JAA! Nå er vi igang!

Herregud, så deilig å levere kiddoen i barnehagen igjen! Jeg vet det – det er sikkert ikke lov å si det høyt, men det var både julaften og bursdag på samme gang da jeg stod opp idag, for oss alle sammen!

Lil`diktator har lært seg å ta på skoene selv, og proklamerte barnehageåret 2019 for startet, til morgenen idag. Med håndveska si, bilnøkler rundt halsen som mamsen alltid har når vi skal ut av huset og støvler dratt på var hun egentlig klar for dagen, åpenbart i følge henne selv.

Det er litt rart det her, for da jeg begynte på dette innlegget i går så oppdaget jeg at jeg var veldig krass og sint når jeg skulle fortelle om forhåpningene for året som vi nå skal ta fatt på. Sånn bør det ikke være, så jeg la fra med macen noen dager og kjente litt på det noen timer. Og så brukte jeg litt tid i speilet på å forbanne meg over den jævla frisyren min som nå vokser som ugress i vikene der jeg hadde mistet endel hår. Noen har dette håravfallet i forbindelse med amming (hormoner/barsel) men med tanke på at det er over et år siden jeg sluttet å amme, så mener jeg bestemt at dette må være noe annet. Men, nå vokser det hvertfall ut igjen da.

🙌🏻 I notatene så jeg meg selv skrive at jeg dette året skal bli tøffere og sterkere. Og det stemmer jo at jeg vil det..! De som kjenner meg vet hvor stolt jeg er av noen av de avgjørelsene jeg tok for meg selv i året som gikk, og det er helt sant som man sier – når en dør lukkes, så åpnes andre! Utfallet er uansett at jeg fikk møte andre mennesker i andre settinger som både engasjerer, motiverer og gleder på en helt annen måte enn jeg har opplevd tidligere – og derfor kan jeg med hånden på hjertet si at alt skjer for en grunn. Det var akkurat det jeg trengte! Hvorfor gjorde jeg ikke dette tidligere?

🕴🏻Jeg skal bli mer strukturert enn noen gang, for jeg har i grunn ingen tid å miste i løpet av døgnet…! Jeg elsker det faktum at jeg kunne sitte å pludre 30 timer i strekk med jobb uten pauser, men det er ikke forenlig med et liv som småbarnsmor slik jeg holdt på før. Og så må jeg bli mye flinkere til å si nei. Uten at jeg blir oppfattet som en surfitte av den grunn.

💪🏼 Jeg har et ønske om å bli sterkere fysisk også. Jeg ønsker virkelig å få skikk på kostholdet mitt og treningen min. Skippertakene mine annenhver månede er virkelig ikke noe langsiktig plan, haha. Jeg ønsker å få dreisen på styrke og utholdenhet – nettopp de to tingene man trenger i en tilværelse jeg tror 2019 har å by på. Det kan hende jeg må finne nye metoder å trene på, siden treningssenter ikke alltid er det enkleste å rømme til når man har barn. Jeg vurderer med andre ord sterkt at treningsrommet i huset skal bli mer brukt på kveldstid. Jeg har så utrolig lyst til å føle at kroppen min ikke er så uggen innvendig, hvis du skjønner. Jeg spiser jo veldig usunt hver eneste dag – og jeg trener minimalt. Egentlig er det ganske rart at kroppen min ikke har kollapset ennå, for ved et par anledninger har jeg lurt på om den faktisk tilhører en 35 åring og ikke en 90-åring. Vel, det sunne kostholdet har jeg innført idag. Så får vi se hvor det bærer avgårde.

👯‍♀️ Jeg skal bli om mulig enda mer positiv til nye bekjentskaper. Jeg ser på det allerede som min største styrke, det at jeg har heldigvis alltid tenkt at alle mennesker har noe godt i seg til det motsatte er bevist. I 2018 ble jeg, da jeg jobbet som vikar i lokalavisa i nabokommunen, kjent med folk jeg vanligvis ville kanskje gått rett forbi på gata eller ikke brydd meg om å bli kjent med. Flaks for meg så var dette noen som viste seg å bli både gode venner, sparringspartnere og pådrivere – og entusiastiske mennesker er man ikke bortskjemt med å møte sånn helt uten videre. Jeg skal med andre ord fortsette å omfavne meg nye mennesker. Men jeg skal også bli flinkere til å luke ut de som ikke gir meg så mye.

🧠 2019 er et kommunevalgår! Det betyr at alle med stemmerett skal gå til valgurnene i kommunen sin og stemme på de de mener er best skikket til å ta avgjørelser i lokalsamfunnet på politisk nivå. Jeg står på kommunestyrelista til Arbeiderpartiet i Bamble, og kjenner at jeg gleder meg over å få muligheten til å være mine med-innbyggeres talerør i bystyret om jeg får sjansen.

💄 Jeg skal bli bittelitt flinkere til å pynte meg litt mer i hverdagen. Jeg er så drittlei sorte bukser, sorte gensere, sorte jakker og sorte sko. Jeg skal prøve alt jeg kan å tilføre farger i klesskapet mitt, gjerne kjoler og skjørt som får meg i godt humør. Kanskje tilogmed driste meg til å sminke meg litt mer også?

👩🏼‍🎨 Jeg skal male en vegg eller to i en annen farge enn hvit! Gjerne grønn? Blå? Jeg er så drittlei hvite vegger!

🤑 Jeg skal bruke mindre penger på klær til meg selv, og heller begynne å bruke mye av det jeg har allerede. Dette vil kanskje bli litt enklere når jeg kommer i gang med treningen, slik at jeg passer inn i de klærne jeg kjøpte for 10 kilo siden. De ligger der og går ut på dato. Bokstavelig talt, for jeg håper virkelig fake Ganni-genser blir trendy igjen asså. Men skal jeg kjøpe noe så skal det IKKE være helsorte plagg!

👩🏼‍💻 Jeg skal i gang med det som har ligget på trappene en lang stund nå. De to prosjektene som har måttet vente bittelitt fordi tiden ikke har strukket til. Med litt mer planlegging og strukturering så er det ingenting i veien for at det kan gjennomføres – og jeg tror definitivt tiden er inne. Dessuten må jeg stole på tilbakemeldingene som er blitt gitt i forbindelse med disse prosjektene, jeg syns faktisk det er forjævlig at jeg ikke stoler på folk som kan det som sier: «GJØR DET! BARE GJØR DET!»

📸 Jeg skal bli flinkere til å ta bilder. Litt fordi det trengs til bloggen, men også fordi det er himla hyggelig! Jeg har et helt suverent kamera jeg må bli enda flinkere til å bruke, å bruke iphonen føles litt som et nederlag noenganger.

💻 Jeg skal i utgangspunktet bli flinkere til å blogge. Den følelsen jeg har når jeg logger meg inn og skriver noen ord gjør at hodet mitt får tømt seg på en god måte. En slags terapi der jeg får utløp for alt jeg funderer på. Noen reklameinnslag vil det kanskje bli, selv om det ikke akkurat er pengene som motiverer meg. Men de få samarbeidspartnerne dere ser meg reklamere for er i såfall noen jeg har det kult med – og da syns jeg det er innafor.

🚭 Jeg skal fortsette å være røykfri og snusfri. Fy fader som jeg savner min gamle venn, kreftpinnen. Sorry ass, men å slutte å røyke er som å slå opp med verdens beste venn i tykt og tynt. (Som til slutt dreper deg, men ok..)

❤️ Jeg skal kose meg om mulig enda mer med Maren min, og oppleve verden sammen med henne. (Selv om det kanskje bare er i hagen, på et svaberg, i en skog eller på lekeplassen…!) Gleder meg til våren med henne!

Så for å oppsummere:

Jeg skal bli sprekere, sunnere, mer økonomisk, mer strukturert og en enda bedre mamma. Og ørlitegranne tøffere i trynet. Jeg er så klar for deg, 2019!

Hva med deg?

4 kommentarer
  1. 1. Jeg skal kaste sokker med en gang jeg oppdager hull! Jeg hater at jeg kaster de til vask, bretter de og tar de på meg igjen! Så nå må deg skje noe!
   2. Jeg skal bli flinkere til å lage mat og spise. Spessielt frokost, lunsj og kvelds.
   3. Også skal jeg gå en liten tur hver dag!
   4. Jeg skal også gjøre flere ting jeg har lyst til, og jeg skal ikke stoppes av at andre ikke har tro på meg, eller syns jeg ikke skal gjøre det!

  2. Så mange mål:o
   Masse lykke til, virkelig godt jobba av deg hvis du klarer dette! Mange innebærer jo å snu om på hverdagen slik den er i dag, det krever virkelig vilje og gjennomføringsevne. Det har ikke jeg i særlig grad, hehe..

   Jeg er ikke så flink til å nå mål hvis jeg bare sier “jeg skal bli sprekere” for eksempel. Sprekere, sunnere, en bedre venninne, hva betyr det egentlig? Derfor har jeg to mål i år som er helt konkrete. Være sosial minst én gang i uka og følge et løpeprogram jeg har fått hjelp til å lage frem mot et halvmaraton jeg skal prøve meg på.

   1. Det var faktisk veldig gode, konkrete tips! Og den bør definitivt taes til følge 🙂 Faktisk skal jeg være så gæærn at jeg sier det samme som deg – sosial minst en gang i uka og minst en spinningøkt i uka…! Det er jo faktisk mulig å gjennomføre også!

  3. For et fantastisk fint og morsomt innlegg! Jeg elsker måten du skriver på – morsomt, presist og ikke minst viktig. Jeg kjenner meg igjen i _alle_ målene dine, selv om jeg er 11 år yngre. Kanskje det viser seg at vi mennesker ikke er så ulike som vi skal ha det til?
   – Jeg ønsker å bli mer obs på mitt indre jeg. Kall det å bli mer spirituell.
   – Bli en bedre mor (er mor til en snart ett-åring!) med tanke på å være tilstede i øyeblikket med henne.
   – bedre student
   – flinkere til å trene regelmessig. Ikke kutte ut sukker helt (for min del er det mer avhengigetsskapende enn din gamle kreftpinne), men dempe inntaket. Ooog få inn mer grønt på tallerkenen.
   – Ble mer strukturert å bruke dagboken min og planleggeren min oftere.

   Ha en god dag! Det var kanskje en lang kommentar, men det var litt deilig å minne meg selv på måle e, 15 dager etter nyttår😊

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg