikk så bra service😊 Velkommen til Ringebu. Julesnøen daler ned og butikkene er klare til å ta deg imot. Veldig koselig sted å bo😊😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg