Jeg har spart så mye penger på denna doningen! 😱

Reklame | Nissan Leaf / Mobile i Skien ☘️

Det er ikke til å putte under en stol at når du kjører rundt i en bil som der ut som noen har spydd rosasmurf over hele bilen, så får du oppmerksomhet. Med øyevipper, rosa interiør og en ultrablond småbarnsmor bak rattet – så skjønner jeg at folk tar opp mobilen sin og knipser bilder. Og du – det går heeeelt fint! Det er ikke sånn at folk som kjenner meg sa til meg at «Huff, også du som ikke er så glad i oppmerksomhet da, Line…» da jeg viste frem bilen. Det finnes faktisk et par politikere som har syns at det er riktig så stas å bli sett i rådgiverens rosa barbiebil. Her vil kanskje de nevnte si at det ikke stemmer, men jeg så det i blikkene deres at de var både stolt, glade og frydet seg hele turen de lå med ansiktet dypt begravet i hendene med solbrillene på og jakka over hodet. 

Jeg hadde tenkt til å poste innlegg om den nye bilen for lenge siden. Men etterhvert som tiden går, så er det flere og flere fordeler med denne bilen som gjør at jeg bare blir mer og mer glad i den – og derfor blir lista bare enda lengre over pluss-sidene. Så et sted må jeg jo faktisk starte!

Nissan Leaf? Helt seriøst, ville ikke valgt noe annet. Det føles som en helt vanlig bil, har MASSE plass i både bagasjerom og i bakseter – og jaggu har jeg testet den til det maksimale ved at jeg hadde 1 (EN!) prosent igjen da jeg rullet inn i garasjen. 

Den er faktisk helt genial til all slags bruk. Jeg har kjørt til Oslo uten å måtte stoppe for å lade, og jeg har brukt bilen i 12 dager i strekk på småkjøring til butikk, kjøpesenter, rådhuset og barnehage – UTEN å lade en eneste gang. Og når jeg først MÅ lade på en ladestasjon så tar det ca 15 minutter så er jeg på veien igjen. 

Torben og jeg diskuterte akkurat det der tidlig. «Usj, lade i 15-20 minutter, tenk så mye tid du bruker av dagen på å lade..! Denne frasen har jeg hørt maaaange ganger!

Jeg parerte med det jeg sier til ALLE som spør om ladetidsbruk – «Tenk hvor mye du må jobbe for å få ut 800-900 kroner etter skatt for å fylle tanken med bensin eller diesel! 
HAR du egentlig tenkt på at mange av dagene du sitter på jobb er penger du tjener for å bruke på bensin eller dieselutgifter…! Mens jeg sitter noen anledninger i en ladeboks langs E18 og hører ferdig på podcasten min eller sender koselige snapper til folk jeg er glad i – eller tilogmed jobber de 20 minuttene…! Da er kanskje ikke livet med ladekabel så veldig mye verre enn livet med bensinpumpa..?! 

Utifra hva jeg kan se av telefonregningene mine (jeg betaler lading med mobilen) så har jeg brukt 267 kroner på hurtiglading  i juni som var en ganske aktiv måned for meg. I juli ble det 67 kroner. Da har jeg også kjørt MYE, men var flinkere til å la bilen stå i laderen hjemme! Jeg kunne enkelt ladet mye mer hensiktsmessig og økonomisk hjemme ja, men jeg glemmer faktisk noenganger å stappe inn kabelen når jeg går fra bilen i garasjen. Så da ender jeg jo opp med å måtte hurtilade innimellom pga litt dårlig planlegging. (Men det går seg til!)

Som i utgangspunktet ekstremt skeptisk til el-bil, så fikk jeg tidlig det folk kaller rekkeviddeangst da. Den kan forklares på samme måte som når du er i ferd med å gå tom for strøm på mobilen, og du vet at du har et par viktige telefoner og mailer du MÅ få unna før telefonen lader ut. Jeg trodde dette kom til å bli et stort problem for meg, siden jeg er både distre, lat og ikke spesielt flink til å planlegge når jeg setter meg inn i en bil, men dette har faktisk gått urovekkende greit! Urovekkende er det faktisk at jeg ikke en eneste gang har måttet bli hentet av pappa eller Falken når det har gått kræsj i logistikken.

Altså – det er jo virkelig ikke noe mer avansert enn at man taster inn et par trykk på skjermen i bilen, så loser bilen din deg til nærmeste sted for lading. (Fortrinnsvis hurtiglading når man er på farten!) Jeg har til nå EN gang måttet vente i kø på ladestasjon. Da drakk jeg kaffe med en Leaf-eier (med en eldre modell) som lurte på å oppgradere, så da gav jeg han like gjerne nøklene og lot han teste Leifen min!

Et par andre ting jeg elsker med bilen er klimaanlegget. Av en eller annen grunner det det BESTE jeg har opplevd i en bil, og jeg har kjørt mye forskjellige biler. En annen ting er den geniale e-pedalen. Når jeg har den knappen inne så lader bilen underveis, altså den fyller på batteriet ved hjelp av farten du har når bilen ikke trenger å jobbe så hardt. I nedoverbakker, flatmark, og når jeg bremser. Jeg elsker også lyden av Leaf. Eller altså, den manglende lyden. Bilen er jo stille som en sykkel, men lager en deilig tog-tuting når jeg rygger så man skal kunne høre meg når jeg bakker bilen ut av garasjen. 

Et kjapt regnestykke der jeg veier den dieseldrevne Huindayen opp mot Leafen så sparer jeg 3750 kroner i måneden på å kjøre Leafen! (dieselutgifter vs strømutgifter, bompenger og fratrekk av strømutgifter til lading) Jeg merket det godt da jeg måtte bruke Huindayen ned til sørlandet, vipps – der røyk 800 spenn i dieselutgifter og 220 kroner i bompenger. Altså over 1000 kroner på en tur som i utgangspunktet burde kostet meg 70 kroner i en omgang i hurtigladerboksen om jeg kjørte Leifen.

Jeg holder på med en jæskla morsom film nå. Det har seg nemlig slik at jeg har spart litt på rosinen i pølsesnabben! Jeg filmet nemlig reaksjonen til Torben da han fikk se den nye rosa Barbiebilen. Det er litt morsomt, men han har ENNÅ ikke prøvekjørt bilen heller, hahah! Så bilen kan man være trygg på jeg har fått lov til å ha i fred! 😂

Hvis du IKKE har sett den legendariske videoen der bilbutikken Mobile pranker meg bittelitt, så bør du absolutt se den – ta en titt HER!

Har du spørsmål om bilen så er du mer enn velkommen til å stille spørsmål! Også vil jeg selvsagt anbefale deg å ta kontakt med Øystein på Mobile i Skien som har levert bilen min og kan gi info om hver eneste cm av den. Et sabla godt tilbud får du også, det har han lovet leserne mine – også hjelper det jo litt at han er verdens gladeste bilselger da!

 

4 kommentarer
  1. Hei, hva viser kollisjonstesten for Leaf? Jeg er liiiiitt usikker om jeg vil sitte i en Leaf som kolliderer i 90-100 kmt på E6 eller annen motorvei….Men, kan hende jeg tar feil gitt 🙂

  2. Jeg kjører også Nissan elbil, men Leaf er for liten med 2 barn, vogn og stor hund. Vi har derfor eNV200. Den er helt perfekt! Vi bare hiver bagasjen inn ved siden av hundeburet, og kan pakke med det vi vil når vi skal bort. Og som du sier, fantastisk klimaanlegg, rask hurtiglading og stillegående.. Vi har bare denne bilen nå, kjøpt pent brukt for sparepenger, så uten lån har vi omtrent gratis bil. 2 kr per mil, det merkes ikke 👌👌Har bare hurtigladet noen få ganger, og hjemmeladingen merkes ikke på strømregningen engang.. Kommer aldri til å kjøpe fossil bil igjen. Aldri!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg