Jeg HATER å tape diskusjoner.

Torben har en veldig ugrei uvane. Noenganger kan han gjøre seg opp en mening og snakke med så overbevisende innlevelse at jeg bare lar han selv tro på alt han forteller meg. Ved et par anledninger avbryter jeg han og RADBREKKER fullstendig hans forklaringer eller andektdoter om livets gang. Jeg klarer faktisk ikke å dy meg, noen ganger bare MÅ jeg også vinne en og annen diskusjon om livets rariteter.

Idag gjaldt det melka, og jeg orket ikke en gang til høre han sitte å belære meg om sin elskede skummet melk. Igjen hadde jeg fått en skjenneleksepreken om manglende korker på melka hans. Det har seg nemlig slik at jeg en sjelden gang bruker skummetmelka hans i kaffe, grøt eller lignende – etter behov. Din melk og min melk, sånn er det faktisk i vår familie.

Han satt å uffet seg og klagde høylydt på smaken av skummetmelka han hadde funnet uten kork i kjøleskapet. Vi snakker altså om en mann som syns frossent kneippbrød med smør og dansk saltpølse er et fullverdig måltid og kulinarisk opplevelse når han får en nyåpnet, iskald skummetmelk ved siden av.

I 5-6 minutter måtte jeg sitte å høre på gnålet og rautinga hans om at «melka smaker anderledes når du ikke tar på korken etter bruk» og jeg kjente at det kokte i meg. Fyren kjenner altså da forskjell på skummetmelk med kork og skummetmelk uten kork. For en idiot! Dette er mannen som ikke smaker forskjell på kylling og fisk – men MELKA er han ekspert på åpenbart! (For spesielt interesserte – jeg serverte engang Torben sushi med frityrstekt kylling og han SPYDDE hele veien fra bordet og bort til dassen. Etterpå kom han ut med tårer i øynene og fortalte sint at han ikke liker fisk noe bedre nå, og rå fisk var hvertfall “det værste han noengang har smakt!!” og “…sushi skulle han ALDRI smake igjen, det var sikkert og visst!”  Da jeg fortalte han at han hadde fått kylling og ris i sin, så trodde han ikke på meg – og tror fremdeles ikke på meg. Hører med til historien at da vi begynte å date så sa han til meg at han var allergisk mot fisk, bare fordi han ikke ville spise fisk. Vi snakker altså ikke om noen ekstrem mat-entusiast her altså…!

Nuvel. Siden jeg satt med EDB-maskinen i fanget og jobbet mens Torben hyyyylte ut “-Uæææ, æsj, fy fader, blæh!” så surfet jeg meg kjapt inn på Tine Meierier sine hjemmesider og slo nummeret til kundeservicen der. 

Et hyggelig telefonsvarer fortalte at de ønsket å bruke forespørselen og samtalen til bruk i opplæringsøyemed, og jeg tastet selvsagt 2 for å godkjenne det faktum at de mer enn gjerne kan belære fler enn bare Torben at det faktisk ikke spiller noen rolle om melka har kork eller ikke i kjøleskapet. Full av pågangsmot, en eim av faenskap og en stor dose narsissistisk selvtillit, stålsatte jeg meg for å ta denne krangelen på et helt nytt nivå ved å inkludere fagpersonell kua/ leverandøren sjæl, Tine Meierier SA.

Kari på Tine svarte på den andre siden av talatuten og jeg presenterte meg selvsagt med fullt navn for dette skulle jaggu gjøres ordentlig!  

“- Hei, det er Line Victoria Husby-Sørensen! Du, jeg har en mann som helt seriøst mener at melka smaker anderledes etter alle de gangene jeg roter bort eller glemmer å sette på korken etter bruk, og nå ringer jeg deg for å for en gang skyld banke det inn i hodet hans at det ikke bare er så mene noe slikt uten å ha dekning for å mene det, bare fordi han er sur på meg for at jeg roter bort en kork eller 100 i løpet av en uke..!»

Det var en lattermild Kari som jeg mistenker først ble litt overrasket over spørsmålet, for hun lo godt en lang stund før hun trakk pusten og lot lynet slå ned i meg:

“-Vet du…” starter Kari med sånn mild og koselig stemme. “-Det er faktisk slik at hvis melka blir stående uten kork i kjøleskapet etter åpning, så tiltrekker den seg skarpe lukter fra kjøleskapet. For eksempel frukt, pålegg, krydret mat, blåmuggost….”

Jeg holdt pusten mens hun ramset opp.  

Sa hun blåmuggost?

Jeg spolte tilbake i hodet mitt. 

«…skarpe lukter fra kjøleskapet kan påvirke melkas smak om korken ikke står på…»

Jeg raste bort til kjøleskapet med Kari på øret og en jublende mann høy på seg selv og sine evner til å vinne diskusjoner på slep, og tittet inn i vårt allerhelligste: Kjøleskapet. I den røde sirkelen har melka uten kork, stått.

Ikke bare blåmuggosten som ligger vidåpen, men også lodderogn uten lokk og en åpnet grillpølsepakke. Så den melka har da stått og sugd til deg gammel rogn og blåmuggost og pølsejuice fra halvannen uke tilbake.

Jeg tar selvkritikk og legger med paddeflat. Faktisk tenker jeg at det er straff nok at Torben rakk å bælje i seg ganske mye melk før han kjente bismaken av lodderogn og pølsesaft, det er litt trøst når jeg titter bort på kranglefanten som vant diskusjonen. Denne gangen. ❤️ Tips? Kork på!

 

Vil du ha mer ujålete oppdateringer? ⭐️ Følg meg gjerne på Instagram her og Snapchat: linevictoriahus – 
eller for de daglige oppdateringer på FACEBOOK her!
9 kommentarer
  1. Hahaha! Her i huset hadde jeg nok sendt kundeservice en mail i smug, og ikke sagt noe når jeg fikk svar som ikke var i min favør – må holde forestillingen om at kona alltid har rett vedlike.

  2. Flirte godt. Korken på kartongen hadde en feil så hele korken med innmat , innerkorken ramlet av da jeg skulle skru den av. Da ble melka stående uten kork…. rabalder og klaging. Melka er ødelagt i følge kalven i huset.
   Ringte Tine, ohyessss…. 1-0 til kalven🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥

  3. Her heier jeg på mannen ass! Jeg er akkurat like sær, og drikker ikke melk som har vært åpent noen dager (selv om korken har vært på), da jeg synes den endrer smak 😅 ja til helt fersk åpnet melk fra iskaldt kjøleskap!!! 👏🏻👏🏻

  4. Herregud jeg ler. Og du PS, ikke trigg ham i kveld, han er nok stressa nok som det er….. nå i dag, og iallefall i 21:00-tida. Så skru på korken (på kartongen).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg