Jeg er stuck i 80-tallet!!

Jeg diskuterte det faktisk med ei venninne heromdagen. At jeg innerst inne er en jappe som står fast i 1980. Da det var veldig jappete å ha badstu, karnapphus, solarium og basseng. Jeg huker herved av 4 av 4. 

(Jappe – en snobb på 80-tallet. På 80-tallet var det en periode fra ca 1983 til ganske konkret november 1987 der man kalte den perioden for jappe-tiden. Det var da alle fikk lån til langt over pipa i en høyrestyrt regjering, og alt gikk til helvette når folk ikke klarte å styre seg med lånebehovene sine) 

Riktignok ER huset vårt bygget av en tidligere banksjef i 1980. Med andre ord – huset var nok opprinnelig bygget for å ooooooose 80-tallets luksuriøse jappetid. Det er godt sabla godt håndverk, det er det. Og det er digert. (Jævla) dyrt gulv i utryddet treverk som pappa sterkt vurderer å selge på finn for å se om det fremdeles gir avkastning 40 år etter at jeg ble lagt med millimeterpresisjon rundt den DIGRE peis og peisovn-anrettningen i stua. En åpen peis som har blitt brukt en gang da jeg skulle ha gjester i spisestua, men vi bruker istede vedfyringen (en Jøtul eller noe?) for faktisk å få varme fra mursteinskladdeisen midt i rommet. 

Badstua er heller aldri brukt. Aldri. Har ikke startet den ovnen engang, og jeg har slått på lyset der inne to ganger. Bare for å sjekke at rommet fremdeles er der, liksom. Solarium? Eh, ikke spør. Jeg tør ikke ligge lengre enn at jeg har fått varmen i meg, og med lysstoffrør strålevernet antageligvis bannlyste for 30 år siden, så har jeg ikke akkurat pådratt meg noe sommerglød der nede i kjelleren. 

Og nå – vår siste nyinnkjøpte attraksjon i det som begynner å minne om en middels stor fornøyelsespark i boligfeltet på Ekstrand – BASSENG! Egentlig skulle det være et plaskebasseng, men med salg på den lokale basseng og plastblomster-butikken så ble det til at mor kjøpte seg noe som tar intet mindre enn omkring 8000 liter. Med rensepumpe. Og varmepumpe. Antageligvis NordEuropas dyreste plaskebasseng til toåringen.

Det værste er nå at jeg fabler om et helt ekte badebasseng her i hagen nå. Jeg har sjekket priser og muligheter, og hvis dette med pisslunket klorvann i hagen er en suksess fremover, så kan det godt hende jeg går på en kjempesmell og graver ut kjellerstua til Torben og sørger for innendørs badebasseng vegg i vegg med det ikke så ofte brukte velværedavdelingen vår som jeg nevnte på tidligere. 

Sannheten er at jeg skal teste bassenget i fred og ro i morgen. Min nabo Torbjørn som akkurat har gått av med pensjon skal få nyte naboens bleke ræv i neon-rosa badedrakt fra stuevinduet. Hans hus ligger litt høyere enn vårt i gata ovenfor, og etter at vi skar ned den (bare en!) 10 meter høye tujaen (Jepp, 10 meter – kødder ikke!) så har nabo-Torbjørn fått tilbake utsikten – men jeg kan vel ikke si at utsikten er spesielt oppgradert når han nå ser rett ned i fornøyelsesparken vår. Uansett da, Maren elsker det – og det var i grunn det viktigste. At mor får 80-talls vibber av det hele er bare en kjempebonus for en som elsker kreppet hår, cabroleter og v-halsgenser. 

Ohhh, ja! Ny podcast er selvsagt ute! Ukens episode er full av en kusine som pranker meg, Zahid som har vært på svenskeferja og jeg får gave av Zahid! Hvis du ikke vil lytte til den her under, så finner du oss på spotify og alle steder man finner podcaster. Podtail og apple sin podcaster er fin, abonnerer du så får du varsel straks noe er ute!

6 kommentarer
  1. Intet gale i å digge 80 talle.Mange av dagens store artister,sampla jo 80 tall låter.
   Dessuten 80 tall nostalgi er jo i vinden som bare det,du får dra meg deg Sølvi og starte et 80 tall show,eller begynne i det små med blogg,slik at du ikke blir utbrent.

  2. Badstue på lunk er jo genial å tørke klær i! Sola kan du sikkert selge billig til en skrukkete sydenfantast på 60+ 😉

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg